Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 12:13 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 251 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

ja nie tańczyłam poloneza na zakończeniu roku w przedszkolu, tylko jak kończyłam podstawówkę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dor sliczne zdjecia:) Moja córcia tez tanczyła ale nie miała tak slicznego stroju.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Spódnice były sponsorowane przez rodziców a właściwie firmy należące do 2 rodziców. Jedna pani zapłaciła za materiał, a druga pani ma szwalnię i pracownice uszyły.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oj dawno tu u Was nie byłam, aż mi głupio.
Od ubiegłego wtorku jestem w pracy. Wróciłam po macierzyńskim i urlopie :-(
Zosia w ub. tygodniu miała zakończenie zerówki, ale może jeszcze tam chodzić do końca miesiąca.
Oczywiście były występy, poczęstunek, darmowa wata cukrowa i tańce :-) Na zakończenie dzieci dostały dyplomy i ilustrowaną encyklopedię przyrody.
Zosia nie bardzo chce opuszczać zerówkę. Szkoła jej się nie podoba, niestety.

Beatka9 przykro mi z powodu Twojej sytuacji, ale nie możesz tracić sił, bo jak sama piszesz masz 3 dzieciaczków i to własnie dla nich musisz być silna.
Zaglądaj do nas, prosimy.
Dor, fajne zdjątko Zuzi z koleżankami.
Jak my byliśmy ostatnio w zoo, to żyrafy miały się ku sobie i pan żyrafa strasznie panią żyrafę 'atakował'. Zosia pytała, co on jej robi...

A właśnie. Czy Wasze pociechy zadają takie pytania, jak zobaczą podobne sceny? Co odpowiadacie?
Ja tak trochę wymijająco- że się przytula, całuje...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A Zuzanka moja trochę chora. Pokasływała już od 2 tygodni i w końcu poszłam z nią do lekarza. Niby nic ale coś jej charczy. Dostała syropki i w poniedziałek idziemy do kontroli. Taki początek wakacji. :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj faktycznie kiepsko się zaczeły dla Zuzi wakacje,oby tylko szybciutko przeszło.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No i pociecha moja rozchorowała się na dobre. W zeszłym tygodniu byłyśmy 2 razy u lekarza i niby lepiej, a tu gorączka. No i wczoraj już antybiotyk, niestety. I siedzenie w domu, dopóki gorączka będzie.
Dzisiaj , po 3 dawka jest dużo lepiej. 37.5 i nie wymiotuje już, tylko gardło jeszcze kiepsko wygląda.
Wakacje roz[poczęliśmy chorobą.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no to nie zawesoło

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wczoraj pierwsi goście byli u Zuzki. 2 kolezanki z przedszkola.
Zaprosiliśmy też rodziców na grilla, ale pogoda jast paskudna, więc zrobiliśmy raclette.
W ogóle to pierwszy rok jak Zuzka obchodzi urodziny w taką paskudną pogodę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześc dziewczyny.Jestem nowa na tym forum i tak jak wy mam w domu dziecko , które pójdzie teraz do I klasy. Mikołaj urodził sie 11. 12. 00(wcześniak) miał się urodzic ww połowie stycznia roku następnego.Z tego też względu jest trochę za innymi dziecmi ze swojego rocznika. Nikt mi do tej pory nie powiedział aby go posłac do szkoły rok później więc nie chcę byc nadgorliwa. Naprawdę się martwie bo ma np: kłopoty z czytaniem, wypowiadaniem się pełnymi zdaniami - ja wiem że on ma jeszcze czas, ale jak każda matka chciałabym aby był najlepszy. Może ktoaś z was tutaj ma podobne problemy ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć.
Rozumiem że twój synek kiepsko radził sobie w zerówce. Jeżeli mam jakieś obawy co do tego czy poinien iść do I klasy, to powinnaś porozmawiać z pedagogiem szkolnym. Po odpowiednim badaniu w poradni może odroczyć obowiązek szkolny o rok.
Ale może po prostu jesteś przewrażliwiona i ku twojemu zaskoczeniu we wrześniu okaże się, że twoje obawy były bezpodstawne.
Dzieci w tym wieku szybko rozwijają się i możesz być naprawdę zaskoczona.

Moja Zuzka jest raczej przeciętna, ale też boję żę, jak poradzi sobie w szkole, tym bardziej że do 0 chodziła do przedszkola.
Może my, matki już tak mamy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześc Dor. Wiem, wiem za bardzo się martwię - pani psycholog u której byłam z Mikołajem też mi to powiedziała. Oczywiście chodzę z nim do poradni p-p oraz do logopedy wszyscy mówią , że nie jest źle. On się zrówna z rówieśnikami gdzieś około III klasy. Ja go nawet chciałam zabrac do szkoły tam gdzie ja uczę (uważam, że tam są lepsze nauczycielki z nauczania początkowegoa ale to tym samym moje koleżanki więc wiecie jak to jest z dziecmi nauczycielskimi.......)ale nie chce go odryeac od znajomego środowiska.I chyba zrobiłabym mu większą szkodę niż pożytek. Nikt do tej pory nie zaproponował mi takiego rozwiązania aby on powtórzył zerówkę - więc ja też nie chcę się wymądrzac bo szczerze mówiąc nie znam się na nauczaniu początkowym. Mam tylko nadzieję że wszystko będzie dobrze i jakoś sobie da radę. Pozdrawiam was dziewczynki. Pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też uczę w szkole, też polskiego :P .
Z moich obserwacji wynika, że dzieciom nauczycielskim kiepsko się wiedzie w tej szkole, gdzie uczy rodzic. Ja nie popełnię tego błędu na pewno. Zuzka idzie do szkoły w rejonie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja bym nie chciała być w szkole w której uczy moja mama

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A tak moja Zuzanka dmuchała świeczki :

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki.
Wczoraj zamówiliśmy dla niej taki drewniany zestaw - ślizgawka i 2 pojedyncze huśtawki. Z bali drewnianych. Przywiozą w czwartek.
Ślizgawka to jej marzenie.
Będzie miała niespodziankę. :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To ci dopiero niespodzianka.
Moje dzieci też o tym marzą , no ale muszą poczekac. A tak w ogóle to mogłyby sie skończyc już te wakacje- broją , biją sie o byle powód , nie maja konkretnego zajęcia- chyba nie wytrzymam. Żeby pogoda była jak w lato a tu normajnie jesień - przynajmniej w Częstochowie. Mikołaj mówi , że lato o nas zapomniało.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A moja Zuzka w rozpaczy - już 3 króliki zdechły. W tym najmniejszy, jej ulubieniec. :cry: :cry: :cry: :cry:

Właśnie wysłałam ją do sklepu samą. 1 raz.
Miała kupić sos pieczeniowy i loda.
No i kupiła loda a o sosie zapomniała. :wink:
Poleciała jeszcze raz.

No i masz .
Już dostałam opierdol od P. że Zuzka za mała jeszcze zeby sama chodzić po ulicy.
A jak to jest u was?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mój Mikołaj chodzi sam po ulicy , ale ja wtedy stoje przy oknie i patrze za nim. Daleko go jeszcze nie puszczam - ale chodzi(czasami ucieknie).
Ale musisz ją powoli wypuszczac samą, blisko ale samą z tym że kontroluj jak idzie , ale niech ona nie wie o tej kontroli . Poczuje się wtedy taka ''doroślejsza"
U mnie z czytaniem codziennie odrobinkę lepiej myślę że coś z tego jednak będzie.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 251 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]