Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:22 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7727 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 382, 383, 384, 385, 386, 387  Następna
Autor Wiadomość

annjaw a gdzie wy kupujecie te produkty Ziaji? Szukam tego plynu do kapieli natluszczajacego i nie moge znaleźć ;/ Bylam w Naturze i Super Pharm i tam nie maja ;/ Allegro mi tylko zostaje?

Offline Wyświetl profil  

Patka te Ziaja med azs to produkty apteczne więc w zwykłej drogerii typu Natura czy Rosman ich nie dostaniesz.. (a może się mylę?).. Moje dziewczyny akurat ta ziaja strasznie uczuliła :( a szkoda, bo miałam nadzieje że uda się zmienić na coś tańszego..

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Dokładnie, tylko w aptece :D
my na szczescie nie mamy uczulenia
za to mleko bebilon 3 uczula
masakra ja zwariuje
porównywałam skłąd i roznica w il. białak jest niewielka 1,4g w 2
1,6 w 3
no nic 3 poszła do kosza
mam nadzieje ze to mleko bo pomysly mi sie skoczyly
mlody od tyg na ziemniaku i miesie
biedak
i biszkopty
reszte wyrzucilam z menu
wiec musi to byc mleko

Offline Wyświetl profil  

Myslalam o innym ziaja nie doczytalam ze to dla dzieci wydawalo mi sie ze dla doroslych :oops:
To nic we wtorek trzeba sie wybrac do apteki i kupic na sprobowanie .My 3 mleko pijemy niedlugo na 4 sie przezucamy.
annjawwspolczuje z ta alergia i miejmy nadzieje ze to mleko tylko

Offline Wyświetl profil  

Patka a 4 nie jest po 2 rż?

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

jmijeczkaMy uzywamy Hippa i 4 jest po 15 miesiacu zycia :wink:

Offline Wyświetl profil  

Patka - rozumiem :)
My na nr 2 i na tym się kończy numeracja :P zobaczymy kiedy będziemy mogli wprowadzać zwykle MM..

Offline Wyświetl profil  

Ja czasem daję Duśce krowie. Zrobię owsiankę, budyń czy kakao. Inna sprawa, że prawie całą porcję zjadam ja, bo ona nie przepada za tymi potrawami :lol:
Przy Szymku używamy Emolium emulsję specjalną, bo ma problemy skórne. Drogie, ale wydajne, fajnie się rozsmarowuje.

A ja mam pytanie do Was odnośnie kapci dla naszych maluchów. Jakie kupiłyście? Dorotka chodzi w takich: http://allegro.pl/6-36m-pantofle-paputk ... 74675.html Ale wydaje mi się, że krzywi w nich stopę do środka. Nie wiem czy to tylko takie złudzenie ale jak ma samą skarpetę, to nie mam tego wrażenia. I teraz nie wiem co zrobić :/

Offline Wyświetl profil  

netii też mam takie, tylko innej firmy. Wcześniej miałam Afelo (i te były najlepsze z nich wszystkich), a teraz jakieśtam ecofeet i są średnie. Nóżka odpowiednio się układa czy to w tych kapciach czy skarpetach. Chodzi raz tak, raz tak.

Offline Wyświetl profil  

Hejka

tez mamy jeszcze jakies resztki emulsji specjalnej, potwierdzam dobra i b. wydajna :D

netii
my mamy takie
http://allegro.pl/go-bobas-go-papcie-bu ... 93807.html
mam parkiet i płytki, fajnie sie sprawdzaja noga sie nie slizga, nie krzywi
i b. dobre na gres, gdzie w skorzanej podeszwie jezdził jak po lodzie

Offline Wyświetl profil  

netii my mamy takie :http://www.befado.pl/nasze-obuwie/obuwie-dla-dziewczat/poniemowlece/obuwie-dla-dziewczt/poniemowlce/poniemowlece4-7181

wyglądają na wygodne, Majce dobrze się w nich chodzi, u nas nawierzchnia jest różna : dywany, podłoga drewniana, płytki, gumolit - dobrze jej się chodzi i nóżka jej się aż tak nie poci.

Offline Wyświetl profil  

Hej Dziewczyny, co tu taka cisza ostatnio? Jak tam przygotowania do dnia mikołaja/ świąt? Macie już jakieś prezenty dla Pociech? A może pomysł na super mikołajkowy wieczór? Pozdrowionka

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

I po mikołaju.Prezenty dostaliśmy przemyślane.Chodź nie ukrywam,że coraz to nowsza zabawka przysparza mnie o ból głowy.Wiola nam nadrobila z wagą i znów mamy prawie 13 kg.Chodź przez zeby ostatnio gorzej je.Mamy prawie 10 zębów.Czwórki poszły szybko,ale marudnie. W styczniu mamy ortopede.Wiola gdzieś jedną nogą chodzi na palcach.Od czasu do czasu,raz lewą raz prawą stopą.Ma to wskazywać na obniżone napięcie. Ewentualnie z takiego upodobania. A co u Was dziewczyny? Pozdrawiamy.

Offline Wyświetl profil  

Hej

Daga my dziś szczepienie miałyśmy i Maja waży 10kg, ważyła 10,5kg ale spadła z wagi, jakieś dwa tyg temu wychodziły nam 3 ząbki na raz także 40 stopni gorączki i nic nie jadła...zapytałam lekarkę rodzinną przy badaniu czy może wypisac skierowanie do ortopedy...skoro Maja zaczęła już chodzic to dobrze byłoby sprawdzic czy chód jest prawidłowy, po czym usłyszałam " że skierowanie wypisuje wtedy jak widac że chód dziecka jest nie prawidłowy, a u Majki takiego nie widzi"...specjalistka...

Offline Wyświetl profil  

Hej
Nie czytałam wszystkich postów, ale jeśli szukacie jakiegoś nawilżacza i natłuszczacza to polecam mediderm, za duży słój w aptece płaciłam coś ok 16 zł chyba. Ja smaruję tym dziewczyny i jest gitarka :) co do kapci, to my od dłuższego czasu używamy tych paputków i są super i na bank dziecko nie pokoślawi sobie w nich nogi. Zreszta jak ma dziecko sobie pokoslawić stopy w skarpetce ze skóry :shock: no litości :lol:
Tak w skrócie to co miesiąc chorujemy :/ nawet w lato :/ jesteśmy ze szczepieniami trochę w plecy :/
Laski 5 grudnia ważyły: Madzia 11,6 kg a Ola 9,6 kg i mam Madzię odchudzić :/
Ola w ogóle słabo od zawsze przybiera na wadze, ma wykroszczone poliki i mega zaparcia, ja obstawiam skazę białkową a nasza pediatra upiera się, że to nie skaza :/ od stycznia zmienię jej mleko na HA i zobaczę co się będzie po nim działo :roll:
W marcu wracam do pracy i boję się rozłąki z dziewczynkami :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Demolka Ładnie Ci dziewczyny ważą...odchudzic Madzię...jeśli sobie ładnie wygląda i dużo się rusza to moim zdaniem pewnie wszystko jest ok. Moja Maja waży teraz ok 10 kg...schudła 0,5kg odkąd jest bardziej aktywna...ale jeśc uwielbia...ciągle słyszę tylko "mniam" ... Co do rozłąki, też bym się bała...a wydaje mi się że im dłużej będę z Mają w domu, to gorzej będzie się rozstac...a gdzie dziewczyny będą, z dziadkami, żłobku?

Offline Wyświetl profil  

Moja mama z nimi zostaje. Co do wagi Madzi to też myślałam, że skoro zacznie się więcej ruszać to zrzuci trochę tłuszczyku ale jak na razie nie zrzuciła a ciągle jest w ruchu jak jakiś struś pędziwiatr. Może też być grubaskiem po mnie bo ja od dziecka byłam pulpetem więc może mieć po mnie taką tendencję do tycia :/

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Demolka jakiego tycia...? uważam że jeśli dziecko ładnie sobie wygląda i jakoś mu nie "ciąży" ta waga to wszystko jest ok, z reguły małe dzieci są pulchniutkie...a później z tego wyrastają, także nie ma co się martwić na zapas, ale kontrolować ze spokojem nie zaszkodzi...zresztą co ja Cię będę pouczać, jak Ty bardziej doświadczona ode mnie :) Jak byłam mała też miałam pusie...i co? teraz nie ważę nawet 55kg..mało tego w wieku szkolnym pediatra przepisywała mi różne "syropki" na apetyt i to nic nie dało, jadłam normalnie, tyle ile potrzebowałam...i do dziś mi to zostało, że chudzinką jestem, czasem to aż mnie to wkurza...bo przymierzam bluzeczki w sklepie,które nie raz na manekinie lepiej wyglądają niż na mnie...a przytyć nie umiem...chyba powinnam ciągle w ciąży być...wtedy miałam nawet 65kg :)

Offline Wyświetl profil  

Mój Maciek był taki pulpet jak Madzia i wyrósł. Teraz jest chudziutki i nic nie chce jeść poza słodyczami :/ ale ja go od małego pilnowałam i nie jadł w ogóle kaszek a soczki to mu przez dluższy czas rozcieńczałam z wodą. Za to teraz wpierniczałby tylko cukier :/ albo suchy chleb :/

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tak w ogóle to co tu tak cicho? nikt się już tu nie udziela? Przeniosłyście się gdzies indziej?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7727 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 382, 383, 384, 385, 386, 387  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]