Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:27 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324 ... 521  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Monika alez Olenka urosla!!!!!!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Alicja! dam siostrze zdjęcia do pooglądania....i zobacze co powie..ale ona raczej była poważnie zainteresowana....
No i jak wizyta u gina????

Monika! ale Olci nic nie jest? No ja bym nie dawała,ale Ty jako mama wiesz najlepiej co dla Olci dobre...a jak rozcieńczasz to chyba jej nie zaszkodzi...
Wiesz...Andrzej miał poważną alergie...może dlatego mam takiego świra na punkcie mleka i białka... :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ok daj znac. Suknia w kazdym razie jest dostepna :) A ile siostra chciala przeznaczyc na suknie? To od razu powiem czy sie dogadamy czy nie :)

Co do wizyty - musze jeszcze poczekac 10 dni :evil: lekarz powiedzial ze jak @ nie przyjdzie w tym czasie mam jeszcze raz do niego przyjsc. Bo jezeli jestem w ciazy to narazie jest za wczesnie zeby to stwierdzic a test nie wychodzi bo to zalezy od hormonow. Moje moga zwariowac dopiero po miesiacu, kiedy u innej juz sa w moczu po 6 dniach! W kazdym razie @ nie ma i tyle. A ja mam jakies dziwne zachcianki. Na frytki, na ogorki, na lososia...
Przepraszam za trzymanie Was w niepewnosci :) Poczekacie jeszcze troszke ze mna? :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Erii Olci nic nie jest po tym mleku. Gdyby coś działo się złego to odstawiłabym od razu. W ogole nie dawałam jej nie rozcieńczonego mleka, bo takie jest bardzo tłuste. Nie ma wysypki, nie boli ja brzuszek, kupki po nocnym jedzeniu robi normalnie jak w zegarku :lol: Jedne dzieci toleruja to mleko a inne nie. Olcia jest zapewne w tej pierwszej grupie.
A u nas znów leje, dobrze że zdążyłysmy wrócić ze spacerku.
to jeszcze cos wkleje i uciekam po malutku przygotowywać małą do snu.

pozdrawiam

Tu z wizyta u moich cioteczek
Obrazek
Tu około 23, próbuje usnąć, wcześniej ściągneła spodnie od piżamek
Obrazek

A tu ze mną,
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie :D :D :D My juz wróciliśmy....Wpadłam się tylko zameldować :)
Jestem zmęczona i boli mnie ząb :evil: Później wkleje pare fotek i muszę nadrobić z czytaniem :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alicja- poczekamy razem z toba ... chyba nie mamy innego wyjscia :wink:
Monika Olenka bardzo sie zmienila :shock: duza pannica ..a Ciebie wczesniej na zdieciach nie widzialam :? ladnie razem wygladacie :)
Mirabelka fajnie ze juz jestes :)

dziewczyny ratunku .... macie moze jakies fajne sprawdzone potrawy na grilla?? szukam takich prostych i wyszukanych przekasek .. jak wam cos wpadnie do glowy to prosze napiszcie

a disiaj do anglii przyjechala babcia JAca czyli prababcia Tristka :(
nie przepadam za nia , i juz zaczyna kombinowac i konspirowac jak zwykle... nikt jej tu niechce , nawet piszac do mnie maila uzyla slow '' zapraszam sie do was '' ... no i zapewne bedzie chciala przyjechac z ojcem jaca , a wtedy to chyba rozpetam niezla burze .. neichce widziec tego czlowieka na oczy , bo chociaz mieszka 10 minut drogi stad to jeszcze wnoka nie widzial i nawet mu kartki nie podeslal :evil: wiec jak sie z nim pokaze to zamkne im drzwi przed nosem i juz ... wredny babsztyl z przyglupem ... akorat tego w moim domu nie potzrbuje .. cala w nerwach siedz e bo w kazdym momencie moze sie zjawic :roll: :evil: :evil: :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alicja, jasne ze zaczekamy z Toba :lol: No i umieramy z ciekawosci :oops: :wink:

Wiecie co u nas jakas plaga w pracy, tak kradna buty, ze kierowniczka juz cala naladowana chodzi, ale ja naprawde nie wiem jak to sie dzieje, skoro ciagle ktoras z nas sie kreci po sklepie... :?
To musza byc jacys profesjonalisci...NIESTETY :(

Dawcio juz spi, ostatnio kladziemy go w ciagu dnia tylko raz spac, tak ok.11, to wieczorem pada jak betka, miedzy 20-21, no i spi nawet do 5!!!To juz u nas wielki sukces!!!
Musze tez Wam powiedziec, ze sam odrzucil smoczka, jak chcialam mu dac zeby sie uspokoil, to jeszcze bardziej sie wsciekal!!No i dobrze :lol: A wczesniej to nie usnal bez dydka :shock: No i cycolki tez juz ida w odstawke, ale to po prostu z braku czasu, jak tylko mamy chwilke dla siebie, no i w nocy to sie cycujemy :oops: :lol:

ba5hka, ja Ci niestety nie pomoge :? bo my to znamy jedynie kielbache z grilla :oops: hehe :P bo skrzydelek itp....nie lubimy :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cos cienko u nas z postami... Czyzby pogoda w Polsce sie poprawila? :)

Musze sie Wam pochwalic - wczoraj poszlysmy z Zoska, z mama i siostra na wieczorny spacer, na lody. Wiecie ile bylo stopni na miejskim termometrze o 22.30? 25!!! :shock: W dzien chodzimy na plaze. Zoska chlapie sie w jeziorze.

A no i jeszcze jedna rzecz - Wczoraj juz pare razy sama stala!!! Puscila sie mnie i tak wytrzymala jakis czas.

Anula wspolczuje. Jezeli to faktycznie zawodowcy to nieciekawie... A kamer nie macie w sklepie?

A my w piatek wyskoczylismy sobie na balety :) Poczulam sie jak za starych dobrych czasow. Zalozylam szpilki itp. :D Locarno noca, ludzie, muzyka. Ale jednak chyba sie starzeje bo wrocilismy do domu o... 2:30 :oops: zmeczona bylam...

ba5hka i jak tam babcia? Mam nadzieje ze nie przyprowadzila dziadka i ze nie wywolalas burzy. A wlasnie. Wiesz ze za 2 tygodnie przylatuje do mnie kumpela w Anglii i pisala o powodziach w Anglii, ze ich tam zalewa. U Was wszystko ok?

Monikaladnie razem wygladacie!!!!

Mirabelka co slychac?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anula- przepraszam za slownictwo ale to musza byyc jakies palanty , ppolmozgi i nieokrzesancy... jak tak mozna ???? w zyciu by mi do glowy nie przyszlo zeby cos takiego zrobic , a oni zapewne nawet nie mysla ze zrobili cos zlego...skandal !!! juz nie mowiac o tym zy WY pracujace tam ponosicie w jakis sposob odpowiedzialnosc i tym samym krzywdza wielu niewinnych ludzi.... no ale coz , dopoki polityka polska sie ne poprawi to niestety tak bedzie... :evil: :evil: :evil:

Alicja-babci jeszcze nie ma ...uffff tz jest jakies 10 min drogi stad ... alenarazie sie nie zjawila.... moze i ona zapomni o istnieniu prawnoka :roll: nie pragne tego zeby sie zjawila , no ale zainteresowac by sie mogla gdyby byla normalna ... no ale coz .. wykluczam takie cuda :D :D zaprosi c sie zaprosila ale coz z tego wyniknia ??

co do powodzi to sa , owszem ale nie w moim regionie :) slyszalam ze kolo Londynu zalewa ostro , ale w oxfordshire narazie w miare spokojnie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam :!:

Dawno mnie nie bylo.

Teraz rez trylko na chwilke wpadlam.

Jestesmy teraz w Maroko.
Adam czuje sie tu znakomicie. Probuje chodzic i ma 6 zabkow :)

Pozdrowionka dla wszystkich.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MonikaS pisze:
Erii zasiałaś we mnie niepewność co do mleka koziego......Ja znam tylko przypadki dobrego wpływu mleka koziego. znalazłam informacje, ze może powodowac niedobory kwasu foliowego, ma za dużo jonów i moze powodowac zbytnie obciążenie nerek. juz nie wiem czy dobrze robie podając Oleńce to mleko. Olcia nigdy nie pije "czystego" mleka koziego, tylko rozcieńczone 1:1 i dobrze je toleruje........

Monika pytałam się lekarza na temat mleka koziego,bo sama dawałam.Kategorycznie zabroniła mi jej dawć mleko kozie,nawet rozcienczone :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maribelka28 a dlaczego zabroniła?
Ja będę jutro z Olcią na kontroli to tez zapytam, zobacze co powie mi pediatra....
Sama już nie wiem co mam myśleć o mleku kozim. Sąsiadka dawała długo mleko kozie swojemu synowi, wcześniej pił nutramigen. Teraz Kamilek ma 6 lat i jest okazem zdrowia. Znajomy po mleko kozie dla swojego chorego dziecka jeździł codziennie po 50 km.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA EMILKI

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MonikaS pisze:
Maribelka28 a dlaczego zabroniła?
Ja będę jutro z Olcią na kontroli to tez zapytam, zobacze co powie mi pediatra....
Sama już nie wiem co mam myśleć o mleku kozim. Sąsiadka dawała długo mleko kozie swojemu synowi, wcześniej pił nutramigen. Teraz Kamilek ma 6 lat i jest okazem zdrowia. Znajomy po mleko kozie dla swojego chorego dziecka jeździł codziennie po 50 km.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA EMILKI

To samo mi powiedziała co wyżej napisałaś o tych nerkach itp... i mitem jest,ze mleko kozie jest zdrowe.Nie wolno jego dawać dla małych dzieci.Dorosli owszem,ale nie dzieci. :evil: Więc przestałam jej dawać.Aaa i zawiera bardzo duzo alergenów,które moga później wyjść.
Ja mojej małej zmieniłam mleko na NAN ACTIVE 3 i jest bardzo zadowolona :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć!!!!!!

i to chyba na tyle2
,

22222222222222222222222222222222222222222222222222222220

bo mój syneczek dorwał sie do klawiatury :lol: :lol:

zajrze poczyTAC I NAPISAC JAK ŁOBUZ PÓJDZIE SPAC :zkr:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dorby wieczór Mamusie.
Jak czytam jaka jest u Was pogoda to aż mi smutno. U Alicji niebiańsko, w Polsce tez sie porawiło, a u nas nadal standart : 16 stopni, w słonaczku nieco cieplej, no ale dziś przynajmniej cały dzień bez deszczu :shock: Pogoda na nadchodzący tydzień niezbyt optymistyczna :?
Anula pewnie to doskonale wyszkoleni "kolesie". Pamiętam jak ciocia opwiadała co działo się za jej panowania - była kierowniczką w samoobsługowym z kamerami - człwiek przyłapany na gorącym uczynku potrafił wyprzeć sie w żywe oczy, że nic nie chciał ukraść, albo "poczciwa staruszka" chciała coś buchnąć :shock:
MamaAdama pozdrawiamy serdecznie i cieszymy się, że bawicie się fajnie :wink:
Maribelka, Monika pewnie jest coś w kozim mleku skoro tak dużo osób radzi na nie uważać.
Monika Emilca dziękuje za pamięć :D
Barbra to naklikałaś dziś :lol: ...hihihi całuski dla Twojego Lobuziaczka :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U Nas pogoda była w miarę.Oliwia przed samym Gdanskiem wymiotowała,ale później było w porządku.W drugą stronę przespała całe 5 godzin.Jechalismy długo bo padał deszcz :evil: Pogoda W Trójmieście Nam nam sprzyjała :D Na statku troszkę wiało,ale nie moge stękać hehe 8) :lol:
W lutym jedziemy w góry,juz zarezerwowalismy miejsce,a latem na Wyspy kanaryjskie.Oliwka bedzie miała 2 latka a więc nie mam obaw co do dalekiej podróży :lol:

Wyslę Wam pare foteczek :D

Płynelismy statkiem na Hel(troszke wiało) :lol:

Obrazek

Na plaży :lol:
Obrazek

W Stogach (piekne lwy z piasku-ktoś miał talent :lol: -zazdroszczę :roll: )
Obrazek

Westerplatte :D

Obrazek

Wasze foteczki są śliczne.Jeszcze nie mogę się z Wami połapać,która to która ale to pomalutku :lol:

Pozdrawiam Wszystkie mamusie :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moje dziecko je mlesio w łóżeczku.....odpływa....mam nadzieje że padnie :?: :?: :?: :wink:

Joanna "łobuziaczek" ...on chyba już z przdszkola zacznie uwagi przynosić :oops: :lol: :wink:

troche was poczytałam :oops: :oops: ale tyle tego było, że nie pamiętam co miałam napisać :oops: :oops:

ale napewno:
Joanna i Erii super że wsze fasolki dobrze się rozwijają :D :D :D :D

Alicja razem z tobą czekamy na dobre wieści :!: :!:

Ba5hka na grilla ja bardzo lubie karkówke, białą(surową )kiełbaskę, szaszłyczki, boczek surowy też jest dobry, skrzydełka z kurczaka, i mój mąż robi "miczki" to sie robi z mięsa mielonego przyprawia się różnym przyprawami do grilla, i robi sie jak kotlety mielone tylko w kształcie tak jakby paróweczek takich malutkich...takie ruloniki.... mam nadzieje że rozumiesz o co mi chodzi :roll: Do tych mięsek sosik jorurtowy z czosnkiem i szczypiorkiem, sałatka z sałaty + różniaste warzywa i sos winegret. Mam nadzieje że ci troszeczke pomogłam :!: :!:

Anula złodziejstwo wszędzie się teraz pojawia, tylko złodziej nie myśli że ktoś za to póxniej odowiada, ale jak to któraś napisała dopóki w Polsce będzie tak jak jest to złodzieje też będą :?

MamaAdama :shock: MAROKO ale wam fajnie :!: :!: a jak Adaś znosi zmiane klimatu, jak znosi upały :?: :?: :?:

Fifolek mieszanko świetne, dużo przestrzeni będzie miła Agatka do rozrabiania :wink: Wiktor też takie pobojowisko robi, wiecznie wywala naszą bielizne z naszych szuflad, ostatnio zaczął się dopbierać do swojej nie widział co biezre ale rozrzucał po całym pokoju :evil: :evil:

Na razie tyle .......... zapamietałam

ACH, OCH,ACH,ACH,ACH OCH..... :!: :!: :!: :!:

Nad wszystkimi naszymi szkrabami...rosną jak na drozdżach i wszystkie SUPER FOTKI :lol: :lol: :lol: :lol:

Padam na ....... :wink: :wink: :wink: Śmigam do wyrka :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA EMILKI!

SPOZNIONE ZYCZENIA URODZINOWE DLA NA'KEITHIA!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fifolek...zapomniałam... :oops: to krzesełko jest z Fischer Price :lol: :lol:
wejdź na ich strobe i tam jest to krzesełko, niestety nie umiem wkleić zdj ecia
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No i znowu się pościków nazbierało że hohoh..ale widać że się pogoda poprawiła (choć nie wszędzie,niestety)

Alicja trzymam kciukasy za fasolkę..gratuluje pierwszego samodzielnego stania!!My też jesteśmy na tym etapie..a jak babcia??

Ba5hka a ja do pomysłów BARBRY mogę jeszcze dołączyć szaszłyczki z kiełbaski, boczku pieczarek papryczki i cebulki niby to samo co kiełbasa ale trochę inaczej,albo kaszanka zapiekana z cebulką(w sreberku żeby się nie rozleciała) albo chlebek tostowy z masełkiem czosnkowym..albo same grillowane pieczarki..pycha!

MamaAdama, ale masz fajnie..maroko

Joanna102 pogoda pewnie i u ciebie wkrótce sie poprawi.

Mirabelka28,MonikaS ja też słyszałam że mleko kozie ma więcej alergenów niż krowie..i jest zdrowsze ale tylko dla dorosłych.

Anula najgorsze jest to że te zbiry się obłowią a wy musicie ponosić tego konsekwencje..
moja pati ostatnio podobnie jak twój Dawidek..zasypia ok 20-21 i śpi do 4-5 rano! potem mlesio i do 9-tej!

U nas pogoda bajeczna..30 i więcej stopni..słoneczko świeci..super!!

A mnie się mleczko kończy i cycuś też idzie w odstawkę
:cry: tylko że mnie jest bardziej przykro niz małej chyba..
ale to niestety kolej rzeczy..takie zycie.. :(

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324 ... 521  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]