Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:27 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323 ... 521  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Aaliyah dzięki za komplement wyżej...

Gosiek zdjęcia super...

erii fajnie ze wróciłaś, jak się czujesz?

No i kupiłam jej piłki jednak na allegro 100 sztuk 70mm za 53 z przesyłką :) Joanna dzięki :wink:

No i ja też nadal nie mam @ :shock: poczekam ze dwa dni i zrobie test ale raczej to burza hormonów. :roll: wracają stare czasy 40-50 dniowych cyklów :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fifolek- Agatka mala ksiezniczka w tej sukience ... a takie pileczki fajna sprawa .. Tristek nawet lubi sie nimi bawic, bierze 2 i sciska o siebie zeby jak najwyzej wyskoczyly :D

Gosiek- fajniutki konik , widac ze Sebcio sie nie boi, taki zadowolony w tej czapeczce :)

Erii- fajnie ze sie odewalas , poglaskaj brzuszek ode mnie :D ... no i
czekamy na fotki

a teraz ksiaze siedzi z moja skarpetka na rece ( taka z oczkami i rysynkiem jakiegos kotka :wink: ) i jest bardzo powazny odgrywajac ulubionego zwierzaczka :D ...
za raczke ladnie chodzi , a raczej juz prawie biega ... stoi sam , nie wywraca sie ale bez podporki nadal kroczka nie zrobi , tz maxymalnie 1 :D :D :D , ale czekamy cierpliwie...

u nas pogoda niewiadomo jaka , raz slonce a za 10 min chmury takie jak na solidna ulewe a po kolejnych kilku min powraca zar :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczynki ja juz spowrotem w NY, a w niedziele w koincu w doooomkuuuu :lol: podroz naprawde bardzo ciekawa ale jestem WYKONCZONA i marze o swoim lozeczku, jakos nie mielismy szczescia na tych wakacjach, Filiek przeszedl 3 dniowke, biegunke podroznikow, przeziebienie od jakis 10 dni (z reszta nie tylko on ale i ja i maz), wielki atak alergii. no wiec generalnie chce do domu :)

strasznie duzo naskrobalyscie, nioe wiem kiedy zdarze nadrobic, narazie poogladalam zdjeci i musze przyznac ze te nasze dzieciaczki juz sie duuuuze robia :wink: i coraz wiecej potrafia. moze juz ktorys z naszych dzieciaczkow chodzi????

Alicja wygladalas pieknie na slubie, widac ze byliscie bardzo szczesliwi :) a jak tam wykrywanie fasolki? jest? nie ma?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czekam na Alicji fasolke jakby to co najmniej moja wlasna miala byc :):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehe dzieki dziewczyny.
Baby ale sie usmialam jak napisalam ostatniego posta :)

Marta dziekuje! Wkroetce wstawie jeszcze kilka zdjec bo dostalam jeszcze od znajomych i wstawie tez z chrzcin. No to podroz z przygodami... Nie zazdroszcze...

Fifolek zdjecia super, sukienusia sliczna! Co do pileczek Zoska dostala je na chrzciny razem z basenem i rowerkiem. Uwielbia sie nimi bawic. I rozmiar taki sam. Tez 100 sztuk. 4 kolory

Erii witaj w "domu" :) dawno Cie nie bylo. Wklejaj fotki!

Jutro dzien sadu... O 16 sie okaze :D:D:D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alicja trzymam kciuki i niecierpliwie czekam na wiadomość :wink:
Marta faktycznie, podróż z "niespodzianką" :roll: I sprawdza się powiedzenie " wszędzie dobrze ale w domciu naj.." :wink:
Ba5hka solidaryzuje sie z Tobą co do pogody :evil: "kota idzie dostać" Ale ja się nadal łudze, że pewnego dnia obudzę się i na niebie zawita słonko - na dłużej :lol:
Fifolek ale masz "odstępy okresowe" :shock: Ja miałam co 25 - 26 dni - po mamusi -
Piłeczki to dobra rzecz - teraz i na przyszłość :wink:
Gosiek o ile Mila wyrazi chęć to zapiszę ją w przyszłości do szkółki konnej - super sprawa :D
Erii witaj po dłuzszej nieobecności - jak znajdziesz czas to wklej brzusio :P

Ostatnio zmieniony pt wrz 21, 2007 9:45 am przez Joanna102, łącznie zmieniany 3 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Joanna wklejaj jak najwiecej!!!!!!!!! Juz sie nie moge doczekac! Dzis ubralam Zosi pierwszy raz spodenki od Ciebie :D Slicznie wygladala! :oops:

A my wybieramy sie na kurs plywania. Dla dzieci oczywiscie :D

Przykro mi z powodu pogody... Ja dzis o 18 poszlam nad jeziorko. Cieplutko jeszcze bylo - 27 stopni.

Aha i zapomnialam dodac ze Zoska wazy JUZ 8 kg :shock: hehe a dluga 75 cm. Co do swojej dlugosci to jest chudzinka.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam Rankiem!
Postaram sie zdjęcia wrzucić wieczorkiem bo teraz gdy Andrzej nie śpi to nie mam szans posiedzieć przy kompie...
Czuje sie niby ok...ale i tak mam troche kiepską sytuację bo szyjke mam skróconą no i łapią mnie skurcze...biore magnez i jeszcze kaprogest w zastrzykach,ale i tak sie boje bo to dopiero 30 tydzień...
Teraz przy Andrzeju nie poodpoczywam...bo Młody chodzi i w nosie ma,że ja bym poleżała ale coż jakoś musze wytrzymać ten tydzień...potem jade do teściów na miesiąc to tam odpoczne bo Andrzejem zajmuje się dziadek....

Joanna! pięknie wyglądasz....zjawiskowo..na tym zdjęciu w tej tuniczce super...Milka dumna,że ma taką śliczną mame...
Mlcia też super na zdjęciach się prezentuje...
Mam pytanko...cóż to za wózek kupiłąć Milci?

Alicja! Chyba już pisałam,że pięknie wyglądałaś na ślubie....suknia jak marzenie...moja siostra podpatrzyła i pyta się czy sprzedajesz.... :?:
Zosia super wygląda na fotce w liczniku...dziewczynka jak marzenie... :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Erii "nasz" Quinny poszedł na razie w "odstawkę". Po złożeniu jest w tym stanie dla mnie o wiele za ciężki, a My mamy małe mieszkanko i codzienne wyciaganie go ze schowka stało sie w tym momencie nierealne poza tym samo skaładanie w razie konieczności w autobusie ... Długo wypatrywałam fajnego i taniego i nadarzyła sie okazja - kupiłam go za pół ceny - nie mogłam sie oprzeć. Nawet nie wiem jakiej jest firmy, hm.. Century czy coś takiego.
A "powiedz" Kochana czy planujecie kupić wózek blizniak??? Mi poród trafił się w super czasie jeśli chodzi o promocje - tutaj jest "szał pał" podczas Swiąt. Wszyscy kupują wszystko, jest pełno odniżek, takich, że oczy na wierzch wychodzą - wiem od bratówki, ona tu juz przezimowała 2 Boże Narodzenia, więc mysle, że uda się mam kupić wózek za "psie pieniążki" :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Joanna! planujemu kupić coś takiego...... Obrazek

...niestety jest tylko taki kolor.....pocieszam się faktem,że na żywo lepiej wygląda....
Z tyłu będzie jeździć Mała..na płasko...w środek siedziska tylnego wsadza się torbe z usztywnionym dnem...a z przodu...Andrzej...
Quinnego narazie nie sprzedaje...bo cały czas używam i mam sentyment....a ten będe miała dopiero w okolicach 24 września..bo wtedy mi go sprowadzą...
Z tyłu moge dopiąć fotelik samochodowy....
A jak sie czujesz...bo z wyglądu wnioskuje,że super...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

dzięki dziewczyny za miłe słowa o Agatce...

Joanna wygladasz super tak promiennie, a mała prześliczna i jaka duża.
Ja też jej ubieram ubranka od ciebie. Wszyscy się ptają gdzie dorwałam takie spodnie :lol:

erii Andrzej juz chodzi?? ja tez brałam te zastrzyki od początku do 36 tyg. Wózek fajny.

Ala jak teścik?
No to moja waży teraz najmiej bo 7800g i 70cm...

Marta wszędzie dobrze ale w domu najlepiej...

ba5hka
pogoda u nas też beznadziejna znowu leje :evil:
Mała się nudzi bo wszystko popkowane i nie ma miejsca na robienie bałaganu...

A ja wczoraj i dziś dałam swojej małej mleka z kartonu zalecenie Pani doktor...Nic jej nie jest ale boje się że w przyszłości może to wyjść nie na dobre...No i okazało się że tylko to mleko jej podchodzi.
Na razie rozcięczam z wodą...erii ty wiesz najwięcej na ten temat...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Fifolek! Ja tam nie wiem jak to z podawaniem mleka "zdrowemu" dziecku....choć lekarz który leczy Andrzeja twierdzi,że samo mleko raczej nie...przetwory ok..ale też ostrożnie...ale jak nic jej nie jest?
Z drugiej strony jak ma wogóle nie pić mleka to lepiej niech już pije takie rozcieńczone od krowy...tylko nie UHT...bo w nim tak naprawde nic nie ma...wszystki wapń ginie podczas pasteryzacji...
Lepsze (i niestety droższe) jest mleko tylko filtrowane...można je kupić w szklanej butelce pod nazwą "zimne Mleko" albo mleko w kartoniku "Ale Mleko"...one mają krótkie terminy ważności tak po 14 dni max...

Andrzej je codziennie danonki..masło co drugi dzień..śmietana 18% jako dodatek...narazie nie ma objawów alergii,ale zjadł jedną truskawke i tak go wysypało że szok...nie wspominając o biegunce przez trzy dni...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

erii też słyszałam o tym mleku...kasa nie ważna za modyfikowane płaciłam 13zł to i za to zapłacę...
Kiedy zainstalujesz GG?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Siedzę w domciu i wiszę na forum ... :lol: ta pogoda :evil:
Erii wózek super. Tez myslałam o takim blizniaku - dziecko jedno za drugim i tylne siedzisko rozkładane do pozycji leżącej. Ja się wachałam, sprzedać Quinny czy nie i na dzien dzisiejszy nie sprzedaję - zobaczymy jak to wyjdzie potem, jak sie przyda to zostanie, a jak będzie Quinny stała w kącie to pójdzie do sprzedania :wink:
Fifolek a u Was nie ma mleka sztucznego w kartonikach?? Bo ja Milce na początku takie podawałam bo mieszanego nie chciała pić.
Co do sampoczucia to spiaca jestem no ale tak jak Erii - małe szansce beztroskiego wylegiwania się :roll: i mi się wydaje, że znowu staję się hipopotamicą.... w pierwszej ciąży przytyłam 18kg i rozbiło mnie najwięciej w 5miesiącu. Ciekawe jak teraz :lol:
Erii w miarę możliwości nie forsuj sie Kobietko - wiem, że łatwo się mówi :oops: :wink:
Alicja dzis wyniki.... :D ale jestem ciekawska :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Fifolek! kurna zbieram się z tym instalowaniem GG i jakoś nigdy nie mam czasu...
Teraz jestem tylko na chwilke w Kielcach,ale może dziś wieczorkiem siąde i wezme sie do robot....
A może teraz?

A to mleko nie jest dużo droższe...1,5litra coś chyba 4zł...więc nie najgorzej...
Wiesz jeszcze mi alergolog mówił,że jak wprowadza sie nabiał to nie powinno sie podawać w ten dzień jajka, jabłka, marchwi, selera bo one mają krzyżową reakcje alergiczną...tzn. mleko nie uczuli,ale jak połączy się np. z jajkiem to wtedy robi sie klops...
Najpierw wprowadzić mleko..a za kilka dni mleko a na obiad już tą marchewke...w przypadku Andrzeja się sprawdza... :)

Joannoa! no nie iwem gdzie ty się stajech hipopotamkiem? chyba w kostkach?
Ja do tej pory przytyłam 5kg...niby mało...ale jak cały dzień latam za tym moim odrzutowcem to nie iwem jak bym miała przytyc więcej...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Joanna ja też siedzę póki mała śpi. Jutro chyba przewozimy graty więc nie będę mieć netu do poniedziałku albo dużej.
Nie ma takiego mleka...zresztą ona nie chce żadnego sztucznego...stąd pomysł na mleko z kartonu...no i dostaje codziennie dwie krople vibowitu niemowle i żelazo 3 ml.

erii
to czekam to mój nr 671824
na razie nie daje jej jajka bo ją po nim wysypało.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć
Ja jak zwykle na chwilkę bo Olcia szaleje po domu i nie wiadomo co wymyśli :? Pogoda taka sobie, nie wiadomo kiedy a już pada.......
Fifolek a próbowałaś podawać mleko kozie? Moja mała bardzo je lubi, tylko je rozcieńczam.
Erii a alergolog jakie ma zdanie o tym mleku ?
Moja Oleńka nie przepada za mlekiem modyfikowanym, a krowiego nie chciałam jej jeszcze podawać. Na razie dostaje je w postaci jogurtów czy serków. Kuzynka dawała ardzo wczesnie mleko krowie i teraz Natalka ma 2 latak i od pewnego czasu straszną alergię, prawdopodobnie od mleka krowiego.
Joanna ślicznie wyglądasz
Ala czekam na wieści :lol:
Jeszcze sie pochwalę, ze moja Olcia wczoraj zrobiła swoje pierwsze samodzielne 2 kroczki, odwróciła sie ode mnie i poszła sama do mojej mamy :lol:
A ja ostatnio czuję się jakoś senna. Nie wiem może to przez pogodę. wczoraj miałam duzo pracy, wypiłam więc wieczorkiem kawę i po godzinie usnęłam. I tak już od jakiegoś czasu, ledwo dotrwam do 23...... :?
Wkleje jeszcze pare zdjęc bo olcia zaraz urwie podajnik od drukarki i podrze cały pakier ksero :?

Tutaj z moją 6 letnią bratanicą

Obrazek
Tutaj z złym humorze

Obrazek
a tu z prezentem od babci
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Fifolek! pytałaś o chodzenie Andrzeja...troche dziwnie on to robi...puszcza się od mebli i daje tak trzy no max cztery kroki...a potem ryp na twarz..no i nie iwem czemu tak...mam podejrzenie,że on za szybko chce te kroczki dawać..zamiast powoli..ale on nie zna słowa powoli... :roll:

Monika! ależ Olcia podrosła... :shock: śliczna panienka...dzięki fotką takich ślicznych dziewczynek powoli zaczynam się mniej bać...posiadania córki... :roll:

Mój alergolog jest przeciwny podawaniu mleka w czystej postaci..raczej przetwory...no bo alergia nie zawsze wychodzi natychmiast....
Ja sobie myśle jednak tak....jakby już Agatka miała wogóle mleka nie pić to chyba lepsze takie rozcieńczone wodą od krowy....tylko nie uht...
A kozie odradzam.... bo jest dosyć ciężkie dla nerek...raz na jakiś czas pewnie,że można ale codziennie bym nie dawała...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiecie co. Wrocilam dzis ze szkoly, chcialam napisac Wam posta i... zaczelam pisac po wlosku :D Stwierdzilam ze chyba musze odpoczac bo cos ze mna nie tak :D

Juz za godzine bede u lekarza. Stres na maksa ale imiona w razie co juz wybrane :D:D hihi

Erii Mowisz powaznie? A wlasnie suknia byla czyszczona i chce ja sprzedac. Twoja siostra mowi powaznie? Nie wiem czy widzialas ale caly przod jest wysadzany kamyczkami w recznie przyszywanych kwiatuszkach. (szczerze mowiac nie wiem jakimi). Z tylu jest regulowane wiazanie (zreszta wstawie zdjecie tylu). Welon dlugi ale lekki (nie ciagnie glowy do tylu) :D, tren podpinany. Ogolnie suknia jest typu "podkresla figure" :D Oczywiscie rekawiczki do tego (na niektorych zdjeciach nie mam bo zdjelam)

Joanna Milka to widac wszedobylska dziewczyna, wszedzie zajrzy :) A Ty slicznie wygladasz, tak promiennie!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Erii zasiałaś we mnie niepewność co do mleka koziego......Ja znam tylko przypadki dobrego wpływu mleka koziego. znalazłam informacje, ze może powodowac niedobory kwasu foliowego, ma za dużo jonów i moze powodowac zbytnie obciążenie nerek. juz nie wiem czy dobrze robie podając Oleńce to mleko. Olcia nigdy nie pije "czystego" mleka koziego, tylko rozcieńczone 1:1 i dobrze je toleruje........

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323 ... 521  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]