Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 10:12 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317 ... 521  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

iwona_j32 powiem Ci kochana ze sama nieraz pyskuje swojej szefowej, ale niestety ciagle nie ma czasu, wiecznie jest zapracowana, a później ma pretensje ze robie coś sama po swojemu, że nie radze się jej, no ale jak ciągle słysze daj mi teraz spokój, nie mam czasu, wyjdź stąd no to nieraz wybucham i wtedy jest milsza hehe, przemyśl sobie jeszcze raz czy dobrze postąpiłaś zwalniając dziewczyne, zapytaj się jej dlaczego tak pyskuje, dlaczego tak sie odnosi do twoich rodziców, jeżeli to nie poskutkuje to do widzenia i niech szuka pracy gdzie indziej

nam do urodzinek szymonka zostało równe dwa tygodnie imprezka w gronie rodziny i przyjaciół, nasz mały póścił się pierwszy raz i zrobił samodzielnie pierwsze kroki w dniu swoich 10 miesięcy teraz lata jak szalony, zaczyna uciekać i karze się gonić łobuziak

Obrazek
Shot with COOLPIX L3 at 2007-07-05

Obrazek
Shot with COOLPIX L3 at 2007-07-05

no i ostatnio mu się troszke przytyło bo myślałam ze waży 11 kg a ten pieron waży już 12 kg a mówią ze dzieci które zaczynają chodzic to chudną hehe, zapomniałam dopisać ze my naszemu robaczkowi kupiliśmy normalny zwykły nocnik i siedział już pare razy na nim ale siusiu woli zrobić na dywan hihi dam mu jeszcze czas przypilnuje i w odpowiednim momencie podlece z nocniczkiem

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iwona trudno się wypowiedzieć nie zanjąc do końca sprawy. Jeżeli faktycznie pomimo Twoich upomnień i rozmowy była nadal bezszczelna, pewna siebie, ignorowała Twoje prosby i nie okazywała należytego szacunku to jej strata. W pracy jest pewna hierarchia i zasady i należy to respektować.
A co do facetów - czasami się zastanawiam czy lepeij nie było by bez nich?? :evil: :roll: odbieraja na innych falach i niekiedy nie mam siły np.upominać po raz tysięczny mojego M. albo tłumaczyc mu dlaczego mam zły ..itp. :lol:
Maribelka mam podobne zdanie - zwykły, prosty nocniczek jest wystarczający. Zadnych zbędnych "udoskonalaczy".
Iris tylko 2tygodnie do roczku..! wow :shock: :wink: My czekamy do 15 września :wink: mamy jeszcze sporo czasu.

A moja Biedulka od wczoraj zasmarkana cała, nocka z głowy, bez przerwy wycierałam jej nosek i układałam w dogodnej pozycji. Za nic nie pozwoli sobie pomóc i wyciągnąć lejących się smarkoli. Budziła się co chwilkę bo miała problemy z oddychaniem. No ale co sie dziwić jak tu do ......... :evil: od prawie 4tygodni leje , wieje i zimno jak w du.....e! Mam dość irlandzkiej pogody i coraz bardziej dosyć tego kraju. Jesli by mi sie kazano dzis spakować i wracać to zrobiłabym to w 3sekundy!!! Niestety nie jest to takie proste i muszę uzbroić się w cierpliwość :? tylko pokłady cierpliwości mam na wykończeniu :(
Tak jak wcześniej pisałam idę dziś na kontrolę i wezmę Milkę i ja przebada.

A co do kupek to Milcia też ostatnio robi rzadkie kupki, a raczej jedną mega i do pasa brudna :shock: "czasy noworodkowe" wróciły i podejrzewam, że to jakis wirus albo zmiana na mleko modyfikowane...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mój mały ostatnio też zaczął robić rzadsze kupki, ale mnie się wydaje,ze to od tego, ze teraz więcej pije a zdarzają się nieraz trzy w ciągu dnia, ale to wynik obrzarstwa moj mały kocha jeść

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iris- dla Twojedo bombelka rowniez ogromne gratulacje ...
moj jak sie czasem zapomni to stoi sam , ale zaraz sie czegos lapie... chodzi wszedzie podpierajac sie paluszkiem , ale jeszcze sam sie nie odwazy do przodu ruszyc ... mam nadzieje ze niedlugo to juz nastapi , ale niczego nie przyspieszam ...wole zeby jeszcze jednak troche poraczkowal przy okazji bo to jest najlepsze dla dzieciakow ...

wszystkie zdiecia rewelacyjne !!!!!!!!!!

Iwona- jak sie nie jest dobrze wychowanym , pyskuje sie, nie ma sie szacunku do osob starszych no to przepraszam ... wina stoi tylko po jednej stronie ...troszke respektu trzeba uczyc ludzi , ktorzy go nie maja ... w nastepnej pracy moze pomysli...oby ja to czegos nauczylo

Ja nigdy nie mialam problemow w pracy , ostatnia moja szefowa na sile starala sie mnie zatrzymac ... cchcialam odejsc bo sie przeprowadzilam i nie mialam jak dojezdzac do domu po 11 wieczorem.. wiec ona powiedziala ze sama mnie bedzie odwozic byle bym zostala :shock: i tak bylo przez ponad 2 miesiace az w koncu ja przekonalam ze tak bedzie dla mnie najlepiej :) ... nie wyrabialam :oops: a ona powiedziala mi ze referencje wystawi mi zawsze i o kazdej poze jak najlepsze ...wiec oplaca sie pracowac za dwoch :D przynajmniej ja tak mam ...

co do nocniczka ... do tej pory maly mial zwykly ( z reszta wiecie jaki) ... no a teraz moge juz podejsc do niego w inny sposob , pokazac , wytlumaczyc ... napierw posadze misia i ukradkiem doleje troszke wody ...zacznie grac i zrobie misiowi brawo i dam buzi...
ja malemu zawsze tlumacze wszystkie nowosci , nigdy nie puszczam na gleboka wode samego ... raz zobaczy to zrozumie ... a roczek to juz wystarczajaco duzo na takie tlumaczenia :)... zdam relacje zaraz jak wyprobujemy... zamawialam prze z n+eta wiec przesylka chwile
potrwa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Joanna102-Współczuje pogody :roll: ja się dziwię wszystkim co wyjezdzają do Irlandi,Angli,to strasznie chłodne i deszczowe wyspy.Blisko ocean i dlatego a także Irlandia leży wysoko i wieje chłodem.Mi się Anglia niepodoba.Na zielonej wyspie nie byłam ale mam zaproszenie koło Mayo :)Chyba Balenrod cos takiego.Wiecie co,byłam W Hiszpani,we Włoszech,Holandi,we Francji,Belgi i powiem Wam,że nie mogłam się doczekać kiedy zobacze nasz śmietnik :wink: :lol: A prace mam taką a nie inną,że muszę przejezdzać przez całą europę,żeby dotrzec do jakiegoś kraju :lol: Już za pół roku znowu wyruszam.Małą zostawię z mamusią,chociaz wiem,że będę tęsknić,ale trzeba skonczyć budowe i nie mogę pozwolić sobie na to,zeby siedzieć w domku.Ona już bedzie większa :D

Dzisiaj lecę do jej pediatry i spytać się o te kupki.Są zielone i wygląda na to jakby to była biegunka.Ja tu ciagle podejrzewam mleko Bebiko2.Ona bez mleczka niezasnie.Nie lubi kaszek smakowych :evil: Niech mi w końcu coś doradzi. :evil: W niedziele jedziemy powczasować i boję się coo bedzie dalej :roll: :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mój synek też pił bebiko 2R ale dostał uczulenia, policzki miał całe czerwone i przeszlismy na mleczko sojowe ponoć zdrowsze od takiego no i z receptą tańsze bo my płacimy jakieś 7 zł i mały je uwielbia tylko dodajemy kaszki zeby było gęstrze

Maribelka te kupki to faktycznie mogą być od tego mleczka, nasz mały też wtedy robił kupki wodniste, ale jak zmieniliśmy mleko to wszystko stopniowo wracało do normalności

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iris-Ja chyba sama jej zmienie te mleko :x Ona powinna robić zbite kupki a nie rzadkie.Waży 8,5 kg ma 2 kg niedowagi.Badania dobre więc mysle,ze to sprawka mleka a nie glutenu :evil: Dzisaj mam to gdzieś.Robie krupnik i tyle.Żadnej diety bezglutenowej.Nie dośc,że mało je to jeszcze mam dawać te świństwa,których nie chce ruszyć :evil: jak ona ma tyć.Jak widzi chlebek to ciągle mówi Da,da.A jak dam jej bułke bezgl,to idzie i wyżuca do smietnika.Cwaniara mała :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

faktycznie troszke mało waży jak na 11 miesiecy, ale sama nie zmieniaj jej mleczka moze lepiej zmien najpierw pediatre, a wogole kto stwierdził ze nie moze jesc glutenu na jakiej podstawie? krupniczek jak najbardziej mój mały uwielbia, żureczek tez pychotka polecam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam nowa mamusie Maribelke
Maribelka moj tez wazy 8,5kg a skonczy 22.07 11 miesiecy.

Strasznie pedzicie z tymi postami,nie zdaze ich poczytac.W poniedzialek wkoncu upragniony wyjazd do babci.Nie moge sie doczekac.Lista rzeczy zrobiona i w niedziele pakowanie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Joanna współczuję moja jak narazie tylko raz miała taki katar.
A dzisiaj też marudziła całą noc a mnie głowa nadal boli juz 5 dzień :shock: To już teraz nie wiem czy przebije jej uszy. :roll:

Iris bardzo szybko poszedł :shock:

Maribelka Moja ma 11 miesięcy i waży 7680 w pampersie i body.
Może daj jej mleko hunane kupisz w aptece moja tylko to pije jak ma ochotę :evil:
Ja z siostrą na tym mleku wychowana (wcześniaki 1700 i 1800)

kacha udanego wypadu.

Iwona
wszystko to co pisałam na gg. Szacunek szacunek i jeszcze raz szacunek a M niech się postawi w Twojej sytuacji jak by to byli jego rodzice.
Ja bym zwolniła gówniarę może nauczyłaby się szacunku do staszych i przełożonych. Pracę trzeba szanować.

ba5hka to pochwal si ę fotami jak dojdzie.
Moja ata lubi swoją foczkę i kupy w pampersa nie zrobi chyb że ma rozwolnienie. To trochę do nocnika trochę do pampersa.

Ala to może być jakiś wirus...moja też miała tak i podałam jej probiotyk acidolak isałam już i przeszło.

A my dostaliśmy dziś klucze do mieszkania po niedzieli zachynamy.
Mam nadzieję że będę na chodzie.
Z Atą nie poszłam na szczepienie bo nie dałam rady wstać z wyra.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iwonka ja myśle że dobrze że zwolniłaś tę dziewuchę..co jak co ale szacunek powinna okazywac..ja też wieeeele razy chciałam coś nagadać mojej szefowej, ale sie powstrzymała bo wkońcu daje mi pracę..

Iris gratuluje pierwszych kroczków!!Obrazek
A u nas tak samo jak u ba5hki na chwilkę się puszcza jak się zapomni,ale sama jeszcze się boi.

Mirabelka ja też na twoim miejscu zmieniłabym mleczko..jeśli to się zaczęło od czasu kiedy zaczęłaś je podawać to pewnie to!Zaufaj swojej intuicji..
Ja tez kiedyś nie wiedziałam z czego moja mała ma zaparcia (co 3 dni baaardzo twarde kupki)i coś mi podpowiadało że to może z masełka,które dodawałam do zupek..zmieniłam na olej sojowy i jak ręką odjął!!

Jeśli chodzi o nocniczek to my mamy z pozytywką,ale itak narazie stoi i czeka bo jak tylko posadzę na nim małą to za sekundę ona jest już obok, więc nawet nie wiem czy sie boi czy nie..

Ale dziś miałyśmy ciężką noc..obudziła sie dwa razy i ryk!!Ani cyca, ani herbatki..tylko na rączki..myślę że się czegoś wystraszyła..bo tak dziwnie sie rozglądała po pokoju..ale czy dzieciaczki w tym wieku maja już lęki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Netka- mi sie wydaje ze tak!! Tristanowi czasem sie cos chyba pzrysni zlego bo bylo tak kilka razy ze sie obudzil(a czasem nawet na spiaco) i plakal i machal lapkami i rozgladal sie za mnai za Jacem ..jak juz przyszlam i go przytulilaM TO OD RAZU PRZECHODZILO!!!!.. maly jskisd niespokojny dzisiaj , widzdeze gorna 3jka sie mu troszeczke juz pprzebila i na dole cale opuchnioete..i chyba dlatego od tana zgrzyta zebami az nieprzyjemnie sie robie ... boje sie ze sobie cos w te zabki zrobi , nie mam mu jak pomoc...przeciez nie wsadze mu nic miedzy zeby... nie wem co robic.. zarsaz p/o;smaruje mu ddziaselka zel\em... mam nadzieje ze choc troche pomoze ...

fifolek -postawilam linka wczesnuej tam mozesz zobaczyc.. wracaj do zdrowia szybciutko!!!!

kacha - milego wypoczynku :*[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fifolek Mila w sumie tez ma pierwszy raz tak paskudny katar. Dziś nawet jest lepiej ale wszystko okaże się w nocy :roll: Do lekarza jej jednak nie zabrałam bo bałam się, że się bardziej doprawi - niby nie padało ale wiatrzysko okrutne :? Dobrze, że mogłam ja zostawić z siostrą :)
A jeśli chodzi o przebijanie uszków to nie zdawałam sobie sprawy, że dziecko aż tak to przeżywa, jakby nie było, to ból. Mila jest straszną wiercipietą i trudna ja utrzymać na miejscu i wiem, że teraz to mogłabym jedynie pomarzyć o kolczykach dla niej - myślę, że 8mies. to był ostateczny dzwonek. Ale z Agatką może pójść lepeij :wink: Spróbuj, najwyżej zrezygnujesz jak się będzie męczyć.
Maribelka tak to już w życiu bywa, że nie wiemy co nas czeka. Jakby mi ktoś 3 lata temu powiedział, że wyląduję w Irlandii to bym uznała, że jest świrnięty :oops: :lol: A z pogodą do tej pory nie było zle - 2lata temu lato było ładne, arok temu bajeczne - ten sezon rozpoczął się makabrycznie ale jeszcze sie łudzę, że będzie lepiej 8)
I jeśli chodzi o mleko to, moim zdaniem, też powinnaś zaufać swojej intuicji. Znasz dziecko najlepeij, obserwujesz je na codzień ...
Kacha miłego pakowania :wink:
A u lekarza jak zwykle przyjemnie. Badanie moczu, ważenie, mirzenie cisnienia, badanie brzuszka i słuchanie bicia serduszka :wink: Po badaniu stwierdziła, że ciąża wygląda na 16 tygodni :shock: Nie wiem czy szykuje sie następny Kolosik czy poród faktycznie bedzie wcześniej :o
Tylko cisnienie makabryczne: 90 / 50 :shock: :shock:
To pewnie dlatego czuje sie do bani i słaba jak mucha :? Na dodatek po wizycie mnie przewiało i gardło i głowa boli - mam nadzieje, że szybko mi przejdzie :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki dziewczyny za opinie. Dzisaj jest juz lepiej i myslę , że dobrze postapiłam.

Ja już jestem spakowana zaraz ide spać , bo o 3 wyjazd.

Joanna - dużo zdrówka. (ja też swojej przebiłam na 8 miesięcy i uważam, że był to ostatni dzwonek).

Maribelka - ja swojaj daje NAN HA 2

Fifolek - współczuję - ja przez ostatni - rok przeprowadzałam się 2 razy (koszmar) - ale najwazniejsze, że macie swoje mieszkanko.

Kacha - udanego urlopu.

Iris - gratuluje pierwszych kroczków.

Netka - moja też czasami budzi się w nocy z zamkniętymi oczkami i strasznie płacze i jak ją przytule to się uspoja.

ba5hka twój link zlikwidowali, bo nie można wklejac linków, tylko zdjecie przedmiotu etc.

Mam nadzieję, że nikogo nie pominełam, jak tak to przepraszam.
Wracam za 10 dni to się odezwę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Joanna102 życzę ci kochana żeby ten katarek nie przerobił się w coś poważniejszego :je: no i to ciśnienie..baardzo niziutkie, ale pogoda robi swojeObrazek

A co do kolczyczków to też nad tym myślałam..ale boję się że je sobie wyrwie, albo zdejmie i połknie..
:shock: :shock: :shock:
Chyba trochę panikuję..

iwonko kolorowych snów i szczęśliwej podróży Obrazek

No to teraz to już jestem pewna że to jakieś malutkie koszmarki w malutkiej główce..ciekawe jak będzie dzisiaj..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć
W końcu znalazłam chwilkę aby coś napisać. Olcia usnęła 10 minut temu i o dziwo SAMA :shock: Wyszłam z pokoju a ona trochę pomarudziła i po 20 minutach usnęła. do tej pory nie mozna było zostawić jej samej bo zaraz płakała :? No i chciała aby ją nosić.Mam tylko nadzieję, ze tak będzie częściej :D
Netka25 moja Olenka poprzedniej nocy to budziła się z krzykiem 4 razy, jak nigdy. Dawałam jej smoczka albo coś do picia, a około 3 zjadła porcję mleka koziego.
Moja pije kozie mleko już jakieś 2 miesiące. U nas na targu mleko kosztuje 6zł litra, ale ja dostaje je od znajomej, przynosze do domu jeszcze ciepłe :lol: Na poczatku rozcienczałam je pól na pół, a od wczoraj dolewam tylko 1/3 wody. I zapomniałam dosładzam je też glukozą. Czesto robie olci kluski lane na tym mleczku, uwielbia je :lol: Sąsiadka dawała to mleko swojemu synowi ze skazą białkową. Wyrósł z niego zdrowy chłopak, a po skazie ani śladu.

Moja Oleńka też ma taki rowerek, myśleliśmy że nie będzie z niego wychodzić ale wyszła zaraz :lol:
Co do chodzenia to Olcia stanęła przy meblach ponad 1,5 miesiąse temu. Teraz to chodzi po całym pokoju podtrzymując sie wszytskiego co znajdzie na swojej drodze.
No i nadal demoluje dom. Wszystko trzeba przed nią chować, otworzy każda szafkę, szufladę :? Wczoraj wylała mi wodę, którą przygotowałam do podlania kwiatków i w efekcie trzeba wymienić 3 panele bo woda nalała się pod spód i wybrzuszyły się :? A ja tylko postawiłam konewkę na chwilę.........
Oleńka też robi rzadkie kupki, ale nie codziennie. Jak juz sa to wiem, ze idą zęby. W tym czasie jest też marudna. Olci idą górne 3 albo 4, nie da sobie dokładnie obejrzeć.Ma już 7. Myslałam, ze na dole ma 2 ale ugryzła mnie w rękę i na dole były 3 ślady :lol:
Ale się upisałam. Ale tak to jest jak nie ma się częściej czasu. Tereaz wracam do kiszenia ogórków :lol:
Pozdrawiam serdecznie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Wszystkiego najlepszego dla Dawidka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny witajcie :D :D :D Dzisiaj byłam u lekarza,bo rano mała zjadła zupkę mleczką i ją wysypało.Wczesniej podejrzewałam,że to od kiwi.Dzisiaj kazałam jej zmienic mleko :evil: No to w końcu zmieniła na bebilon pepti2 i ma diete nie dosc,że ma diete bezglutenową,to jeszcze diete bezmleczną.Ciekawe co ja mam teraz dawać jej jesc :evil: :? :evil: Ojej :?

Ja muszę się zaraz pakować.Takiego mam lenia,że szok!!!!

Muszę Wam napisac,że bardzo mi się tu z wami pisze :D :D :D
Jestescie fajniutkie.Jeszcze raz dziękuje za zaproszenie :D :cmo:

Wczesniej pisałam na n,ale tam ciągle dziewczyny się kłócą aż nieprzyjemnie się tam klika :?

Jutro coś wiecej napisze :D

Pozdrawiam Was :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a my zniknelysmy na jakis czas. Oczywiscie po szkole mykamy sobie na plaze.

U nas nic ciekawego. Ciagle kupy. Fifolek chyba sie w koncu spytam o ten lek co pisalas. Dawalas go bez porozumienia z lekarzem? Bo ja daje prawie od tygodnia wegiel i jakos efektow nie ma...

Testowac bedziemy po niedzieli. @ nadal nie ma :) Juz sie ciesze. Moja mama powiedziala ze byloby super i jak sie nie uda teraz to ona wezmie Zosie na noc i my mamy sie postarac :D

Pozniej sie odezwe. Przepaszam ze nie odpisuje kazdej. Milego dnia!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alicja R-Na kupki rzadkie dobry jest Lakcid,albo lakcidofil.Polecam.Jest rewelacyjny.
Jednak dobrego miałam nosa.Dzisiaj w nocy piła bebilon pepti i rano kupka była taka jak powinna być. :D Jednak to od mleka.Mała nie chce zbytnio go pić.Wypija 80tkę i ma dość.No ale jest jakaś poprawa :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317 ... 521  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]