Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 10:12 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316 ... 521  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też miałam robić grilla,ale obawiam się pogody :roll: Ale jeszcze zobaczymy :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja mała dzisiaj nic nie chce do buzi włożyć :evil: Nie wiem co jest grane.Oby nam sie nie rozchorowała :evil: :evil: :evil: Rano wypiła mleka i do tej pory nic :x :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Miałam już tyle napisane i mała zresetowała mi kompa :shock: znowu :evil:

Maribelka witaj...córcia śliczna
Nie pisz post pod postem korzystaj z opcji zmień.

Joanna ale ona urosła. Kiedy przebiłaś jej uszka? Ja swojej planuje na roczek. Napisz jak po wizycie u lekarza...

ba5hka świetne buty no i plany na przyjęcie super...moja mam piecze torty i jak się uda to przyjedzie i jej zrobi.
Siostry synek miał na roczek ferari niestety wtedy nie było cyfrówek i nie nam jak wrzucić fotek...
Tristek ombowy na zdjęciach.

diana dzięki i udanej zabawy.
Ja za jakiś czas dopiero pójdę na solarium teraz nie mam czasu po niedzieli przeprowadzka.

Kamilka fajny taki rowerek moja Ata tez ma ale jest jeszcze u teściów. Przywiozą w połowie lipca.

Iwona co do cyca to jakoś nie wyobrażam sobie bym ją musiała tak nagle odstawić serce by mi pękło. Przyjdzie czas to sama zrezygnuje
A dziś mi ślicznie zjadła zupkę i popijała herbatę z kubka :shock:

Co do bucików to moja ma takie zalecenia od rehabilitanta.
Chodzi na bosaka ale mamy zakładać jej kapcie.
Takie zalecenia są dla dzieci które miały kłopot z bioderkami i były szeroko pieluchowane i z napięciem tak jak moja.

Ala tak samo były sandałki ale granatowe i nie za bardzo fajnie wykonane. A nie chcę kupować butów na sztukę.

Ja czuję się nadal kiepsko jakby mnie coś przejechało. Głowa nadal boli…
Może to przez tą pogodę.
Na dodatek M wraca jutro rano.
A ja muszę iść z nią na szczepienie (druga dawka na meningokoki) a ona nadal wysypana wię nic z tego nie będzie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kuba spi, malolata oglada tv a ja sobie na chwile wskoczyla cos poczytac.
Oczywiscie nic nie pamietam z tego co przecyztalam, ale to wynik tego, ze nie moge sobie spokojnie usiasc i odpoczac przy necie :)
Dziewczyny u was juz niedlugo roczki sie szykuja a u nas dopiero sierpniu i to przy okazji naszegto slubu. Tak sobie wymyslilismy, ze bedzie w dniu urodzin Kubka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

fifolek13 :D Witaj :D Ja małej przebiłam jak miała 4 miesiace.Wcześniej posmarowałam jej uszka emlą.Nawet nie stęknęła-Nic,zero! :lol: :D Nie żałuje,ze jej przebiłam.Uszka sie nie paprały więc było wszystko ok. :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A u nas do roczku jeszcze hoho...! Cale dwa miesiace! Jesczez o nim nie mysle ale wiem ze nie bede nic przygotowywac w domu. Bedziemy w Portugalii i na pewno bedziemy w restauracji. Szkoda bo tak to zaprosilabym przyjaciolki z dziecmi, bylby tort i zabawa w ogrodzie :(

Mirabelka Zoska tez zaczela chodzic sama jak miala niecale 9 miesiecy. Tzn przy meblach. Coraz czesciej chce juz sie puscic, czasem sie zapomina. Zobaczymy jak bedzie u nas.

Rowerek tez mamy - dostala na chrzciny i go uwielbia! Jest dodatkowo grajacy - ma 10 roznych melodyjek.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to pójdzie szybko Zosia :D :D :D Jakie ona ma włoski :shock: A moja łysa hehe :lol:

Dostaję szału :evil: .Mała jest na diecie bezglutenowej.Zamiast lepiej jest gorzej.Kupki żadkie i często.Łeb mi zaraz pęknie :evil: Nie wiem co może jej być.robi kupki jak noworodek.Wyniki robiłam-dobre :x Moze to od mleka bebiko.Dziewczyny czy mogę małej dawać kozie mleko? :? :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

co do mleka to nie wiem, Na pewno krowiego lepiej nie podawac a kozie... hmm nie wiem

Bo ja mam ten sam problem wiesz... Od niedzieli poltora tygdonia temu robi mi wlasnie takie kupy. Rzadkie, co godzine lub co dwie. Raz zolta, raz zielona raz czarna. Mowia ze to na zeby ale tu lekarze to wykluczyli. Zrobili badania. Mowia ze to chyba jakis wirus. Mnie tez bierze...

Podaje malej wegiel. Spytaj pediatry.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Maribelka, Alicja-świetne rowerki!!!

Maribelka-ja daje od czasu, jak maly skończyl 8 miesięcy mleko krowie, bo sztucznego nie chciał pić.Kupki robi prawidłowe, je dobrze, nie ma na razie uczuleń, więc jest duże przwdopodobieństwo, ze ono mu nie szkodzi.
Myśle, ze możesz sprobować kozie, tylko rozcieńcz, bo jest tluściutkie że hej...sąsiadka 3 córy wykarmila dzieki kozie i są zdrowe jak rydze...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ba5hka a nocniczek superasny ale ja bym byla ostrozna. Slyszalam ze dzieci bardzo czesto sie boja grajacych nocniczkow szczegolnie jak zrobia siusiu a on zaczyna grac.

Diana wpadaj do nas - po jednym dniu bedziesz miec elegancka opalenizne! My dzis znow na plaze podreptalysmy (Zoska rowerkiem golutka pojechala). Siedzialysmy w cieniu bo w sloncu ugotowac se mozna. A ze teraz juz po slubie i nie musze byc opalona wiec sobie spedzam milutko czas w parku zabaw wlasnie na plazy z Zosia. Szczerze mowiac to ja nie znosze lezenia plackiem :evil:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale się tu znowu namnożyło..
Obrazek że szok!!

Maribelka my też mamy taki rowerek..i to rzeczywiście fajna sprawa,ale nie na dłuugi spacerek bo moja niunia zaczyna się nudzić..i marudzić.

Alicja może to rzeczywiście jakiś wirus..
Pati też czasem puszcza się mebli, albo chodzi i trzyma się jedną ręką..oj!Ani się obejrzymy a nasze dzieciaczki prawo jazdy będą zdawać Obrazek

ba5hka my też prawdopodobnie będziemy robić roczek w ogrodzie..nic wielkiego..ale torcik ze świeczką obowiązkowo!!

Mnie też chyba kończy się mleczko.karmię jakieś 2-3 razy na dobę i chyba kuż niedługo pokarmię..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak sobie czytam i Wam "zazdroszczę". U mnie czego mała nie ruszy to zaraz strach czy nie dostanie uczulenia. Skórkę na pleckach ma jak tarkę i nic nie pomaga." Morze może coś pomoże".

Dziewczyny rowerki świetne, moja jest na etapie chodzika-jeździka, ale mam ochotę jej kupić taki rower tylko M się bulwersuje (ja mam chopla, jak cos ładnego zobaczę od razu targam do domu).

Joanna Emilka śliczna, zmianiała się baardzo chyba "wyszczuplała" hehe. Fajna dziewczynka. na pewno będzie bardzo zadowolona z rodzeństwa.

Maribelka28 Witam!! Śliczna córenka.

Fifolek Ja do dzisiaj zachęcam ją do cyca, ale ona popatrzy uśmiechnie się i ucieka. NIE MA OCHOTY!!! :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iwona masz rację. Emilkę wyciągło do góry i tym sposobem wyszczuplała - jest długa i szczuplutka :lol:
Fifolek Milce przebiłam uszki jak byłam w Polsce na 8miesięcy - i przyznam, że drugi raz bym się nie zdecydowała. Nie mogła usiedzieć na miejscu i płakała. Myślę, że im wcześniej się przebije tym lepeij bo dziecko nieświadome - tak jak Maribelka ok 4mies. przebiła, a nawet i wcześniej. Jak bedzie druga córa to jak skończy 3mies. to przebijam uszolki..
Ba5hka hm, leżaczek?? blizniak?? chyba wiem o jaki Ci chodzi - taki gdzie jedno dziecko jest "pod drugim"?? - jesli o ten chodzi to odpada. Owszem ładnie się prezentuje i jest malutki ale dziecko na dole praktycznie nic nie widzi i jest bardzo blisko ziemi. Myślałam o nim, ale odrzuciłam. Myślę o takim gdzie jedno dziecko jest za drugim na tej samej wysokości i jedno legowisko rozkłada się całkiem na płasko - dla noworodka.
rowerki - ostatnio sie zastanawiałam czy Mała nie będzie za "mała" na wiosnę na rowerek, a tu widzę, że Bobasy już teraz "jeżdzą" :shock: :lol:
pozdrawiam Was gorąco i uciekam utulić Milcię do snu :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:D :D :D Witam :D :D :D Dostałam zaproszenie na wesele.3-4 sierpień może pojedziemy ale to troszkę daleko bo na Ukrainę :lol: :lol: :lol: kiedys tam jezdziłam i byłam bardzo zadowolona :lol: ,ale teraz jak jest oliwka to sama nie wiem.Kawał drogi :? 8) :lol:

:D
Obrazek
Shot with FinePix S5600

Dziewczyny dziekuje za rade.Od jutra daję jej to co jadła.Mleczko rozcieńcze.Zadzwonie do jej pediatry,ale już naprawdę nie wyrabiam co z tymi kupkami :evil:
Kupe kasy wywalam na produkty bezglutenowe.Biszkopty kosztują 8 zł.Chleb 9 a 4 bułki 7,50.Ona jesc tego nie chce!!! :evil:

A co do nocniczka to straszny błąd zrobiłam :evil: Mała wołała kupkę i posadziłam ją na nocnik grający.Wszystko było fajnie bo kiedyś jak nam się włączył to z 3 dni grał.Myślałam,ze bateria wysiadła.Zaczełam sadzać małą trwało to ze dwa tygodnie.I pewnego ranka jak zrobiła siusiu to on się włączył.Oliwia tak się wystraszyła,ze teraz sztywnieje cała jak ja sadzam na nocnik :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Jestem zła na siebie,że zgodziłam się kupić taki nocnik :evil: :evil: :evil:

Chcę iśc do pracy.Znam przedszkole gdzie dzieci biorą jak tylko nie robią w pampki.Teraz mam pracę dorywczą,ale chciałabym pracować normalnie.I chyba nici z tej pracy jak boi się nocniczka :? :( :x :evil:

Dziewczyny radze się dobrze zastanowić.Moje zdanie jest takie,ze najlepsze sa nocniczki tradycyjne :lol: :wink:

Ostatnio zmieniony czw lip 05, 2007 9:28 pm przez Maribelka28, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny czuje się okropnie!!. :( Zwolniłam jedna dziewczynę z mojej firmy za to , że nie miała szacunku do mojej mamy i taty, a M ma pretensję, że zrobiłam to pochopnie. Smarkula cały zaś pyskowała do moich rodziców i nie możne było jej zwrócić uwagi odnośnie jej pracy.
Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale nie zmienię zdania. Doradźcie mi co powinnam zrobić .’

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeżeli zwracałas jej uwagę a ona pomimo ostrzeżeń dalej była impulsywna to myslę,ze dobrze zrobiłaś.Dla mnie rodzice są bardzo ważni i ja także niepozwoliłabym nikomu źle do nich się odnosić :lol: Nie wiem jaka była u Ciebie sytuacja.Trzeba było wziąść za i przeciw.Najpierw porozmawiałabym z nią a potem jak by nie pomogła rozmowa to bym ją zwolniła.Nie lubię chamstwa :lol: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Właśnie z nią rozmawiałam odnosnie tego incydentu, a ona mi na to, że moge jej skoczyc...., bo mój M jest dla niej szefem i on niech do niej zadzwoni. I w tym momencie nie wytrzymałam i powiedziałm, że od jutra do pracy niech nie przychodzi. A wypłatę niech odbierze u moich rodziców. (kazałam przygotować nalezna jej sumę). Ale jest mi jakoś smutno.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja bym to olała na twoim miejscu.Co to miało znaczyć cytuję ,,Możesz mi skoczyć"Tak się zwraca do szefa zony? :? :shock: ja bym jej skoczyła :lol: :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak to jest, ale teraz to m twierdzi, że nie mam podejścia do ludzi. (Niech robi sobie co mu się podoba, ja jadę jutro nad morze , a on niech zataniawia się , czy chce do mnie dojechac czy nie). Nie zadzwonie do niego i nie napiszę, a on niech się martwi. mam tego dosyć.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

iwona postapilas slusznie! Ja tez bym tak zrobila i moim zdaniem nie powinnas miec wyrzutow. Skoro probowalas z nia spokojnie rozmawiac a ona Ci z takim tekstem wyskoczyla to niech teraz ma. Na pewno nie jedna osoba bedzie chetna na jej miejsce.

Mirabelka wlasnie o to mi chodzilo, ktos juz kiedys mi mowil ze dzieci sie boja i pozniej maja uraz do nocniczkow. My mamy zwykly ale poki co nie moge Zosi sadzac przez te kupki. Tak jak u Ciebie... leje sie z niej. Raz pocieklo po nozce i na podloge. Bylas u lekarza??? Lepiej sie wybrac. Pamietaj zeby mala duzo pila.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316 ... 521  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]