Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:27 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314 ... 521  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Netka no wlasnie jeszcze nie, chcialm odczekac zeby miec pewnosc ale dzis po drodze ze szkoly zajechalam po prostu do mojego ginekologa, kazal mi zrobic siusiu i to on mi zrobil test. Ale powiedzial ze najpewniej do odczekac 15 dni po stosunku (hmmm tylko ktorym...?) :) no i poza tym do bylo juz w poludnie wiec tez w moczu nie ma tego stezenia hCG co rano.
Powiedzial ze dla pewnosci poczekamy tydzien. Jak nie dostane w tym czasie okresu to bedziecie ciociami :D:D:D

A brzuch mnie ciagle boli. Spiaca tez jestem ciagle...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to miejmy nadzieje że nie dostaniesz :lol: :lol: :lol: i będziemy ciociami..
bo im wiecej dzieciaczków tym lepiej..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No jasne! Dzieki :D
Tylko im wiecej dzieciaczkow tym wiecej przy nich zajec...
No nie ukrywam ze juz bym chciala ale tez bardzo chcialybm pracowac. Poki co wyrwalam sie do szkoly ale perspektywa kolejnego (minimum) roku w domu mnie dobija...

Kupilam dzis Zosi pierwsze prawdziwe buty do chodzenia. Takie z usztywniana pieta, z wyprofilowana stopa.

Fifolek pamietam ze mialas problem z kupnem maltukich bucikow dla Agatki. Moja co prawda nosi 18-19 ale wiesz ze tu znalazlam nawet i 16! Takie wlasnie do chodzenia sztywne.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszystkiego najlepszego dla Zosieńki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

SłODKIE BUZIAKI DLA ZOSI

:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Najlepsze życzonka dla Zosieńki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

AlicjaR pisze:
No jasne! Dzieki :D
Tylko im wiecej dzieciaczkow tym wiecej przy nich zajec...
No nie ukrywam ze juz bym chciala ale tez bardzo chcialybm pracowac. Poki co wyrwalam sie do szkoly ale perspektywa kolejnego (minimum) roku w domu mnie dobija...

Kupilam dzis Zosi pierwsze prawdziwe buty do chodzenia. Takie z usztywniana pieta, z wyprofilowana stopa.

Fifolek pamietam ze mialas problem z kupnem maltukich bucikow dla Agatki. Moja co prawda nosi 18-19 ale wiesz ze tu znalazlam nawet i 16! Takie wlasnie do chodzenia sztywne.

A mnie to się do pracy wcale nie spieszy i już mnie ciary przechodzą jak sobie pomyślę że za niecałe 2,5 roku mam tam iść to brrrr....może jakbym miała inną pracę ale do mojej za marne grosze..nawet mi się nie opłaca.Może uda nam się spłodzić braciszka(albo siostrzyczkę) w między czasie i kolejne trzy latka w domu...Ale to zabrzmiało..jakbym chciała dziecko tylko dlatego żeby do pracy nie iść..

A gdzie te buciki kupiłaś..?

Wszystkiego najlepszego dla Zosienki!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jejku ja z koleji nie wyobrazam sobie nie iść do pracy Szymek skończył 5 miesiecy jak wróciłam i jest mi z tym bardzo dobrze, moze to co mówi jest okropne dla innych matek ale ja lubie swoją prace, odpoczywam też od małego łobuziaka

a tu robaczek na działce u dziadków
Obrazek
Shot with COOLPIX L3 at 2007-07-04

I WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DLA ŚLICZNEJ ZOSIEŃKI

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iris pisze:
jejku ja z koleji nie wyobrazam sobie nie iść do pracy Szymek skończył 5 miesiecy jak wróciłam i jest mi z tym bardzo dobrze, moze to co mówi jest okropne dla innych matek ale ja lubie swoją prace, odpoczywam też od małego łobuziaka

Wcale nie takie okropne..ale każdy ma inną sytuację..jakbyś dostawała 500zl na rękę za 8h w biurze albo 400zł za siedzenie w domu to co byś wybrała??

Ja cię rozumiem Iris też czasem bym sobie odpoczęła od mojego urwiska i wcale nie ma w tym nic złego :) :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w sumie to nie wiele więcej zarabiam hehe ale no cóż lubie swoją prace no i mam dostęp do internetu którego niestety nie mam w domku, ale szczerze podziwiam kobitki które są na wychowawczym bo to jest dopiero ciężka praca , a ja poszłam na łatwizne bo w pracy się nie narobie no i odpoczywam od małego, tak ze wracam do domu z naładowanym akumulatorami :D :D i wtedy szalejemy z Szymkiem

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Noo..może masz rację ale ja nawet nie miałabym z kim jej zostawić a żłobek to u nas zamknęli..jedyny.

A z tymi "akumulatorami" to słyszałam że to dobrze i lepiej spędzić z dzieckiem "intensywnie" parę godzin dziennie niż "obok" dziecka cały dzień..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja naszczęście mam teściową ona się małym zajmuje i czasami mój mąż w zależności jak idzie do pracy, ale poczekamy jeszcze dwa latka i małego damy do przedszkola on już tak ciągnie do dzieci a tu u nas na "wiosce" hehe mało jest taki dzieciaczków, ma dwie kolezanki ale są starsze i raczej go nianczą niż się z nim bawią :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dobrze Was rozumiem kobitki. Wlasnie dlatego "wyrwalam" sie na miesiac do szkoly. Wracam do domu pelna energii!!!

Netka butki kupilam w "Mercato delle scarpe" :D taki duzy sklep obuwniczy.

Dziekujemy za zyczenia!!!

Idziemy na plaze bo GORACO

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

AlicjaR pisze:
Dobrze Was rozumiem kobitki. Wlasnie dlatego "wyrwalam" sie na miesiac do szkoly. Wracam do domu pelna energii!!!

Netka butki kupilam w "Mercato delle scarpe" :D taki duzy sklep obuwniczy.

Dziekujemy za zyczenia!!!

Idziemy na plaze bo GORACO

No tak u nas to ni ma takich cudnych sklepów..ale ja kupiłam w CCC 19-tkę bo taką nosi moja niunia (duuuża stopa po mamie..co ma większą niż tata heheheh)
Ale szczerze mówiąc to trochę u nas ciężko o tak małe buciki (najczęściej są pow. 20)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Wszystkiego najlepszego dla Zosienki

Ala i nadal mam problem.
Dostałam jedneadidasy reeboki mają 10 cm (17) ale jak jest bardzo ciepło to ich nie zakładam. Reszte bucików co ma to 11-12 (18-19)cm ale za duże i czekaja na swoją kolej. Szukam dla niej sandałków z sztywną piętą i nie ma :( w tym rozmiarze. albo chociaż kapcie.
Powodzenia z testowaniem.
Jak wyniki Zosi??

Irys ja za długo czekałam na swoje maleństwo by je teraz zostawić. Jestem zaborczą matką. Tydzień temu jak nie miałam wyjścia dałam sąsiadce małą na 30 minut i myślałam że mi sere pęknie. Nie jestem jeszcze gotowa. Ale do pracy chce wrócic jak mała skończy trzy latka o ile nie będzie kolejnego maluszka.

Netka ja tak chciałam zrobić ale nie przedużyli mi umowy i miałabym i tak bezpłatny wychowawczy więc poszłam na kuronia.

My nadal same tatulek wraca dopiero juro wieczorem albo w nocy a mnie tak połamało że o 17 ide do lekarza.
Przy porodzie nie miałam takich bóli kręgosłupa. Masakra :(
Ata naszczęscie jest wyrozumiała dla mamy, oprócz jedzenia...znowu nie chce jeść :( dostaje żelazo, vibowit niemowle i po tym jest jeszcze gorzej.
Wczoraj byłam z nią u lekarza wyniki ma dobre oprócz zelaza troche za niski poziom ale mieści się w normie. Wysypało ją calusienką nie wiem od czego...Podejrzewam żółtko to możliwe??Bo nic nowego jej nie wprowadziłam.
No i od wczoraj nie zrobiła kupy... :shock: ale bąki puszcza.
Od poniedziałku zaczynamy przeprowadzkę...a moje plery nawaliły :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fifolek ja kupiłam takie małe buciki :sandałki" adidas w sportingu. Są bardzo leciutkie i wygodne. Musiałbys poszukac w jakimś sportowym sklepie.

A my w piatek wyjeżdzamy na 10 dni nad morze. mam nadzieję, że pogoda bedzie trochę lepsza niż teraz. A ja do tego mam angine. Ale myslę , że do piątku cuuudem wyzdrowieję.

Julka ma alergię na całego. Jak wyjdzie na dwór to oczka całe zielone z ropki. Kaszle jak przy zapaleniu płuc. lekarka powiedziała, że nad morzem powinno wszystko minąć.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Dziewczyny i co z naszym spodkaniem?
Ja ten miesiąc mam przeprowadzką a w sierpniu - wrzesniu roczki to kiedy?

Iwona a możesz tak fotkę i cenę podać? U mnie patrzyłam nigdzie nie ma najmiejsze to 18,5 czyli 11cm... :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA ZOSIENKI!!! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wszystkiego dobrego dla ZOSIEŃKI!!!

U nas pogoda fatalna, pada, pada, pada i wieje...brrr, aż sie nic nie chce.
Dziś Patrys przeszedl samego siebie w spaniu.Ja rano pojechalam do szkoly, a maly zostal z tatusiem i jak zasnął o 10.00, to wstal dopiero o 13.30-SZOK :shock: Wszyscy myśleli, ze coś mu się stalo, a on odpoczywal w najlepsze.No a teraz znowu śpiocha, już od godzinki...straszny śpioszek z niego-ma to po tatusiu, bo ja nigdy nie śpie w dzień...

A u nas nic nowego, w sobotę idziemy na weselisko i już się nie mogę doczekać :lol: :lol: :lol:

iwona-jak ja ci zazdroszcze tego wyjazdu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Też bym pojechała, ale maż na razie nie ma urlopu, moze coś pod koniec wakacji wykombinujemy.Życze wam super pogody!!!

Alicja-testuj i dawaj znać co i jak!!!Ja to prawie co miesiąć mam jakieś głupie myśli, ze moze jestem w ciąży.Nie wiem skąd mi się to bierze :roll:

fifolek-Agacia ma zgrabne stopki.Mój Patrys nosi rozmiar 19...

Iris-śliczny ten twoj synek!

Musze się pochwalić, ze Patrys ma już 5 zabków, wloski, to ma już tak dlugie, ze mu wchodzą do oczek, czasem mu przypinam spinką i wygląda wtedy jak dziewczynka :D
No i zamowiliśmy już roczek w kościele na 2 wrzesnia.

A ja ostatnio jestem jakaś nieprzytomna, nie umię się na niczym skoncentrować, latwo się denerwuje.Boże, chyba musze iść do jakiegos lekarza, bo nie wiem co ze sobą zrobić...A dziś to już przeszlam samą siebie, jeździłam po mieście bez świateł,mało rowerzysty nie potrąciłam, normalnie masakra!!!Musze coś z tym zrobić, bo aż strach myśleć, co mogę nawyrabiać :evil:

Miłego wieczorku!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fifolek kupno butów dla dziecka to nie lada wyzwanie! Jesli mogę coś doradzić to ogladałam program w tvn style i tam ortopeda powiedział, że butki powinny się zginać w 1/3 od czubka butka, tak żeby dziecko swobodnie zginało stópkę. I bardzo korzystne jest gonienie na bosaka.
Emilii nie ubieram bucików, jedynie skarpetki jak jest zimno. Myślę, że o butkach pomyslę na jesień jak zacznie chodzić no i pogoda będzie niesprzyjająca na latanie na bosaka.
Iwona morze to super pomysł na wakacje! Też bym się brykła z mężulem :lol: W myślach już rozpedzam brzydkie chmury i mam nadzieję, że wypoczniecie przy cudownej pogodzie.
Diana u nas już trzeci tydzień leje i wieje, a mnie trafia!! Myślałam, że od lipca bedzie lepiej i jak na razie się rozczarowałam :? Super myśl z zamówieniem mszy :P
Alicja dwójka dzieci to nie przelewki. Ja nadal oswajam się z tą sytuacją. Raz jest lepiej innym razem dół - humory ciężarnej ..hihihi Zyczę Ci żeby stało się tak jak chcesz :wink: Jak wrócisz do tabletek to może zazywaj zaraz po przebudzeniu - ja tak kiedyś robiłam, nastawiałam budzik na 7 i miałam problem z głowy.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314 ... 521  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]