Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:36 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311 ... 521  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

:D dzieki sliczne z aprzyjecie - od razu chce sie pisac :)
Wlasnie poloizylam swoje dziecie spac i chcialoby sie odpoczac przy kompie i jakims slodyczu a tu lipa. Trzeba zajmowac sie drugim dzieckiem - absorbujace sa nawet te wieksze. Kaze mi ogladac ze soba jakis program Disney Chanel :roll:

fifolek13 to malutko twoja corcia wazy, Kuba chyba wazy ok 10,5 kg - ciezki jak jasny gwint
kacha to bedziemy podwojnie swietowac :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Wszystkiego najlepszego dla Andrzejka erii

Zielna ale moja urodziła się 2580g 50 cm a Twój to chłopak to zawsze duże bable.
Wczoraj kuzynka urosziła Szymona 4100g i 56cm to dopiero słoń...
Moja to okruszek...po momusi (1700g 43cm :g^^: )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszytskiego najnajnaj dla Andrzejka

Fifolek bede musiala pogadac z ginkiem jak sie uda zarejestrowac.Narazie biore te tabletki anty-bo jak pisalam wydawalo mi sie ze dostalam @ i wzielam a nie chce przerywac-zobaczymy czy sie to unormuje.Raz nie mialam @ 2 miesiace ale wtedy mialam 14 lat.
Zielna i Fifolek a juz myslalam ze to moj tylko robi demolke w domu i rzadzi wszystkimi.Straszny urwis sie z niego zrobił.[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA ANDRZEJKA
Od dłuższego czasu nie mam jakos czasu tu zajrzeć. Moja olcia przestawiła sobie spanko i bryka do 23 :shock: Dzisiaj chyba wyczuła, ze mam doła psychicznego i poszła sobie już spać.
Zielna witaj w naszym gronie
kacha114 musisz iść do lekarza, żeby ciągle nie stresować się
fifolek13 a wy bidulki znów chore. Życzę zdrówka. A Agatka w ogóle nic nie przybiera na wadze? Może to przez te choróbska, które ciągle ją męczą. Moja Olcia ostatnim razem mało przybrała na wadze. Dzisiaj troche przegłodziła się, bo nie chciała jeść. Zjadła trochę krupniku, danio, chlebka i chrupek a przed snem wypiła mleczko. Wstanę w nocy to jej jeszcze dam mleka koziego, które niedługo dostarczy mi do domku znajoma. Jutro zrobię jej kluseczki lane na tym mleku.
Mapi cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło. Musimy spotkać się kiedyś...
Na'keithia wyglądałaś ślicznie.
A u nas wszystko w porządku. Olcia także demoluje mieszkanie :? Przemieszcza się na czworakach z prędkością światła i z taką samą prędkościa zrzuca rzeczy z półek. Nawet szuflady w komodzie nie są dla niej przeszkodą.... Chyba szybko zacznie chodzić, bo zaczyna prowadzać się za jedną rękę. Oj wtedy to będzie demolowanie domu.

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

fifolek13 ojej jaka kruszynka - moj to byl kloc przy porodzie wazył 3850 :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie! Nareszcie udalo mi sie znalezc czas zeby wstawic te fotki :)

Zielna witam Cie serdecznie!
Moja Zoska przy urodzeniu wazyla 3580 a teraz tez w body i pampersie 7700. Ale jest dluga. Tzn wysoka po tatusiu a chuda po mamie (ja waze teraz 47) A dzis rano wypila 360ml mleka. Je jak smoczyca :)

No to przechodze do opisu. Tak w skrocie coby Was nie zanudzic moje drogie.

Przed slubem pogoda byla PIEKNA. W sobote rano budze sie - leje... Czarne chmury, grzmi. Porazka.. Ale to nie koniec. Jakby tego bylo malo - Zoska ma goraczke! 38,4. Pierwszy raz od urodzenia miala goraczke!!! Przyjechala moja ciocia - pediatra, osluchala, zbadala i mowi ze wszystko ok. Jak sie pozniej okazalo w niedziele juz nie miala goraczki. To pewnie przez stres, dziecko w koncu wyczuwa nastroje wszystkich i tez sie zdenerwowala.
Jeszcze co do pogody - na nasz slub wyszlo slonko :) I bylo super bo ani nie padalo ani nie bylo za goraco!

Kosciol wygladal jak z bajki a to bylo dla mnie wazne. Stary, gotycki kosciol, £uki z kwiatow nad czerwonym dywanem, swieczki. Bosko! Tylko dzis nie wstawie zdjecia bo moje jest niewyrazne i czekam na zdjecie od kuzyna.

Przysiege mowilismy oboje po wlosku. Goscie smiali sie ze zrozumieli tylko spirytus (Spirito - Duch :) ) Ciotki plakaly, przyjaciolka zaspiewala Ave Maria. Piekniejszej uroczystosci nie moglam sobie chyba wymarzyc. Goscie tez mowili ze takiej oprawy nigdy nie widzieli :)

No i musze sie pochwalic ze bez alkoholu mozna sie bawic :) Przez calutkie wesele wypilam lampke szampana i lampke wina. Przy powitaniu przez rodzicow na sali, tata stal z bochenkiem chleba i dwoma kieliszkami. W jednym byla woda w drugim wodka. Tylko, ze tata sie zachwial i wylal oba kieliszka. Nalali szybko wodke do obu a efekt tego jak pije widoczny jest na zdjeciu. Zagryzlam chlebem z sola :D

No to przepraszam za ilosc i milego ogladania!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zdjecia amatorskie na lace przed sala weselna. Mielismy umowione zdjecia w pieknym ogrodzie kolezanki ale padal deszcz :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
LEWITUJE
Obrazek
Obrazek
PRZEPRASZAM ZA JAKOSC ALE TO ZDJECIA ZE ZDJEC
Obrazek
Obrazek
Obrazek
CHRZCINY SIOSTRZENICY - PO OBCIECIU WLOSOW
Obrazek

Zdjecia Zosi wstawie pozniej. Nie chce az tylu na jeden raz

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alicja wygladałaś prześlicznie :D pokaż nam jeszcze swoją małą królewnę :)

My mamy prawie ospe za sobą, zostaly strupki do odpadnięcia ale przez 3 dni to była masakra :roll: Kinie obsypało strasznie wszystko ją swędziało, wrzask był niesamowity o wszystko, czasem z bezsilności płakałam razem z nia tak mi było jej żal, na szczeście mamy to już za sobą Kinia znowu pogodna, radosna :)

Całuski dla was ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aaliyah to musialo byc straszne! Ale jedno jest pocieszajace - ma "z glowy" na cale zycie! :)

Zdjecia Zosi wstawie oczywiscie ale takie zwykle. Z chrzcin niestety jeszcze nie mam (chrzciny byb w piatek) czekam az mi tata przesle.

Dziewczyny. Zrobilam "balagan" jak to lekarz okreslil z tabletkami anty., raz jednej zapomnialam, pozniej przez kilka dni bralam a pozniej stwierdzilam ze skoro jednej zapomnialam to juz i tak nie dzialaja wiec przestalam calkiem nie konczac opakowania. Teraz czekamy jak za okolo tydzien nie dostane @ robimy test. Jestem strasznie ospala. Tak bylo w ciazy z Zosia. Powiedzcie mi po jakim czasie od zaplodnienia widoczne sa takie wlasnie objawy?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Ala witaj i zdjęcia są śliczne...Czekamy na fotki Zosi...

Wszystkiego najlepszego dla Filipa i Wojtusia

A ja zaraz idę po wyniki małej i na 14:40 do lekarza.

Aaliyah współczuję to musiało być cięzkie przeżycie dla was.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alicja wygladałas slicznie :) pokaz nam Zosienke

Wszystkiego najlepszego dla Filipa i Wojtusia

A my siedzimy juz 3 dzien w domku fakt jest wmiare ladnie ale przerazliwie wieje i nie chce z nim wychodzic bo ma lekki katarek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Spóźnione życzenia dla Andrzejka! :D
Wszystkiego najlepszego dla Filipka i Wojtusia.

Wszystkim choruszka życzymy powrotu do zdrowia!!!!!!! :D

Alicja piknie wyglądałaś na ślubie!! :D Jak doglądam Was takich szczęśliwych to mi sie mój ślub przypomniał, kiedy to było, aż sie łezka w oku zakrcila :)

Amcia tez cały czas broi wszystko zrzuca z polek, nie może usiedzieć w miejscu :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alicja prześliczna sukienka..Wszystkiego naj na nowej drodze życia!! Śliczne fotki

Najlepszego dla Wojtusia i Filipka

Aaliyah cieszę się że z Kingunią już lepiej..

Ja tez mam w domciu małego rozrabiakę i wszyyystko na wierzchu!!Ale co tam, ja lubię sprzątać..
Ale moja mała boi się balonika..normalnie przed nim ucieka!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Już wróciłyśmy od lekarza wyniki są dobre ale mała dostała tak na wszelki wypadek żelazo i witaminy...
Lekarz stwierdził że wypasiona nie będzie bo figurę zdechlaka ma po mamie... :lol:
Mam się nie martwić bo po szóstym miesiącu dzieci mniej przybierają na wadze a jakiś delikatny przyrost wagi jest...a ona jest bardzo ruchliwa je tyle ile potrzebuje i widać tyle jej starcza.
Zmykam bo teraz mam masę roboty przed przeprowadzką…

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alicja- wspaniale wygladalas, ciesze sie ze sie tak wszystko pieknie Wam ulozylo... wklej jeszcze jakies fotki bo milo popatrzec :) no i Zosiulke pokaz!!!!!!!!!!!!!... Wszystkiego najlepszego na nowej drode zycia

co do tabletek to faktycznie jak 1 zapomnisz to moze juz dojsc do zaplodnienia ...a pierwsze obiawy to bardzo roznie ja juz w 3 tc(czyli tydzien po zaplodznieniu ) czulam ze jestem w ciazy i zrobilam testa i wyszlo :)
Fifolek - super sie cioesze ze dostaliscie to mieszkanie... teraz sie troche napracujesz , ale napewno bedzie to warte efektu :) a jezeli chodzi o Agaciatko to super ze juz tak ladnie zaczela jesc ... moj maly teraz widze ze schudl... nic dzinego ze tak jestt , w koncu ruszaja sie teraz bardzo duzo to i szybko spalaja .. dobrze ze wyniki ok :)
Kacha- przy tabletkach tak czasem jest .. ja mialam nieregularny@ przez 3 pierwsze miesiace brania tabletek ...raz spozniona o miesiac a pozniej po 2 tyg .. :shock:
na'keitha- wygladalas superowsko , ja teraz szukam sukienki na wesele ...znalazlam jedna co mi sie podoba ale nadal sie nie moge zdecydowac... wazne ze prezent dla mlodych juz mamy.... jeszcze po gajer dla mlodego w tym tyg jade i juz bedziemy gotowi :)

no i na przyjecie urodzinowe tez sie juz przygotowujemy powolutku... bedziemy robic troche po terminie ale czekamy na bacie ( 9 dni poslizgu bedzie) ale wyprawimy im obojgu urodziny na raz :)

acha ..
ZIELNA witam ciebie i KUBUSIA bardzo goraco!!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

fifolek z tą wagą to już tak jest..moja Pati gdy miała 4 miechy ważyła 8kg, jak pół roku to 8,7kg a teraz może ma 9,2kg więc tez za wiele nie przytyła..
A tą wagę to też po mnie ma (biedactwo)bo mamusia też dosyć "duża" jest.
Gdzieś słyszałam,że dzieci w większości dziedziczą wzrost po ojcach a wagę po mamie..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alicja, wygladalas naprawde pieknie!!!!Ach...jak milo tak na Was patrzec...mi tez zaraz przypomnial sie nasz slub :wink:
No i wklej jeszcze kilka fotek, bo naprawde milo popatrzec..no i naszej kruszynki Zosienki rowniez :P :lol:

Fifolek, super, ze sie przeprowadzacie, juz sie nie moge doczekac sesji z nowego mieszkanka :wink:

Aaliyah, wspolczuje tego doswiadczenia z ospa..ale nas to tez czeka predzej czy pozniej :wink:

ba5hka, no Wy jako pierwsi swietujecie :lol: jak ten rok szybko zlecial :shock: Ciekawe co beda wybierac nasze maluchy na roczku...ja wybralam kieliszek :oops:

A u nas Dawcio po raz trzeci ma zapalenie oskrzeli i kolejny antybiotyk :cry: Ale jeszcze mocno sie nie rozwinelo, wiec mam nadzieje, ze w miare szybko to zwalczymy!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam cieplutko i tak się zastanawiam czy przyjmiecie mnie do grona, tylko jest mały problemik mój mały robaczek jest z 20.lipca i nie bardzo zalicza się do sierpniowo wrześniowych ale u was jest tak milutko i sympatycznie, ze mam nadzieje ze przymkniecie na to oko

a oto moje małe szczęście Szymonek
Obrazek
Shot with COOLPIX L3 at 2007-06-29

Obrazek

Obrazek

a tu ja z Szymkiem
Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki dziewczyny za mile slowa!

Iris witam Ciebie i Twojego synka!!!!

anula zdrowka dla naszego Dawidka kochanego!

U nas upal, znow codziennie chodzimy na plaze. Tylko Zoska ma cos z brzuszkiem. Myslicie ze na zeby moze miec biegunke? Robi kupke 5-6 razy dziennie. Raz wodnista innym razem jak plastelina. Raz zolta, inna zielona lub czarna. Poza tym zero goraczki, ma tylko jeszcze wiekszy apetyt.

A my czkamy na @. Po niedzieli bede robic test ale tak jak wczoraj mi sie zdawalo ze jestem w ciazy tak dzis i sie wydaje ze nie :)

No to wklejam jeszcze kilka fotek. Zosi zdjec z chrzcin wciaz nie mam.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Wszystkiego najlepszego dla Olgi i wiktora

Irys witaj. Mapisz coś więcej o sobie i małym

anula zdrówka dla Dawidka

Ala podaj małej przez kilka dni jakiś probiotyk ja daje swojej acidlac jak ma takie problemy...Zdjęcia super, czekamy na foteczki Zosi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zdrowka dla DAWCIUNIA !!!!!!!

Ala to jest zupelnie normalne przy zabkowaniu ... takie czeste i rozne kupki to jeden z oznak idacych , nowych zeboli... Tristan ma tak na kazdego nowego zeba :D

Irys- Witam :) ... to teraz twoje malenstwo bedzie u nas najstarsze ... my tez jestesmyz lipca - 31... :) napisz cos wiecej o Was i czesto fotki wklejaj... :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311 ... 521  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]