Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 12:27 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

kasia-wawa25 dziekuje juz wyszukałam i wyczytałam...coraz bardziej przekonuje sie do tego wozka :D

stella85 Kochana trzymaj sie, trzymam kciuki by z małym było wszystko w porzadku

A ja dopiero zauważyłam ze do konca pozostało 100 dni... :shock: :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anel u mnie za tydzien bedzie 100dni, mowie do M. ze mam w next pon studniowke :) a on ze trzeba sukienke kupic... :lol:

wlasnie wzielam super relaksujaca kapiel i czuje sie swietnie

stella wspolczuje, martwie sie o ciebie, jak juz kiedys giga wspomniala twoja tendencja spadkowa co do porodow jest naprawde przerazajaca... uwazaj na siebie i swoje malenstwo
trzymam kciuki zeby wszystko szczesliwie sie skonczylo w 40tc :)

kasia chyba bym nie odpuscila takiej kasy :shock: , normalnie okropne :shock:

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

stella trzymaj się, musi być wszystko dobrze :) a jak rozpoznałaś ze to jest czop?? jak to wyglądało?? bo ja już tak dawno rodziłam ze nie pamiętam :?

a ja mam problem w co ubiorę się na wesele :( ma być zimno od czwartku.. pożyczyłam sobie sukienkę ale jest starsznie rozdekoltowana i czarna... ja mam jeszcze fajną ale pożyczyłam siostrez kiedyś i wcięlo gdzieś bolerko :twisted: ech.... zostają mi dźinsy ciążowe, bluzka i żakiet-bluza polarowa :( sama już nie wiem co mam zrobić bo na jedna imprezę nie opłaca się kiecki kupować...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pojechałam do szpitala do CZMP, na dzień dobry powiedzieli ze nie ma miejsc, ale lekarz mnie zbada. Na szybko, zbadał i stwierdził, że on tu nie widzi niewydolności szyjki, że nic sie nie dzieje, że jest jakaś infekcja i stąd wodnisty śluz. A w ogóle to czemu przyjechałam do nich, skoro mój lekarz pracuje w szpitalu, tak pracuje, ale w prywatnym ( Salve na szparagowej). Więc mu mówię ze tam bym musiała płacić za założenie szwu, a on, że nie bo przyjmują na NFZ. Mam się do nich zgłosić jutro na 7:45, bo dziś nie ma miejsc! Wtedy na oddziale zrobią usg i zobaczą co dalej. Pan dr. bardzo nie miły, w ogóle nie słuchał co do niego mówię. mówię że ciąża 5 poród 3, a on co się pani tak spina, 5-tkę pani urodziła i się pani badania boi? Ja mu mówię że rodziłam 2 razy. a on dalej swoje. Mówię Wam kretyn jakich mało! wpisał 2/1/0 - z tego co pamiętam to oznacza że szyjka 2 cm. rozwarcie zewnętrzne na 1 cm. rozwarcie wewnętrzne na 0 cm. No i w ogóle jego gadki, ze to jakaś bzdura, ze tu jest niewydolność szyjki itd. Mówię Wam porażka z tym lekarzem.
A no i jeszcze mówił, że mam rozwaloną szyjkę, ze jakiś lekarz nawalił przy poprzednim porodzie bo nie została zszyta.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Stella, szkoda slów..zreszta juz pisalam.. tylko powybijac takich "specjalistow" :evil:

Ja wczoraj mialam stódniowke, i mowie do mojego, ze jeszcze TYLKO sto dni, a on "az tyle??????" :roll: :shock: czubol jeden..bo juz prawie wszystko mamy, tylko dzidzi brak i mu sie juz dluzy hehe

Aga, czarna fajna przeciez, rozjasnic ja mozesz dodatkami- jakis naszyjnik, kolczyki.. :) No, ale bolerko by sie przydalo jesli ma byc chlodniej..
:wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam, bardzo dawno tu nie zaglądałam, czasu brak, niestety, co teraz chba się zmieni bo niestety jestem uziemiona. Od 2 tyg. mam założony krążek, bo skracała mi się szyjka (stella ja też mam niewydolność szyjki macicy) i na dodatek pojawiło się rozwarcie i lekarz kazał mi leżeć.

stella ty tez masz krążek nałożony, bo z tego co piszesz to masz dość krótką szyjkę. Ja miałam krążek zakładany przy szyjce 3,4mm, a rozwarcie pojawiło się juz po założeniu krążka....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

stella85 jety co za lekarz ... kretyn totalny... ja tez raz trafiłam na taką babe i powiedziała mi "ciaża to nie raj cos boleć musi" i wyny za drzwi ...ech szkoda słów.

Ewik81 wy juz wszystko macie? OMG ja nie mam nic .... narazie czekam na potwierdzenie wozka, jety chyba musze sie zacząc faktycznie mobilizowac bo jeszcze 99 dni.. aż 99 dni :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny :)

U nas spokojnie, jak czytam jakie Wy macie problemy z szyjką przy noszeniu jednego dzidzia to dziekuję Bogu, że u mnie nic się nie dzieje ;)

A tak na marginesie to w takich przypadkach jak pisze stella trzeba żądać odmowy przyjęcia na piśmie, zresztą za każdym razem jak są jakieś problemy to wszystko na piśmie. Z lekarzami się nie da inaczej, aż się boję co to będzie jak mi przyjdzie się do szpitala wybrać...

Anel nie przejmuj się, ja mam co najwyżej połowę potrzebnych rzeczy ;) Zaczynam pomału kompletować ale jakoś nie mam podejścia ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anel, no akurat wózka nie mamy :P, to chcemy na koncu kupic, bo nie ma zabardzo gdzie trzymac :?

Toffi, odpoczywaj duzo :), niech dzidzia jeszcze troche pomieszka w brzuszku.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :) Ja rowniez po wizycie. Wszystko w porzadku, dziecko wazy ok. pol kilograma i ma ok. 25 cm. Wody plodowe w normie, wszystkie narzady tez sprawdzone ;) Szyjka ma dlugosc 4 cm. Jest dobrze :) Niestety dzidzia nie chciala z nami wspolpracowac i nie potwierdzila, ze jest chlopcem :? zacisnela nozki i nic nie bylo widac :) Stella wspolczuje problemow z szyjka. Ale trafilas na konowala w tym szpitalu :shock: debil !
KMM jak tam twoje coreczki :) ? ciekawa jestem jak czujesz ich ruchy?? podobno z czasem mozna rozroznic ktora akurat kopie :)
toffi fajnie, ze napisalas. Z nami szybciej zleci lezakowanie ;)
co do szkoly rodzenia to ja nie bylam. Jedyne co to poszlam na taki dzien otwarty szpitala i zobaczylam jak tam wszystko wyglada, wzielam namiary, poznalam personel itp... Uwazam, ze jesli komus jest potrzebna szkola rodzenia by poczuc sie pewniej to warto isc. Ja wyszlam z zalozenia, ze jak juz umiem oddychac przeponowo ( z racji wyksztalcenia) i zapoznalam sie z przebiegiem porodu ( duzo czytalam) to jakos dam rade :) i dalam ;) Wszystkie damy- instynkt nas poprowadzi i nie ma innej opcji :)
U nas wszystko w porzadku. Dzieci maja sie dobrze :) a my kupilismy nowy samochod co by pomiescic dwa wozki i inne niezbedne rzeczy a tych zawsze duzo;) Oto nasze cacko :)
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

toffii pisze:
stella ty tez masz krążek nałożony, bo z tego co piszesz to masz dość krótką szyjkę. Ja miałam krążek zakładany przy szyjce 3,4mm, a rozwarcie pojawiło się juz po założeniu krążka....

Tofifi, nie mam krążka, miałam mieć założony szew, ale nie było miejsc dzisiaj w szpitalu i mam się stawić jutro.
Odpoczywaj, odpoczywaj, bo to nie przelewki.

Wiecie od rana bardzo mnie tam wszystko w środku bolało, każdy ruch sprawiał, że się bałam, że rozwarcie sie powiększa, a teraz cisza spokój nic sie nie dzieje :D skurczy brak. Nic nie boli. Chyba ten kretyn ze szpitala mnie wyleczył. Haha, nie no już po prostu nie mogę ze śmiechu, jak to dwóch lekarzy stawia zupełnie inne opinie i diagnozy. Ale najgorsze jest to że ten pajac mnie nie słuchał, mówię o porodach jakie były, i że wody się sączyły dosyć wcześnie bo od około 27 tyg. a w 31 zaczęły odpływać, a wręcz lać się. A on nic, no kurna głuchy jak pień...

Kmm, opowiadaj co u Ciebie i jak z tymi kopniakami, bo ja już teraz czuję małego jak mi próbuje nogi wciskać pod żebra. :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

stella ty tez duzo odpoczywaj, bedzie dobrze ale uwazaj na siebie

moja corcia nie jest zbyt aktywna, kopie ale tak takie kopanie... delikatna jest dla mamuni :D

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mama, super, ze z dzidziolem wszystko w porzadku :)
Fajne autko, napewno duuuzo pomiesci ;)

Kinga, moj maly tez grzeczny :D, wczesniej wiecej sie przekrecal- takie fajne uczucie az ciarki mi przechodzily..teraz rzadko, glownie kopie :)

KMM, pisz tu szybko jak sie czujecie?? I wlasnie- jakie to uczucie jak dwie istotki w brzuszku szaleja? :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:)

Z dwoma to jest praktycznie tak samo jak z jednym bo one mało kiedy są aktywne w jednym czasie. Wcześniej jak były ułożone poprzecznie to wiedziałam która kiedy kopie bo jedną czułam nisko a drugą nad pępkiem. Teraz już sama nie wiem jak są ułożone bo co dzień to inaczej ;) Ale jak się czasem fajnie ułożą to można wyczuć dwie wypukłości, gdzie dokładnie leżą. I albo kopią po pęcherzu albo wpychają mi żołądek i wątrobę pod żebra - o ile z żołądkiem to mały problem bo jedynie zgagę mam to wątroba trochę boli ;)
Ale tak wogóle to ja się doczekać nie mogę aż już będą na zewnątrz, chociaż wiem, że muszą jak najdłużej siedzieć w brzuchu ;) I pewnie jak już będą tu z nami to będę tęsknić za brzuszkiem ;)

Co do głuchych lekarzy... mój gin prowadzący na ostatniej wizycie powiedział, że kiedyś tam później skieruje mnie na echo serca (przy jednokosmówkowej ciąży trzeba) a ja właśnie doczytałam, że echo serca najlepiej robić do 24 tyg. Czyli już powinnam. I wątpię, że mnie teraz ktokolwiek przyjmnie bo na takie badania są odległe terminy. Muszę do niego jutro iść się dopytać...

mama_20.04.08 świetny samochód, oj co ja bym dała za takiego... Moze do przyszłego roku nazbieramy na coś większego ale nie liczę na takie cudo ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny szalejecie Ewik81 ma juz wszystko KKM połowę ..... :aa: :aa: :aa: pocieszajcie mnie bardziej...
Pewnie juz bym cos działała w kierunku zakupów ale sesja na karku .. jak nie zalicze to mi dziekanki nie dadza i do tego remont kuchni ... który chyba bedzie trwał do grudnia albo dłużej MASAKRA!!!!!!!!
Napisała do mnie ciotka z usa że narazie nie może namierzyć tego naszego upatrzonego wózka :( ale poleca firmę PEG PEREGO mnie sie jakoś srednio te wózki podobaja, słyszałyscie cos moze o tej firmie???

I powiedzcie mi jeszcze ile wcześniej mam wybrać położna?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KMM nie moge sobie wyobrazic jakie to musi byc uczucie nosic pod sercem dwoje dzieci :roll: ... na pewno cudowne

Anel peg perego to jak to mowia firma z dluga tradycja, bardzo dobra, mi sie tez te wozki nie podobaja i jak kupowalam to zdecydowalam sie na bebe confort - ale duza zaleta peg perego to jest fakt ze ich wozki sa lekkie, oczywiscie zalezy od modelu ale parasolki wielofunkcyjne taki na ktorych mozna montowac i fotelik i gondole i siedzisko spacerowe sa naprawde chyba najlzejszymi wozkami na rynku
no ale wizualnie niezbyt fajne i wydaja sie takie bardzo plastikowe
moja kolezanka ma taki wozek i jest zadowolona
wiecej nic nie umiem o nich powiedziec, mozesz poczytac na google opienie itp

jeszcze dodam za nasza stellcia pisala smsa do basi i jest w szpitalu, szyjka dluga 1cm z rozwarciem na opuszek... tam sie nia dobrze zaopiekuja :wink:

Aga zazdroszcze ci ze ten zus juz ci kaske przelal bo ja czekam i nadal nic, no ile moza..... :evil:

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anel, juz szukaj poloznej!
Wspolczuje remontu :( ..my juz cale szczescie mamy za soba ufff

KMM, super, ze u was wszystko ok :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewik81 pisze:
Anel, juz szukaj poloznej!

wyszukane 3 panie... teraz muszę sie zdecydowac na konkretna no i trza jej zapłacić 700 zł :g^^: :aa: :shock: :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

o matko! :shock: :shock: :shock: Kupa kasy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

co tam dziewuszki slychac? co tu tak cicho?

aga dostalam dzis kaske z zusu huraaaa :)

ja mam wizyte 7pazdziernika, dzis sprawdzilam w karcie ciazy i przypadkiem zauzylam zapiski na temat mojej szyjki i okazalo sie ze ma ona 3cm a poprzednio bylo 4,6cm :shock: mam nadzieje ze juz sie nie skroci ani kawalka :?

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]