Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 12:28 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Czarodziejka Smaku
Awatar użytkownika

KMM Gratulacje ale super :!:
ja jak byłam w pierwszej ciązy to chciałam miec bliźniaków teraz w drugiej wystarczy mi jedno :)

Ja juz po glukozie wyników jeszcze nie odebrała.Ale jak to wypiłam to myślałam że sie porzygam ale na szczęście dałam radę :wink:

mama_20.04.08 ja tez cały czas myslę jak to będzie jak Julcia zostanie z tata sama na czas gdy ja będę w szpitalu.Mój m mówi że ja przesadzam że sie zamartwiam no bo wiadomo że nic jej nie będzie ale ja na sama myśl to płakac mi sie chce :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KMM :aa: :aa: :aa: super wiadomosc! GRATULACJE ogrome!

monika ja te zdjecia plaszczyka wzielam z aukcji i na fotce plaszczyk wygladal idealnie, a to szmata zmechacona... juz nie moge fotki zrobic bo zapakowalam ten badziew i w pon odsylam do tej laski
napisalam jej ze to szmata a ona mi odpisala ze ja przesadzam... no nie... ale ostatecznie zgodzila sie na zwrocenie kasy - mam nadzieje ze sie nie wycofa

oddalismy dzis dwa dywany do czyszczenia, posprzatalam domek, umylam podlogi i jest piknie :) mam nadzieje ze dywany sie doczyszcza bo moj niunio je niezle zaprawil :roll:

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kinga a jak nazywa sie ten uzytkownik?? powiem Ci ze bylam na allegro i jest taka sama kurteczka tzn takie same fotki identyczne ..

kurcze a moje dziecko jakos od tygodnia slaiej sie rusza tzn zawsze walil prosto w brzuch teraz czuje , ze gdzies tam z tylu pewnie sie obrocil .. ale to mnie stresuje ze tak malo go czuje .. a dzisiaj caly brzuch mi falowal wygladalo jakby si caly prostowal bo z jednej i z drugoiej strony zrobily sie gorki a wcale teo tak mocno nie czulam :roll: ale w poniedzialek do poloznej .. moze sie uspokoje ;P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KMM gratulacje! ale nowina :D To teraz będziesz miała dwie parki :D Super!

Właśnie Kinguś, podaj nazwę tej baby na Allegro..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KMM Gratuluję Bliźniaczek! :brv: Po tragediach jakie spotkały tu nasze Koleżanki /jesteśmy myślami z Wami Dziewczyny!/...to taka miła wiadomość :) Co do aktualizacji tabelki...hm... jakieś to moje dziecię nieśmiałe. Lekarz powiedział,że nic tam nie widzi, ... raczej dziewczynka. :aa: / no mam nadzieję, że tak zostanie/ :twisted: Jeśli chodzi o zakupy- to czekałam z tym aż poznamy płeć i tu ...dalej nie mam pewności:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KMM--- ogromne gratulacje :D :D :D dobrze że masz 2 synków to wezmą dziewczynki pod swoje skrzydełka :wink: ja Ci powiem ze jakbym sie dowiedziała teraz o dwójce to chyba odrazu bym urodziła :lol: :lol: wystarczy mi jeden i tak rozbrykał sie na dobre :? :?

dorotka--ja glukoze tez miałam tylko w poniedziałek no i potwierdzam masakra :evil: dopiero jak podała mi do picia to poinformowała bym nastepnym razem cytryne sobie przyniosła wtedy łatwiej wypic :evil:

kinga--niezle Cie ta laska załatwiła zwłaszcza ze w ciaży jestes to tak Cie wkurzyc :evil: ja tez duzo kurteczek oglądałam na allegro ale jakos nie mam odwagi kupic dlatego ze z tymi rozmiarami róznie bywa..ostatnio przymierzałam w sklepie i num 44 jednego modelu sie na mnie zapinał a drugiego modelu o num 46 juz nie :shock: więc będe szukac nadal po sklepach by sobie sama przymierzyc.

no i ukonczone 25 tygodni :$%^:

Karolek 01.01.2010.r. 2970/51cm/18.10
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie dziewczeta
mielismy dzis gosci, przyjechali znajomi u ktorych bylismy tydz temu i kacper mial kolege do zabawy, oj jak oni sie polubili :D super sie dogaduja chlopcy :)

monika, elinka - nazwa tego uzytkownika z allegro to agoosia5
ogolnie laska sie zgodzila oddac mi kase ale kazala mi wystawic plaszcze na allegro i ze ona go odkupi ode mnie, wystawilam aukcje i odkupila ale od tamtej pory ani slowa, nic sie nie odzywa... moze to przez weekend - oby w pon sie odezwala bo znowu sie bede wsciekac

zrobilam super obiadek, pieczen z lopatki wieprzowej z orzechami i suszonymi owocami, w marynacie z miodu, czosnku, pieprzu i majeranku... no pycha :roll:

kasia gratulacje, u mnie jutro 25 :)... i jeszcze 15 do konca :)

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kinga to chyba u tej samej osoby widzialam ten plaszczyk.. obu sie odezwala i nie bylo zadnych problemow!!

a ja dzisiaj bylam na zakupach.. pierw na takich uzywanych rzeczach i kupilam baby monitor tzn tylko taka nianie bez monitoru oddechu no trudno moze jeszcze dokupie ale ta niania tylko 3,50 a w sklepie taka sama widzialam za 50 funtow, jeszcze dwa ubranka :)

a pozniej pojechalismy do tous r us i kupilam zestaw (ostatnio go wklejalam) 6 butelek sterylizator szczotka do czyszczenia butelek mierniki mleka dwa termoopakowania i 3 smoczki :) na internecie byla promocna z 40 na 20 ale w sklepie jej nie bylo a ze nie umiemy placic przez internet bo wyskakuje jakas blokada to R kupil za te 40 :D ale ciesze sie jestem mga zadowolona :), jeszcze aspirator do noska, laktator( tani byl to wzielam ) , 3 sliniaczki i grzebyk ze szczoteczka a w szczoteczke w raczce jest pojemnik na jakis spray oliwke, wode opbojetnie i jak sie czesze dziecko to mozna przy okazji spryskac :)

no to tyle :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

Witam co myślicie na temat szkoły rodzenia, to moje pierwsze dziecko i trochę obawiam się porodu, informowałam się trochę i nie daleko mnie jest taka szkoła rodzenia warto iść czy nie

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :)

Napewno warto bo zawsze czegos się dowiesz zwłaszcza że tam jest wyszkolony personel tzn zajęcia są z położną zazwyczaj , i pokażą Ci jak to wszystko wygląda tzn poród , jak rozpoznać poród , jakie ćwiczenia wykonywać by sobie ulżyć jak sie wszystko zacznie no i piersze kroki opieki nad dzidziusiem...to tyle co czytałam ale ja po przemysleniu nie idę . Wole pojechac nieświadoma jak zobaczyc co mnie czeka i sie stresować czy poród bedzie cięzki czy lekki etc :? :? . Mój tez bedzie pierwszy :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

i właśnie tak się zastanawiam muszę to jeszcze przemyśleć, pierwsze zajęcia są już w środę, może na pierwsze pójdę z mężem a jak stwierdzę że jest do kitu to już więcej nie pójdę

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja nie chodzilam do szkoly rodzenia, duzo czytalam na temat porodu, opieki nad dzieckiem w internecie ale uwazam ze to fajna sprawa jak ktos ma czas
no i na pewno pomaga choc w sumie zdania sa podzielone, niektore dziewczyny bardzo chwala a inne mowia ze strata czasu bo np po przyjezdzie na porodowke w stresie i emocjach wszystko pozapominaly

w sumie niewiedza tego co cie spotka na sali porodowej tez moze byc bardzo stresujaca, ja sie balam wlasnie ze nie wiedzialam co mnie tam spotka i czy bede umiala odroznic skurcze parte od zwyklych itp itp

ale tak naprawde to polozna powie jak oddychac i nawet jak sie nie jest przygotowanym to pomoze i podpowie a co do opieki nad dzieckiem to tez pielegniarki udzielaja wszelkich info na temat pielegnacji, polozna srodowiskowa co przychodzi do domu tez wszystko powie ... u nas sie bardzo szybko pojawila

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tak jak i kinga nie chodziłam do szkoły rodzenia i jakoś przeżyłam :) mój mąż był przy mnie i to mi dużo dało :)

monika no to zakupki udane były :)

kasia, kinga gratki z 25 tygodnia :P

a ja w domu nie miałam światełka od soboty od 13-stej do niedzieli do 13.30 :twisted: jakiś idiota ścinał sobie w lesie drzewo i tak zerwał linie że 3 słupy do wymiany były a ja 24 godziny bez światła :twisted: ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo po kolacji i kąpieli przy świecach mieliśmy dużo czasu i wybraliśmy imię dla naszej córeczki :) już na 100% nie będzie żadnych zmian :) tak więc nasza córcia będzie miała na imie Milenka 8) nawet nie wyobrażacie ile to dla mnie znaczy, chodziłam zła ze nie mogę się zwracać do brzuszka normalnie bo M nie był zdecydowany a teraz tak się cieszę :)

giga dane do tabelki :
pierwsze ruchy 14tc, wybrane imię: Milenka :)
oj, dobra, spadam robić dalej obiad do zaraz po synka musze jechać :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka :)

co do szkoły rodzenia to...
ja z córcią chodziłam bo jak chciałam poród rodzinny to u nas w szpitalu był wymóg uczestniczenia w szkole rodzenia...
i powiem tak... ja porodu od początku się nie bałam... to zależy od charakteru, nastawienia... ja co prawda słuchałam opowieści o 36 godzinnych porodach, komplikacjach, kleszczach, wypychaniach, oksytocynach i różnych takich ale... nie brałam sobie tego do serca...
bo po pierwsze każda kobieta jest inna, każdy poród jest inny, każda kobieta ma inny próg bólu i inny charakter.... nie jedna wyolbrzymia sprawę...
a że są trudne sytuacje przy porodzie... też trudno.. na to nie mam wpływu... będę pod opieką... będa położne w razie potrzeby lekarz... to nie będzie ich pierwszy poród i w sumie to mają to rutynowo więc nie jestem sama...
muszę urodzić ;) nie ja pierwsza nie ostatnia...
jakby było to takie straszne to wszyscy byliby jedynakami ;)
takie miałam podejście...
i nie stresowałam się samym porodem...

wiec opowieści pań położnych też jakoś nie zrobiy na mnie wrażenia...
mi dużo dały ćwiczenia jakie pokazały, i przy porodzie starałam się wykorzystać ich rady.... rodziłam przy położnej ze szkoły rodzenia :) wiec też było ok...

co do pielęgnacji dziecka... to i bez szkoły rodzenia damy radę.... bo po pierwsze w szpitalu babeczki pomogą, po drugie zaraz po przyjściu do domu zjawia się położna środowiskowa (u mnie w ten sam dzień w dodatku okazała się cudowną pomocną ciepłą kobietą ) po trzecie i najważniejsze... mamy instynkt... i naprawde nie trzeba dużo czasu żeby się połapać co i gdzie i po co i kiedy ;)

tak że zdania podzielone... ja była w szkole rodzenia bezpłatnej przyszpitalnej (teraz jest płatna ;) 170zl )
nie wiem jak teraz bo raz że niedawno przechodziłam kurs i praktykę (wiec głupotą byłoby powtarzanie ;) ) a dwa że skoro płatna to nie będą chyba wymagać przy pododzie rodzinnym... bo chcemy rodzić znów razem... muszę się dowiedzieć ;)

podsumowując... jak ktoś ma czas to polecam... a jak ktoś nie ma czasu albo kaski bo niektóre sobie cenią to nie ma katastrofy ;) ...
ciąża to czas nauki ;) i moim zdaniem czas który trzeba przeżyć wyjątkowo i warto spędzić je w gronie innych ;) ja do tej pory utrzymuję kontakt z dziewczynami ze szkoły rodzenia :D
można się dowiedziec paru rzeczy, przygotować choc troszkę na sytuacje jakie mogą zajść, można się "oswoić" z nowymi wyzwaniami :D

tabelka ;)
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=36848

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

widze ze w tabelce narazie rządzą dziewczynki :D
dziekuje giga za dopisanie.

Słyszałyście możne jakieś opinie o wózku Maxi Cosi? dokładnie interesuje mnie opinia i modelu Mura.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anel --- wpisz sobie w google maxi cosi mura opinie i kliknij potem w 2 wynik wyszukiwania forum trójmiasto tam jest duzo opinii...wkleiłabym tutaj link ale tutaj niewiadomo nigdy co mozna wkleic a co nie :? :? :?

giga---u mnie pierwsze ruchy w 21 tc :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wlasnie wrocilismy z placu zabaw, uspokoilismy sie oboje i ja i maly
no i jeszcze z dobrych wiadomosci to dostalam dzis kase za ten plaszczyk ktory zwracalam jupiiii udalo sie... troche na tym stracilam ale co tam, wazne ze kaska wrocila i nie musze sie meczyc z ta szmara
jutro odsylam plaszcz :)))

a teraz z gorszych rzeczy to ostanio robilam duzo zakupow na allegro - ubranka dla Hani i czekalam na paczki, wiedzialam ze dzis przyjda ale listonosz nie przyszedl z rana a o 13poszlismy na spacer i przed spacerem !!!! zagladam do skrzynki na listy a tam awizo (4 listy polecone do odbioru )... dodam ze awizo z dzisiejsza data gdzie ja caly czas w domu bylam - powod wsadzenia awizo ... leniwa listonoszka, nie chce jej sie nosic kopert A4 i ciagle robi to samo - wklada mi awizo i w ogole przesylek nie dostarcza a na awizo pisze ze "duze"....
a ja w ciazy z 2,5latkiem musze wozkiem zasuwac na poczte i stac w kolejkach bo babie sie nie chce kopert nosic, przeciez ona za to kase dostaje ... wiecie co, juz mi slow brak na ta babe :evil:
rozumiem zeby raz sie zdarzylo ale u niej to standard :evil:

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kinga---gratulacje 25 tygodni na suwaczku widze
:$%^: :brv:

Fajnie że udało Ci sie z płaszczykiem załatwic , zerknęłam wczoraj na konto tej laski i znów go sprzedaje :evil:

z tymi listonoszami to tragedia...ja miałam taką sytuacje : miałam ze swoim J autko na spółke tzn moje ale zeby mniej pzu płacić on był współwłascicielem bo ma spore znizki no i miałam stłuczke..wszystko ok ... zwrot odszkodowania ..jak to bywa ze współwlascicielem wypłacają połowe jednemu i druga częsc drugiemu ...i co ...???? Nie było nas w domu to ten wredny dziad wypłacił całą kase bratu mojego J :shock: :shock: :shock: myslałam ze go zabije jak go zobaczyłam na tym jego wysłuzonym rowerze i z tą głupawą miną :evil: :evil: :evil: Powiedział ze wypłacił bo brat obiecał nam to przekazac !!!! no qurwa mać !! ciekawe jakby ktos jego wynagrodzenie dał koledze bo obiecał oddac :evil: Oczywiscie z kasy złotówki nie zobaczyłam :evil: a było to 2300zł :evil: miałam go podpieprzyc do poczty bo za to dyscyplinarke mysle by miał bo nie miał przeciez podpisanego odbioru przezemnie !! ale mój J obiecał mi ta kase oddac a jemu dac spokój bo go szkoda tyle lat sie znaja etc... no i kasy nie doczekałam a ta łachudra dalej pracuje tylko w innym rejonie :evil:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej laseczki, ja już po wizycie u gina. Mam skierowanie do szpitala, muszą mi założyć szew, szyjka krótka rozwiera się, brzuch na badaniu nie był taki twardy, ale jednak lekarz wyczuł że jest nie taki jak być powinien. Z czopem miałam rację - odszedł. Ilość wód w normie, ale to jeszcze do sprawdzenia w szpitalu. Mały leży główkowo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Stella--- współczuje :( trzymaj sie kochana wszystko będzie dobrze :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]