Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 12:29 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Barbara ja pewnie tez tak bede wyla, zwlaszcza, ze to glownie ja sie mala zajmuje i ona jeat do mnie bardzo przywiazana i nie wie co to znaczy zostac z kims innym na dluzej. Pewnie urodze bardzo szybko byle tylko wrocic do domu ;) A na zgage polecam zjesc migdaly- mi pomagaja :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anel, to jest cholernie slodkie, takie az leciutko geste hehe, a na pusty brzuch to jak kamien staje :x ..ale lepiej slodkie niz gorzkie ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale pustki dzisiaj :?

Ewik ale dobrze że ten smak daje sie przeżyć, słyszałam ze niektórzy biorą cytrynę po tym i jest lepiej :?

mama, Barbara ja nie mam takiego problemu z dzieckiem jak u was bo mój syn jest dużo starszy i na pewno będzie przychodził do mnie do szpitala :) zresztą on już nie może się doczekać swojej siostrzyczki hehehe zobaczymy jak to będzie później ;)

ja od rana w rozjazdach i dopiero teraz wróciłam :? byłam u okulisty... i nareszcie przyszła mi kasa z ZUS-u :P to zaszalałam od razu na zakupach... nakupiłam jedzenia do domu, pooglądałam sprzęty rtv agd :) i tak mi szybko zleciał czas że ledwo zdążyłam syna odebrać ze szkoły... a teraz jestem padnięta i poszłabym spać :)
miałam gotować zupkę pomidorowa ale mi się nie chce... kupiłam pyzy z mięsem więc wrzucę później na wodę i podsmażę kiełbaske z cebulka do pokroszenia :)
a i nareszcie M mi skrecił łóżeczko do końca :lol: po 2 miesiącach... ale dobrze że jest... teraz go molestuje o imię dla naszej córci :) a że ma w tym opory to wczoraj wieczorem tak sie przysunełam do niego że dostał 3 mocne kopy po krzyżu :) tak żeby zobaczył jaka ona już silna i że trzeba sie w końcu na coś zdecydować ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ooo troche mnie nie bylo, a tu juz łózecka poskrecane, imiona w trakcie wybierania i planowanie porodu :)

szalejecie stycznioweczki :)

u mnie ma byc synek i bedzie sie nazywal Stasio

---
foteczki, filmiki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

giga83 - no to dodatkowe info do tabelki :)
6. 3 cykle :)
7. synek
8. 17 tydz
9. om 14.01, usg 21.01
10. Stasio :)

---
foteczki, filmiki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewik81 może jakoś przeżyję tylko co ja bede 2 h w poczekalni robiła a do domu nie bedzie mi sie opłacało jechac wryyyyyy
ateczka77 kto szaleje to szaleje :D ja nie mam jeszcze nic a nic zacznę działać od pażdziernika/listopada

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja dzis mialam i nadal mam nerwowy dzien, dostalam paczke z tym zoltym plaszczykiem ktory kupilam na allegro... normalnie przezylam taki szok ze juz teraz to tylko mi sie chce plakac
plaszczyk mial byc bez sladow uzytkowania, w super stanie - nowy bez metki a dostalam znoszona, zmechacona szmate... za ktora zreszta zaplacilam 112zl + przesylka...
probuje sie skontaktowac ze sprzedawca ale niestety sie nie odzywa
ludzie nie maja wstydu, jestem taka wsciekla jak zadko kiedy :evil:
bede probowala odzyskac kase i niech sobie wsadzi ten plaszczyk w cztery litery... slow mi brak poprostu
caly dzien chodze taka podminowana :evil:

... maz za to mi w koncu zaczal wiszac reszte polek, jedna w przedpokoju, wieszak na piapier w lazience powiesil i jeszcze jutro bedzie konczyc bo zabraklo nam wkretow zeby powiesci reszte :evil: no ale ciesze sie i z tego co juz wisi :)

eh co za dzien beznadziejny

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anel, wez sobie gazety albo kogos do towarzystwa- ja zabralam mojego K. :) ..i gazety :P Mi babka nawet z poczekalni nie pozwolila wyjsc, bo wlasnie moze sie slabo zrobic ..no i sie zrobilo :evil:

Kinga, no to wspolczuje, co za chamówa!! :evil: Normalne oszustwo :(
No i chyba twoj maz zauwazyl jakiego masz nerwa, ze tak sie do roboty wzial ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kinga wcale sie nie dziwię czemu sie wkurzyłas !!! co za burak jeden, teraz mu komentarz walnij jak trzeba przynajmniej troche odreagujesz no i mam nadzieje ze kase odzyskasz :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ;) Jakiś czas temu tu z Wami pisałam ale troszkę się u mnie pokomplikowały sprawy...
Na USG w 20tc lekarz zaczął podejrzewać ciążę bliźniaczą ale był tym tak zszokowany, że poszłam na konsultacje do innego lekarza na trochę lepszy sprzęt. I faktycznie - to jest ciąża bliźniacza, dwie dziewczynki, jednojajowe :D Jesteśmy strasznie szczęśliwi choć musiało minąć trochę czasu zanim to do nas dotatło :)
Głupio mi było się tu odzywać, biorąc pod uwagę, że saana traci Remiczka a u nas odnajduje się druga dziewczynka. Ale jak zobaczyłam tabelkę i że giga o mnie pamiętała i wkleiła moje dane to stwierdziłam, że jednak coś napiszę. Bo podczytywać to ja Was podczytuję regilarnie ;)
Nie wiem czy uda mi się dobrnąć z Wami do stycznia bo prawdopodobnie będę miała wczesniejsze cc ale postaram się ze wszystkich sił - nie uśmiecha mi się świąt albo Sylwestra spędzać w szpitalu ;)

Widzę u Was zakupy w pełni, ja jakoś nie mogę się za to zabrać a powinnam bo czas leci strasznie szybko ;) Zwłaszcza wózeczków Wam zazdroszczę, dla bliźniąt już nie ma takiego wyboru, zwłaszcza, że mamy niewielki bagażnik i nie możemy sobie pozwolić narazie na zmianę samochodu. Marzenia o mojej Bartatinie się rozwiały ;)

giga proszę więc o uzupełnienie:
płeć - 2 dziewczynki
imiona - Dorota i Beata (na dzień dzisiejszy ale raczej już tak zostanie)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KMM gratuluję dwóch córeczek :P no to mamy jedną ciążę bliźniaczą na wątku :lol: kurcze ale dopiero w 20 tc się dowiedziałaś? dlaczego tak późno? to musiał być straszny szok ale widzę ze i tak jesteś zadowolona :) obyś dotrwała z nami do stycznia :)

kinga walnij mu komentarz tak jak Anel mówi i staraj się odzyskać kase skoro taki szmelc wsadził :? dobrze chociaż że mąż wziął się za wieszanie półek :)

ateczka no trzeba zaczać szaleć :) ja mam łóżeczko po synku i przy okazji było zniesione ze strychu :) bo jakbym miała kupować to pewnie jeszcze bym nie kupiła...

fajnie dziewczyny że po tak długim milczeniu się odezwałyście :) może w końcu znowu ruszy się porządnie nasz wątek :)

a ja po wczorajszym dniu ledwo łażę :( wieczorem to już jak się położyłam to nie mogłam sie podnieść do wc :( dzisiaj trzeba troszke spokojniej dzień przeżyć i więcej poleżeć bo tak to źle będzie... a chciałam się z rana wyrwać na grzybki tylko nie wiem czy dam rade bo mnie aż nogi w tyłku bolą:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

KMM Ogromne gratulacje :D :lol: jak ta druga się się tam schowała? No i ile usg miałaś już robionych? Kurde no niewiarygodne!!! Czyli z 3-ki zrobi się 4-ka dzieci, no szok. Ja bym się pewnie załamała, bo ani w aucie miejsca tyle nie ma, ani w domu, bo mamy małe mieszkanko. Choć z drugiej strony strasznie zazdroszczę Ci tych córeczek!!! :) mi sie teraz marzyła i nawet przeczucia i objawy miałam takie jak z Madzią w ciąży i brzuszek mi tak samo rośnie jak z nią, a tu jednak chłopak.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KMM ale jaja :) też bym była w szoku jakby w 20 tygodniu się okazało że tu dwójka siedzi :) hehehe, a na wcześniejszych usg nic nie było widać? Ani słychać dwóch serduszek?

Ale super! Świetna wiadomość :) Micha mi się cieszy niesamowicie :) I jednojajowe czyli będą identyczne?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KMM, wielkie gratulacje, to sie nazywa niespodzianka :D
Stella, nie mow hop..tak naprawde dopiero przy porodzie dowiemy sie jaka jest plec, kto wie moze cie przeczucia nie myla.. ;)
Aga, oszczedzaj sie!! Jak nie czujesz sie w 100% na silach to zostaw to zbieranie grzybkow! :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki dziewczyny za gratulacje :)

Przed tym USG w 20tc miałam robione dwa, jedno zaraz na początku 6-7tc, drugie 13 - 14 tc. Na żadnym nie było widać dwóch płodów. Gin był w szoku, tym bardziej, że oba USG robili mi dwaj różni lekarze i żaden nic nie zauważył.
Na to pamiętne USG poszłam z moim m. i dobrze bo by mi chyba nie uwierzył ;) Gin był w takim szoku, że sam nie umiał powiedzieć na 100%, tym bardziej, że obie dziewczynki miały podobne wymiary, podobną częstotliwość bicia serduszka no i nie umiał ich złapać razem, żeby były widoczne np. dwie główki. Od tamtego USG miałam robione jeszcze trzy, ostatnie to tylko sprawdzenie ilości wód. Bo dziewczynki są połączone naczyniem przez które mogą sobie podbierać pożywienie, muszę je stale kontrolować czy równo rosną. Jak narazie różnica jest minimalna i z każdym tygodniem ryzyko wystąpienia zespołu podkradania maleje więc jestem coraz spokojniejsza.
Dla nas ta wiadomość była wielkim szokiem ale raczej pozytywnym niż negatywnym. Cieszę się, że to dwie dziewczynki, wyrównają się nam siły w domu ;) Auto faktycznie mamy teraz za małe na wszystkich ale w sumie to Krystian już mało z nami jeździ a jak będziemy musieli jechać gdzieś wszyscy razem to mam jeszcze starego Unosa od taty, będziemy jechać na dwa auta ;) Albo kupimy Krystianowi skuterka ;)
Bardziej chyba nasi rodzice są przerażeni tym jak my sobie damy radę, no ale jakoś musimy ;) Ważne żeby donosić dziewczynki jak najdłużej i żeby urodziły się zdrowe i szybko wróciły ze mną do domu, reszta to już pikuś ;)

Ja dość długi czas tu nie zaglądałam bo coś pisałyście, że się przenosicie a kolejne fora to nie na moje nerwy i mój brak czasu. Zaglądam na e-mamę, czytam jak leci i już nigdzie więcej nie wchodzę bo nie mam czasu a będzie go teraz coraz mniej ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej hej

tu jest uaktualniona tebalka :)

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=36848

KMM po pierwsze moje wielkie gratulacje :)
po drugie to chyba cie ściągnęłam myślami bo wczoraj szukałam danych na forum do uaktualnienia i po szpiegowałam trochę ;) i widziałam że piszesz na mamach bliźniaków :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

giga83 dziekuje :D
KMM Gratulację bardzo miła niespodzianka i napewno dacie sobie radę, dobrze że wyszło to choćby teraz a nie przed porodem bo wtedy byście mieli mega niespodziankę :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

KMM ogromne gratulacje !! super ja jak dowiedziaam sie o ciazy mialam cicha nadzieje, ze beda blizniaki hh ale niestety ;) hehe najbardziej zaskakujace jest to, ze tak pozno dowiedzieliscie sie o tym.. ale fajnie... obys jak najdluzej nosila coreczki pod serduszkiem!!

kinga ale jaja!!a ta fotke co wstawilas to ne byla realna?? bo na fotce byla super!! moze zrob nam fotke dla porownania!!! walnij komentarz i moze zglos do allegro oni powinni ci pomoc..
ja bylam ostatnio w primarku i ogladalam podobne tzn taki grzybek tylko czerwony i nie mialkapturka tylko taki fajny kolnierzyk albo cos w tym stylu tak na wysoko ale nie wiem czy to bylo z tej samej firmy i nowy kosztowal ok 20 funtow max 25 nie pamietam dokladnie a Ty praktycznie tyle samo dalas za taki uzywany.. co za beszczelni ludzie :evil: :evil: :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KMM gratuluję, twoja wiadomosc była dla mnie szokiem, ale tylko z uwagi na to, ze tak późno sie okazało, ze laleczki są dwie. Kurcze to jak kumulacja normalnie. Trzymam kciuki za dziewczynki i za ciebie. na poczatku będzie trudno, ale potem takie dwie slicznotki to tylko czysta radośc (moja ciocia ma bliźniaki, dwóch facetów) No i w poniedziałek doqwiedziałam sie ze moja serdeczna kolezanka w lutym zostanie mamą trojaczków... 4 lata starań i nic, jak juz mieli umówione spotkanie w osrodku adopcyjnym okazało sie ze jest w ciazy. 16 tydzień juz!!!!! Miesiaczki nie miała od stycznie tak naprawde!!!!! A że kształty ma rubensowskie, to uznała ze poprostu przytyła hehe a tu taka niespodzianka :) Nie dosć ze im sie udało to jeszcze potrójnie hehe ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

giga dzięki ;) To fajnie, że mnie ściągnęłaś ;)

malgora trzymam kciuki za Twoją koleżankę, oby donosiła dzieciaczki szczęśliwie :)

anell jakby się przy porodzie okazało, że dziewczyny są dwie to bym chyba zawału dostała a MKM to już wogóle bo wszystko musiałby dokupywać sam ;)

Ja dopiero jak się dowiedzieliśmy o bliźniaczkach to zaczęłam kojarzyć fakty. Po pierwsze na teście w terminie miesiączki wyszły mi dwie piękne mocne różowe krechy, te potworne mdłości, nadwrażliwość na zapachy... To wszystko z ogromnej ilości hormonów ;) Najlepsze, że przytyłam dopiero 4 kg (a schudłam najpierw 6kg) i brzuch mi widać dopiero od półtora miesiąca. I w nieświadomości nosiłam dwie dziewczynki w brzuchu przez 5 miesięcy ;) Dobrze, że rosną sobie zdrowo :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]