Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:36 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

20:20 znikammmmm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czar_na - powodzenia :D :D
Gonia - Ja mam oponke wokol talii i brzuchu :roll: :roll: :D i do tego deche :wink: :wink:
Ja tez lece....malego kapac :D :D :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czar_na tylko się zaraz nam tu pojaw :ok: :ok:

Iszi jaką znowu dechę?? A oponka tu czy tam taka malusia to nic złego :im: Ja tam szukam u swojego takiej żebym miała się do czego przytulić bo do kości to jakoś "niezabardzo" :mrgreen:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

witanko

nie nadrobie Was za chiny ludowe

Beta HCG 189

zaraz sie zadzwonie zapisac

ostatnia @miałam 25 kwietnia , ale 23 maja dopiero była owulacja :shock: wiec ja w ogóle nie wiem jak to obliczyc

Życze udanych wizyt trzymam kciuki za pikające serducha
ja Milenki serce zobaczyłam w 6tygodniu i 5 dniu[/i]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny!!!

Życzę Wam dużo zdrówka i spokoju:) Luty będzie dla was radosnym miesiącem ;P Powodzenia!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Iszi - gratuluję kochana - widze że się obie szybko postarałyśmy o kolejne maleństwo :D tyle, że ja szybciej ;) Jak synuś? No i czemu nie zaglądasz na nowe październikówki??
Pozdrawiam i życzę spokojnych 9 miesięcy :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka :) Ale Wy szybko piszecie :)

Ja padam po spacerze i byłam jeszcze na jakim zebraniu wspólnoty - bla bla bla ...... ale trzeba było

Dalia, gonia_krak - ja farbowałam włosy chyba z 4 razy w pierwszej ciąży a na wszelkie moje pytania typu właśnie farbowanie, malowanie paznokci itp parskał śmiechem i mówił że kobiety za dużo bzdur na forach czytają :roll: :roll: :roll: Seks też mówił że bez problemu ale zalecał w prezerwatywie bo często dawał mi różne globulki.

Czar_na - czekam na wieści :wink: a ja czuję się tak samo - jak bym się kapuchy obżarła i to o wiele za duuuuużo :lol:

A ja nie wiem z jakiego kalkulatora skorzystać bo ja miałam strasznie nieregularne miesiączki - czy mam liczyć długość ostatniego cyklu czy jak ???? Według ostatniego cyklu (34 dni) wychodzi prawidłowo - zapłodnienie 25 maj i termin 14 luty :lol: :lol: Ale wiem, że poprzednią ciążę z powodów nieregularnych cykli lekarz liczył mi normalnie według standardowej tabelki dla cyklu 28 dniowego a i tak urodziłam 0 10 dni wcześniej. Sama nie wiem :roll: :roll: :roll: [/i]

aaa data ostatniej @ to 5 maj

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No ja dzisiaj wróciłam po połowie dnia i miałam nadrabiania całe masy więc wreszcie coś się rozkręcamy :im:

a tu tabelka nasz Lutówkowa 8)

Obrazek

Alexandria!!! Czar_na!!! :kjk: :kjk: Gdzie jesteście??? :zł: nie wolno tak nas trzymać w nieświadomości :foch: Meldować się i to już :brv:
Ależ bym się uśmiała a może i posikała ze śmiechu jak nasze koleżanki zameldują bliźniaki :heh:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny!!!! Własnie probowalam nadrobic kilka stron zaleglosci :) I jakos mi sie udalo hehe.

A wiec tak.. wizyta u gina jak najbardziej udana. Zrobil mi USG, wkleje jutro zdjecie bo dzis juz jestem taka zmeczonaaaa. Wszystko jest na swoim miejscu. Kazał mi tylko brać kwas foliowy, dał skierowanie na badania i mam przyjść na początku lipca. Założył mi już kartę ciąży - nie za szybko??? Ogólnie jestem bardzo zadowolona :) Nie potrzebnie sie tak stresowalam. A teraz wybaczcie mi ale uciekam z psem na spacer i spać... jestem taka senna.... myślałam że dzisiaj usnę w autobusie ;) ale jakoś dałam radę....

Cza_na wracaj juz od tego lekarza i zdawaj szybciutko relacje!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alexandria :brv: :$%^: :aa: i kartę ciązy już masz? :shock: To tylko może być dobrze :brv: :okk: :aa: Nooo to już mniej nerwów na wieczór zostało 8)
Teraz kolej na Czar_ną Haaalooo słyszysz-czytasz nas?? :kjk:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

o rety!!! ale się rozkręciłyście!!!! fiu fiu!!!!!
u mnie popołudnie zleciało ekspresem z dala od kompa.
teraz jeszcze zupkę muszę dokończyć dla T. i na jakiś filmik mykam.

Aleksandriaa
!!! super!
Goniu, śliczny widoczek miałaś!!! :)

My wakacje w lesie, tradycyjnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kurcze, ale sie rozkręciłyście, trudno nadrobić.
Witam się tylko i idę spać, bo jestem wykończona.
Poszłam dziś do gina, bo się zestresowałam, bo coś mi się wczoraj wydawalo, że plamię i blizna mnie swędziała, więc już mialam czarne myśli, na szczęście jest ok, ale usg dopiero pod koniec miesiąca, na razie mam betę zrobić i przestać karmić, żeby nie stymulować macicę do kurczenia się.
Witam wszystkie nowe Lutóweczki, w szczególności trzymam za te po cc, mam nadzieję, że wszystkim nam uda się dotrwać szczęśliwie do lutego i że nasze grono się powiększy.
A teraz lulanie, bo już ledwo żyję. Miłej nocki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gonia - ja to ja..ale moj maz to dopiero ma oponke :wink: :D :D ale kocham go za to :D :D :D A jak lozeczko wygrzeje :wink: :D
stella85 / monia :wink: - ja jakos po porodzie nie mialam zbyt czasu sie udzielac ( zreszta przed tez sie duzo nie udzielalam ) a wy juz takie zzyte na pazdziernikowkach..ze jakos nie wiem jak tu zaczac i o czym pisac :roll: :roll: Podczytuje was od czasu do czasu :D :D :D Teraz maly juz prawie ze raczkuje..przemieszcza sie po calym pokoju i ma chlopak zabawe...to ja troche wiecej czasu. I jak widzisz udalo sie za pierwszym podejsciem i jak wszystko dobrze pojdzie to zostane lutowka.
A tobie gratuluje zostania styczniowa mama :D :D :D Duzo zdrowka dla ciebie Madziula i Marcela :D :D :D
trelek - na internecie to kazdy kalkulator inaczej pokazuje..zgupiec mozna :wo:
Alexandria - gratuluje udanej wizyty !!! :D :D :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wróciłam , okazało się ,że godziny wizyty są tylko pro forma a działa zasada kto pierwszy ten lepszy :shock:
Generalnie się rozczarowałam -w macicy jest jeden pęcherzyk wielkości 1 cm. Ale na razie ciąża za wczesna albo bez środka :? Mam się zgłosić 29 czerwca.
To tyle mykam z psami.

Niech mnie ktoś przytuli :(

Ostatnio zmieniony pn cze 08, 2009 9:08 pm przez czar_na, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czar_na :-{: Po prostu sie troche pospieszylas do tego gina :wink: Wszystko bedzie ok :D :D :D :ok: :ok: :ok:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czar_na :-{: :-{: :-{: J też tak miałam z Majeczką że był ledwie co pęcherzyk widoczny a było już ok 6 tyg. Zarodka ni widu ni słychu :/ Ale za to jak pójdziesz następnym razem to już ładna fasolka będzie widoczna :)

Iszi
no też tak myślę że te kalkulatory to pokazują każdy coś innego więc pewnie termin właśnie gin mi wyliczy na podstawie tej tradycyjnej tabelki co są w książkach ;) Bo mój się akurat nie sugeruje usg bo też zawsze jest ok tygodnia odchyłów w zależności od wielkości płodu

Alexandria, maratinka
- cieszę się że wszystko ok po wizycie :)

kurczę jak czytam o CC i o tych strasznym popękaniach i szwach to mam wyrzuty że ja obyłam się bez ani jednego szewka (co mnie oczywiście bardzo cieszy) ale tak jakoś nawet nie wiem ile się musiałyście wycierpieć przy gojeniu biedulki :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Trelek pęcherzyk jest widoczny i ma 1 cm więc chyba wielkość w normie tylko nie widać nic w środku a wydaje mi się ,że już powinno. Zwłaszcza na usg dopochwowym . No ale nic to , będę miała 3 tygodnie niepewności.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Iszi ale no coś ty, wiesz jak laski się ucieszą? Ostatnio odezwała się Allys, po długiej przerwie ( 4 miechy) nie wiem czy pamiętasz, jej mąż miał wypadek jak jechał na pogrzeb ojca. Wiesz jak miło nam że się odezwała! A po za tym nie ma Cię na naszym nowy nowym forum!!!! napisz mi na pw swoje gg to Ci wyślę linka, gdzie my aktualnie jesteśmy :) Zobaczysz nasze dzieciaki jak urosły, filmiki! no mówię Ci zapraszam!!! Albo na starym wyślę ci w PW.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czar_na to mamy to samo... czekać :? U mnie 12mm to przy ich dokładnościach to też niestety może być ze 3mm w prawo czy w lewo :roll: Ja się podłałam jak różowe zobaczyłam a lekarz mnie trochę uspokoił ale jak będzie to w czwartek pokaże :? Byle do czwartku :roll: Jak beta wyjdzie powyżej 1000 ale mniej niż 1200 to dalej niepokój a jak 1200 to może na 2 tygodnie spokój do serduszka. I takimi krokami ja zeświruję już całkowicie :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asia_79 to miałyśmy ostatnią @ dokładnie tak samo - 25 kwietnia. Choć ja nie wiem kiedy miałam owulację bo ten cykl (jak na złość!)był zupełnie bezobjawowy a tempki nie mierzyłam.
Chyba faktycznie miałaś późną owulację bo moje hcg wynosiło w zeszłym tygodniu ponad 6300. Wg labolatoium to 6tc, a wg usg było to niecałe 5 tyg. :roll:

Goniu mówisz, ze mieścisz się w swoje doły. No zazdroszczę jednynie... Ja w pracy wciąż chcę aby nikt się nie domyślił, ale cycki już nieco (!!!) mnie zdradzają :? A niedługo i brzuch zacznie :?
Najgorzej, ze przed zająciem w ciążę schudłam 10 kg i wchgodziłąm już w bardzo (jak na mnie) szczuplutkie ciuszki. Ludzie to oczywiście widzieli, pytali o dietę i takie tam. Już widzę jak zaczną mi się na nowo przyglądac z komantatzem: "A jednak efekt jojo!" :evil:

Czar_na głowa go góry!!! :mis:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]