Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:48 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17932 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 897  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Witajcie i dzięki za rady dotyczące małej różnicy wieku :)
fajnie że coś się tu dzieje :)

a powiedzcie mi czy jak Wasze dzieciaki zasypiają w łóżeczkach to dajecie im jakąś zabawkę jedną chociaż żeby sobie w ciszy się jeszcze pobawiły ? czy spać i koniec ? Bo moje dziecko ja było młodsze spało pięknie samo bez lulania i mojej obecności a teraz od jakiś 3 miesięcy chyba nie ma szans żeby zasnął beze mnie w pokoju!! Wieczorem wygibasy w naszym łóżku a w dzień tylko lulany... innej opcji nie ma :roll: Dodam że w dzień potrafię go odkładać po 10tysiecy razy do łóżeczka bo jak tylko poczuje że już leży to jest wrzask...

uciekam bo już jest marudzenie
milego dnia

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bandziorek na chrypę dobry jest syrop z buraka więc może pomoże i na ten kaszel, kurcze sama nie wiem co podać takiemu maluchowi :ysz:

Jmijeczka
je inne pokarmy ale słabo, jest wielbicielką pepti (a to przecież ohyda bo próbowałam), ciężko jej wcisnąć nawet połowę porcji zupy, czy ziemniaczków z mięskiem czy gotowanych warzyw, jak już ma zjeść to z palców albo z metalowego widelca, a z łyżeczki nijak, kupiłam wiele różnych łyżeczek i żadna damie nie podpasowała, chętnie je chleb z margaryną, gotowaną rybę, banany, (jabłek nie choć kupuję najsłodsze), sokami gardzi, mam z nią WIELKI problem, boję się że nie dostaje odpowiedniej ilości składników odż., bo jak długo można ciągnąć na prawie samym mleku, wciskam jej kaszki ale zje 5 łyżeczek i zaciska paszczękę :roll:
jej objawy wskazują najbardziej na mleko, nie sądzę żeby to była wina glutenu, może ryba uczulać słyszałam, ale nie ma tak ze jak zje rybę to jej się natychmiast pogarsza, dodatkowo w jej diecie nie ma jakichś innych podejrzanych rzeczy które mogłyby uczulać

a powiedz kto ci wypisuje recepty na pepti czy nutramigen?? pediatra?? mi wypisała kilka puszek ale kazała iść do alergologa bo już dłużej tych recept wystawiać jej nie wolno, musi alergolog stwierdzić alergię
jako że kolejki do poradni długie i termin mamy odległy, a mi została ostatnia puszka to co mam jej dawać skoro recepty od naszej doktor już nie dostanę????????????

Moonkalee witaj kwietnióweczko moja droga:) co do zabawek to moja ma na stałe jednego misia w kącie łóżeczka i takie pluszowe zabawki zwieszki z Ikea i to wszystko, nie dorzucam jej zabawek kiedy kładę ją spać

Awantura, moja też nie lubi swojego wózka, przymierzam się już do parasolki, a ty co zamówiłaś??

Gocha gdybym miała drugi raz rodzić dzieci to wybrałabym taką różnicę jaka jest u ciebie, choć tak szczerze to nie mam na co narzekać, ale jakbym miała wybierać...:)

moje małe diabliste szczęście śpi, dziś przychodzi do nas niania na parę godzin, i tak codziennie, a pod koniec okresu adaptacyjnego zostawię ją na pełne 8 godzin, od lutego wracam do pracy po wychowawczym :roll:

ps. doczytałam pierwszą stronę i odpowiadam na pytania Bandziorka
-cyc do mniej więcej niecałego 8 miesiąca
-kolek nie mieliśmy
-zębów nie mamy choć widzę dolną jedyneczkę nieśmiało nieśmiało prześwitującą przez dziąsło
-na początku spała z nami bo mi się nie chciało jej odnosić do łóżeczka kilka razy w nocy, a teraz już od jakichś przeszło 2 miesięcy śpi w swoim pokoju w swoim łóżeczku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

papryczka kupiłam taki zależało mi na sporym wózku i dodatkowy plus przekładana rączka bo Mania ma dopiero 4 miesiące i muszę ją widzieć
http://allegro.pl/extra-promocja-quatro ... 55574.html
parasolke ma po Kubie
teraz mam tako od siostry męża ona rodzi w czerwcu więc do oddania a i chyba z łaską jakąś mi pożyczyła ten wózek bo Mania od samego początku nie chciała w nim być a w innych wózkach tak

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gocha22 heh takie proste a ja taka głupia ....... dzięki za rady :) nie pomyślałąm bo jak młodego nie było to mogla mi operę śpiewać nie ruszało mnie to

Jmijeczka ha ha ja tez dziś rano , jak włączyłam e mamę pierwsze co pomyslałam na pewno już coś napisała :) i bardzo bobrze , miło się ciebie czyta:)

co do alergii niestety ale na nutramigenie i pepti bedzie kupa zielona , najczęsciej tak jest
a jesli skóra nawet po tym preparacie (bo to nie mleko) jest nadal licha to jednak bym obstawiała alergię na proszek , płyn do płukania itp płyn do kąpieli -kosmetyki
moja Gwiazda starsza jak jej kiedyś zafundowałam kąpiel w pepino czy coś w tym stylu z biedronki to była sucha jak pustynia
wiec kąpiele w zapachowych płynach nie uraczą jej puki nie znajdę takiego który jej nie zrobi z skóry suszy

a do usypiania - córka - potrzebuje groźby (pójdziesz do konta ale to musi naprawdę szaleć w łóżku , albo wymieniamy całą rodzinę - a duża jest po imionach i na końcu mówimy ze spią ) najczęściej jednak daje jej jakąś szmatkę , tetrę i każę się przytulić odwracam sie moją tłusta pupą do niej i leżę cicho , jedynie nie mogę się powstrzymać jak ona chce mi dać buzi , tulić to się odwracam miziamy się i zaraz mam żyłę na czole ze się daję manipulować + ciemno
syn czasem smoczka i ciemno

ha ha ha ale się teraz polałam z śmiechu ... napisałam wyzej ciemnego światła i tak w głowię żarówka mi się zapaliła jak kurde ciemne światło ma być .......
ja dziś jestem tępa jak strzała , wyspałam się chyba
o dziwo nawet mi się udało zasnąć szybko

papryczka78 alergolog , takie życie wcześniej wypisywali normalnie ale przepisy sie zmieniły jakoś rok temu , 1,5 tora teraz musisz mieć na papierku nie wystarczą objawy
dobra idę bo małemu grzechotka wypadła a jednak wolę z nim pogadać bo potem będzie mnie gryzło, że zamiast się dzieckiem zająć siedze na forach ...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

black_cherry Noo jak urodziłam to miałam 18 lat.. szkołe skończyłam średnią (dla dorosłych weekendowa)... U mnie rodzice dobrze to przyjeli..nie było krzyków ani nic...gorzej u meza (wtedy jeszcze chłopaka)..matka mega przerażenie w oczach i wieczne pytanie: I co teraz? Co dalej?? powtorzyla to ze 100 razy!!! Zreszta z 2 corka jak sie dowiedziala to zamilkla...nic nie powiedziala-grobowa mina.
Mężuch na poczatku nie mogl sie odnalezc dalo sie zauwazyc...przerazala go ilosc obowiazkow...
Teraz dzialamy tak jak byc powinno hehe

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bndziorek z domowych sposobow na kaszel: 1 lyzeczka majeranku zalana szklanka wody i zaparzyc. Doslodzic do smaku i podawac 3 razy dziennie. Dziala cuda :)

moonkalee moja wlozona zasypia. Ma łuk z zabawkami nad kolyska i ksiazeczki-ochraniacze przyczepione i jak chce to sobie smyra i zasypia...
No ale jak wspomnialas, moja jeszcze mala... moze i jej sie odmieni.

papryczka dziwne podejscie ma Twoja pediatra.
Powiem Ci jak u mnie bylo.
Jak tylko zaczelo sie cos dziac u N poszlam do mojej dr alergolog/pediatry.
Zdiagnozowala typowa skaze. A ze bylam po znajomosci w poradni alergologicznej na NFz to prosila bym tylko dowiozla skierowanie.
Pojechalam do mojego pediatry.
Zobaczyl ja i oczywiscie mowi do mnie; skaza jak nic.
Przechodzimy na Nutramigen. Przepisal bez problemu.
Pytam sie go czy potrzebne mu zaswiadczenie. Mowi ze nie, ze to male dziecko, ma skaze, cos jesc musi, a jedyne co moze jesc to Nutramigen.
Jednak dal skierowanie i mowi ze jak bede w poradni to moge wziac zaswiadczenie. Wiec wzielam i mu dzis dalam.
Wypisuje mi po 10 opakowan na miesiac i spokoj.
Dzisiaj tez dodatkowo powiedzial dokladnie co kiedy i jak wprowadzac przy alergiku i fajnie bo pokrywa sie z tym co i moja dr mowi.
Wiec widac trafilam na fajnego pediatre.
I na Twoim miejscu powiedzialabym Twojej pani dr ze co w takim razie ma jesc Twoje dziecko skoro ma skaze a terminy do specjalisty sa odlegle. Ciekawe co Ci odpowie. A powiedz ze zaswiadczenie doniesiesz jej jak juz sie odbedzie wizyta u alergologa.
Choc tez teraz spojrzalam Twoja ma 9 meisiacy a od kiedy jest na Pepti? No bo moja od malenkosci (2 miesiace z kawalkiem miala jak dostala) i u takiego dziecka jak ma wysypke/alergie etc no to niestety juz wiadomo ze konkretnie na mleko krowie i trzeba koniecznie podac taki preparat a nie inny.
No Pepti rownie ochydne co Nutramigen.. bleeeh.. ale wazne ze chetnie pije..
Gluten mozemy wprowadzac u N dopiero po 10 miesiacu zycia z racji wlasnie tego ze to alergik i roznie moze byc..
Ale nie sugerujcie sie moim przypadkiem, mysle ze Wasi lekarze wiedza co robia :)

Justyna dzieki :)
Hehehe bo ja rano przy kawie lubie sie rozpisac.. cisza w domu moge sie skupic i uzewnetrznic :D
Wlasnie.. u nas po Nutramigenie skora piekna.
Przy E skora taka nie byla i faktycznie nie skojarzylam ale proszek jej zmienilam z Loveli na Jelp i byla poprawa.
Przy N uzywam Dzidziusia i jest dla mnie numerem jeden zdecydowanie. Tanszy, zdecydowanie lepiej dopiera i pieknie pachnie :D

A ja mam dzis smaka na gulasz i wlasnie bede robic..
Poprasowalam rano i na szczepieniu bylam.
N nie plakala bo to dzielna baba :D
Malo mi tylko przybrala na moje oko.. bo w niecale 2 miesiace - 1 kg. Z drugiej strony jest tez ruchliwa bardzo a je porzadnie, nie ulewa, nie ma biegunek, morfologia dobra.. wiec chyba tak juz bedzie ze bedzie przybierac mniej. I tak lepiej niz E.. ktora na tym etapie przybierala 500g w 2 miesiace.
W kazdym razie obserwowac mam i za 6-8 tygodni kolejne szczepienie i wazenie i zobaczymy ile przybierze w kolejne 2 miesiace. Jesli kilo to ok, jesli mniej to wprowadzimy Sinlac zeby ja troche podtluczyc.

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jmijeczka ja uwielbiam dzidziusia , pieknie pachnie ale ja uzywam persila i w sumie wszystkiego co mi wpadnie w ręce . jak piorę u teściowej teraz (pralka mi padła) to ona jakiś niemiecki ma więc tym piore
a w domu persil
płynów do płukania to tez jaki mam , ale zawsze jest potrójne płukanie albo dodatkowe zalezy ile prania i ile proszku
a co do podawania preparatów z większą zawartością kalorii u nas był fantomalt , sinlac Julka gardziła , zresztą do dziś jak dostanie coś gęstego niż czyste mleko 3,2% to nie wypije
gerber już jej się znudził więc od ok 3 tyg pije już non stop zwykłe mleko i to w dodatku prosto z lodówki ale ona tak ma od urodzenia mleko musiałam schładzać w lodówce zeby zjadła , obiadu mojego nie ruszyła , słoik owszem ale mało i jak dałam o 1 łyżkę za duzo to było wielkie rzyganie
do dziś tak ma jak jej coś nie podpasi to zwymiotuje więc jakiś przełyk ma wrażliwy

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Justyna ja tez probowalam zwyklego proszku na E akurat.. wysypalo wiec pralam w dzieciecym do 2rz.. pozniej juz w normalnym i bylo ok.
A swoja droga Dzidzius tak fajnie pachnie ze chyba bede w nim prala caly czas.. bo i teraz nasze ubrania piore z jej w Dzidziusiu i mi odpowiada.. i dopieranie, i zapach i cena nie jest straszna :D
Płyn do plukania mam Biały Jelen - rewelacyjny zapach dla mnie, zmiekcza super. Plukanie mam podwojne na zwyklym codziennym programie i to mi wystarcza i dzieciakom.. nic ze skora nie jest.. :)
U mnie E Sinlac pila na poczatku chetnie ale robilam jej w butelce. Bo jak zrobilam w miseczce i lyzeczka to plula. A ze jesc "musiala" zeby przytyc to pila z butli. Przy N jak bedzie potrzeba podawania to zaczne od lyzeczki.. jesli nie bedzie chciala to w butelce.. Ale to zalezy od tego jak dalej bedzie przybierac.. jesli ok to w ogole sobie go podaruje... w sumie kolezanka mnie pocieszyla (mama 4 dzieci) ze w tym wieku co jest N to kilo na prawie 2 miesiace to jest calkiem spoko :D
A Julka Ci zaakceptowala mleko z kartonu mimo alergii za mlodu? Bo moja wlasnie nie mogla i nie moze do dzis..

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzieki za podpowiedzi
jmijeczka myśle ze sprubuje twojej mikstury :)) moze akurat :)) poki co to Lara wiec spi niz funkcjonuje wiem niech spi tez na zdrowie wyjdzie a i ja moge odpoczac bo cos czuje ze mnie tez dopada chorubsko :/

ciara oo to fajnie taka młodziutka mamusia :) fajnie ze miałas wsparcie od swoich rodziców :) no i teraz fajna rodzinka
Ja jak wyszłam za mąz miałam 21 lat i odrazu chciałm dziecko ale wstrzymalismy sie i urodziła sie na 6 rocznice mozna powiedziec:))

Widze ze dalej o alergikach rozmowa:))
My do 6 mies wszytsko prałam w loveli a pozniej juz probowałam mmieszac proszki troche dzieciecy i troche nasz normalny i jak narazie jest dobrze wiec jak skonczy sie Lovela juz wiecej nie kupie :))

Moja jest na mleku NAN HA na szczesice nie trzeba było mleka na recepte wiec z alergia nie jest tak zle , nawet staram sie podawac raz w tyg deserek z Gerbera z twarozkiem i owocami Laryska bardzo je lubi i nie ma zadnej wysypki ale juz z Bobowity na Mleku modyfikowanym jak zjadla taki to wysypka:/

Awantura fajny ten wózek taki konkretny :) My kupilismy taki 3 w 1 i spacerówka jest taka kubełkowa nie rozkłana i juz jest nie wygodna bo Lara sie powoli w niej nie nie miesci i jak ma focha to wychodzi z niej łatwo wiec wiekrzy wózek leprzy :)
Ja taksamo zawsze musze widziec dziecko co robi wiec nawet w spacerówce jest do mnie przodem a nie plecami do mnie

Nie sposub odpisac wam wszystkim wiec narazie tyle :))

Aha odrazu musze was przeprosi za moja ortografie bo ja z tych ofiar co na dyslekcje narzekaja .. wiec przepraszam bo wiem ze niektórych to w oczy kuje jak czyta sie moje wypowiedzi :/ :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bandziorek no mozesz sprobowac :)
Fajne ma imie Twoja corcia :D
Co do wozka ja mam Chicco Simplicity na pozniej.. jestem zadowolona po E.
Dla N kupilam sama gondole za 150zł. Przy E mialam Bartatine 2w1 (sprzedalam). Bylam zadowolona z gondoli, ze spacerowki nie koniecznie, dlatego kupilam to Chicco. Jedyny minus wlasnie ze nie ma przekladanej raczki i dziecko jezdzi przodem do kierunku. Ale E to nie przeszkadzalo bo lubila ogladac swiat, a ja mialam na nia wglad przez "szybke" w daszku dosyc duzych rozmiarow :)
Mnie ortografia i literowki nie przeszkadzaja bo sama pisze czesto szybko, bez polskich znakow i robiac nieswiadomie bledy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tam ortografią się nie przejmuje więc spoko sama byki sadze A czasem mi telefon zmieni zdanie i wychodzi fajnie bo ja głównie z telefonu pisze

wózek mi przyszedł pojeździliśmy sobie po mieszkaniu fany jest ;) jak dla mnie to bym dała trochę większe kółka te skrętne
koszyk na zakupy zarąbiście duży a 1/3 kosza jest zamykana na zamek
buda wielka więc fajnie osłoni buda z tyłu odsłaniana a u góry jest klapka do podglądu szybko się składa i rozkłada jest spory ale mam auto z wielkim bagażnikiem vw touran więc nie jeden wózek tam wejdzie
resztę pewnie będę mogła powiedzieć jak pojeździmy

piore w normalnych proszkach do każdego prania dorzucam odplamiacz dodatkowo wrzucam do środka te proszki żelowe czy jak to się tam zwie
kupuje głównie niemieckie proszki i płyny mam dostawce sąsiad tirowiec
ogólnie jestem naniakiem prasowania porządków też a trochę odpuściłam przy 3 dzieci ale uwaga bo gryze
fioła mam też na punkcie firan i ich upinania
i lakierów do paznokci
za moimi fryzurami czasem sama nie ogarniam dziś czarna jutro biała ( teraz capucino ) a jeszcze wcześniej ruda wredna (chyba na 3 stronie w galerii listopadówek 2012 jestem ruda a potem brąz gdzieś tam dalej)

Ostatnio zmieniony czw sty 03, 2013 5:09 pm przez Awantura, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Awantura heh kosz na zakupy tez mam mega wielki jakie to wazne :) :D fajnie ze wózio spoko :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jmijeczka
witam wrześniową koleżankę :) Ciebie to wszędzie pełno widzę - a to na wrześniówkach, październikówkach, listopadówkach i teraz tutaj :) wiem bo troszkę podczytuję inne wątki - jak nasz mało się udziela :)
Ale to dobrze, bo naprawdę dobrze się czyta to co piszesz, zwłaszcza że dużo pomocnych rad udzielasz :) Chyba nie mogłabyś wytrzymać tygodnia bez zaglądania na forum :P to już uzależnienie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

olcik a bo i na wrzesniowkach spoko, i na padzierniku prawie od poczatku bo nie wiedzialam czy czasem nie przenosze do pazdziernika a listopad zaczelam podczytywac bo laski sa tez fajne, gadatliwe i nie raz usmialam sie po pachy :)
No i to fakt uzaleznienie na maxa :P Ale jeszcze troche, wroce do pracy i bedzie mniej czasu na pisanie calymi dniami :) I milo mi slyszec ze dobrze sie mnie czyta choc czasem mi sie wydaje ze za bardzo sie wymadrzam :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej wam.

od razu mam pytanie:
ile teraz kosztuje nutramigen? :)
ponoc 3-4zł, to prawda??? oczywiscie na recepte :)

pisałyscie o wit D.
my tez mamy Devikapa.
od urodzenia.

kosztuje ok 3zł wiec po co mam wydawac kase na kapsulki twist off jak to jest jedno i to samo.

jimeczka dzieki za uswiadomienie odnosnie alergii.
poki co nic takiego nie zaobserwowałam
i dobrze.
niech nie idzie po mnie w kwestii alergenow.

bandziorek my na kaszel stosowalismy inhalacje z mucosolvanem.

jest jescze nowy syrop na litere H ale wypadł mi z głowy... ;/

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jmijeczka właśnie bardzo dobrze , my ja przestawiliśmy na zwykłe mleko tzn z nutramigenu na gerbera jak miala kilkanascie miesięcy jak weszło ze trzeba miec od alergologa zaświadczenie a akurat bylo tak ze nam sie mleko skonczylo i poszłam wieczorem przed zamknieciem do lekarza który nie jest naszym lekarzem i nie mógł nam wypisać "bo nie zna i nie ma podstaw" takie weszło wtedy gówno
ale na dobre wyszło bo młoda zaakceptowała gerbera , nic jej nie bylo
a z tym z kartonu to tak ze mała przestala jesc mleko zbrzydło jej pewnie i nalałam jej z kartonu podgrzane -wypiła mało , zrobiłam jej z budyniem (taka lejąca konsystencja jak na naleśniki no może ciut mniej gęste byle był smak) nie ruszyła , zrobiłam z kasza manna tez nie ruszyła
więc się wkurzyłam nalałam raz z lodówki 200ml (jak zjadała 150 to był cud ) wpierdziuliła 200 i poprosiła o dolewkę
no i na drugi dzien ona krzyczy rano ze chce mleko i zaznaczyła stanowczo ze z lodówki i wydarła sie ze mam nie grzać
i tak wypija mi ok 200ml rano i wieczorem

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

black Nutramigen nr 2 okolo 3,2zł, nr 1 - 9,5zł

Justyna no ja u E caly proces przeszlam przechodzenia z Nutramigenu.. pierw z Nutramigenu na Bebilon Pepti, pozniej Bebilon HA a pozniej zwykly. "Proces" trwal jakies 8 miesiecy. A pozniej na zwyklym Bebilonie od 2rz do 3rz.. i od 3rz proba mleka zwyklego. No i "nie przeszla" jej. O ile wysypki nie bylo to kaszel.. co ciekawe od mleka sie pojawil...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kurde sorry skłamałam , Julka od 6 M była ma pepti bo nutramigenu nie było jakiś czas w PL i już jej nie kombinowałam z mlekami wiec z pepti na gerbera w ciągu ok 3 dni a zwykłe to z dnia na dzień

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ale tu się dzieję 8)

papryczka witaj kochana :) spotykamy się i tu :)
jmijeczka oby Twojej się nie odmieniło :) ja miałam małego Anioła aż mu się nagle odmieniło :P chyba go ktoś zauroczył ! ale ochraniacz-książeczki i tak zamierzałam kupić może to coś pomoże :)

hmmm a ja ciągle przepłacam z tą wit D :roll: muszę się więc chyba wybrać do pediatry po recepte bo te kapsułki są okropne.
piszecie o wózkach hmm też bym zmieniła spacerówkę bo w mojej kosz jest okropny :evil: i przydałoby się coś co zajmuję mało miejsca i jest lekkie

w sprawie alergii się nie wypowiem bo nie mam doświadczenia
hmmm o czym tu jeszcze pisałyście..
wybaczcie że tak ogólnie :)

no nic, uciekam odpoczywać puki to możliwe :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Dziewczyny, przepraszam że tak zmienię temat ale mam do Was pytanko. Mianowicie interesuje mnie jak wygląda lot samolotem z takim kilku miesięcznym Maleństwem? Lecę do Polski w środę liniami easy jet i może któraś z Was ma już to doświadczenie za sobą i się jakoś wypowie na ten temat. Doradzi co można wziąć dla dziecka na pokład a czego nie itp.

I teraz mi się przypomniało, może mi powiecie co warto sobie przywieźć z Polski dla Dziecka? Mam tu na myśli jakieś leki ( w razie "w" żeby mieć). Jakoś nie mam zaufania do tutejszej opieki medycznej a co za tym idzie do leków również.( takie na receptę również się wliczają) Także każda wskazówka mi się przyda, tym bardziej że mam już umówioną wizytę u lekarza rodzinnego z Mają.

Z góry pięknie dziękuję za odpowiedź :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17932 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 897  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]