bndziorek z domowych sposobow na kaszel: 1 lyzeczka majeranku zalana szklanka wody i zaparzyc. Doslodzic do smaku i podawac 3 razy dziennie. Dziala cuda
moonkalee moja wlozona zasypia. Ma łuk z zabawkami nad kolyska i ksiazeczki-ochraniacze przyczepione i jak chce to sobie smyra i zasypia...
No ale jak wspomnialas, moja jeszcze mala... moze i jej sie odmieni.
papryczka dziwne podejscie ma Twoja pediatra.
Powiem Ci jak u mnie bylo.
Jak tylko zaczelo sie cos dziac u N poszlam do mojej dr alergolog/pediatry.
Zdiagnozowala typowa skaze. A ze bylam po znajomosci w poradni alergologicznej na NFz to prosila bym tylko dowiozla skierowanie.
Pojechalam do mojego pediatry.
Zobaczyl ja i oczywiscie mowi do mnie; skaza jak nic.
Przechodzimy na Nutramigen. Przepisal bez problemu.
Pytam sie go czy potrzebne mu zaswiadczenie. Mowi ze nie, ze to male dziecko, ma skaze, cos jesc musi, a jedyne co moze jesc to Nutramigen.
Jednak dal skierowanie i mowi ze jak bede w poradni to moge wziac zaswiadczenie. Wiec wzielam i mu dzis dalam.
Wypisuje mi po 10 opakowan na miesiac i spokoj.
Dzisiaj tez dodatkowo powiedzial dokladnie co kiedy i jak wprowadzac przy alergiku i fajnie bo pokrywa sie z tym co i moja dr mowi.
Wiec widac trafilam na fajnego pediatre.
I na Twoim miejscu powiedzialabym Twojej pani dr ze co w takim razie ma jesc Twoje dziecko skoro ma skaze a terminy do specjalisty sa odlegle. Ciekawe co Ci odpowie. A powiedz ze zaswiadczenie doniesiesz jej jak juz sie odbedzie wizyta u alergologa.
Choc tez teraz spojrzalam Twoja ma 9 meisiacy a od kiedy jest na Pepti? No bo moja od malenkosci (2 miesiace z kawalkiem miala jak dostala) i u takiego dziecka jak ma wysypke/alergie etc no to niestety juz wiadomo ze konkretnie na mleko krowie i trzeba koniecznie podac taki preparat a nie inny.
No Pepti rownie ochydne co Nutramigen.. bleeeh.. ale wazne ze chetnie pije..
Gluten mozemy wprowadzac u N dopiero po 10 miesiacu zycia z racji wlasnie tego ze to alergik i roznie moze byc..
Ale nie sugerujcie sie moim przypadkiem, mysle ze Wasi lekarze wiedza co robia
Justyna dzieki
Hehehe bo ja rano przy kawie lubie sie rozpisac.. cisza w domu moge sie skupic i uzewnetrznic
Wlasnie.. u nas po Nutramigenie skora piekna.
Przy E skora taka nie byla i faktycznie nie skojarzylam ale proszek jej zmienilam z Loveli na Jelp i byla poprawa.
Przy N uzywam Dzidziusia i jest dla mnie numerem jeden zdecydowanie. Tanszy, zdecydowanie lepiej dopiera i pieknie pachnie
A ja mam dzis smaka na gulasz i wlasnie bede robic..
Poprasowalam rano i na szczepieniu bylam.
N nie plakala bo to dzielna baba
Malo mi tylko przybrala na moje oko.. bo w niecale 2 miesiace - 1 kg. Z drugiej strony jest tez ruchliwa bardzo a je porzadnie, nie ulewa, nie ma biegunek, morfologia dobra.. wiec chyba tak juz bedzie ze bedzie przybierac mniej. I tak lepiej niz E.. ktora na tym etapie przybierala 500g w 2 miesiace.
W kazdym razie obserwowac mam i za 6-8 tygodni kolejne szczepienie i wazenie i zobaczymy ile przybierze w kolejne 2 miesiace. Jesli kilo to ok, jesli mniej to wprowadzimy Sinlac zeby ja troche podtluczyc.