Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 2:43 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7727 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 387  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

zuza ja mam więcej od Ciebie 38 :oops: ale bardzo chciałam drugiego dzidziolka najpierw musiałam czekać po cesarce 2 lata, a potem nie mogłam tak szybko zajść no i dopiero w grudniu zobaczyłam dwie magiczne kreseczki :lol:
Kochana ja też trochę się martwię ale staram się myśleć pozytywnie :wink: Nawet gadam do mojej małej kropeczki w brzuszku.
anatak jak ja i zuza wyliczyłyśmy to jesteś 4tc musiałabyś mieć wcześniej @

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć Dziewczyny :)

gdzie ja się podziewam a latam na miotle po domu :) mój mąz i syn tak bałaganią ,że nie wiem jak tu będzie wyglądać jak będę sie ledwo toczyć :)

Ja jeszcze do lekarza nie dzwoniłam ale planuje iść prywatnie więc chyba nie będzie problemu, a chcę iść tak by było coś widać i słychać by się nie stresować ,że coś jest nie tak. W pierwszej ciązy byłam tak koło 8 tygodnia chyba ale dostałam tylko skierowanie na usg w 12 tygodniu i na badania , także pierwsze usg miałam późno jak tu czytam to dziewczyny mają wszystko dużo wcześniej dlatego też tak planuje iść żeby przed 12 tygodniem mieć jedno usg dla pewności,że wsio ok.

Piszecie o dolegliwościach ja mam różnie raz mnie coś zaboli w podbrzuszu ale tak delikatnie , takie małe kłucia itp nic co by mnie martwiło a piersi ooo okropnie bolą , i bolą mnie już 3 tygodnie dlatego zaraz czułam ,że się chyba udało bo nigdy nie mam takich dolegliwości.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Wszystkie ciężarówki :) Moje wielkie gratulacje :)!!!
Długo szukałam tych Wrześniówek 2012 ale wreszcie dotarłam.
Moje pierwsze 3 testy miały bardzo słabo widoczną drugą kreskę, ale za namową dziewczyn z " Pozytywne teściki" wybrałam się na betę 23 grudnia
Wynik 361,90 mIU/ml
Co odpowiada : ciąża 2-3 tydzień : 101-4870

Obecnie jestem w 1 m-cu lub 6 tc, nie wiem, różnie liczą :)
Mam 23 lata, jestem z okolic Częstochowy, pierwsza ciąża, i co dziwne pierwsze podejście i pierwszy cykl starań. Do lekarza chodzę prywatnie. Myślę że wybiorę się nie długo :)

W kwietniu wychodzę za mąż za mojego długoletniego narzeczonego.
W tym roku także kończę studia i jeśli zdążę planuje jak najszybciej się obronić. To chyba tyle o mnie. Dodam może jeszcze że jesteśmy w trakcie wykańczania drugiej części domu. Czeka mnie naprawdę ciężki a zarazem najpiękniejszy rok :)

A może jeszcze pokrótce o objawach. Pierwszy zasadniczy to ogromny ból brzucha, potem brak okresu, brak apetytu, następnie taki ciągnący ból w dole brzucha, lekkie kłucie, straszny ból piersi, raz sutków potem tylko z boku. Obecnie mam bardzo wrażliwy węch, ból całych piersi oraz duża senność i ciągłe zmęczenie.

Przepraszam, że tak się rozpisałam.
Pozdrawiam Wszystkie kobitki w tym wątku. Szczególnie dbajcie o swoje fasolki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć DAGA :)

ja jestem z Lublińca kojarzysz miejscowość? do Czewy mam jakieś 40km :)
gratuluję Dzidziusia :)

Offline Wyświetl profil  

Ach dwie kreseczki a ile radości :)

Sierpień lub wrzesień ... jeszcze nic nie wiem...

Byłam u lekarza 22 grudnia i zobaczyłam pęcherzyk :) :) Najpiękniejszy widok na ziemi :)

Następna wizyta za ok 4 tygodnie do tego czasu troszkę badań i dowiem się który tydzień i przypuszczalną datę porodu :)

Pozdrawiam i gratuluję wszystkim :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Basia sz - tak doskonale wiem gdzie jest Lubliniec :) Gratuluje dzidziusia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

edyta,daga gratuluje Wam dziewczyny :D
basiu w końcu się odezwałaś.Tylko za bardzo się nie forsuj na tej miotle heeheh :P:
edyta kiedy miałaś ostatnią @ i jak długie masz cykle? To Ci obliczymy przypuszczalny wiek ciąży :)
ana to wychodzi że jesteś w 4tc :)

http://dziecko.haczewski.pl/ tutaj jest fajna stronka gdzie możecie obliczyć wiek ciąży

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ah... ostatnią miesiączkę miałam 8 listopada...ale u mnie to różnie bywało z okresem. Przez ostatnie pół roku miałam 2 razy (efekt odstawienia plasterków anty) i te dwa razy były wywoływany za pomocą luteiny. Więc cykle bardzo nieregularne...dlatego lekarz kazał zrobić badania aby mógł obliczyć kiedy była owulacja

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a znacie jakieś inne fajne kalendarze ciązowe?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Chciałam nieśmiało do was dołączyć - nie wiem w którym dokładnie jestem tygodniu więc nie wiem czy będę sierpnióweczką czy wrześnióweczką , ale obstawiam 6tc więc już raczej w sierpniu nie dam rady :D

Kreski na teście były bardzo wyrazne. Jestem pełna obaw. W lipcu poroniłam w 9tc ( w 7 przestało bić serduszko) Wiele lat czekałam na dziecko , boję się cieszyć Dodatkowo męczy mnie kaszel i w aptece nie chcą mi nic sprzedać :twisted:

Rano byłam zrobić Bete - o 16 wyniki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

humbelina witam :D
ja tez jestem pelna obaw o ta ciaze tez poronilam w 11tc.Ale nie mozemy ciagle myslec ze bedzie jak poprzednio wkoncu musi wyjsc dla nas sloneczko.A ty dlugo sie starasz? masz problemy z zajsciem w ciaze?ile masz lat?
Niestety mnie tez nic nie sprzedali na kaszel tez mnie kaszlalo jak bylam w poprzedniej ciazy , chyba ze jakies domowe leczenie.

basia ja to czekam jak gin mi obiliczy date porodu nie patrze na kalendarze :)

edytajakie ty robilas te badanie zeby gin ci policzyl kiedy mialas owu?

wiola jak tam?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć Wam :)
cześć Humbelina
:)

ja po 14 mam dzwonić do lekarza by się umówić na wizytę :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam wszystkie wrześnióweczki
i niepewnie dołączam się do was.
Według haczewskiego termin mam na 6 września, ale zobaczymy jak będzie bo ja jestem już po dwóch cesarkach, wiec może być wcześniej. Do lekarza wybieram się dopiero 24 stycznia. Boję się, że wcześniej nic nie będzie widać (tak było przy poprzedniej ciąży) i niepotrzebnie się zestresuje.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Enecia pisze:
Witam wszystkie wrześnióweczki
i niepewnie dołączam się do was.
Według haczewskiego termin mam na 6 września, ale zobaczymy jak będzie bo ja jestem już po dwóch cesarkach, wiec może być wcześniej. Do lekarza wybieram się dopiero 24 stycznia. Boję się, że wcześniej nic nie będzie widać (tak było przy poprzedniej ciąży) i niepotrzebnie się zestresuje.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze:)

Enecia Witaj :) bankowo będzie dobrze ja się dzisiaj mam umówić do lekarza ale planuje tak koło 20 stycznia bo wtedy chyba wsio będzie widać , tez bym się stresowała i też jestem po cesarce ale tylko po jednej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

humbelina witaj jesteśmy w podobnej sytuacji ja tez straciłam maleństwo w lipcu... i teraz znów nam się udało ale boje się okropnie idę dziś pomęczyć mojego pana doktora:) ja jestem dopiero w 4 tyg (uświadomiły mi to koleżanki z forum za co jestem wdzięczna):)
jak tam pozostałe kobietki??
enecia witaj

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

ana o ktorej masz wizyte?myslisz ze zrobi ci usg?

enecia hejka ale nas juz duuuzo :) super bedzie razniej

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zuzanna79 pisze:
humbelina witam :D
.A ty dlugo sie starasz? masz problemy z zajsciem w ciaze?ile masz lat?
Niestety mnie tez nic nie sprzedali na kaszel tez mnie kaszlalo jak bylam w poprzedniej ciazy , chyba ze jakies domowe leczenie.

Starałam się z poprzednim partnerem kilka lat - z obecnym po 7mc zaszłam , teraz w zasadzie w 2 cyklu bez zabezpieczen ( ale bez szczegolnego starania) Mam 31 lat - nie mam jeszcze dzieci

Czy ten kaszel był przyczyną poronienia ??

ana306 pisze:
humbelina witaj jesteśmy w podobnej sytuacji ja tez straciłam maleństwo w lipcu... i teraz znów nam się udało ale boje się okropnie idę dziś pomęczyć mojego pana doktora:) ja jestem dopiero w 4 tyg (uświadomiły mi to koleżanki z forum za co jestem wdzięczna):)
jak tam pozostałe kobietki??

Powiedz mi - jesteś gotowa > ?? Czujesz się na siłach?? Nie uważasz ,że trochę za szybko?

Zapisałam się na czwartek 5,01 do gina - normalnie poczekałabym jeszcze conajmniej tydzien , ale ze względu na moją historię chcę by lekarz zobaczył mnie jak najszybciej.

Za 2 godziny dowiem się czy jestem w ciąży , a jeśli tak to w którym tygodniu :)

Wy nie robicie Bety ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja nie robiłam jeszcze bety ale może zrobię jutro bo muszę zawieść l4 od męża więc może skoczę po drodze :) ja wiem ,ze jestem w ciąży czuję to w środku i mam dolegliwości identyczne jak przy pierwszej ciąży więc po prostu WIEM :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

humbelina nie wiem czy byl przyczyna bo nie znam jej do dzis ale byc moze ze tak mnie starsznie kaszlało .Ja mialam palmienia od 6tc.caly czas.Potem sie zastanawialam wlasnie ze moze obruszalam tym kaszleniem wszystko ,mnie nie obumarla ciaza poprostu poronilam dostalam skurczy ,krwawilam.Ja nie robiłam sikanca tylko bete 2x.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak więc ja idę do lekarza 19 stycznia na 19.45 :)
dobrze,że wspomniałam o ciąży bo proponowała mi pierwszy wolny termin na 25 stycznia a to za późno dla mnie echh żeby takie rezerwacje dopiero 3 stycznia :shock:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7727 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 387  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]