Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:27 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 571  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Wrocilam do pracy jak julcia miala 8msc, jestem nauczycielka wiec godzin nie mam tak duzo jak normalnie w pracy, wtedy zostala z nia moja babcia(odrazu mowie ze babcia ma 67 lat wiec jeszcze mloda i pelna wigoru, moi rodzice sa za granica, a tesciowa pracuje wiec babcia i tesc byli z myszka) do przedszkola poszla w marcu czyli nie miala jescze 3 lat ale akurat otwierali u nas blisko w drodze do pracy a mieszkamy 15km od miasta, zapisalismy ja i jest zakochana w przedszkolu, ma swoja ukochana kolezane:) Panie sa super, przedszkole nowe, przedwczoraj otworzyli nowy plac zabaw i jak zwykle przyjezdzam po nia o 14.30 to dzis kazala przyjechac pozniej bo po spaniu ida na plac zabaw:)

polecam przedszkole bo dziecko zupelnie inaczej rozwija sie w kontakcie z dziecmi, mamy wsrod znajomych 2dzieci z ktorymi sie bawi ale to tylko okazjonalnie, reszta kolezanek albo ma male dzidzie albo w ciazy, my rozpoczynamy dopiero druga kolejke:)
ale sie rozpisalam...
buzka

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczynki.

Dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u mojej gin.
Oczywiście mnie zbadała dokładnie, zrobiła cytologię i wysłała na badania:
toksoplazmozy, cytomegalii, morfologię, mocz, glukozę, wr i coś jeszcze ale nie pamiętam.
Jutro rano pójdę zrobić, niestety na czczo, więc ciężko będzie.
Na szczęście dostałam 2 tyg. zwolnienia, żeby sobie poodpoczywać, bo trochę dużo pracuję.

Dzisiaj zapisaliśmy też młodego do przedszkola,
zaczyna od 18-tego października, zobaczymy jak to będzie.
Ja też wróciłam do pracy jak Marcel miał 8-mcy, i został z min mąż.
Mieliśmy poczekać z przedszkolem do września, ale mały zaczął się nudzić

Będziemy robiły jakąś tabelkę, ja nie umiem :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej
chyba do was dołącze, w niedziele robiłam test i wyszły dwie blade kreseczki, wczoraj robiłam bete i wyszla 549,
20 października idę do lekarza i wtedy będę coś więcej wiedziała

szacunkowy termin porodu wypada na 8 czerwca ale pierwsze dziecko urodziłam 2 tyg po terminie, więc i tym razem może być tak,

witam was serdecznie i powodzenia na te 9 m-cy:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewitka82 witamy w naszym gronie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczynki,

Wczoraj bylam u lekarza, widzialam mala fasolke ( amelke albo mikolajka:). Narazie ok, wiele nie powiedzial, tylko ze niski poziom hormonu ciazy, dzis powtorzylam badanie, jutro wynik i znow wizyta. tamto badanie bylo tydzien temu i wg tabelki jest w normie, Zobaczymy jutro. troche sie denerwuje bo to podobno moze cos zlego byc ale tlumacze sobie ze z julcia wogole nie kazala mi lekarka robic tego badania i jest sliczna i zdrowa:) tez dostalam zwolnienie ale do poniedzialku. boli mnie troche kosc ogonowa (mam tylozgiecie macicy to teraz uwiera) tydzien przed terminem okresu to myslalam ze zwariuje z bolu ato tylko maly fasolek sie zagniezdzal:)

buzka ewitka82
witam nową czerwcoweczke

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Witam

Mam na imię Ewelina i termin na 01.06..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewitka82 i evelina0286 witam :) cieszę się, że jest nas coraz więcej

moniskrakow83 uszy do góry, ja w poprzedniej ciąży nie robiłam badań bety. Teraz póki co też nie. Na pewno jest wszystko dobrze, a że stężenie małe... no i co, ważne że jest :P:
Oj mama ale wymyśliłaś - iść do domu jak takie atrakcje się szykują w przedszkolu hehe

oriana mam nadzieję że Marcelkowi przypadnie do gustu przedszkole i że będziesz go na siłę wyciągać do domu. Chociaż wiem że początki bywają różne, ale z czasem chyba każdemu dziecku się spodoba.

Ja w robieniu tabelki też jestem noga. Jak nie poradzimy sobie same to poproszę koleżankę która robiła nam tabelki na wątku grudniówek. Chyba że jeszcze znajdzie się ktoś bardziej kumaty ode mnie :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Co do przedzkola to w naszym przypadku pierwszy tydzien chyba ja bardziej przezywalam niz julcia, w drugim tygodniu zaczela plakac i marudzic a po 3 juz nie moze zyc bez przedszkola. Oczywiscie sa lepsze i gorsze dni. czasem nie lubi spac w przedszkolu to panie ja zaprowadzaja wtedy do starszakow:)

mysle pozytywnie:) bo musi byc dobrze:)
buzka

ps: fajnie ze nas coraz wiecej:)
jak sie przedstawiamy to jestem monia co widac, a moja rodzinke mozecie zobaczyc w mojej galerii na naszej klasie : monika mroczkowska kraków

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam i ja!!!
test pozytywny ostatnia miesiączka 4.09.2010 więc wszystko wskazuje na to że będę też czerwcówką:)))póki co żadnych objawów nawet piersi mnie nie bolą ale póki co nie narzekam z tego powodu...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie wszystkie mamusie :)

fajnie, że jest nas coraz więcej,
piszecie, że byłyscie już u lekarza, ja jestem zapisana na 20 i zastanawiam się czy to nie za późno,

u mnie na razie bez jakiś większych objawów, tyle tylko, że pobolewa mnie brzuch, nie pamiętam tak dokładnie poczatków 1 ciąży, ale wiem, że od 7 tyg pojawiły się u mnie nudnosci i generalnie była z tym masakra, mam nadzieje, że tym razem będzie to troszkę łagodniej

a tak ogólnie, to czy dotarło do Was już tak całkowicie, że jesteście w ciąży kochane?
bo ja niby wiem, ale jakoś do końca to do mnie jeszcze nie dociera :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Do mnie jeszcze nie dotarło że jestem w ciąży , dopóki lekarz nie potwierdzi to chyba nie uwierzę. Martwi mnie trochę to że wogóle nie mam bolesnych ani obrzmiałych piersi a w pierwszej ciąży to był pierwszy objaw. Narazie oprócz męża i jednej najbliższej przyjaciółki nikt nie wie. a Wy już sie pochwaliłyście ciążą?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie Dziewczynki :)

Tak Was dobie podczytuję i chyba czas, żebym dołączyła Obrazek .

Do tej pory zrobiłam 2 testy ciążowe w odstępie 2 dni i oba były pozytywne. Niestety na USG jeszcze nic nie było widać ale ginekolog powiedział, że wszystkie znaki na niebie i ziemi (nabrzmiałe, bolesne piersi, przekrwiona macica, częste oddawanie moczu) świadczą o tym, że jestem w ciąży :) Takie oficjalne potwierdzenie będę miała jak pójdę do mojej doktorki- 21 października niestety dopiero :(
Ostatnią miesiączkę miałam 4 września- tak jak Ty mała 1980 więc pewnie mamy podobny termin porodu :)

Na razie oprócz męża nikt nie wie (no i oprócz Was), rodzinkom chcemy powiedzieć dopiero jak zobaczymy czarno na czarnym fasolkę :) także csiii :)

Życzę wszystkim spokojnych pozostałych 8 miesięcy Obrazek

Aha...ja mam na imię Ania i mam już 3-letnią córcię Oliwkę :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Fajnie że bedziemy miały podobny termin Anelma. Ja do lekarza jeszcze się nie zarejestrowałam bo nie chcę się pośpieszyć ale nie powiem że mnie nie korci iść choćby dziś żeby potwierdzić :D [/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No ja właśnie się pospieszyłam i wydałam niepotrzebnie 100 zł bo nic nie zobaczyłam :) zaczekam cierpliwie do tego 21 października to będzie jakiś 7 tydzień- wtedy powinno być już ładnie widać :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a ja nie potrafię wstawić suwaczka niby wszystko robię dobrze a się nie pojawia :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No jak to nie pojawia się? Bardzo ładnie widać :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jednak jest :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie babeczki!

ciesze sie z nowych czerwcoweczek:)
Wczoraj kolezanka oddala mi ciuchy ciazowe i wlasnie przymierzam:) siedze w ulubionej sukience i czuje sie swietnie, nic nie uwiera. maz sie smieje z mojego brzucha ale naszczesie na usg byla jedna fasolka(chyba ze ustawily sie w szeregu:)
Dzis ide o 18 odebrac drugi wynik beta(trzymajcie kciuki zeby urosl) potem na chwilke do lekarza.

Anelma ja mam juleczke z 31 maja 2007:)
buziaki

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to Monia jeśli wszystko pójdzie dobrze to będziemy miały dwójkę dzieci w tym samym wieku :)

ps. Czy Tobie też tak brzuch wywaliło jakby to był 4. miesiąc?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anelma: dokladnie brzuch mam taki na jaki w pierwszej ciazy nie moglam sie doczekac a teraz juz przed zrobienem testu ciezko zaczynalo sie robic przy ubieraniu spodni:) ale wiekoszosc kolezanek z pracy tak mialo, ze odrazu bylo widac druga fasole.

Co do mowienia o ciazy to rodzina i przyjaciele wiedza, za pierwszym razem tez powiedzielismy odrazu bo moi rodzice na drugi dzien wyjezdzali a przez telefon glupio(teraz mowilam im przez tel i chcialo mi sie plakac ze nie moge ich przytulic a przyjada na tydzien dopiero 30. wogole o julci fasolce dowiedzielismy sie 4 dni po slubie wiec fajny prezent:)nie wierzymy z mezem w przesady.co ma byc to bedzie. W pracy nie wiedza ale w pon powiem jak zaniose zwolnienie:)

buzka

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 571  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]