Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 1:28 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Witam dziewczyny
ja nie mam ostatnio apetytu dzisiaj zjadłam na razie małą kromkę cjleba z nutella to co syn zostawił, a najbardziej się boję że się od niego zarażę bo ma biegunkę i strasznie go czyści. Mojego męża zresztą też to dopadło tylko że tydzień temu i w niedziele mu przeszło, jak to będzie tak przechodzić z jednego na drugiego to też tego mogę się spodziewać, a bardzo się tego boję:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Edytap narazie nie stresuj się, być może Ciebie wcale nie złapie. Mi z tego ciepła to jeść się nie chciało, ale zjadłam bułkę, na obiad rosołek. :) Tylko tak dziwnie się czuję, nie mam typowych zawrotów głowy, ale taki jakiś zanik równowagi.

Obrazek

Doceń co masz, zanim czas sprawi, że docenisz co miałeś.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

AxaXX ja dzisiaj rano po 7 jak wstałam zrobić herbatę małemu to też miałam zawroty głowy takie że się musiałam oprzeć o ścianę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!!!
I na reszcie na szczęście dołączam do Was, pragnęłam zostać styczniówką lub lutówką 2011 :D

Wczoraj zrobiłam test ale jak to u mnie bywa bladzioch i poleciałam na bete i dzisiejszy wynik 137 :D :D :D wskazuje wg tego lab. na 2-3 tydz. czyli 4-5 wg lekarza.

Jestem mamą 17 m-cznej Emilki czyli matką założycielką styczniówką 2009 :) ;)

Też mam obawy ale mniejsze niż przy pierwszej ciąży, choć reakcia na wieść taka sama czyt. trzęsienie się i płacz ;)

Ogólnie o córkę staraliśmy się 22 m-ce i dopiero zaszłam po laparoskopii i hormonach bo mam PCOS. A teraz na samych hormonach w 2 cyklu starań jest nasz kropek :D

Jestem przeszczęśliwa!!!! Znowu wyczekane dzidzio.

Mam przeczucie na chłopca a w 1 ciąży mnie nie zawiodło, a nie chcieliśmy wiedzieć więc całą ciążę byłam nieświadoma, dopiero na ost. wizycie 2 tyg przed porodem na 90% dziewczynka, o której wiedziałam z przeczucia.

Porodu się nie boję, bo już wiem co mnie czeka, a pierwszy miałam książkowy. 8h na porodówce, od pierwszych skurczy 13 h a od odejścia wód które nie odeszły całkiem tylko się sączyły 12 h. 20 min. partych i już leży moja cudna córeczka na maminej piersi :)

Termin wg kalkulatorów 16 luty, ale dr z kółeczka pewnie swój wyliczy. A wg lab. i wieku ciąży i jak zobaczyłam w kalendarzu kiedy mi testy owu wyszły pozytywne i były przytulanka to zaszłam 20/21 maj. Czyli na 10 lutego wypada i na razie tego terminu się będę trzymać :)

Z córką miałam na 3 stycznia urodziłam 4 :) Po tych samych hormonach i ogólnie tak samo :)

Idę obczaić i ustawić jakiś suwaczek.

Pozdrawiam i całuje wszystkie lutówki 2011 :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

E-misia wg mnie ja też zaszłam 20 maja, więc termin na 10go lutego, ale wg kalkulatora w necie 8 luty. Witaj w naszym gronie, ja też po przejściach, pęcherzyk się nie rozwinął, ale od 2 tyg. po zapłodnieniu miałam plamienia i nie udało się, teraz mimo, że nie mam plamień, biorę duphaston to bardzo się boję powtórki.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

AxaXX Wcale Ci się nie dziwie, z córką jak zaszłam to nie wierzyłam, jak ja niby w ciąży to zbyt piękne by było realne ;) A mój szpątnik właśnie rzuca w mnie gumową piłką i mówi ciągle tata ;)
Ja na razie wierzę że wszystko będzie ok.
Co do cykli to pierwszy w kwietniu po hormonach miałam 34 dniowy, ale przyjmuje 10 luty mniej więcej ;) Za równy tydzień pójdę bo dziś i tak nie mam po co. Tylko dupa bo każe mi zrobić badania i przyjść za kolejne 2 tyg. a jedziemy 25 czerwca na 2 tyg na wakacje :/
Przykro mi bo mam urodziny w dniu Twojego poronienia :(

Mnie z objawów najbardziej rzuty gorąca męczą i pocenie gdzie normalnie się nie pocę, nawet przy porodzie nie miałam ani jednej kropli na czole. I siku w nocy wstaje gdzie z Emisią nie miałam dopiero w 6 m-cu jak się odwróciła to zaczęły się nocne spacery ;) No i ciągnięcie w podbrzuszu ale to normalne teraz.

Będę chodziła do tej samej dr co pierwszy raz. To ona mi pomogła zajść i dzięki niej moje życie się odmieniło, a ta pierwsza ciąża zmieniła mój organizm i teraz mogłam zajść tak szybko :) Fakt bierze 100zł ale cytologie i USG ma w tym :)

Chyba jak urodzę drugie to pójdę ją wycałować po stopach :) [/b]

Kalima Też jestem tzn pochodzę i regularnie jeżdżę w okolice Kielc :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej mamuśki !!!!!

Ale skwar....masakra.....

hmm, ja chyba ogłupiałam od gorąca bo dziś nie mogłam się dopiąć w portki, ale to chyba nie realne tasz szybko.... wyczaiłam zarąbistą sukienkę na allegro ale nie wiem czy mogę dać link????

E-misia a gdzie dokładnie???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

E-misia ja 5 listopada miałam zabieg, że ciąża obumarła dowiedziałam się 2 listopada. Ja idę na wizytę w poniedziałek, zapewne serducha nie usłyszę, ale idę skoro lekarka tak zadecydowała. Jest bardzo dobrym lekarzem, ostatnio starała się jak mogła. Ja w sumie też miałam wyjechać, ale nie wiem czy mi pozwoli na zmianę klimatu teraz. Co do brzucha dobrze słyszeć, że ktoś też ma takie ciągnięcia. :) Ja po poronieniu cykle miałam 28, 37, 30, 31 dni. W ogóle śluzu płodnego nie widziałam, ale udało się. Mogłam zajść albo w 11 dc, albo 20 dc, myślę, że 11 to za szybko i oby tak było, bo 15 dc podali mi captropil na pogotowiu na wysokie ciśnienie, a to leki uszkadzające płód i poronne. Jestem jednak dobrej myśli.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

AxaXX - KOCHANA proszę nie schizować wszystko będzie dobrze!!!!
Ja też pierwszą ciąże poroniłam, potem starałam się przez 8 miesięcy, a kiedy po 6 miesiącach brania różnych leków, licznia dni itd.odpuściłam sobie i po drugiej miesiączce nie dostałam trzeciej a owocem tego jest mój Kubuń. Dbaj o siebie nie dźwigaj a wszystko będzie dobrze zobaczysz, tylko musisz w to uwierzyć bo nastawienie to bardzo ważna rzecz...... ja to wiem już teraz doskonale!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kalima ja bardzo w to wierzę, żadnych innych myśli nie dopuszczam do siebie. Już czuje objawy bóle i zawroty głowy, mdłości, zgaga, rwanie w brzuchu i bóle miednicy, nawet krzyże bolą. Ehhh To rano i wieczorem. Jak są objawy to myślę, że jest dobrze. :) A Ty bierzesz duphaston lub luteinę ?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja biore tylko folik. Z Kubusiem do3go miesiąca brałam luteine a potem już nic

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kalimaz Ostrowca Św., a i widzę że nasze dzieciaczki 2 dni różnicy w urodzinkach czyli Twój Kubuś 2 stycznia urodzony??

Axa Ja nie widzę inaczej niż tylko że będzie ok. Wiadomo będę spokojniejsza jak będę po wizycie. A w 11 dc raczej nie możliwe musiałabyś mieć cykle 25 dniowe a Ty zazwyczaj miałam 30 kilku dniowe. Mnie testy owu wyszły w 15 dc takie same kreski i myślałam że już. A potem w 20 dc zrobiłam jeszcze raz dla pewności i wyszła mocniejsza niż kontrolna a teraz beta wyszła że zaszłam 20/21 maj bo 3 tydzień od zapłodnienia A tylko wtedy 2 dni się kochaliśmy i od tamtej pory nie.

Ja też Folik na razie, a pewnie Faminatal będę brała jak w 1 ciąży.
No i Mg+B6 przeciwskurczowo, no i w nogi łapią.

Ja jadę na grilla i zostajemy na noc u koleżanki co ma synka 2 m-ce starszego od Emi.

Papatki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kalima ja też biorę folik.
E-misia no ja też tak myślę, bo bóle brzucha i krzyża miałam coś 15 dc., mam nadzieję, że to był 20dc i lekarka to potwierdzi.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hejka

E-misia Kubuś jest z 2 stycznia a miał być z 24 grudnia... tylko mu się nie śpieszyło.., ale w sumie toi lepiej bo miałby calutki rok przypisany

jak dzionek kobitki??/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

E-misia widzialam Twoje tesciki :) powiedz kochana ile dni po spoznionej @ je robilas??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cześć dziewczyny,
ja dołączam z "bezpłodność i problemy z zajściem w ciąże"

jak widzicie udało się!
czekam na pozostałe koleżanki z poprzedniego forum.

jestem po 1szej inseminacji, staralismy się od 2-3 lat i teraz w końcu się udało.
Nie widziałam jeszcze swojego maleństwa, pierwsze usg 1ego lipca.
betaHcg 3526 ml/H

Życzę nam udanych kolejnych 8 m-cy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!
Ja z tego samego wątku co gabryśka_17 i też po pierwszej inseminacji.

Pozdrawiam wszystkie Lutóweczki i życzę szczęśliwego rozwiązania za 8 miesiecy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam nowe koleżanki. :)
Jak samopoczucie ? Ja dziś o dziwo mdłości nie mam, pomogła czarna herbatka. :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U mnie samopoczucie ok, ale ogólnie brak objawów ciążowych. Bolą tylko sutki i to też nie cały czas.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zycze Wam wszystkiego naj!!! silnych fasolinek i groszkow oraz szybkiego plum za 7 miesiecy :wink:

jesli pozwolicie to bede do Was zagladac i serdecznie Wam kibicowac.
sama czekalam na swoje szczescie 9 lat ale jakze bylo warto! :)

test ciazowy robilam we wtorek 23 czerwca 2010 ;) jaka mialam mine widzac II to tylko sam Bog raczy wiedziec ;)

pozdrawiam!
alimak/ lutowka 2010

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]