Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:28 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Serenity o to super masz, że sam chce się ubierać :lol: ja to wojny codziennie toczę :twisted:
a jeśli chodzi o ściany :roll: mój już zdąrzył tapetę z jednej zedrzeć 8) podchodził do niej ponad tydzień i po kawałku skubał... w końcu jak już mógł uchwycić to szarpnął raz dwa i udarte :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

egosia moja nie lubi sie ubierać generalnie, biorę na kolana i włączam Vive mała patrzy, ja śpiewam i jakoś leci, gimnastyka świetna :roll:
nienawidzę zimy i tych kombinezonów, czapek, butów :roll: :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

diankus jakie te nesze laski sa podobne :twisted:
u nas to samo - samochód jest be, drze sie jak opętana, jak jedziemy w krótką trasę to ok, ale jak jadę do mamy - 200 km to sie podrze aż sie zmeczy i uśnie - przecież nie pójdę z nia na piechotę :twisted: krzesełko do karmienia-tylko do zaspokojenia pierwszego głodu potem juz nie ma czasu - musi lecieć, wózek - mam dwa - strata kasy :twisted: , kocha tylko mamę a zwłaszcza jej nogę-wisi mi na niej pół dnia, jak tylko od niej odejdę jest ryk, do kibla chodzę sama ale zawsze wracam z obstawą, ubieranie- katastrofa zastanawiam się kiedy ktos zapuka do drzwi i spyta czemu maltretuje dziecko,zmiana pampersa-w powietrzu, w wózku przypinana obwiązkowo, zająć się sobą nie potrafi w ogóle-wiecznie potrzebuje towarzystwa,

dniankus ja zmieniłam fotelik i nie chce w nim siedzieć :twisted:
kamila Agatka zepsuła mi juz 3 komórki i jej nie interesuja - interesuje ją ta co działa :twisted:
egosia ja małą nosiłam w nosidełku a drugą ręką pchałam wózek bo ona mi w nosidełku usypiała i wtedy ja przekładałam, a ludzie zaglądali mi w wózek bo mysleli, ze mam dwójke hehe
diankus
ona oprócz ze jest diabełkiem to strasznie szybko się rozwija, najpierw miała 3 miesiace mega kolki, strasznie ulewała, więc non stop musiała być na oku, jak miała 4,5 miesiąca zaczęła raczkować, jak miała 5,5 miesiąca to już stała a od 1,5 miesiąca sama chodzi więc nie mam odpoczynku zero, ale dzięki temu szybko zrzuciłam kilogramy ciążowe a przytyłam 33 kg i tak jak u Ciebie ruchliwa była juz od poczęcia bo w brzuchu wariowała - potrafiła jeszcze w 35 tygodniu przekręcić się nogami w doł i skopać mi pęcherz i wszystko inne...
kamila papier toaletowy, gazety to lepsze od mleka hehe
egosia Agatka się drze w niebogłosy przy ubieraniu i nie licz ze to sie zmieni jak zacznie chodzić
:lol: :lol: moja wyjęta z wanny ucieka do innego pokoju

po scianach jeszcze nie maluje

ufff to macie obraz mojego Gagatka :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

diankus może wypróbuje sposób z Vivą :D

a powiedzcie jak sobie radzicie z ryczącymi nocnymi markami? Bierzecie na przeczekanie? Nosicie na rękach?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

egosia moja usypia tylko i wyłącznie przy Vivie :lol: :lol:

w nocy daje pic, nosze, przytulam a jak nie poskutkuje daje jeść, bo ona jeszcze mi zre w nocy :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

No to ja się dołącze ...

Co prawda z ubieraniem nie mamy problemów na polko ...

Ale w domu to by goła chodzila :roll:

Ost. mamy szał na wspinaczki ... Same weźnie krzeslo dosunuie np do szafki ze zlewem i odkręci kran ( mówi że robi myju myju) , albo dosunie pod blat o szafek i wejdzie na okno :shock:

Oczy dookoła głowy ...

To włączy piekarnik ... , to zresetuje komputer , to weznie komórke i zadzwoni gdzies :roll: ( a jak ostro rozmawia jak ktos sie odezwie " AŁO , CZEŚ TU LALA ( Natala) )

Jak jest na klatce puka do sąsiadów ...

Z psem to już nie powiem co wyprawia :wink:

Potargane , gazety , książeczki - to norma

W sklepie ( masakra , Natala nie potrzebuje juz opiekuna , sama najlepiej sobie radzi , bierze towar z pólek , przestaia na inne działy ... a potem ucieka ze sklepu ... )

W autobusie : Przycisk STOP w ciągłym uzyciu , zaczepia ludzi ... Ost wumuszalą mandarynki od strszej pani :oops:

Dziwie się że dziewczynka a taka łobuziara :roll:

Obrazek

66-57,6-55 kg

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mama_80 :shock: jak siostry bliźniaczki :lol:
moja też miała kolki, meeega kolki, ulewała do 7 m-ca, co prawda raczkować zaczęła jak miała 8 m-cy, ale tak było jeszcze gorzej bo musialam ją na rękach nosić :roll: a jest kawał baby :lol: teraz ma rok i waży 13 kg :roll:
je w nocy minimum 2 razy :wink: pół biedy jak zje i śpi, gorzej jak zacznie świrować, 2 godz z głowy :?

poza tym (musze sie wyżalić) mój mąż twierdzi, że dziecko to "babska sprawa" więc nikt mi nie pomaga i całymi dniami i nocami jestem z nią sama :roll:
przez ten rok raz byłam u koleżanki bez dziecka :roll:
i teraz widać skutki, jak widzi, że ubieram buty czy kurtkę, zachodzi sie z płaczu :roll: :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a moje kochane dziecko wczoraj natulić się nie mogło bo ja od miesiaca pracuje i maluszek za mna tęskni za to ja nic nie moglam zrobic bo stale potrzebował towarzystwa w swoim pokoju a usypianiem nie mam problemów po kąpieli i kolacji klade go w jego łóżeczku i oglądamy razem film a on jak się znudzi to sam zasypia

12.12.2007 godz 8.40

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

diankus no to kawał baby ale powiem Ci, ze moja mimo naprawdę ogromnego ulewania też zawsze super przybierała, miesiac temu ważyła 9850, jutro idę jaważyć, ciekawe ile teraz ma...
a Twoja duża się urodziła?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale cisza dziewczyny jesteście?

12.12.2007 godz 8.40

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mama_80 3770 g i 59 cm więc wcale taka ogromna nie była :wink:
dzis byłyśmy na szczepieniu ale darła sie pieknie (jak zawsze) i jej nie zważyłam :?
w każdym razie były same dwulatki do szczepienia i baba sie mnie pyta ile latek ona ma bo wyższa od wiekszości, więc ja że rok :lol: a ona że jest "ogromna" :roll:
w końcu cudny tatuś ma 200 cm wzrostu :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

diankus-to faktycznie spora dziewczynka :wink:

Mój waży koło 13kg i ma prawie 90cm...

A Kacper Nam dziś załatwił kawałek płytki na środku kuchni(odprysnęła) :twisted: Jeździ takim samochodzikiem,podnosi Go do góry i załatwił płytkę...Albo bierze taborety,przekręca do góry nogami i włazi do środka,trzyma się nóg i się buja :evil:

Ostatnio otwiera lodówkę i woła:Ciuciu,ciuciu(słodyczy)...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

serenity dobry ten twój Kacperek :lol:

moja ma teraz jęczyce ale po szczepieniu więc STARAM się byc wyrozumiała :wink: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

diankus-Mojemu wyłażą chyba 5-ki i jest strasznie marudny i nerwowy :evil:

A to fotka Mojego Łobuziaka(nos sobie otarł nocnikiem i nawet nie zapłakał):
P.S.Zobaczcie gdzie się wepchał i oczywiście pierwszy do majsterkowanie :twisted:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

serenity ale Aniołeczek 8)

fajnie że Kamila założyła ten watek bo juz myślałam ze tylko moja tak grandzi, własnie siedzi pod biurkiem i wyciaga papiery z kosza :roll:
no ale tak to jest jak matka od forum uzalezniona :lol: :lol: 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

diankus-dzieki,ale tylko stwarza pozory grzecznego Aniołka,tak naprawdę to Diablik :?

Mój już usnął po kąpanku,mam nadzieję,że pośpi do jakieś 6.00.Wczoraj w nocy się obudził koło 24.00 i nie mógł zasnąć,chyba miał koszmary,bo płakał.Musiałam się z Nim położyć,a Mój Z. spał w drugim pokoju sam :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

diankus o to duży tatuś, więc pewnie będzie wysoka. Moja się urodziła 4240 i 55 cm, też jest długa bo mąż wysoki - w porównaniu do twojego to niski bo ma 184 cm hehe

moja dziś przewróciła całą stację dysków-już myślałam, że po kompie :roll: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moje dziecko drze sie w niebogłosy jak jest w łóżeczku i od 4 dni śpi między nami :? mój kręgosłup odmawia posłuszeństwa, P. spi na ścianie a mała w poprzek lóżka :roll:
biore ją do nas bo w nocy juz nie mamsił słuchac krzykow i protestów :oops:
ech... :roll:

mama_80 no to Agatka ma siły dużo :wink:
moja siedziała ciho w pokoju, zaglądam po 10 min a tu wszystkie chusteczki nawilżone powyciagała :? i taka kupka na podłodze :roll: skąd się jej takie pomysły wzięły :?: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

my dziś idziemy na szczepienie na obowiązkowe świnka,odra,różyczka i meningokoki ale sie nadzwoniłam po aptekach żeby znależć szczepionke a u nas łobuz miał wczoraj sciągany szew z brody bo sobie rozwalił jeszcze ma troche strupka ale myśle że blizny może nie bedzie a jak wasze łobuziaki?

12.12.2007 godz 8.40

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kamila my wczoraj byłyśmy na tym szczepieniu, zawsze Nela miała gorączke i wymioty a wczoraj spokój :aa: tzn troche marudziła ale pierwszy raz przeszła to tak łagodnie :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]