Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 3:27 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

basiu a twoja mala bedzie miala Ada tak poprostu Ada czy Adrianna ze skrotem Ada? bo ja sie tez zastanawialam nad Ada ale Adrianna mi sie nie podoba za bardzo ... nie jestem pewna czy mozna nazwac tak poprostu Ada, jak myslisz?

posprzatalam gore i jeszcze na dole sajgon ... eh jak mi sie nie chce :? znowu upal nastal i mam gorsze dni

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kinga,wyglada na to ze mozna dac poprostu ADA :) : http://www.imiennik.pl/index.php?ids=1,83

Basia, ja tez bym w skarptkach nie zasnela,wogole jak mam stopy podkoldra to jakbym sie dusila :shock: :roll: .Owszem, zima troche je zagrzeje, ale potem zaraz na zewnatrz :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam dziewczyny,
Coś smutno się tu ostatnio zrobiło, ale trudno się dziwić…, [b]Saana, Myszata bardzo współczuje :cry:

Gratuluję udanych wizyt :) no i oczywiście dziewczynek :)

patkam84 – współczuje włamania, całe szczęście dużo wam nie ukradli, ale zawsze to ogromny stres :( ,

Kinga- gratuluję laptopa i współczuje bólu brzuszka. Mi też brzuszek dość często twardnieje, mam jakieś kłucia i ogólnie dziwne bóle. Wydaje mi się, że w poprzedniej ciąży tak nie miałam, a bynajmniej nie aż tak częstych i nie na tym etapie ciąży, tylko pod sam koniec. Mam tylko nadzieję, że to nie jest coś niedobrego. Chyba za dużo stresów ostatnio i przemęczenia.. Poza tym, to uroczego masz synka :)

Aga1027- ja też wkółko chodzę podenerwowana, zastanawiam się tylko, czy to wina hormonów, czy rzeczywiście są powody…, w każdym bądź razie współczuje i dbaj o siebie bardziej.

Anel- ja będę miała jeszcze usg w 30 tyg. Piorę w Jelpie i płuczę dwukrotnie, zwłaszcza pluszaki, które mała bierze do buzi, bo mam wrażenie, że za pierwszym razem proszek nie do końca się spłukuje

Ewulaaa- ja niestety nie posiadam adresu drugiego forum, więc nie pomogę :(

Ewik81- dobrze, że wszystko na badaniu ok., a powiedział ci lekarz, czemu nie możesz pić czarnej herbaty? Ja bez herbaty, nie wyobrażam sobie śniadania

Barbara1- współczuje bóli i zrostów. Tak patrzę na twoje tabelki i mamy dzieci w tym samym wieku:)

A co u mnie..., właściwie to nic ciekawego, jestem lekko przeziębiona, no i przemęczona. Moja córka spędza pierwsze swoje godziny w żłobku, no i ciekawa jestem ogromnie, jak się tam ostatecznie będzie czuła, bo na razie wszystko przebiega dosyć gładko.
Pozdrawiam i jeśli mogłabym prosić o adres drugiego forum (mój mail to: ewamichalska1@op.pl), to byłabym wdzięczna.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

leonek a jak ty sie czujesz w zwiazku z oddaniem niuni do zlobka? jak to przezylas? normalnie ja bym sie zaplakala ... i serce by mi peklo :oops:

dziewczyny co z wami? odezwijcie sie bo sama bede do siebie pisac :)

a u nas maly sukces - maz powiesil mi jedna polke :shock: :shock: :shock: no i to by bylo na tyle... pozostale dwie musza swoje odlezec tak jak i karnisz :evil:
a jutro wyjezdza nad morze i sami bedziemy... bu, smutno mi na sama mysl ... nie wiem co ja bede robic wieczorami - chyba polerowac srebra :roll:

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kinga - jeśli chodzi o żłobek małej, to póki co zostawiłam ją samą tylko na godzinkę, a przez pierwsze dwa dni byłam z dnią w żłobku, więc nie jest najgorzej, aczkolwiek jakoś tak dziwnie się czułam, jak ją tam zostawiłam. Myslę, że byłoby o wiele gorzej, gdyby mała płakała (tak jak wiele dzieci), a ona się cieszyła, a wręcz piszczała z radości, że jest tyle dzieciaków, kolorowych zabawek... Mam wrażenie, że to jedynie ja się denerwuje w związku z tym faktem, bo córeczka póki co nie odczuwa tego w żaden sposób negatywnie. Oby tak dalej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Leonek, czarna herbata odwadnia :( Mi tez bardzo ciezko bez tego bedzie, bo sniadanie i kolacja zawsze z herbata ..
Zaraz wysle ci maila ;)

Kinga, jak co bedziesz robic- z nami siedziec :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

upatrzyłam sobie taka pościel http://allegro.pl/item730840811_13ele_p ... ilpol.html

tylko czy taka posciel pasuje wogole do lożeczka turystycznego?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jestem pierwsza :shock: tak więc dzień dobry wszystkim :)

anel pościel jest prześliczna :) ale nie jestem przekonana czy do turystycznego będzie pasować :?

leonek dużo zdrówka życzę :) wiadomo że dzieci nie przeżywają tak jak rodzice :? ja jak syna sostawiałam rok temu w zerówce na 5 godzin to nie mogłam wyjść z klasy i prawie płakałam a on poleciał tylko byziaczka i cześć... za kazdym razem jak ją będziesz zostawiać będzie ci łatwiej, zobaczysz :)

kinga gratuluję sukcesu :) widze że z M masz tak jak i ja... mi nie może kuchni skończyć, twierdzi ze dokończy w zimę bo teraz musi zdrobić ocieplenie domu :? a o gwoździk na klalendarz proszę się już miesiąc :twisted: wkońcu chyba sama go wbiję ;)

ja wczoraj miałam ciężki dzień, ciśnienie spadało i leżałam jak zwłoki, nawet obiadu nie ugotowałam :( dobrze że syna zdążyłam odebrać jakoś ze szkoły to siedział przy mnie i mnie pilnował ;) mam nadzieję ze dzisiaj będzie lepiej ale już sie robi duchota więc nie zapowiada się dobrze...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a witam i ja sie skromnie
maz wyjechal i mam luz bluz, wiec wzielam sie za sprzatanie :lol: i pomylam okna i teraz piore firanki, juz byly takie brudne ze zmienily kolor na sinopapuziasty :oops: ... mam nadzieje ze nic zlego sie im w pralce nie stanie, firanki sama szylam z organtyny i nie wiem jak to sie zachowa po praniu, oby sie nie spraly i za bardzo nie wygniotly bo umre jak bede musiala je prasowac w taki upal

samopoczucie u mnie dobre choc umeczona juz jestem... ale co tam

meldowac sie tu wszystkie :)

Anel posciel sliczna, co do lozeczka turystycznego to kolderka i podusia na pewno beda pasowaly nie wiem tylko jak baldachim... najlepiej napisz zapytanie do sprzedawcy, oni powinni sie lepiej orientowac

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aga, teraz taka pogoda jest i bedzie coraz gorzej z naszym cisnieniem.. Mnie ostatnio glowa pobolewa, choc cisnienie mamw miare ok :roll:
Tak to jest z naszymi chlopami, ja ostatnio kilka dni marudzilam, zeby baterie w kuchennym zegarze wiszacym wymienil. W koncu wzielam krzeslo, sama sciagnelam, wymienilam i tak sobie pomyslalam,po co to gadanie bylo..trzeba bylo sie poprostu odrazu wziac samej za to :D

Kinga, uwazaj z tymi pracami domowymi! Oszczedzaj sie :)

Anel, rzeczywisice pezesliczna posciel, ale z lozeczkiem nie doradze, bom sama zielona :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewik ja co moge to sama robie i w ogole juz nie prosze ale... prace z wiertarka mnie przerastaja :roll:

Umylam okna, powiesilam juz firanki... frrance pogniotly sie i wypadaloby je przeprasowac ale nie dam rady w taka pogode, w ogole juz mi sie nic nie chce
zjadlam obiadek mniammmm makaron rurki w sosie smietanowo-serowym ze szpinakiem, pysznosci :)))
teraz troche poleze sobie :D

czeka mnie dzis jeszcze spacer ale to po 16 jak juz slonko ucieknie z placu zabaw :)

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam i ja po bardo dlugiej przerwie :) Ostatnio pisalam przed moim wyjazdem do Polski czyli ok. 18 sierpnia. Potem w Polsce czytalam was , ale nie moglam sie zalogowac... ale jestem na biezaco :) Sanna, Myszata- wspolczuje Wam z calego serca i jestem z Wami myslami :*:*:*
U mnie wszystko w porzadku. Slub i weselicho sie udalo, mialam tylko problem z kupnem sukienki dla mnie. Za maly biust a za duzy brzuch ;)
Przed wyjazdem do Polski bylam na Usg- CHYBA BEDZIE CHLOPAK :) :) :)
Teraz dyskutujemy odnosnie imienia. Musi byc tak samo brzmiace w dwoch jezykach- to moj warunek :) Mi sie podoba Robert i ew. Dominik... a mojemu M SEVERIN czyli nasz polski Seweryn. Powiedzmy, ze dojrzewam do tej mysli ;) Podoba mi sie tutejszy skrot tego imienia SEVI. tak jakos optymistycznie brzmi i nie jest skomplikowany :)
Kinga widze, ze ciebie rowniez dopadl syndrom wicia gniazda ;) Ja wlasnie pare dni temu dostalam w od rodziny meble dla Sevika no i wyladowaly w pokoju Caroliny bo jakies takie babskie nam sie wydawaly. Sa slicznie z rattanu, ale typowe dla dziewczynki. Meble Caroliny stoja juz w drugim pokoju i czekaja na nowego przybysza :) Musimy jeszcze dokupic sofe- lepiej miec gdzie sie wylegiwac podczas nocnego karmienia :) jakis dywanik , zaslony i lampe. Ale to wszystko kupie po 22 wrzesnia, wtedy mam nastepne usg i potwierdzi sie plec :) ale sie ciesze na parke !!! hihi :) Pozdrawiam was wszystkie i juz bede zagladac czesciej :)
i zostaje tutaj! nie ma mowy o innym forum ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kinga nie przeginaj z tym sprzątaniem... i jeszcze wieszanie firan, oj, ja bym się już nie zdecydowała, sama półtora miesiąca temu porobiłam ale teraz... czekam może teściowa się domyśli i pomyje w co bardzo wątpie... pewnie jak się będę dobrze czuła to sama to zrobie powoli...

Ewik widzisz i udało się a mąż pewnie marudził, odkładał :twisted: jak ja tego nie lubię.. ja też nieraz jak poprosze a nie ma reakcji to się sama biore, dopiero on przychopdzi i dokańcza ;)

a ja mam poszykowany obiad, musiałam wysprzątać mieszkanie bo do syna przychodzi kolega...ale powiedziałam że już nie przyjdzie żaden inny bo on nie chciał sprzątać :( i oczywiście się zezłościłam bo sama ledwo stoję a tu szybkie porządki, dobrze że z rana troszke porobiłam...

a ja dzisiaj albo jutro będe miała kombinezon dla Patrycji :) koleżanka z pracy szukała bo miały teraz przyjść i przyszły i ma mi kupić :) już jej przekazałam pieniążki, dobrze że tanio bo tylko 26 zł po cenie hurtowej a tak to w sklepie około 100 :? szkoda tylko że nie będę sama wybierać ale nie chce mi się jechać w taki upał...

mama cieszę sie ze wyjazd się udał :) i GRATULUJĘ SYNKA :) to też będziesz miała parke :) jak już skończysz szykować pokoik to pochwal się :) ja tez już najchętniej wszystko poustawiała, pokupowała dla małej ale jest jescze czas... i tak co miesiąc robie jakieś zakupy bo bym chyba nie przeżyła :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

robiłam dzis badania i wyszły mi bakterie w moczu wryyyyyyyy no ale skąd? :shock: jak sie tego czegos pozbyc?
No i zapisalam nas do szkoly rodzenia zaczynamy od pażdziernika :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mama to super, i u nas bedzie parka a tym razem czekam na dziewczynke :D
juz jutro mam wizyte, a dzis jeszcze musze isc po wyniki do przychodni
no nic, ide polezec ... brzuszek mi troche dokucza teraz bo mala sie rozkopala strasznie po obiadku, zazwyczaj tak bardzo nisko ja czujei przez to tez mi brzucho twardnieje bo tak nisko mnie podkopuje, srednio to przyjemne... :?

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kinga moja też nisko kopie, a najbardziej podoba jej się pęcherz :twisted: także rozumiem cię ze nie jest to przyjemne... odpocznij troszke sobie, a o której jutro masz wizyte?

Anel nie ma pojęcia jak się pozbyć bakterii.. ja na poczatku miałam ale bardzo malutko i gin mi powiedział ze nic z tym nie robimy bo to normalne a teraz już ich nie mam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mama, to super ze wyjazd sie udal :) Gratuluje synka :D :D
Aga, no taniutki ten kombinezonik- fajnie :D
Kinga, moj tez nisko kopie, a jak jestem w pionie to dostaje po pecherzu :evil: , dopiero wieczorkiem, jak juz w lozku leze to kopie na wysokosci pepka ;)
Anel, twoj gin powinien ci cos przepisac na pecherz ..jesli to powazne.
Ja szkole rodzenia rozpoczynam prawdopodobnie od przyszlego tygodnia :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

raz mialam przepisany urosept przez 10 dni i przeszło no i znow to powróciło :evil:
Ewik my zaczynamy od pażdziernika :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie wieczorowo skarbeczki :)

Anel ja również mam bakterie w moczu i to od poczatku ciazy :( i nie moge sie pozbyc najpierw było nieliczne a teraz bardzo liczne lekarz mi przpisuje na to antybiotyk w jednej dawce ale marnie dziala :| ja z wizyty na wizyte sie modle obym nie trafila do szpitala :(
Kinga moja mala tez nmisko kopie sporadycznie dostane wyzej :) A imie Ada juz mi sie znudziło treraz sie zakochanlam w Dianie i tak chyba zostanie :)
Mama Gratuluje synka i super ze ci sie wyjazd udal :)

U mnie wporzadeczku znowu sie poprztykalam z M ale juz ok jest chyba juz nawyk heheh
O 19 jest meczyk wiec bede znowu ogladala sama sobie sie dziwie nigdy nie ogladalam a teraz wszystkie mecze po kolei ogladam sistkowka i koszykówka :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Barbara1 no własnie po tym urospecie mi przeszło ... i własnie mówiła mi ginka ze jak by mi nie przeszło to przepisze antybiotyk ...
no i teraz też mam liczne bakterie kurdesz od czego to sie bierze wryyy :evil:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]