Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:36 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5902 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 291, 292, 293, 294, 295, 296  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Hej,

Niestety podupada:( Mało chętnych mam:) Jak tam urodzinki? udane? Ja na urodziny Filipa niestety nie piekłam sama (brak zdolności kulinarnych), zamówiłam gotowy tort w cukierni. PYCHA:) Pomyśleć, że już tyle zleciało od narodzin. Planujecie już następne dziecko, czy wolicie trochę odczekać?
Powiem szczerze, że ja bym się nie zmartwiła jakbym znowu była w ciąży.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam styczniowe mamusie.
Spóźnione 100latek dla naszych roczniaków:-)

widzę że zachowanie naszych maluchów takie same. Ewa też taka przylepa. Jak tatuś wraca z pracy to biegnie do niego z Madzią i woła Tata tata a potem znowu do mnie się przykleja:-)
z jedzeniem nie ma problemu wcina wszystko co jej sie da.
Ząbki pojawiły się 2stycznia pierwszy i w ciągu 2tyg wyszły wszystkie 1ki.
Kochane jak u was z nockami?wstają na mleczko jeszcze maluszki?bo moja 2x przynajmniej musi dostać butle inaczej cały blok obudzi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Betti - moja budzi się na mleko albo raz albo w ogóle. Czasem dopiero nad ranem wypije mleko.

Wiktorii spodobało się jeżdżenie na sankach, ale muszę pilnować, bo czasami wpada na pomysł, żeby wysiąść w czasie jazdy :P Mam tylko takie z oparciem, bo Weronika dostała je zeszłej zimy od babci ;)
Fajnie wyglądają jak razem jadą ;)

Jak się udały urodzinki?

NIE MA RZECZY NIEMOŻLIWYCH, SĄ TYLKO MAŁO PRAWDOPODOBNE

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oiseau fajnie masz,chociaż tfu tfu ostatnio z nocnym jedzeniem się u nas poprawiło:-)
moje też lubią sanki a starsza uwielbie zjeżdżać z górki:-)

w środę byłam na szczepieniu z Ewą waży 9kg i 73cm było trochę płaczu ale szybko jej przeszło.

Urodzinki wyprawialiśmy najpierw dla dziadków i chrzestnych dla obu panienek wspólne a potem dla starszej dla koleżanek i kolegów.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hop hop

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam.

Jestem tu nowa, mogę się dołączyć???

Jestem mamą styczniowego synka. Urodził się 1 stycznia 2011 :)
Mam też starszą córcię.
Przygarniecie mnie?
Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj mamucha:-) jasne, że przygarniemy.:-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki. :))

Widzę że tu słaby ruch.

U nas ciężko ostatnio bo ząbki Oskarkowi wychodzą... wyszły czwórki, teraz trójki a płacze przy tym że.... mam nadzieję że szybko mu wyjdą...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj Mamucha :D
U nas tez ostatnio ciezko, Julka skonczyla 22 lutego 13 miesiecy a 27 lutego wyszedl jej dopiero pierwszy zabek, placzu co niemiara, budzi sie z placzem w nocy. Dzisiaj tez urzadzila sobie nocne manewry, obudzila sie o 3, najpierw plakala, potem wypila mleczko, a potem jej sie odwidzialo spac i szalala do 4.30. Ja padam, a on swiezutka :?
Ale to nic - od jutra tydzien urlopu, tatus bedzie w domu, to sie pobawi z dzieckiem, a mamusia bedzie miala wolne.
Od lutego tez wrocilam do pracy, na razie na 35 godzin w miesiacu i jestem po dwoch weekendach nocek. Najgorzej jest w poniedzialek, bo nie moge polozyc sie spac (maz w pracy) i wtedy chodze na spacer, zeby nie zasnac. A jak Julka idzie spac w poludnie, to mamusia tez czmycha pod kocyk i spi dwie godzinki :D no i wieczorem nie ma problemu z zasnieciem :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj Ala74 no Oskarek dzisiaj kończy 14 msc i mamy już z tymi nowymi 10 ząbków. Jedynki (obie) u góry i na dole, dwójki (obie) na dole i u góry, teraz te czwórki u góry wyszły po obu stronach. No i wychodzi z tego co dojrzałam trójka z lewej strony.Tak że ząbków mamy sporo i aż tak źle nie przechodził owszem był marudny ale przy tych czwórkach i tej trójce to tragedia... mam nadzieje że szyb ko wyjdą co oboje odpoczniemy.
Ja jestem na wychowawczym. Oliwka póki co też w domku a od września idzie od przedszkola.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam piatkowo

Mamucha ja tez jestem na wychowawczym, tyle, ze dorabiam sobie i chodze do pracy na 3 dyzury w miesiacu. Dostaje za to 400 Euro, wiec nie moge narzekac, a Julka jest ze mna w domu. Do przedszkola zapisalismy ja od stycznia przyszlego roku, najpierw bedzie chodzila miesiac ze mna- faza przyzwyczajania :( a od lutego juz bedzie zostawala sama, bo mama do pracy :( :( chyba mi serce peknie. Ile lat ma Twoja coreczka?
Ide sie pakowac, bo po poludniu wyjazd Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam.

No i dzisiaj dojrzałam kolejnego ząbka, kolejną czwórkę na dole. A co do tej trójki to z jednej i drugiej strony wychodzi małemu u góry :shock:
A Oliwka ma 4 latka i 9 miesięcy. Duża panna właśnie się zastanawiam do jakiego przedszkola i w pon będziemy zapisywać.
Ja mam wychowawczy płatny i nie mogę niestety podjąć żadnej pracy... a te pieniądze tu z MOPSu są tak duże że sama nie wiem mleko czy pieluchy czy co.... no nic więcej nie będę pisała

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam.
U nas na tapecie też ząbkowanie. Wiki od czwartku: katar, kaszel, gorączka. Dzisiaj odkryłam u niej górną 4kę. Nic dziwnego by nie było, gdyby nie to, że Wiki ma tylko 4 zęby - same jedynki. No teraz będzie już 5 ;)
My chcemy zapisać Wiktorię do grupy żłobkowej - zobaczymy czy się uda. Teraz w marcu trwa rekrutacja, a wyniki w połowie kwietnia.
Weronika jest w przedszkolu społecznym i pewnie w nim zostanie, bo do publicznego nam się nie opłaca, bo to w którym jest płacimy mniej niż za pełny pobyt w publicznym :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ajć te ząbki, Oskarek dzisiaj znowu troszkę marudny. Ale jak tak bardzo strasznie marudzi, płacze i sam nie wie co chce to wtedy już viburcolem się ratujemy.
Za to u Oliwki tylko znajdowaliśmy ząbki, Ona ani nie marudziła ani nie gorączkowała kompletnie nic.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam,
ale u Was idą te ząbki:) U nas niestety jest tragedia... od września zaczął ząbkować i ma tylko 4 ząbki. Od paru tygodni męczy się z kolejnymi (idzie kilka na zraz) ale jakoś nie mogą się przebić. Strasznie cierpi:( ostatnio miał do tego zapalenie ucha, gorączkę i biegunkę. Dwa dni temu leciało z niego tak, że nie nadążałam z przebieraniem... i wszystko wylatywało bokiem. Na szczęście wczoraj po żłobku zrobił tylko jedną i to dosyć gęstą.
Życzę miłego i spokojnego dnia:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzień dobry :)

ma_rose u nas też kupki luźne na ząbki, choć ostatnio nie jest źle a i kupki się poprawiły. Ale jak mu się te czwórki przebijały na raz 3 + trójki ktore wychodzą i wyjść nie mogą to mały taki był że ani na ręce ani się bawić, sam nie wiedział co chiał i ciągle płakał to poratowałam sie jeden wieczór czopkami viburcolem. On się uspokoił wyciszył i mi lżej było.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jak jest bardzo źle podaję małemu Ibufen w syropku i po godzinie jest jak ręką odjął ale nie robimy tego często, bo nie chciałabym go faszerować chemią. Pani doktor sama mówiła, jak ma takie straszne bóle to profilaktycznie 3 x dziennie ibufen.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My też nie dajemy codziennie tylko jak już jest naprawdę źle wtedy dostaje. Najpierw nurofen, a jak nie pomaga to dopiero viburcol. Lekarz też mówił że można dwa razy dziennie jak jest tak naprawdę źle ale jak już daję mu tylko jednego dziennie bo moim zdaniem wystarczy, w dzień może sobie mędzić grunt by nockę spokojnie przespał.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U nas pomaga maść Bobodent. Ale jak jest gorączka to daję jej Nurofen i przeciwbólowo też. No i czyszczenie noska, bo jak idą ząbki to od razu cieknie jej z nosa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam,

Pięknie się robi, czuć wiosnę, aż chce się żyć:)

Niestety Mały w środę w nocy znowu dostał drgawek gorączkowych:( wylądowaliśmy w szpitalu, ale na szczęście nie zostawili nas tam. Miał dobre wyniki krwi i o 2giej w nocy byliśmy znowu w domu. Można na głowę dostać z tą naszą Kruszyną. Na szczęście tym razem wiedzieliśmy co jest granie i była przeprowadzona sprawna akcja.. zimny okład, wlewka do pupy i karetka. Dzisiaj jest już w żłobku i jest dobrze (nie zapeszać).

W ciągu ostatniego tygodnia wyszły mu 3 ząbki (w sumie ma ich 7) także jeszcze tylko 13:)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5902 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 291, 292, 293, 294, 295, 296  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]