Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:36 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5902 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

ma_rose mój Filip przewraca się tylko z brzuszka na plecy i to wtedy, gdy ma na to ochotę :wink: z plecków na brzuch się jeszcze nie odwraca :)

Ale u nas dzisiaj zimno!!! słońce świeci, ale co z tego, skoro zimnica taka, że się nie chce wyjść na dwór :roll: eehhh co za pogoda na majówkę...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam

Mam pytanie... jak jest z ząbkowaniem u Waszych maluszków? Mój Filipek ostatnio strasznie marudzi przy jedzeniu. Chwyta pierś, wypije łyczka i zaczyna płakać. Wkłada wszystko do buzi co mu wpadnie w rączki. Kupiliśmy żel na ząbkowanie i trochę pomaga, więc chyba zaczął ząbkować.

Kidy zamierzacie wprowadzić w żywienie dodatkowe pokarmy (np. jabłuszka w słoiczku, kaszkę itd.)?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

WITAM

My jestesmy po chrzcinach, pogoda super dopisala, cieplutko, sloneczko i Julka tez bardzo grzeczna. Jak ksiadz polewal jej glowe woda, myslala chyba, ze to kapiel i sie smiala :D

Co do przewracania, moja sie nie przewraca ani na brzuszek, ani na plecki - leniwa jest :wink:

Dodatkowe jedzonko chcialabym wprowadzic dopiero jak skonczy 6 miesiecy, o ile do tego czasu bede miala tyle mleka 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej

Mój mały strasznie boi się obcych, wasze też? W sobotę mamy chrzciny i już się boje co to będzie jak rodzinka się zjedzie:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ma_rose gdy dziecko zaczyna już być bardziej 'świadome' i odróżnia domowników od obcych to może właśnie tak reagować. Mój Filip też tak czasem reaguje na obcych. Ostatnio nawet, nie wiedzieć czemu, płacze zawsze gdy tylko zobaczy lub usłyszy moją babcię :ysz:

Migotka hej :lol:

Ala74 dobrze, że pogoda Wam dopisała :) Ja jedzonko chciałabym wprowadzać gdy mały będzie miał mniej więcej 4,5-5 miesięcy, ale życie zweryfikuje :wink: bo jak młody dalej nie będzie mi robił kup to muszę coś wykombinować :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Megi jeżeli chodzi o kupki to przez ostatnie tygodnie mały zaczął robić kupkę bardzo Rzadko. Już dwa razy zrobił po 4 dniach a wcześniej robił codziennie.

Nowe jedzonko zaczynamy już podawać. Jabłuszka nie lubi, marchewkę nawet toleruje. Dzisiaj dostał bananka i po 2giej łyżeczce nawet był zadowolony.

Na chrzcinach Filipek był tak grzeczny, że nikt nie chciał uwierzyć :) ani razu nie zapłakał a było 16 osób:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Szkoda, że nikt tu nie zagląda i nic nie pisze :(

U nas ok :wink: Filip rośnie jak na drożdżach i zmienia się z każdym dniem! Jest cudowny, praktycznie nie płacze (chociaż ostatnio nauczył się piszczeć i krzyczeć :lol: ) ładnie się zabawi sam, uwielbia jeździć w wózku odkąd przesiedliśmy się do spacerówki 8)
Michał to łobuziak na całego, wszędzie go pełno i jak przedtem buźka mu się nie zamyka, ma tysiące pytań i puszcza takie teksty, że szczęka opada :lol:

Za niedługo jedziemy na urlop- już się nie mogę doczekać :D

Niech ktoś coś pisze :!:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Megi ale ci zazdroszcze tego urlopu tak szybko :lol: ja jeszcze 2 miesiace bede musiala zaczekac :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!!!
Zaglądam często ale trudno się pisze samej do siebie:) Mój Filip podobnie jak Twój Megi ciągle piszczy i krzyczy w niebo głosy. Odkąd nauczył się przewracać ciągle wędruje po pokoju:) Jest cudny, choć przez ostatnie dni marudny (pogoda). Ja o urlopie mogę zapomnieć :( chcieliśmy wyjechać gdzieś w sierpniu ale niestety żłobek mnie wykiwał i muszę się dzielić z mężem ostatnimi dostępnymi dniami z urlopu. Mam nadzieję, że we wrześniu będzie już w żłobku bo ja muszę wrócić do pracy:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ma rose my tez jedziemy w drugiej połowie sierpnia gdzies, jeszcze nie wiem gdzie, a dlaczego złobek was wykiwał? Moze uda sie wam jeszcze wyjechać?!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

witam

o jaaaa wieki mnie tu nie było.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Małego zapisałam do żłobka jak byłam w piątym miesiącem ciąży z zastrzeżeniem, że od sierpnia może już chodzić. Pod koniec maja byłam u nich (po raz trzeci po narodzinach) potwierdzić, że Filip będzie tam chodził a dyrektorka powiedziała, że niestety ale nie przyjmują żadnych nowych dzieci w sierpniu (termin urlopowy, remont) i dopiero we wrześniu mogę go przyprowadzić. DO pracy wracam 18 lipca :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam

Widze temat wakacji 8) My za trzy tygodnie wyjezdzamy do Polski, do rodzicow Obrazek zostaje tam z dziecmi az 6 tygodni, do pracy wracam dopiero za 1,5 roku, wiec korzystam z dluuuugich wakacji. Kiedy bede pracowac, urlopik najwyzej 3 tygodnie :cry:

Odpoczywac w ogrodku, nad morzem, nad jeziorkiem, sama natura Obrazek Juz nie moge sie doczekac i licze dni. Troche szkoda, ze moj maz po dwoch tygodniach bedzie musial wracac, ale niestety ma tylko tyle urlopu. Ale za to babcia i dziadek naciesza sie wnukami

Wczoraj bylismy na trzecim szczepieniu, i odpukac znowu nic, nawet goraczki nie miala, ostatnie dwa razy tez nic. A tak sie balam tych szczepien, tyle zlego pisali w internecie na temat tych szczepionek 6 w jednej, a Julka dostala jeszcze dodatkowo na pneumokokki. Kolega z pracy mi opowiadal, ze jego synek (3 tygodnie starszy od mojej Julki) mial kilka dni po pierwszym szczepieniu problemy neurologiczne, byli w szpitalu, robili mu badania, rezonans magnetyczny glowki i nic nie znalezli. Nikt nie powidzial im, ze mialo to zwiazek ze szczepieniem, ale balabym sie isc na kolejne szczepienei w takim przypadku.
A jak wasze malenstwa po szczepieniach?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U nas po szczepieniach 5 w 1 na razie ok. chociaz tez sceptycznie byłam nastawiona :oops:

Ja od tygodnia już w pracy. Franek jest z babcią i dziadkiem na razie, w lipcu bierzemy jeszcze miesiąc wakacji i wyjeżdzamy :D a od września Franek ląduje w żłobku - mam nadzieję, że sie tam dobrze przyjmie :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!

U nas ze szczepieniami jest straszne opóźnienie. Mały powinien być szczepiony dwa tygodnie temu (dopiero 2-ga dawka). Odebraliśmy dzisiaj wyniki posiewu i na szczęście nie ma bakterii, chcieliśmy iść jutro ale niestety od jutra do poniedziałku przychodnia jest zamknięta.

Czy któreś z Waszych maluszków ma już ząbka? My czekamy ale nic z wyjątkiem okropnego ślinienia i wkładania wszystkiego do buzi:)

Jak często dokarmiacie swoje pociechy? Cały czas karmię piersią + 1 słoiczek deserku i kaszka na noc/dziennie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam ale dawno nic tu nie pisalam :( dla przypomnienia dla nie wtajemniczonych, mam córeczkę Gosię, mamy juz ząbka i przewracamy sie z plecków na brzuszek i odwrotnie, poza tym powoli nam czas leci, choc mi caly czas go brakuje i nie moge sie z niczym wyrobic, pozdrawiamy wszystkie mamusie i dzieciaczki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam:)

Czy u Was też pogoda jest do d...!:) Mój mały miał niedawno szczepienie i niestety nie bez konsekwencji. Noc po szczepieniu budził się co godzinę, następnego dnia był marudny a do tego dopadł go katarek a jak widzi fride od razu wpada w panikę:( Także nie jest łatwo. Już nie potrafi spokojnie leżeć w łóżeczku tylko wierci się i kręci, nóżki wkłada między szczebelki i później jest problem wyjąć:) rośnie jak na drożdżach... waży 7700 a Wasze pociechy jakie duże są? CO do ząbka Pani doktor powiedziała, że jeszcze długo zanim wyjdzie (całe szczęście bo ma mocny ściska a karmię piersią. Za dwa tygodnie wracam do pracy i już się boję co to będzie. Czy któraśz Was chodzi już do pracy i co wówczas małe jedzą? Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ma rosa ja czwarty tydzień w pracy... Idzie wytrzymać :D Franka karmie o 5 rano przed wyjściem z domu, potem dostaje kaszkę na moim mleku, potem zupkę, ewentualnie owoce jak moja nieobecność sie przedłuża, ale generalnie o 14 staram si,e być w domu i juz jedzie na piersi :wink: Nie jest źle.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam

lakrimozka korzystasz z przywileju przerw (dot. karmienia piersią) Domyślam się, że musiałaś dostarczyć zaświadczenie, że karmisz piersią.. na jakiej podstawie takie zaświadczenie wydają? Wczoraj próbowaliśmy małemu dać mleka modyfikowanego ale niestety mały nie ma zamiaru tego pić, nie ma to jak mleczko z cycusia:) Jestem ciekawa jak mąż da sobie radę kiedy mnie nie będzie.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5902 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]