Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:36 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Minie - ty nie mów do mnie sąiadko tylko sama zapodaj skądżesz ty? :wink:

A tak w ogóle wracając do wątku wakacyjnego to co myślicie o locie samolotem w naszym stanie? Nie zapytałam lekatrza, ale widze, ze on jakis zachowawczy. Farbowac włosów nie pozwala. Nakazuje wstrzymać się od seksu, więc chyba o samolot pytać nie musze :?
Ale ja też mam swoje obawy - co do samego lotu, do ewentualnej opieki medycznej (kraje arabskie więc odpadają bo poległabym w ich szpitalu gdyby nie daj boże coś), jak również do...słońca :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Qrcze możecie być "coniektóre" na mnie złe ale musiałam to zrobić :mrgreen: :jee: :jee: i wcale się tego nie wstydzę i mam w nosie jeśli będziecie na mnie złe :foch:

Tabelka Lutóweczek 2010 8)

Obrazek

Co do wakacji to mialam w planie śmignąć sobie brumem do Barcelony i zjechać sobie Lazurowe ale po 1wsze boję się że akurat mnie rzyganko najdzie i zamiast odpoczynku to się tylko wymęczę a hotele do tanich nie należą i taki koszt przy kiepskim samopoczuciu moze być nie adekwatny :roll: A po drugie to akurat nam teraz elektrycy na udowę weszi i musimy być na miejscu :? A lot samolotem to bym sobie odpuściła ale to ja a każda ma swoje odczucia. Farbować włosów farbą też przed 2 trymestrem nie będę jedynie szamponem koloryzującym a odrosty mam masakryczne i co gorsza szampon mi na nich nie łapie :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My mielismy zamiar pojechac samochodem do Francji...bo nasie znajomi maja tam dom i nas zapraszali. Niestety zaproszenie wypada na jakos koniec lipca i juz zdebialam bo nie wiemczy warto w pierwszym trymestrze wlec sie samochodem z jakies 10 godzin w dodatku z malym dzieciakiem. :roll: :roll: :roll:
Co do samolotow to w drugim trymestrze jak najbardziej mozna...ja lecialam w 5 miesiacu 9 godzin do Dubaju a potem nastepne 9 godzin do RPA ( i z powrotem )...i jakos nic sie nie stalo :D :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzieki GONIU mam nadzioeje ze nie bedziesz mnie wyrzucac tabelki nieldugo :lol: ale traktuje to jako dobra wrozbe :D
dalia ja mieszkalam w DE w Saksonii ale teraz mieszkamy...z moim niemieckim mezem :lol: w Polsce w Zgorzelcu;)czyli na granicy polsko-niemieckiej.ale obydwoje pracujemy w DE:)
czyli jestem z DOlnego slaska... :lol:

:D czarna odbijemy sobie ..za rok pojedziemy na urlop z maluszkiem;)

co do latania samolotem w I tyrm to bym sie zastanowila :? ale raczej..bym nie leciala...

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Minie ja też chyba bym się nie zdecydowała na lot w I trym :roll:
Natomiast jazda nawet do Francji w aucie (może być i mój smart :lol: ) to fajna zabawa :im: Kawał drogi ale jakie widoki, klimat... miodzio :ddd:

Jeśli chodzi o tabelkę to nie mam zamiaru nikogo wyrzucać a nawet powiem wiecej, że chętnie dopiszę kilkadzieiąt Kobiałek bo kiedyś pisałam do styczniówek ile ich jest i powiedziały 42 czy 44? :roll: W takim razie nas jest nadal malutko i mam nadzieję że z dnia na dzień będzie nas coooooraz więcej :yea:

Pisałyście też o objawach i ja też zbytnio ich nie mam. W sumie na upartego poza tymi cycuchami bolącymi i spaniem z deka kosmicznym to nic mi nie jest :ysz: Może ja już wyrzygałam się w 1 ciąży za wszystkie czasy? (wylądowałam wtedy w szpitalu bo się dowodniłam i tak mi spadł potas że łaziłam po ścianach tak się wszystko przsuwało :oops: i to trwało do końca 6go miesiąca :szz: ) Mam nadzieję że tym razem mnie chociaż po części oszczędzi dzidziolek i da funkcjonować w miarę normalnie :roll: Ale... dla niego zniosę wszystkie niedogodności byle było(y) :hm: zdrowe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Rowniez witam nowe lutówki. Minie gratuluje i trzymam kciuki.. a tak w ogóle to nie wyrabiam z nadrabianiem zaległości, a co jeśli to będą potem kilkudniowe :wo:
zrobiłyście mi smaka na naleśniki :P a mnie coś odciąga ostatnio od slodyczy,juz nie mam takiej chcica na nie jak przed ciążą, może to i lepiej, mniej zbędnego tłuszczu zostanie :hil:
Wybralismy sie wczoraj jednak na grila i to z nasza Niunka, nawet wlasnego dziecka nie poznalam, bo tak zaczepiala co nie które osoby, a ona to raczej bojazliwa.
Co do wyjazdów tez bym się gdzies wybrala, chociaz na weekend..echh.. ale pewnie marzenia ściętej głowy.
Byłam dzis u swojej neurolog, ja naprawde mam dość tej baby, a taki ma wyraz twarzy,ze az strach o cokolwiej ja wiecej pytac, a nie zgodzic sie z nia to juz calkiem, musze sie powaznie zastanowic nad zmiana, a na razie na eeg musze sie zapisac.
Zmeczona jestem dzis strasznie ..echh

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ana jak babsko niekumate co zjadło wszystkie rozumy to kopnij to coś w dupsko i idź do normalnego lekarza to przynajmniej moje zdanie :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tyko wpierw musze poszperac w necie i zobaczyc ktory jest polecany , zeby nie trafic na jescze gorszego,troche bedzie z tym roboty no ale coz.. mam nadzieje ze mi skseruja bez problemu karte, do tego co chwile sobie kobiecina urlopy uzadza :x

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a może jest tak przepracowana że chce odpocząć :roll: :lol: Wiesz że może mieć dodatkowy stołeczek albo prywatny albo państwowy i zawsze kasiorę ma czy pracuje czy nie 8) A Ty chodzisz i jej d..ę zawracasz swoimi problemami jak ona jest zmęczona :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gonia..ty masz smarta?czadowe auto:)tylko jak urodzisz blizniaki to chyba bedziesz musiala je zmienic na wieksze :lol:
mi sie podoba MINI:)ech..marzenie...latka leca i chyba sobie juz go nigdy nie kupie bo to raczej autko dla mlodych bab;)

nie martw sie bedzie nas przybywalo a objawy sie nie martw jeszcze beda :lol:

[/code]

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dobry.
Jeśli dobrze dzisiaj zrozumiałam :wink: i jeśli się uda to w lutym ok. 7lutego powinnam zostać mamusią.
Cały czas nie mogę ochłonąć.

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Minie pisze:
teraz mieszkamy...z moim niemieckim mezem :lol: w Polsce w Zgorzelcu;)czyli na granicy polsko-niemieckiej.ale obydwoje pracujemy w DE:)
czyli jestem z DOlnego slaska... :lol: ..

Wiesz,a mój chłop w czasie wakacji jest oddelegowany do zgorzelca własnie, na 2 tygodnie :evil: I już mnie szlag trafia bo on tam a ja tu - senna i ociężała :? ( w dodatku w tym samym czasie synuś na obozie będzie).
Nawet mówił mi, abym do niego zjechała na dwa dni ale stwierdziłam, ze nie mam co w zgorzelcu robić... A tu może kaffa jakaś da się zrfobić? :wink:

Dziewczyny zaczynam mieć problem z ciuchami :? Z rana mieszczę się we wsazystko, ale o tej porze to już tragedia. Brzuch twardy i napięty a spodnie o mało nie pękną. Potem rano znów dobrze. na ciuchy ciążowe za wcześnie, a na te moje robi sie coraz ciaśniej. Jak sobie radzicie?
A może niepotrzebnie próbuję wbijać się w jeansy? No ale spodnie na gumce mam sobie sprawić?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Marysiu gratuluje i witam wśród nas :flo:

dalia pisze:

Dziewczyny zaczynam mieć problem z ciuchami :? Z rana mieszczę się we wsazystko, ale o tej porze to już tragedia. Brzuch twardy i napięty a spodnie o mało nie pękną. Potem rano znów dobrze. na ciuchy ciążowe za wcześnie, a na te moje robi sie coraz ciaśniej. Jak sobie radzicie?
A może niepotrzebnie próbuję wbijać się w jeansy? No ale spodnie na gumce mam sobie sprawić?

Mam to samo i jestem przerażona jaki mam wielki bęben :shock: Zauważyłam ,że jeśli spodnie mnie cisną w brzuch to od razu bardziej boli.
Na razie w lnianych jest ok ale i tak wyglądam jakbym kapusty się nażarła (nie zjadła tylko właśnie nażarła) i przegryzła śliwkami :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dalia na ciążowe ciuszki to mamy jeszcze trochę czasu, teraz to raczej jeżeli po południu robisz się okrąglejsza proponuję luźniejsze rzeczy, a w spodniach można omotać guzik na gumkę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Noż qrde ja jesli donoszę tą ciążę to pod farbą na 100% osiwieję :? Znowu zaczęłam plamić na różowo :( Panika i od razu do doktorka. Twierdzi że młode się wgryza w ścianki i to dlatego bo wszystko wyzamykane i oczywiście nic bez USG nie mógł mi powiedzieć więc znowu miałam robione ale takie konkretne. Widać "domek" na 12,5mm i w środku "coś" na 4 mm. Jak opisał, to jest ciałko żółte prawidłowe i widoczny pojedyńczy pęcherzyk, nie podwójny :roll: Wprawdzie w środku są dwie białe plamki ale mówi ze jeszcze nie ma co przesądzać. Qrde czy ja będę kiedykolwiek spokojna w tej ciąży? :( Mam zrobić betę w czwartek i jak będzie około 1200 a przynajmniej więcej niż 1000 to podobno będzie już tylko lepiej. Ale ja do czwartku nie dożyję w tych nerwach :(

I witam kolejną Lutóweczkę 2010!! :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gonia_krak pisze:
wszystko wyzamykane

Goniu przyswój sobie te 2 wyrazy byś przeżyła do czwartku :cmo: Ja wiem ,że w Twoim wypadku masz pełne prawo wariować i panikować ale mówię Ci,że tym razem wszystko pójdzie dobrze. Nie może być inaczej , bo szefowa wątku nie może się wysypać :lol:

A ja zaczynam panikować ...
Ciekawe jak tam Aleksandriaa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czar_na - a ty jeszcze nie u gina? czy cos mi sie godziny pokrecily? :roll:
gonia - jak lekarz powiedzial ze wszystko w porzadku to musi byc w porzdku.Nie martw sie za mocno kochana. :D :D :D A przepisal ci cos?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No własnie to chyba miała być 20ta? :roll: A może też coś zamieszałam :roll:

A co do ciuchów to ja wskakuję bez problemu w najciaśniejsze spodnie i nic mnie nie gryzie. Za to góra to masakra. Mam zderzaki jak spychacz :oops:

Tak Iszi przepisał kolejne opakowanie dupka i powiedział że jak się uda to mnie poprowadzi do końca dlatego mam do niego dzwonić kiedy tylko mam taką potrzebę. W czwartek jak odbiorę kolejną betę to tez mam odrazu do niego dzwonić bo mi powie które badania mam zrobić. Nawet już się pytał o grupę krwi :roll:

Alexandria :kjk: gdzie jesteś??? :kjk:

Kiedyś mi się wydawało co to jest zajść i urodzić :ysz: żaden problem, potem problem pojawił się żeby zajść, kolejny żeby donosić a tym razem i zajść i donosić. Co za życie... wredne :evil:

Ostatnio zmieniony pn cze 08, 2009 7:00 pm przez gonia_krak, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gonia - spychacz to nawet niezle..ja to mam oponke :wink: :D
Jak sama widzisz jestes w dobrych rekachwiec wszystko bedzie dobrze :D :D :D [/b]

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iszi oponka to znaczy jak? Ja też mam 70F-G ale oponka? E niee na plecach nie mam nic poza kręgosłupem :roll: ... chyba :hm:

Aha i zapomniała powiedzieć że dostałam super syrop dla brzuchatek na zaparcia. Nazywa się Normalac i działa jak na mnie super, nie ściga i brzuch nie boli 8) Normalnie, spokojnie wsio działa jak nalezy :D

Ostatnio zmieniony pn cze 08, 2009 7:05 pm przez gonia_krak, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]