Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 5:43 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49550 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285 ... 2478  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

JUż zjadliśmy :lol: Ale pycha była...
Elisia, nie wiem, nigdy nie jadła czosnku :wink: :lol:

Asica, jaki ten mój chrześniak ładny :D

Mary, no jak się naciesze Milenką to mężu ją oddam :wink: :D
Na mnie sie dziś jeden facet patrzył w markiecie, ale myslałam, że chce mi ukraść torebkę :lol:
A u mnie w domu czasem jakby tajfun przeszedł i mówię, że się zmęczyłam, bo Milenka nie spała :lol:

Mama, trzeba się zabrać za wychowanie męża :evil: Systemem kija i marchewki :P Ale dzielna jesteś...

Leaga :?

Elisia, standardowo maluchowi po 3. miesiącu sprawdza sie oczka :)

Mary, niech Wiśniewski całuje nas w dupę :lol: No i oba się jak bąki obżarliśmy :wink: Ale sałatka była taka pyszna i winko moje ulubione :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no emila i cio? tak miło zapowiadający wieczór sie skończyl.... przed kompem na forum?? :shock: a to niecodzienny wynik :lol: :lol: a w temacie tajfuna, to ja jak wiem, ze nie będzie mi sie chciało sprzątac czy gotować to juz w ciągu dnia dzwonię i skarże sie na złe samopoczucie :twisted: :twisted: jak wraca i jest bajzel to tylko z cierpiąca miną mówię, że miałam ciężki dzień :P...chociaż -żeby nie było- jak nie sprzątam to z reguły naprawdę nie mam na to siły :?
nic nie wiem o kontroli oczek... Konri nie miał :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Emilia Asik26 dzięki. Nikt mi wcześniej nie powiedział, żeby pójść do okulisty :oops: . Na czym polega takie badanie :?:

Marylou miłlo, że nie tylko ja o okuliście nie słyszałam

Mam pytanko jak m myje Dominika brzuszek to on tak się napina podnosi do góry, nie wiem co to może oznaczać? boli go coś?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja już po grilu i było fajnie, był też taki wiejski festyn :)

Co do oczek to pamietam,że Zuzia jak miała właśnie 3 misiące miała zakraplane i coś tam jej okulista potem zaglądał w te oczka.A teraz z Franiem to jeszcze nie byłam, jak pomysle ,że mam iśc z rana z nim do przychodni i czekać tam w kolejce...eh, odechciewa się a na prywatną wizyte nie mam kasy :roll: Muszę iść z Zuzią do ortodonty bo jej ząbek krzywo rosnie i tu mnie czeka prywatna wizyta.
A moja siostra która ma 8 miesięczną córeczke i 4 letniego synka znów w ciąży i strasznie z tego powodu załamana, ja jej się nie dziwie. :?
mary ja też bym miała takie wizje a ja to straszna zazdrosnica jestem :)
kasiunia dziekuje :oops:
mama te chłopy to takie już są, choć ja już swojego nieco wychowałam :wink:

Mały zasnął sam ze zmeczenia i ja też ide spać, jutro jedziemy na wycieczke z rana nad morze do Międzyzdroi i do Parku Wolińskiego pokazać Zuzi żubry :) Dobranoc :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Eee tam skończył... nie skończył się jeszcze :lol: Trzeba troche przetrawić :D

Ja już nie pamiętam, co robią z oczkami, ale kazali... A Emilka nawet w książeczce zdrowia miała wbite, że trzeba :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elisia, jak nie płacze to chyba nic się złego nie dzieje...
Asik... tak tak... narzeczona Konradka musi mieć ładne ząbki ;)... a tak sobie myślę, że mi sie wydawało, że ona młodsza jest... no nie wiem... taka "stara dupa" dla mojego synka :roll: :lol: :wink: co do wizji to m ma szczęście że za chwilę zadzwonił i było cicho w tle... znaczy, że albo imprezy nie ma, albo juz z tancerką w pokoju hotelowym wylądował :shock: :wink: :lol:
emila... a może ja z Konrim byłam, a skleroza mnie dopada :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czolem Babiszony :)

wielkie dzieki za zyczonka dla synka :D przekaze mu jutro, ucieszy sie :) jutro wyjezdzamy na 2 dni do kolezanki pod Wieden na wioske ;) zapowiadali 38stopniowy upal wiec ja opuszczam mieszkanko i M i jade z Marcelem raniutko do lasu...;) no bo ona ten domek ma prawie w lesie :) odpoczniemy troszke, swiezym powierzem pooddychamy...- ciesze sie bardzo! tylko te komary... :roll: moze uschna jutro w tym upale ...;)

Asica-Michas ma przecudnie zadarty noseczek ... :D bardzo ladny chlopczyk!! :D
Kasia-poklikalam juz na te 5 groszy :) masz racje-zoarnko do ziarnka i zbierze sie miarka :D
Mama-mamy dokladnie ten sam problem jesli chodzi o facetow...moj to tylko pieluche potrafi rozpiac i zaraz slysze "...szybko, chodz szybko...Trzeba pieluche zmienic..... :roll: " szlag czlowieka trafia...i forum tez mi chcial zamknac jak bylam w ciazy...a raczej kompa wyrzucic, bo z niego zaden komputerowiec... :wink: czesto sie z tego powodu klocilismy! no i ja tez wiecznie slysze, ze czym ja jestem tak zmeczona, przeciez ciagle siedze w domu i w kazdej chwili moge sie polozyc...On mysli chyba, ze Marcel spi w dzien tyle samo co w nocy....... :evil: szkoda gadac, ostatnio jest coraz gorzej! jego brat jest m-c na urlopie, wiec wszystko na jego glowie- teraz w dzien spi do poludnia, prysznic i leci na 100 spotkan, przyjezdza CZASEM wieczorkiem na obiad no i znow jedzie do lokalu i wraca ok 4tej rano...nic dziwnego, ze nie wie, ze Synek w dzien potrafi mamusi dac w kosc nie spiac czy marudzac... :roll: Dzeki Bogu, Marcel ostatnio grzeczniutki i kochaniutki jest :D (bo upalow nie bylo... :roll: )
Leaga-to koniecznie daj znac po wizycie u lekarza :) i nie pracuj tyle...;)
Emila-no to jak tak, to milego spalania kalorii..... :wink: :lol:
Dorotka-kacperkowa fura super!! i kolorystyka fajna :D

a wiecie co zauwazylam...i co dzis w nocy calkowicie potwierdzilo moje przypuszczenia...otoz im wiecej i bardziej kalorycznie jem, tym Maly lepiej i dluzej w nocy spi!! wczoraj mialam szalony dzien w biegu, zjadlam tylko sniadanko i dopiero pod wieczor przypomnialo mi sie, ze mi w brzuchu burczy i wciagnelam na szybkiego jedna kanapke-Marcel budzil sie w nocy doslownie co godzine na jedzenie... :shock: :roll: rano bylam nieprzytomna...o 6tej zjadlam porzadne sniadanie, kolo 8mej Synek sie najadl i spal do 11tej...a juz potrafil w nocy do 4ech godzin spac...dzis bedzie lepiej ;) nawpychalam sie jak slon ;)

ok, ide

buziaki pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wiczornie!!!
Zaglądam do Was bo moja rodzinka juz śpi. Mój M ma już urlop a ja najchętnij wysłałabym go znowu do pracy Obrazek miałyśmy z Oleńka już wypracowany plan dnia. wszystko fajnie poukładane tak że mamusia miała cza posprzątać i ugotować obiadek dla zmęczonego tatusia, a od wczoraj poprostu wszystko do góry nogami. Kochany tatuś dostaje szału jak dziecko leży samo w łóżeczku albo na leżaczku bo Oli "jest przykro że się nią nie zajmuje i nie bawię" Obrazek Wszystko jest ok dopóki Ola gaworzy, śmieje się i macha łapkami ale jak tylko zacznie płakać to Tatuś jest bezradny.
Oj chyba przez ten urlop oleńka zostane tak rozpieszczona że mój M będzie musiał zapomnieć o porządku w domu i ugotowanym obiadku Obrazek
Marylou strasznie mi Ciebie szkoda, że tak fatalnie się czujesz
kasia.S jak tam Milenka? Lepiej? Nie zamartwiaj się. Moja Oleńka przez ostatnie dwa tygodnie przybrała 200g i też się strasznie zamartwiałam. Oczywiście dostałam bzika na punkcie tego że mała je krótko albo wogóle za rzadko, ze sama złapałam się na tym że w pewnym momencie chciałam jej dawać cyca co 0,5 godz. No i okazało się że trzymiesięczne dziecko jest mądrzejsze od mamusi bo jak za często chce jej dawać cyca to mała poprostu zaczyna płakac. A Ty pewne musisz się zrelaksować bo jak będziesz taka zestresowana to i mleczka la Milenki będzie mnej. Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monika82- sto lat dla rozpieszczanej Olenki ;) :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale jestem padnieta,
caly dzien bylysmy z Ola na dzialce wuja M,
potem kapiel i mleczko i mala spi,
wiec zaraz wezme z niej przyklad :D

jutro moze wkleje fotki...

dobranoc wszystkim :D

http://www.olka.upd.pl

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lalka no i oczywiście wszystkiego naj dla Marcelka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elisia gorzej, mieszkam koło Starówki :lol: Mieszkam tu od b. dawna i zawsze parkowaliśmy w tym samym miejscu ale dopiero w tym roku spotkałam sie z takim wandalizmem :evil: Do tej pory zawsze uważałam, ze to spokojna i bezpieczna okolica a teraz nieważne jaki mecz zawsze coś zniszczą w okolicy. K***, mój teśc mieszka niedaleko nas i u niego "zabawa" z samochodami polega na przecinaniu uszczelek w przedniej i tylniej szybie i wyciąganie ich na zewnątrz :evil: Trudno takich ludzi nazwać kibicami :evil:
marylou ja mówię to samo m jak mi się czegoś nie chce robić :lol: Zazwyzcaj jak wraca do domu a mi się nie chciało gotować, bo np. mała marudziłą to m sam zrobi tylko potzrebuje instrukcji, ale kurde nigdy nie posprząta, czeka aż mi się poprawi i sama to zrobię :evil: Od porodu chyba ani razu nie schowałam odkurzacza, bo nigdy nie udaje mi sie sprzatnąć całego mieszkania za jednym zamachem :evil:
Emilia Asik26 marylou ja też pierwszy raz słyszę o badaniu oczek w tym wieku :wink: ale jak mus to mus. Tylko czy trezba mieć skierowanie od pediatry, bo nasza nic o tym nie mówiła :?

No i dzisiaj do koszmaru wydatków doszedł koszt nowej szafy, bo urwała się- w końcu "a nie mówiłam" :twisted:- prowadnica w szafie i drzwi wypadają i w końcu komuś spadną na głowę :?. Kupiliśmy nową listwę, ale raczej nic z tego, bo nie da się zamontować bez rozkręcania szafy a wtedy ta się na pewno rozpadnie. Koszt nowej szafy to ok. 2500zł. A m mi obiecał- świnia :evil: - jeszcze przed ciążą że kupimy nową i d***. A teraz kasy brak i na wyjazd nad morze trzeba oszczedzać :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam ale sobie pospałam spałam do 5 potem do 8

marylou poprawkę mam wwe wrześniu a tobie zycze leprzego samopoczucia,

co do sprzatania moj m sprzatadokładniej jak ja on szafki poodstwawia i wogóle ja nie mam na to siły, ale o spaniu mówi ze też moge sie przespac w dzien a ja niestety jak spie w dzien to w nocy nie moge :cry:

monika moj m za 2 tyg ma urlop z jednej strony sie ciesze ale z drugiej.....

sto lat dla 3 miesieczniaków Szymonka Dominika i Oli

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie zdążyłam wczoraj wieczorkiem zajrzeć do Was, bo oglądaliśmy z m „Testosteron”.... Jego rozbawił, a mnie uśpił....

OLEŃKA, SZYMONEK, DOMINIK – STO LAT!!!!!!!!!!

Marylou – a skorzystałaś z tego zaproszenia? :wink:

Mama79 – no nich no tylko Twój m spróbuje zablokować Ci nasze forum! To już my się wtedy z nim rozprawimy!

Kasia.S – mam stronę pajacyka ustawioną jako startową... Każdemu polecam!

Hmm, ja tez nie słyszałam o kontroli oczek u okulisty. Musze się zapytać lekarza...

[/b]

Maleństwo 11.09.2009 (9tc) [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lalka, no zakochalam sie w Marcelku!! Co przelatuje posty i widze ta fotke to normalnie...boska jest :)
Pozdrawiam wszystkie Mamuski i dzieciaczki nasze słodkie!

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasia.s ja też poklikałam i ustawiłam jako startową :)

Laseczki mam nadzieje że nas pamiętacie jeszcze :wink: :lol:

odezwe sie na spokojnie w środę całuski dla was!!!!

ale czytam was regularnie Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziwczeynki... zaraz wychodzimy do teściów z chłopakami, D dzwonił, że jak w miarę szybko wrócą (od 7 rano jadą z Południa), to na kolacyjke się przejedziemy do Jastarni :D
lalka... ty mnie nie strasz, ja często nie mam ani czasu ani apetytu porządnie zjeść... P dziś w nocy budził sie ciągle i jestem zmasakrowana, ale boli mnie gardło, więc może jego tez i z bólu nie dojadał :roll:
Monika82.. taaa... faceci to właśnie tacy mądrzy... wróci se czasem do domu, dzieciaka do noszenia przyzwyczai a potem się dziwić, że dzieci na leżąco płaczą :evil:
gomi... jak wyjedziecie, to nikomu szafa na głowę nie spadnie ;) a tak poważnie, to współczuję tego co się dzieje w okolicy, ja też mieszkam na "dzielnicy cudów"... pełno wokół czubków, nawet najbliższa sąsiadka ma shizofrenię i jej sie wydaje, że wszyscy sąsiedzi jej kradną prąd i wchodzą jej do mieszkania... ostatnio na nas złożyła nawet donos do "Energii" :shock: ... no ale samochodu nie mamy więc nikt go nie uszkadza ;)
kasiunia, a to jedyny na wrzesień?... dobrze, że będziesz miała liczne towarzystwo na poprawce... będzie raźniej ;)
joan... no jakoś nie bardzo :P mój mąz przystojniejszy :wink:
katiarott... pamiętamy :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEJSZEGO DLA OLENKI, SZYMONKA I DOMINISIA :D

fajnie :evil: zalatwilam sie chyba,
boli mnie gardlo i glowa i nos zapchany :evil: :evil: :evil:
a niedawno T byla chora....
i jeszcze ta goraczka na dworze,
nie mam sily skakac wokol Oli :evil: :evil: :evil:

http://www.olka.upd.pl

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

marylou ty jedziesz na kolację do Jastarni, a my mamy zamiar troszkę sie tam pobyczyc na plaży z małą- gdzieś pod koniec sierpnia. Jeszcze nie zarezerwowaliśmy pokoju, bo nie wiedziałam co z terminem następnego szczepienia, ale zdecydowaliśmy ze najwyżej zaszczepimy tydzień później. A możesz mi powiedzieć czy warto tam jechać z dzieckiem :?: Kto tam zazwyczaj przyjeżdża :?:

Jedziemy dziś do mojego taty poleżeć na leżaczkach na ogródki i zjeść grillika no i może tatuś sie zlituje i poratuje kaską np. na lusterko lub na szczepionkę dla małej :wink: W końcu taka piekna pogoda 30oC to to co lubię tylko chyba dla dzieci za gorąco :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziekujemy za zyczonka.... my zis sie pakujemy i jutro rano wyrabiamy paszport i popoludniu do polski :] jupi :]

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49550 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285 ... 2478  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]