Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 5:43 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49550 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284 ... 2478  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Dorotka S.W ja robię juz po 180 ml plus 6 miarek mleka.. i do tego daję na noc taką ilośc ;)

Marylou biedna jestes faktycznie.... napisałabym Ci odpoczywaj ale wiem jak jest z dwójką :roll: Całuski !!!!! ;)

Emila to dawaj fotki Wasze z dzieciństwa to porównamy :) :)

Litek udanego weekendu i wieczorku :)

A jam dość M poszedł do pracy.. i trochę mnie wkurzył dziś :twisted: Według niego to ja chyba nie mam wogóle czasu dla siebie... Jak mam chwolkę wolnego to mam robić to czego nie zrobiłam wcześniej :twisted: Z tego wynika że na kompa po prostu czasu nie mam.. i chyba na złość jemu nie bedę siadac nawet na chwilkę...... Mam już dość :!: :!: :!: :evil: :twisted: :twisted: Dziś zmieniłam już pościel, piorę druga pralkę, mały jak na złośc nie śpi jeszcze... naszykowałam prasowanie które dziś sciągnełam ze strychu i mam zamiar prasować ale jak mały zaśnie a nie chce spać.... :roll: Upał jak diabli u nas !!!!
Także słonka możliwie że nie będę zaglądać do Was...

Miłego weekendu Wam wszystkim !!!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MARCEL – STO LAT!!!!!!!!!!!

Asica – to się pewnie strachu najadłaś o Michałka... Ale będzie dobrze! A co do pracy – to będziemy trzymać kciuki, żeby się coś fajnego trafiło!
Doczytałam już – dobrze, że Michałkowi lepiej!

Niunia – oby na chrzcinach wszystko poszło jak trzeba! I żeby Oluś nie był głośniejszy od księdza... :wink:
He, he, Niunia – ja tez lubię mahjonga na kurniku, albo kulki... :D

Kasia.S – Kuba też je bardzo krótko, czasami 3-4 minuty. Dzieci już po prostu nauczyły się ssać bardziej efektywnie, więc zajmuje im to mniej czasu niż na początku.

Marylou – przytulasy!!!!!!! 8)

Gomi – nic się nie stanie jeśli przesuniesz termin szczepienia o tydzień. Gdzieś o tym było napisane – albo w gazetce „mam dziecko” albo „Dziecko”, już nie pamiętam w której.

Mama - bo facetom chyba się wydaje, że takie domowe prace to nie prace... I daltego sobotnie sprzątanie u mnie nalezy do m, żeby chocciaz raz w tygodniu poczuł co to znaczy "robić coś w domu" :wink:

A na dworze lata pełno takich małych czarnych "przecinków".... i obsiadają człowieka.... bleeee

Uciekam, bo Ktoś w wózku na ba;lkonie zaczął gadać... chyba do tych robaczków.... :lol: [/b]

Maleństwo 11.09.2009 (9tc) [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

o nie Mama protestujemy :evil: :evil: :evil:
jak taki mądry to teraz po każdym przyjściu z pracy wygłaszaj mu litanię ile kto zjadł, spał ile kupek zrobił i takie tam, bo przecież musisz się wygadać a i niech ci radzi jak przeżyć bolesny okres i jak rozwiązywać inne babskie problemy :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam porannie :)

Lalkowemu Marcelkowi - sto lat!!!!!

Joan i Emilka - lepiej z Michasiem - wlasnie przespal 9 h - znowu - i opchnal o 4:15 rano 120 ml mlesia... i poszedl w kime a mama do kompa :)

Joan, Marysia, Emilka, Niunia
- dziekuje za wiare we mnie :) Juz zaczelam sie rozgladac za praca. Chcialabym, zebysmy tu zostali, tu w Utah, bo czysto, spokojnie i tak jakos pomimo mormonow :) - dobre warunki do wychowywania dzieci. A chwile w stanach jeszcze zabawimy.... nie wiem jak dluga.... Zobaczymy, moze sie uda.. :)

Jonaman - a nie wydaje ci sie ze te nastolatki z "One Tree Hill" strasznie sie seksia ? I ogolnie - ni jak nie wygladaja na 17 lat.... :) I nadal jestem za Lukasem :)

DOrotka S.W
- wozek wypas :) No i Kacperek jak malowanie :) Nie pomoge w zageszczaniu - nie mam pojecia :)

mama - nie daj sie temu pracusiowi-mezowi!!! Kazdemu z nas nalezy sie chwila dla siebie - i jemu i tobie!!!! A zapomnial juz jak to jest opiekowac sie dzieciakami i miec dom na glowie? Moze mu trzeba przypomniec :twisted: :twisted: :twisted:

Mary - Kochanie, przytulasy... Nie daj sie tarczycy... Bidulka jestes... My tu trzymamy za ciebie kciukaski :)

Emila -to zostajesz honorowa e-matka-chrzestna :) U nas lekkie zamieszanie z tymi rodzicami chrzestnymi... Bo matka jest stryjeczna bratowa Grzesia a ojcem moj brat. Na chrzcinach nie bedzie ich obojga a reprezentowac ich beda nasi polscy znajomi...

MKangur - Baska to pikna kobitka.... No i lubie to imie :)

Leaga - mowisz o takich skomplikowanych dla facetow sprawach... :)

Kama - Gdzie jestes????????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wrócilismy na papu... już mi troche lepiej, ale wiecie co... no tegp jeszcze nie było... w drodze powrotnej z zakupów jakiś młody mężczyzna chciał mnie zaprosic na kawe :shock: jakos zupełnie mu nie przeszkadzało, ze szłam z 2 dzieci :roll:
mama... no chyba żartujesz... ja jak mi m zarzuca że niewiele robię to NIC nie robię :twisted: :twisted: wrca, a tu burdel, nie ugotowane, nie wyprane i WTEDY wie co znaczy, jak wygląda dom w którym się nie robi :P
emila... za wszelką cenę chcesz nas przekonać, że Milenka tyż twoja... hihi... no daj biednemu mężowi satysfakcję, niech się nie matrwi, ze to nie jego :wink: :lol:
aśka... spokospoko, na pewno znajdziesz super work... potraktuj szukanie pracy jako wspanialą przygodę i już od dziś powtarzaj do lustra "jestem najlepsza" jestem najlepsza" jestem najlepsza" :D 8)

Ostatnio zmieniony sob lip 14, 2007 12:52 pm przez marylou, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MArysia - to znaczy zes piekna i atrakcyjna, a dzieciaki dodaja ci tylko uroku :) I tak trztmac :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jep :D albo, ze przyciągam czubków :wink: :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To ja wole moja odpowiedz :)
Co do tego jestem najlepsza... ale w czym :) Juz wiem w robieniu ruskich pierogow!!!! :) :) :)

No to ja sie zezdjecie :)

oto jak podtapiam moje malenstwo - to cielsko duze to ja :)
Obrazek

A to Moje Michasiowate w roznych pozach :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

a to platfffuuuusyyyy mojego dziecka :) Jedna z bardziej calusmich czesci ciala :)
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mama79 bardzo mi miło, że za mną tęskniłaś :D a fotki wkleję tylko nie teraz, bo jestem na laptopie szwagierki i nie mam tu zdjęć
Mała była zachwycona kąpielą ale mniej wyjściem z wanny, darła się jakby ją ze skóry obdzierali, zresztą tak reaguje po każdej kąpieli odkąd przyjechałyśmy do Anglii, ale wczoraj to się naprawdę przestraszyłam i nie mam już najmniejszej ochotyn jej kąpać :cry:
joan gratulacje dla M
asica przykro mi z powodu pracy ale skoro masz na to tyle czasu to napewno znajdziesz coś fajnego TRZYMAM KCIUKI :D
Niunia111 ty też tęskniłaś?? jak miło :D powodzenia na chrzcinach

Przepraszam,że nie odpiszę wszystkim ale wpadłam do was na chwilę a mała już się obudziła i idziemy na zakupy.

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DLA MARCELKA- STO LAT!!!

uciekam, bo M woła :D [/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

emila no moze tak, tylko jak widze jak kasia sie meczy niepotrzebnie to mnie to denerwuje, taki mam charakter :roll: :wink:
asica ja jestem wlasnie po odcinku one tree hill :twisted: uwazam ze nathan jest super, jak on robi te swoje miny niewiniatka to sie rozplywam :lol: a na nastolatkow to nikt z nich nie wyglada oprocz tych co na lawce siedza i mecze komentuja 8) zdjecia Michalka super, przystojniak po tacie i slicznotka po mamusi :lol:
niunia czekamy na relacje z chrzcin!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnio zmieniony sob lip 14, 2007 1:37 pm przez joanman, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przede wszystkim dziekuję za komplementy zwłaszcza pod adresem dzieci :)
mary wiem , wiem, Zuzia narzeczona Kondradka :wink: co do Twoich dolegliwości myślę,ze ja najbardziej wiem co przeżywasz i jakie to uporczywe bo sama identyczne dolegliwości miewam :( I wiem jak ciężko jest z nim jak jeszcze nie można odpocząć tylko zajmować się trzeba dziećmi :( A jak sie widzi piękną kobiete na ulicy to nie dziwota ,że ma sie ją ochote na kawe zaprosić :wink:
asica sliczny maluszek :) a co on ma na policzku??bo ja gdzieś chyba czegoś nie doczytałam :roll:

Nadal nie moge wkleić zdjęcia, nie wiem, niby zmiejszam zdjęcie a jak robie wklej i wyslij to nic się nie dzieje :roll:

A my z Franiem szykujemy się na grila :) Jade po córke bo jest na wakacjach u cioci i od razu grila sobie zrobimy :) Będzie też druga moja siostra z dziecmi także będzie wesoło.Miłego popołudnia życzę :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oczywiście wszystkiego naj dla Marcelka od Marcelka :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak kochane myślicie że On coś robi wokól .. czy pracował czy nie to i tak jest tak samo.. teraz wraca z pracy wielce zmęczony i myśli że j anic w domu nie robię !!! A dzieci przewijanie, ubieranie kilka razy na dzień, pranie, prasowanie.. karmienie... Wstawanie w nocy !!!! Myśłi ze ja muszę byc wiecznie wypoczęta !!!!! Ja nie mam prawa być zmęczona.. Jak było z Paula dokładnie to samo.. wszystko przy niej robiłam ja :twisted: A tera jak juz ma ponad 2 lata to czasem ją zabierze na zakupy lub spacer i myśli że to wszystko.... A wychowanie to co tylko ja chciałam miec dzieci ?? A teraz to samo nie przewinie bo się "brzydzi" obiecywał w weekendy spać z małym i wytrzymał tylko jedną nockę !!!! Mówil "Jak karmisz butlą to będę Ci pomagał przeciez butlę może dawać każdy " :twisted: I chyba jedyny czas kiedy sie zajmował Danielem to wtedy kiedy był chory w szpitalu i zmieniał mnie na te pare godzin popołudniu... Ech można by tak wymieniać bez końca.. powiedziałam mu dziś że Oboje jesteśmy rodzicami nie tylko ja !!! A On tak rano nic przy dzieciach nie.. potem szedł do pracy.. wraca jak One już śpią więc co przy nich robi !!!!!! :twisted: :twisted: Kurka mam serdecznie dość a dziś na domiar złego mały nie chciał spać a jak mi wkońcu zasnął i wziełam się za prasowanie.. to dzwonek do drzwi Teściowa przyszła i mi go zbudziła a spał pół godzinki :twisted: Matko chyba wyjdę dziś z siebie..... po prostu mam dość wiecie... a co do tego co napisałaś Marylou nawet jakbym nie posprzątała to chyba by nie zauważył więc to nie przejdzie... A ja mam dość jak mi się nazbiera kupa prasowania to wolę to zrobić odrazu bo potem nie mam już co ubierać dzieciakom nie mówiąc o mnie...
Przepraszam was że tak się żalę.. On gotów wejść na forum i poczytać co napisałam.. kiedyś mi powiedział "Zablokuje Ci to forum " A ja mam tylko Was to jedyne co robię przy kompie no i gg i poczta mailowa i nic więcej...
wyżaliłam się i chyba mi lżej ale jest wiele co mi się nie podoba.. To że ugotuje obiad to coś wielkiego? Eee szkoda pisania...

idę do dzieciaków na dwór nie da się wyjść bo upał straszny Teściowa przyjdzie po Paulę koło 18 to przynajmniej ona na chwilkę sobie pobiega na dworze....

To pa :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kochana Mama-Zuzik po to masz nas żeby się wyżalić :P doskonale cię rozumiem, bo jak mieszkałam z Robertem też nic nie robił a przy dziecku na pewno by nie pomógł, już teraz przyjeżdża na miesiąc do polski i jak zapowiedziałam mu że czasem bedzie zajmował się Marcusiem to hmm reakcja niezbyt, potem łaskawie się zgodził ale bez przewijania- to co dziecko ma 12 godz w brudnej pieluszce :?: chodzić :? Zresztą i tak bym nie zostawiła z nim Marcusia bo bym się bała
Faceci :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam przeczytałam wszystko i nadroniłam ale widzę że nikt za mną nie tęsknił
co do egzaminów to tak jak się spodziewałam oddałam pustą kartkę :cry: ale pocieszające jest to że zrobiło to ok 80% osób w ciągu pierwszych 10 min :lol:
usg brzuszka wypadło ok wszystko w normie ale przynajmniej dowiedziałam się ciekawych rzeczy że mały bakterią zaraził się najprawdopodobniej w szpitalu a powikłaniem było zapalenie pępka

nie dam rady wszystkim odpisać a to co pamiętam to

kasias córeczka słodka no a na zagłodzoną nie wygląda to jeśli chodzi o karmienie to nie pomogę sama kombinowałam jak mogłam a teraz już bardzo mało karmię ale może od jutra się postaram

asik ale laska z ciebie a dzieciaczki cudne

dorotka foteczki śliczne, fajną karocę ma kacper cały ką[plet 2400 czy tylko spacerówka doczytałam u mnie fotelik wpinany w wózek to tez podstawa

życzenia dla ernesta i wszystkich trzymiesięczniaków Maksa Tosi i marcelka

co do smoka to mały w dzień chce tylko jak jest głodny a tak płacze jak się mu go daje, a w nocy bez smoka

asica matki są przewrażliwione śpi może chory nieśpi może go coś boli i tak wkółko wiem po sobie,no i powodzenia w szukaniu nowej pracy

gomi samochód to skarbonka tylko z bieżącymi wydatkami a do tego jak ktoś coś zepsuje to skarbonka bez dna współczuje wydatków

kasia80 moja kuzynka ma sklep z zabawkami i ma właśnie tą karuzelkę kiedyś zrobiłyśmy żywą reklamę tak mu się podobało a jak wyciągłam to ryk na cały sklep, a swoją drogą na długo to nie starczy bo to tylko do 9 kg

niunia udanych chrzcin

litek :lol:

marylou wiem co czujesz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wystarczy codziennie kliknąć na linki zamieszczone tutaj i pomóc:

1. Pajacyk www.pajacyk.pl
klikamy na brzuszek pajacyka i jednym kliknięciem dorzucamy swoje 5gr. do czyjegoś posiłku.

2. Polskie Serce www.polskieserce.pl
Klikasz w 5-cio groszówkę i ofiarowujesz 5gr na szczytny cel.

3. Z miłości serca www.zmilosciserc.pl/donate.php
Klikasz " DODAJ " pomiędzy dwoma serduszkami i dodajesz kolejne 5gr.

4. Okruszek www.okruszek.org.pl
Klikasz " Na Chleb " i dodajesz " 5gr.

Razem to 20gr dziennie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moj m wyszedł z Domnikiem na spacer, zebym mogła wejść na forum.
Wczoraj byłam w "zlotych tarasach", nie zrobiły na mnie wrażenia i niestety nic ładnego do ubrania nie znalazłam :( , a tak bardzo chciałabym ładną nową bluzeczkę skończyło się tylko na kawie
Dziś zrobiłam m niesepodznkę. Mama wróciła z małym ze spacerku, karmię a m dzwoni z pracy (musiał dzis pójść bo ma dużo zaległości) i mówi, czy może się spóźnić bo Orient Express przeyjedzie do Wawy i on chce zobaczyć (mój m interesuje się od zawsze pociągami, nawet mnie kiedyś na tydzień do Wolsztyna wyciągnął, zeby mi pokazać stare parowozy), więc mówię, ze spoko może być później, ale mama podsunęła mi pomysł, zebym tam pojechała z Dominikiem, wzięła aparat, m się ucieszy, biegiem się zebrałam, przewinęłam szybko miśka, wzięłam fotelik (na szczęście miesci się pod wózkiem) i ... 20 min czekałam na autobus, ale pociag też się spóźnił, więc wyszło super a m się ucieszył.

Ok odpisuję
Zdjęcia wkleję jak zrobię, może jutro bo cyfrówka kiepsko robi wieczorem

Litek wytrwałości w ćwiczeniach. Co do smoka do butelki to ja kupuję w aptece smok Nutricia dla wcześniaków (niby jednorazowe, ale ja używam kilkakrotnie) są duże i podobno najbardziej oddają kształtem pierś, Dominik nie ma problemu.
Niunia chodzi mi o listę nas kwietniówek z datami ur naszych maluchów. Powodzenia na chrzcinach
Kasia80, Trzydziestka_kr mój też się krztusi slina i ma czkawki.
Gomi współczuję. Dobrze, ze się udało taniej te lusterka załatwić. Nam też w poprzednim samochodzie "załatwili" lusterko, podobno jakiś pijak jak szedł w nocy, obudowa wisiała, ale lusterko trzeba było kupić. Ale u Ciebie niestety często się to zdarza, mieszkasz koło stadionu piłkarskiego :?:
Asik26 z takimi małymi do okulisty :?: , pierwsze słyszę, a czy któraś jeszcze też idzie do okulisty z dzieckiem :?:
Asica dobrze, że Michałkiem już wszystko ok. Ja właśnie też ma dylematy z tym mlekiem - niby w lodówce można trzymać 24h, można też mrozić, ale jakoś mam blokadę, zeby podać mleko po zamrożeniu, nie wiem czy nie będzie go bolał brzuszek, dlatego wczoraj cały dzień "laktaczyłam" i takie świaże zostawiłam na moje krótkie wyjście.

Sto lat w zdrowiu i uśmiechu 3-miesięczniakom Tosi Marcelka Maksymiliana,

i spóźnione imieninowe, ale wczoraj nie miałam czasu wejsć na forum
Sto lat w zdrowiu i uśmiechu dla Ernesta

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mama79 pisze:
Emila to dawaj fotki Wasze z dzieciństwa to porównamy :) :)

No jak mi skaner mąż zrobi :)

Teraz sobie szykujemy pycha kolacyjkę... Niby nic, a cieszy... Sałatka grecka i grzanki czosnkowe z serem i winko :D
Emilka u babci, Milenka spi 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Emilia to miłego wieczorku, pycha jedzonko.........
Czy Milenkę nie boli brzuszek po czosnku, bo ja chyba też już niedługo zjem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziewczynki.. coś niewiele nas dziś tu...
asica... twój synek jest cudny!! :) taki podobny naczyniaczek Konrad ma na brzuszku.. kiedyś był mocno czerwony a teraz jest dużo bledszy i przestał być wypukły, pewnie Michasiowi też sie wchłonie...
asik :D
mama79... przykro czytać to co piszesz... niestety u wielu mężczyzn pokutuje jeszcze przekonanie, że praca w domu do żadna praca... jak mi mój czasem mówi, że on pracuje cały dzień i ma prawo być zmęczony, to go sprowadzam na ziemie i mówię, żę ja za to pracuję całą dobę... a teraz niech jeszcze spróbuje fikać to mu dodatkowo powiem, że jeszcze robię to ciężko chora :twisted: wracając do tematu to nie jestem typem feministki ale szlag mnie trafia jak się komus wydaje, że kobiety w domu "SIEDZĄ"... najgorsze jest to, ze my nie umiemy sobie najczęściej facetów "wychować"- nie każdy sie też da... jak za takiego mamusia wszystko robiła, to nie wie jak sie pralkę włącza :roll: ...a z drugiej strony... z nimi źle... a bez nich jeszcze gorzej :lol:
leaga oj... coś się nie zapowiada, że się wam z R ułoży :( :(
kasiunia... a kiedy poprawka?
emila... no to milusio... tylko niech nikt nikomu nie wytyka ile zjadł ;)

a ja jestem zła na mojego m... najpierw przysłał smsa, że siedzi za sceną koncertu gdzie gra Wisniewski... a ja od razu mam wizje roznegliżowanych tancerek i mega biby :? ... a teraz kurde zadzwonił.... spytać jak wynik meczu :evil: :evil: ... ani kocham ani pocałuj mnie w dupę :roll: :x

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49550 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284 ... 2478  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]