Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:27 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Kikap właśnie zastanawiam się, co zrobić, bo planowo jestem zapisana na 25.08, ale może rzeczywiście pójść na taką kontrolę po niedzieli.. W sumie czuję się dobrze...sama nie wiem, czy ta przyspieszona wizyta jest konieczna..

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

violka84 , jak odpuścisz sobie tance i jakieś dalekie spacery to wydaje mi sie ze taki pobyt do 21-22 nie powinien ci zaszkodzić. A na pewno młodym będzie miło, że przyszłaś i nie stało puste krzesło. Może zostaw sobie ostateczną decyzje na rano w zależności jak się będziesz czuła ostatecznie.

Ja tez mam jutro ślub brata i później przyjęcie.... właśnie robię kwiaty na stoły i samochód, o 21 jedziemy stroić sale i od rana też full rzeczy do załatwienia. Oczywiście wielu odmówiłam, bo odpoczynek malucha jest dla mnie ważniejszy, ale zupełnie olać nie potrafię 8)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sowa oczywiście, że ostateczną decyzje podejmę jutro :) To fajnie, Ty też jutro bawisz się na weselu ;) Oczywiście u mnie zero tańców, ostatnio też tak było.

Wow, 29 str ;)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tanców chyba nie będzie, bo to przyjęcie na ok 30 osób... obiad, zakąski i takie pierdoliki 8)

Ciesze sie bardziej na tą imprezkę, bo poznana na panieńskim dziewczyna ma mi pożyczyć detektor tętna malucha :D co do reszty poki co sceptycznie jestem nastawiona, ale ile usiedzę tyle będę ...za szybko zmyć się tez nie mogę bo jestem świadkową
.... mam tylko nadzieje, że za taxi nie będę musiała później robić przynajmniej jako wyznaczona odgórnie do tego celu osoba :twisted:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sowa Detektor tętna... fajnie, tez bym sprawdziła Maluchowi serduszko. Z drugiej strony bałabym się, że nie znajdę i wtedy to byłaby panika :roll: Raz mi lekarka na USG opowiadała, że moja gin (która właśnie bada tętno detektorem na wizycie) badała Maluszka takiej dziewczynie i nie można było znaleźć tętna... Od razu wysłała dziewczynę do pokoju obok na USG, właśnie do tej dr która opowiadała mi o tym. I okazało się, że Dzidzia w najlepsze fika koziołki ;) A dziewczyna podobno już dziecko pochowała... i ile strachu się najadła... Także mam takie mieszane uczucia... Ale fajnie jest posłuchać - ja już słyszałam u mojej gin w 12 tc.

Nie daj się za bardzo eksploatować na tym weselu...A zwłaszcza nie rób za nocnego kierowcę...Trudno - niech po taksówki dzwonią ;)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

violka84 pisze:
Kikap właśnie zastanawiam się, co zrobić, bo planowo jestem zapisana na 25.08, ale może rzeczywiście pójść na taką kontrolę po niedzieli.. W sumie czuję się dobrze...sama nie wiem, czy ta przyspieszona wizyta jest konieczna..

Wylądowałaś na ostrym dyżurze w szpitalu i ty sie zastanawiasz czy wcześniejsza wizyta jest konieczna??? To przestań i po prostu idź. Niech Cie twój lekarz zbada i podejmie decyzje co robić...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kikap to może rzeczywiście się wybiorę... Po prostu już tyle razy siałam panikę, naprawdę dmucham na zimne, i wiem, że moja lekarka tez nie lubi, jak się panikuje bez potrzeby. Pójdę, powiem, co się wydarzyło przez ten czas, a planowa wizyta 25. pewnie i tak się odbędzie, bo skończy mi się zwolnienie. A wtedy w szpitalu lekarka zbadała mnie na wszystkie sposoby, w tym USG i stwierdziła, że nic niepokojącego się nie dzieje...
Kikap raczej wszyscy mnie przywołują do porządku, żebym tak nie panikowała ;) Ja już miałam 5x USG i raz badanie tętna detektorem... przez ten mój strach...

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Widze różnicę pomiędzy panikowaniem a kontrola czy dawki leków przepisane w szpitalu są jeszcze konieczne i dobre?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A to się zgadza - jak najbardziej :) Zaraz po tej historii ze szpitalem dzwoniłam do mojej lekarki i powiedziała, że no-spa nie zaszkodzi (nie wiedziałam jeszcze wtedy, że jest już na urlopie :oops: ), pytanie tylko, czy trzeba nadal brać i rzeczywiście dobrze zrobię, jak pójdę na kontrolę.

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam dziewczyny
dawno się nie odzywałam a to dlatego że więcej siedzę na dworze z młodym a wieczorem już nie mam siły siedzieć przy kompie. Weekend mam wolny bo młodego sprzedałam dziadkom:) pojechali na 3 dni w góry a mąż dziś i jutro w pracy na popołudniu więc mam dwa dni do siebie, może trochę poprasuję i posprzątam:) ale przede wszystkim odpocznę:) rano zrobiłam sobie drobne zakupy w tesco na szczęście jeszcze nie było tłumów:) i zrobiłam sobie spacerek do domu.
dzisiaj się w miarę dobrze czuję bo wczoraj od samego rana masakra a jeszcze musiałam jechać do pracy z L4 i po mojego męża, ale jak wróciłam do domu to już nic nie robiłam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

co tu taka cisssszaaaa ? jakiś ogolnopolski łikend bez kompa???

Ja juz po śłubowaniu brachola.. całkiem przyjemnie było i niezbyt męcząco, bo po pierwszej byliśmy już w domu mając za sobą rolę transportera... małż się zsolidaryzował też nie pił i jeździł drugim autem więc szybciej poszło rozgonienie towarzystwa 8)

rozpracowuje detektor tętna od koleżanki :D czadowa sprawa i ciezko sie nie uśmiechnąć na dźwięk pikaweczki :D A w takich miejscach go znajduję, że w zyciu bym nie pomyślala, ze aż tak sobie buszuje po brzuchu :D Zresztą i tak podsłuch maks pare sekund bo zwiewa dalej :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!

Bylam na dzialce u teścia i dlatego nie zaglądalam w weekend (mogliby wymyśleć polskie słowo dla tych dwóch dni :? ). Zauwazyłam od trzech dni, że jak poleżę na boku, a potem przekręcę się na plecy to wtedy z mojego brzuszka w okolicy pepka wystaje okrągła "piłka" wielkości lekko ugiętej dłoni - mam nawet zdjęcie, ale w telefonie. Bardzo fajnie wygląda. Też tak się u Was zdarza? :lol: :lol:

Detoktora tętna zazdroszczę. Przez słuchawki od ciśnieniomierza nic nie słychać. Mama mi mówiła, że jak nie było usg za jej czasów, to lekarze tak szukali tętna, ale pewnie mój stetoskop jest mało czuły.
Skoro piszesz, że jest dobrym rozwiązaniem to fajnie, bo mam zamiar sobie kupić odkąd pierwszy raz o nim wspomniałyście.

Możesz napisać jaki masz ten detektor? z monitorem, czy zwykły?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja weekend w domu spedziłam ale był biegany, szalony wiec i czasu nie miałam na internet. Dzis mam kontrole u gina. Mam nadzieję ze da mi L4 i ze z dzidzią wszystko w porzadku. Ogólnie myślę że tak wiec raczej to mnie nie martwi. Czuje w nocy jak sie maluszek o kregosłup obija. Śmieszne to uczucie bo ruchów dziecka jako takich nie czuje ale pulsujący bój kręgosłupa taki jakby ktoś po nim skakał. Ortopeda twierdzi że własnie ktos po nim skacze i dlatego leżenie na plecach nie jest juz możliwe bo gówniarz sobie zabawe znalazł...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam dziewczynki :)

A u mnie leżenia ciąg dalszy... Wczoraj pojawiły mi się znowu twardnienia w dole brzuszka, nie są często, ale jednak są... Dziś rano znowu się powtórzyło, dzwoniłam do mojej gin. - mam brać no-spę 3x2 tabl. i w środę na kontrolę. Staram się dużo odpoczywać, bo to są pewnie skutki wesela :roll: Mimo, iż wyszliśmy już o 21, to i tak organizm się przeciążył... Oj, jednak muszę duuużo wypoczywać. Dziś w nocy 2x poczułam takie puknięcia w środku brzuszka - czyżby to już Dzidzia daje znać o sobie...? ;)

Sowa ciesze się, że weselicho udane i dobrze je zniosłaś :) Jednak robiłaś za szofera ;) Ty to dzielna jesteś ;)
Z tym detektorem to masz fajnie, ale nie bałaś się go pierwszy raz uruchomić? Ja bym się bała, ale ze mnie to taki cykor ;) Mi tez się wydaje, że Maluch wędruje, czuję takie bąbelki - raz z jednej, raz na środku, raz z drugiej strony :)

Kasieńka
mi właśnie czasem wyskakuje taka piłka, ale jest ona twarda, więc nie za dobrze... To są u mnie te twardnienia. I biorę no-spę na to. Ostatnio, jak posiedziałam kilka dni w domciu, to przeszło całkowicie, ale wystarczyło to wesele i trochę chodzenia w niedzielę, żeby wróciło... Więc znowu muszę leżeć w domku.

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

e tam czego tu sie bac... wszystko jest dla ludzi 8) wiedziałam mniej więcej jakiego dźwięku szukać i w końcu znalazłam... chwile to trwało, ale sie nie stresowałam tylko dalej szukałam 8) Pierw chciałam sprawdzić czy słyszę moje serducho, nie usłyszalam :shock: więc tym bardziej z dystansem podeszłam do tego co mogę przez to usłyszeć 8) ale po chwili znalazłam moją małą pompeczkę i od razu mimowolny bananek na twarzy :D

Teraz mam przerwę w podsłuchiwaniu, bo baterie padły :twisted:

Swoją drogą też coś już tam czuję, ale że mam problemy z pneumatyką i resztą trawienia to nie wiem jak to traktować jeszcze..... chyba za wcześnie tak na zdrowy rozsądek patrząc 8) ale nie mogę się doczekać aż będę miała pewność, że to TO :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sowa nie dziwię się, że miałaś bananka na twarzy ;) To niesamowite uczucie :) Ja może podsłucham serduszko w środę na wizycie ;)

Idę coś zjeść, bo już mnie ssie ;)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiecie co? stresika łapie... że też sie musiałam na 18:40 umówić. Nie mogłam na 12??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kikap nie stresuj się, wszystko będzie dobrze ;) Że też zawsze musimy tak panikować ;) Trzymam kciuki za wizytę!
Ja idę w środę rano na kontrolę, pewnie też mnie strach obleci. Od razu oddam mocz i krew do badania.

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jade

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kikap powodzenia, przyjemnosci i czekamy na relacje :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]