Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:36 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

hej...
nie mam czasu na forum :( przepraszam.....

jak Nina spi to ja zasuwam w domku, a ze ostatnio dziadki nie moga na spacer to ja z nią chodze wiec 3 godz. z "zycia domowego" wyjete :?
ciesze sie bo Nina w koncu złapała swój rytm dnia..... budzimy sie o 8mej - przebieramy dupke, mama pije kawe i je sniadanko, potem Ninusia doi cyce i spimy tak do ok.10tej.... potem niecale 2 godzinki bawimy sie, ogarniamy chałupe itp. i po butli 150ml idziemy na spacer. Mała pogodziła sie juz na dobre z wózkiem i zazwyczaj momentalnie zasypia :lol: i śpi tak od 2-3godzin. Taka chłodna aura zdecydowanie lepiej jej słuzy... potem domek, obiadek, w trakcie cycki i ok.17tej butla nr 2 i spanko w domku do 18-18.30. No a potem troszke TV bo Ninka uwielbia tego rodzaju rozrywke :wink: kąpanko, cycunie, troche oddechu i jak trzeba to butla nr 3 i spanko....
Z tym spaniem w domu to fuksem mi sie udało.... Ostatnią deską ratunku okazał sie wózek w domu... miałam dosc lezenia z nia tyle czasu ile spała i mymlania moich cycków.... po czym jak wstalam to Nina sie zaraz budziła... łózeczko natomiast sprawdza sie tylko w nocy.... Kupilismy fajna, lekka spacerowke Disneya na allegro i..... TO DZIAŁA!!!! Po jedzonku pakuje mala do wózka, powoze te 10minut, po ciiiiiiiiiiiiiiiiciam i śpi :lol:

EMPI ja Ninke szczepilam od razu 3 szczepionkami - skojarzoną, pneumo i rota i tak tez zalecał - a moze inaczej - nie widzial zadnych przeciwskazan i Niny pediatra do ktorego jezdzimy prywatnie i pediatra z ośrodka. Jesli chodzi o jakies skutki uboczne to Nina takich nie miala... Ani temperatury, ani obrzeku... jedyne co to po szczepieniu spi mi cały dzien, ale na to akurat nie narzekam :D

Marrynko moje gratulacje powrotu do figury :wink: a co do wzroku - dbaj juz teraz bo u mnie zaczeło sie od -0,5 a doszlo do -3,75 :(
joasiu jak tam cwiczenia? dajesz rade?

Agus pisz co u Was bo sie steskniłysmy.. jak Michas? jak sie mieszka pod stolica??? jak sobie radzisz? buziole dla Michasia

A moja córa juz spi dlatego moge pisac... piszę juz, bo zwykle pada o 22giej, a dzis juz od 20.50 :) no ale uspilam ja w wózku :roll: wyobrazcie sobie, ze dopiero dzis wieczorem /po 10 dniach/ zrobila mi w miare normalna kupe - tzn. nie zielona i nie sraczke... dzwonilam do pediatry i doszlismy do wniosku, ze przyczyna tych brzydkich sraczek byla najprawdopodobniej Nystatyna podawana na plesniawki... wycofalam ten lek i obaczymy czy poprawa w kupach sie utrzyma....
spadam bo jestem zmeczona :?
buziaki i dobrej nocy :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć mamusie

No i moją Zosię też dopadło choróbsko. Byłyśmy wczoraj u lekarza, dostała zestaw leków no i skierowanie na badanie moczu. Dziś rano poszłyśmy też zrobić morfologię, bo ostatnim razem coś kiepsko wyszła.
Trafiłam na jakąś dziwną pigułę, której ręce latały jak na solidnym kacu, dziecko musiała kłuć dwa razy "bo jej się źle trafiło" pobieranie krwi trwało 20 minut!
Zosiek daje mi tak popalić że wysiadam :( Non stop na rękach, drzemki po 5- 15 minut- masakra. Jeszcze kupy drugi dzień nie zrobiła.
Jeść nie chce, pić nie chce, spać nie chce... właśnie teraz skończyłam ją usypiać -od godziny 19.30 :? Co chwilkę wybudza się i popłakuje.
A jaka paranoja z lekarzem. Chciałam zamówić wizytę domową bo strasznie padał deszcz i nie miałam jak dostać się z małą do przychodni, a pani doktor powiedziała mi że nie ma przeciwwskazań do tego żeby dziecko przyprowadzić do przychodni a deszcz jej dobrze zrobi :shock:

Aguś jak miło Cię widzieć. Przepraszam, że nie odpisałam na ostatniego sms'ka ,ale ostatnimi czasy nie wiem nawet jak się nazywam.
I jak? Zadomowiona już? Jak Michałek?
Napisz co u Was!

Marrynko widzę że z jedzeniem Cleo jest zupełnie jak z jedzeniem Zosi. Kurka, ja już nie wiem w jaki sposób wmusić w nią więcej jedzenia. Ostatnio zaczęła mi ładnie jeść i teraz przez to choróbsko znów to samo.

Empi taki głupi okres teraz że wszystkie dzieciaczki chorują. Mam nadzieję, że Julci szybciutko przejdzie. Uściskaj ją mocno od ciotki ;)

Izuś Kingusię też wyściskaj ode mnie. Oby poczuła się lepiej. Ja myślę, że to faktycznie po szczepiące taka zmiana zachowania.
Będzie dobrze ;)

Edytko zazdroszę takie rytmu dnia. U nas wszystko się rozregulowało. A z ćwiczeniami... no na razie daję radę. Choć po takich dniach jak ostatnio funduje mi córcia marzę tylko o łóżku ale TRZA BYĆ TWARDYM A NIE MIĘTKIM ;)

Buziaki dla wszystkich!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a myslalam ze juz nikt nie wejdzie. :D :D
ja też się za wami stęskniłam...
zadomowić się zadomowiłam w Kajetanach.domek jest super,właściciel porządny człowiek,okolica całkiem fajna.)
Michas sie dostosował prawie od razu.w sumie tylko jeden dzien byl troche rozkojarzony :D
nas tez dopadlo przeziebienie.cala nasza trójka jest bardzo pociągająca :D
emcio dostaje kropelki do noska otrivin i ambrosol w syropku na kaszelek zeby odksztusic flegme z oskrzeli...
ma juz 65 cm i wazy 7kg :lol: :lol: :lol: jest taki kochany...jutro powrzucam zdjatka do galerii bo dzis nie mam sily.jeszcze za malo snu bo oczy mnie napierniczaja od rana. :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzień dobry Piękne

muszę sie Wam pochwalić

Moja mała zasnęła wczoraj przed 21:00 a obudziła sie dopiero po 6:00 spała ponad 9 godzin...

najadła sie i teraz już śpi ok. 40 minut... i to sama zasnęła - co prawda położyłam ją w naszym łóżku ale co tam...

może faktycznie jej marudzenie było spowodowane szczepieniem...
oby...

buziaki na cały weekend
:cmo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No proszę jaki ruch ;)
Kurcze my walczymy z katarem i coś nam kiepsko idzie-Eurespal,Euphorbium,maść majerankowa i Nasivin niestety nic nie dają :? a nie wychodzimy z domu,ani małej nie kąpie :roll: juz sama nie wiem....
W mieszkaniu też już jest ciepło bo przecież grzeją...
Nie wiem,już nic naprawdę nie wiem :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moze sprobuj oczyscic nosek i jednak wyjsc na troszke na dwor-lepiej sie bedzie ddychalo i katarek moze szypciej przejsc-my juz prawie nie mamy a na dworku codziennie :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

uuu ale mam zaległości, u nas odpukać narazie było bez chorób, ale tata wrócił ze szkolenia chory więc nas też to czeka, ja znowu musze zmienić pracę wiec mam zagonkę, caluski dla dzieci i mamuś!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hejka!

Dzis Cleo obudziła sie o 6.00, zasnęła ok 8.00 i spi do teraz :shock:

Iza a jednak to prawda, ze dzieci przesypiaja nocke...kiedy mnie to spotka :roll:

empi tak jak jatoszka pisze jezeli nie pada, to idz z Julcia na spacerek. Mój lekarz powiedział, ze to dobrze wietrzyć dzieci, gdy maja katar. Wychodzę z Cleo codziennie ( ale u nas sloneczko swieci i jest ok 16st) i widać poprawe, bo katarek wciaż lekki ją męczy.
Dużo zdrówka dla Julci :cmo:

Joasiu
jak Zosia? A jedzeniem sie nie przejmuj, jak Cleo sie gorzej czuła, to tez mało jadła. To normalne, ze nie maja wtedy apetytu.

agus hejka! Ale ci chłop rosnie. Już 7kg!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

empi-i jak katarek?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wczoraj byłyśmy trochę na dworze i katar jest nadal...
To już 8 dzień :roll:
Poczekam do jutra i jak coś znów nawiedzę lekarza bo przecież ile można...
W ogóle moje dziecko kończy dziś 7 miesięcy!!! :D:D:D:D:D:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Karolcia no wiesz - nasza KROPUNIA od początku w miarę ładnie spała w nocy a w dzień sama wiesz gehenna - może w nocy chciała nam wynagrodzić... swoje krzyki w dzień...

na pewno sie doczekasz.... zobaczysz...

Empi ja z małą jak miała katarek chodziłam na spacery bo na świeżym powietrzu lepiej jej sie oddychało - nawet zaleca sie to jeśli oczywiście dziecko nie ma gorączki
życzę powodzenia

Asiu dziękujemy za słowa wsparcia i za uścisku które również kierujemy do Zosieńki ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

sto lat dla dzisiejszej jubilatki :hbd:

Obrazek

Ostatnio zmieniony pn wrz 22, 2008 10:40 am przez jatoszka, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

empi ogromny BUZIAK dla Julci :kitt: :bal: :cmo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziekuje w imieniu córy :D:D:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej.

Korzystam z chwili, że Zosiaczek śpi i piszę do Was.

Empi wszystkiego dobrego dla Juleczki z okazji miniurodzinek ;)
I oby katarek szybko minął

Aguś no to bombowo Michaś przybiera na wadze :lol: 7kg to już ładny wynik.
Zosia była ważona w czwartek i waży 5700, troszkę mało w porównaniu do Waszych pociech, ale biorąc pod uwagę jej wagę urodzeniową to i tak jest super. Za to w centymetrach leci że ho ho... Teraz ma jakieś 66 cm.

Marrynko też chętnie wybrałabym się z Zosią na spacerek, ale lekarz zabronił.
A moja księżniczka dalej pociągająca, ale kaszel powoli ustępuje.

Dziś odebrała wyniki badań krwi i moczu i kamień z serca bo wszystko wyszło dobrze.

Dziewczynki, bardzo mi brakuje tego pisania o wszystkim, nie tylko o dzieciaczkach- które bez wątpienia są w tej chwili dla nas najważniejsze.
Pamiętacie? Na "wieściach z brzuszka" pisałyśmy o wszystkim- dosłownie.

Nie pomyślcie sobie o mnie niczego złego, ale mam dziś takiego lenia że nadal łażę w piżamie. Pora myśleć o obiedzie a ja dopiero zjadłam śniadanie. Boziu Booziu, co się ze mną porobiło..

Napiszcie co u Was.
Buziaki dla wszystkich pociech ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Joasiu widzisz tak sie jakos porobiło, że piszemy tylko o dzieciach...wiesz mi tez brakuje "rozmów" o wszystkim i brakuje mi WAS. Zaglądam tu codziennie kilka razy, ale z kim mam pisać.. :? :(
A poza tym jak cwiczenia?
Ja se codziennie mówię, ze jak mat wróci z pracy, to wskoczę na rowerek i pojeżdżę trochę....ale na mówieniu sie kończy :oops:
Ale za to nie jem niczego słodkiego ( no prawie :wink: ) i już widac efekty.

Dziewczyny meldować się proszę :!: :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka...

najpierw 100 lat!!! dla Julii :lol: i duzo zdrówka :D

ja tak jak JOASIA pisze gdy Nina śpi... U nas nadal problem kupkowy, ale dzwonilam ponownie do pediatry i mówil, ze najprawdopodobniej to zasługa wprowadzania coraz czesciej sztucznego mleka. Jesli kupki sa nie czesciej jak 3xdziennie, nie ma goraczki, bóli brzucha to OK. Mam jej dawac jakis Sinlac /nie wiem czy dobrze zrozumialam nazwe przez kom./ bo w Lacidofilu, ktory daje malej tez sa czastkowe ilosci mleka krowiego :shock: A Nina ostatnio pierdzi jak dzika, ale dzis w nocy te pierdusy ją bolały :( i tym sposobem nie spałysmy obie aż od 4tej do 7mej. Rozbudziła mi sie kompletnie :evil: we wózku zasnąć nie chciała, w lóżku ze mna odpadało bo pić z cyca tez nie mogła - no bo była tak obzarta, ze aż jej sie cofało, jedynie na raczkach zasypiała, ale ja sie tak nie bawie!!! :evil: W koncu Bartek ją wziął, ponosił i dopiero padła przytulając sie do mojego cycka. Jednak co ja jestem niewyspana to moje :roll:
Ogólnie nie jest źle - Ninka to juz duża dziewczynka. Goni Michasia AGUSKI. Dzis ją ważyłam bo zalecił pediatra w związku z tymi luznymi, zielonymi kupami i nasza panna w rajstopkach i body +suchy pampers ważyła 6850g :shock: czyli te 6600g siedzi u niej na bank :D

Joasiu ja dzisiaj tez miałam ochote nie wstawac w wyra - ta pogoda tez robi swoje... no ale zadziałała siła wyzsza imieniem Nina :wink: a naprawde jestem zmęczona...

Izus no ijak tam seksik? Przemogłas sie? Ja kupilam te zel nawilzający o kórym wspominały dziewczyny i było o wiele lepiej... ale

No wlasnie laski - u mnie chyba jest cos nie tak po porodzie z tą pi&*ą :? podczas nuemerków czuję mocne parcie na pęcherz, a jak po wszystkiem idę siusiu to mnie tak szczypie, ze szok :shock: co to kuźwa moze być? :oops:

Marrynko co tam u Was? jak pogoda? jesien juz zawitała? u nas ponuro, deszczowo, do dupy :(

agus jak tam u rodziców? pewnie lelkają Michasia, co? :lol: [/i]

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

edyta u nas " polska (holenderska) złota jesień". Jest dosc ciepełko i słonecznie. pogoda akurat na spacerki, ale niestety nie możemy wyjsc, bo gumę złapałam w wózku a sklep rowerowy, w którym by to naprawili dzis jest zamknięty :(
Co do seksu, to u mnie jest różnie. Czasami mam takie suchoty, ze szok. A innym razem leci ze mnie jak nigdy dotąd :roll: Raz też mnie pecherz bolał, a podczas siusiu piekło strasznie, ale przeszło. Mysle, ze to jakis nasz tymczasowy mankament.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kochane to fakt ostatnio nasze tematy są monotematyczne ale co zrobić w końcu nasze pociechy to cały nasz świat...

a z seksikiem to chyba ze mną jest coś nie tak - zachowuje sie dosłownie jak dziewica... w pewnym momencie po prostu brak dostępu i już...
nie kupiłam żelu - muszę kupić ale na razie walczę z blokadą psychiczną i sama już nie wiem czy bardziej boję sie bólu czy bardziej kolejnej ciąży ...

:roll: :roll: :roll: :roll:

aha kochane w jakiej kondycji są wasze włosy???
bo mi dosłownie garściami wypadają ...

jestem już załamana...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Iza u mnie w łazience za każdym razem, gdy myję włosy zostaje dywan na podłodze. Moje kłaki są dosłownie wszędzie :shock: Najgorzej, ze też w łóżeczku Cleo, bo jak się schylam, to wpadają. Łykam witaminy, ale to nic nie daje. czytałam, ze w ciąży mieszek włosa się wzmocnił i wtedy nam nie wypadały, teraz wrócił do normy i to co miało naturalnie wypasć nam podczas ciązy wypada teraz. Ponoć dlatego wydaje nam się ze wyłysiejemy :roll: Cóż kiedys ponoć to minie...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]