Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:27 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

z apetytem na razie za szybko odtrąbiłam sukces, bo w euforii zaciągnęłam małża do maca i .... się zmarnowało. Przynajmniej ochota na jedzenie wróciła to może tak metodą prób i błędów w końcu się najem 8)
Magnolia_82 szybciutko jak na biodra chyba... może poszukaj jakichś ćwiczeń na to, żeby rozluźnić mięśnie?? Oczywiście jak coś znajdziesz to podrzucaj... pewnie każdą z nas to czeka prędzej czy później :wink:

Tak się dzisiaj rozmarzyłam, że fajną gwiazdkę będziemy miały :D

Macie już jakieś pomysły na imiona ?, któraś z was juz cos tam podawała wcześniej,.... jak reszta?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

-sowa- pisze:
hej laseczki ja juz po szpitalu i prenatalnych.

Więcej cała biurokracja trwała niż same badania, ale w zasadzie można się było spodziewać 8)
Na usg wszystko w porządeczku z juniorem :D pomierzył dokładnie rączki, nóżki obejrzał, czy ma to co powinien mieć w tym tygodniu. Nadal trzymamy ściśle terminu :D Ma prawie 6cm i wszystkie niezbędne gadżety jak pęcherz moczowy, 4 komory serducha czy wątrobę :wink:
Płci jeszcze nie chciał podać, bo się upierał, że łatwo o pomyłkę, ale mówił że jak będzie nadal taki grzeczny to za 2 tyg się ujawni :D

eeeeeh, ale ulga :D

..do tego odpukać chyba apetyt wraca, bo dzisiaj tylko muli bez gonienia do białego telefonu i juz w szpitalu wciągnęłam naleśnika z baru 8) Przepisał mi ten Toceran, o którym pisałyście, bo stwierdził, że faktycznie przeginką zalatuje to moje bieganie 8)

Super ze z dzidzia ok i dobrze ze masz Torecan. On na prawde dobrze działa ale mam nadzieje ze juz ci nie bedzie potrzebny

Moj ortopeda ok. Dostalam skierowanie na rehabilitację i przykaz cwiczenia w domu bo kregoslup juz cierpi.

A imienia nie wybieram. Jeszcze nie znam plci i poczekam az bedzie pewnosc wiec zapewne w drugiej polowie ciąży coś się pomyśli na razie jest dzidzia, dziecko, maleństwo, kochane słoneczko i myszka... tak oryginalnie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja nadal nie mam pomysłu na imię dla chłopca, natomiast dla dziewczynki póki co ustaliliśmy, że będzie Paulina. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Dziewczynki :)

Ja już od pół godziny nie śpię ;) Jeszcze trochę za wcześnie na leki, więc zaglądam do Was :)

My też już myśleliśmy nad imionkami :) Dla chłopca ma być Michaś (wiemy już to od 2 lat... Dla dziewczynki prawdopodobnie Wiktoria - wiadomo dlaczego ;) Mąż wybrał :)
Pewnie za jakies 2 tyg. poznałybyśmy juz płeć, ale nie wiem, kiedy będzie następne USG... Może trzeba będzie czekać aż do połówkowego... Zobaczymy, co powie lekarka - wizytę mam 25.08.

Chyba zaraz zjem śniadanko, bo już zaczyna mnie ssać ;)

Sowa bo z tym mc to chyba nie był najlepszy pomysł ;) Mnie od początku ciąży aż do teraz tam nie ciągnie :) a przed ciążą zdarzało się - nie powiem ;)

Wskoczyłyśmy na 28 stronkę :) Mozolnie idzie, ale dobrze, że idzie w ogóle :)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej!

Zaczynam się trochę denerwować przed dziesiejszym USG...
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok!!!
Lekarz przyjmuje dopiero od 16, więc wieczorkiem zajrzę i zdam Wam relację.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cymamy cymamy :D na pewno wszystko jest ok, ale to że jest Nerwik to normalne 8)
Znajdź sobie jakieś czasochłonne zajęcie i oczywiście wklep relacje jak tylko wrócisz!! :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Magnolia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Będzie dobrze, każda z nas ma stresa przed badaniem ;)
Daj znać po wizycie :)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No i zniknęła laska...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam :)

Magnolia czekamy na wieści... :roll:

Dziewczynki, które już rodziły - mam do was pytanie - jak odczuwa się pierwsze ruchy dziecka? ;)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

takie delikatne smyrnięcie od środka. Nie da się tego z niczym innym pomylić. A i jeśli nie jestes pewna cyz to to, to raczej nie dzidzius. jak to twój maluch sie do ciebie zacznie dobijać od razu bedziesz wiedziała ze to on. gdzies w środku, pod sercem bedziesz wiedziec ze to twoje maleństwo

magnolia odezwij sie... martwie sie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :)

Odzywam się, odzywam :)
Wczoraj czekałam w kolejce na USG ponad 3 godziny i jak wróciłam to po prostu padłam... Nie miałam siły już na necika.

Z dzidzią wszystko super!!! Ma 7,8 cm, serduszko ładnie bije, narządy ma na swoim miejscu. Przezierność karku i długość kości nosowych nie wskazują na zespół downa.
Niestety nie dowiedziałam się jakiej płci będzie maluszek. Dzidzia była bardzo ruchliwa i ciężko było coś tam podpatrzeć.
Ale jestem bardzo szczęśliwa, że kruszynka jest zdrowa!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Magnolia cóż za wielkoludek :D :D :D :brv: :brv: :brv: Bardzo się cieszę i gratuluję ;) A co do płci - ja miałam robione USG dokładnie w tym samym dniu ciąży, co Ty i lekarz powiedział, że jeszcze za wcześnie na określenie płci...

Kikap
w takim razie pewnie jeszcze za wcześnie u mnie na ruchy... Pewnie to jelita.. :roll: A już tak chciałbym poczuć..

A Wy kiedy mamuśki poczułyście pierwsze ruchy?

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja poczułam około 19 tygodnia. Takie fajne pukanie od środka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To najwidoczniej jeszcze mam czas... ;) Tylko to czekanie ;)

Magnolia, to chyba Twój Dzidziuś wg USG wyszedł starszy niż wg ostatniej @? Bo u mnie miał 5 mm mniej i terminy pokryły się.

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Według badania USG jest to 13 tydz. i 6 dzień ciąży.

A ja się pakuję, bo dzisiaj w nocy wyjeżdżamy. Jestem ciekawa jak Miłosz zniesie podróż :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Magnolia super ze wszystko w porządku i udanego wyjazdu zycze

violka84 pisze:
Magnolia cóż za wielkoludek :D :D :D :brv: :brv: :brv: Bardzo się cieszę i gratuluję ;) A co do płci - ja miałam robione USG dokładnie w tym samym dniu ciąży, co Ty i lekarz powiedział, że jeszcze za wcześnie na określenie płci...

Kikap
w takim razie pewnie jeszcze za wcześnie u mnie na ruchy... Pewnie to jelita.. :roll: A już tak chciałbym poczuć..

A Wy kiedy mamuśki poczułyście pierwsze ruchy?

Masz jeszcze czas. ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy w 19 tc :) a i tak lekarka powiedziała ze wcześnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Magnolia to udanego wyjazdu! :)
2 dni starszy - no proszę jak wystrzelił ;)

Kikap muszę cierpliwie czekać, ale tak już bym chciała coś poczuć...

A co tu takaaaa ciszaaa?! ;)
Ja sie zdrzemnęłam 2 godzinki, wcześniej zjadłam ruskie ;) Teraz znowu jestem głodna, więc coś sobie wezmę.

Jutro mam ślub u kuzynki i tak się zastanawiam, czy mogę jechać - dobrze się teraz czuję, brzuszek już nie pobolewa - zastanawiam się, czy no-spy forte, którą biorę 2xdz. na te bóle nie zamienić na zwykłą..? :roll: Nie chce niepotrzebnie przekraczać dawek. Ślub jest niedaleko, jakieś 40 min. samochodem, więc sobie myślę, czy nie pojechać tylko na ślub+jakąś kolacyjkę wciągnąć wrócić ok 21-22 do domku.. Może to nie będzie takie przeciążenie... :roll: Oczywiście zero tańców, tylko jedzenie ;)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

violka a czemu sie gina o to nie spytałaś. Teraz to pewnie juz go nie złapiesz. POza tym jak lekarz przepisał Nospe forte to jedz forte. Nie zmieniaj sama...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kikap ok, będę brać forte... Chodzi o to, że moja lekarka jest od początku sierpnia aż do przyszłego poniedziałku na urlopie... Tą no-spę forte kazała mi brać lekarka, jak się zgłosiłam tydzień temu do szpitala na ostry dużur z bólami podbrzusza -ale trwały one w zasadzie jakieś 2 dni i przeszły...
2 tyg. temu tez byłam na weselu i wtedy pytałam lekarkę, to się zgodziła, miałam się tylko oszczędzać. Teraz pewnie powiedziałaby to samo... :roll:

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak tylko zapytałam. Ale sama nie zmieniaj leków ani dawki. Idź na kontrole w poniedziałek czy wtorek i wtedy jeśli jest potrzebna to ci lekarka pewnie zmieni

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]