Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:27 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

violka84 pisze:
Cześć Dziewczynki,

co tu taka ciszaaa....? :shock:

Chciałam Was prosić o kciuki, bo dziś jadę na 12 na USG genetyczne...i boję się... piersi nie bolą od 2 dni w ogóle i jakby zmalały... Łapie jakies schizy, w nocy budziłam sie co godzinę... i martwiłam się.

Właśnie kichnęłam i tak mnie zarwało w brzuszku.. :?

Proszę trzymajcie kciuki mocno... :roll:

To że piersi przestały być opuchniete i nie bolą to całkowicie normalne. W ogóle drugi trymestr to luzik. Dobrze sie czujesz, mało co Cie boli i świat jest piękny :) To zasługa hormonów które przestaja szaleć ci w organizmie. A to co cie zerwało w brzuszku to zapewne wiązadło. Jak ci sie zbiera na kichanie czy kaszlenie usiadź i pochyl się do przodu. Zluzujesz wiązadła i nie będą ciągnęły. Zobaczysz ze wszystko ok dziś o 12 i przestań sie martwić. A kciuki swoja drogą zaciśnięte

Sowa zapytaj o czopki na wymiotowanie. Daja je mamom po porodzie, karmiącym i w ciązy. Działają cuda jeśli silnie wymiotujesz. Minus jest taki ze mdłości nie miną ale haftować przestaniesz, to cudo się Torecan nazywa. Poproś o receptę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kikap dzięki, uspokoiłaś mnie trochę. I dzięki za radę z tym pochylaniem :) W ciąży nasiliła mi się alergia i kicham dość często.

Sowa biedna jesteś z tym wymiotowaniem - kikap ma rację, trzema temu jakoś zaradzić, bo Dzidziuś potrzebuje teraz dużo składników odżywczych, więc trzeba je jakoś zatrzymać w organizmie. Swoja drogą wymioty świadczą o wysokim poziomie hormonów ciążowych, czyli jest ok :)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sowa jesli wymiotujesz dłuzej niz dwa dni to koniecznie lekarza o te leki spytaj bo nie dość ze odwodnisz siebie to jeszcze maluszka a to już bardzo niebezpieczne

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie dziewuszki!
Nie odzywam się bo łapię dołek za dołkiem i nie chcę tu zarażać, i tak mało nas na forum, jak jeszcze ta reszta zwieje to ja już sama nie wiem co będzie :g^^:

sowa Ty to Kobieto weź i posłuchaj kikap bo ona mądra jest :D Poza tym co masz się tak męczyć skoro podobno można uniknąć tych 'uroków' ciąży... Wykończysz się nam...

violka84 trzymam mocno kciuki i wierzę, że wrócisz do nas uskrzydlona widokiem dzieciaczka :lol2: :smo: :lol2: :smo: :lol2: :smo: :lol2: Zazdroszę, że mozesz sobie Maluszka dziś podejrzeć, ja jeszcze muszę czekać caaaaaały dłuuuuuuuuuugi tydzień i bardzo się martwię :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja oglądam moją małą myszke dopiero 27-ego. To dopiero czekanie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

violka jak tam? :ok: :ok: :ok:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mmmonia co cie bejbe tak do tych dołkow zgania? wygadaj się nie uciekniemy, a tobie lżej będzie!!!

Co do moich 'fajerwerów'...byłam dzisiaj w aptece zapytać o cos na wymioty dozwolone dla ciężarówek to przemiła pani mgr powiedziała, ze nic nie ma i ze sie muszę przemęczyć, bo tak powinno byc... ja jej dziękuję bardzo za takie ' przemęczenie'.
Do innej apteki już nie szłam, ale jutro z rana idę do szpitala na parę godzin to mam nadzieje, że coś mi podsuną, albo chociaż dadzą kroplówkę na dożywienie bąbla.
Trochę cykam przed jutrzejszymi badaniami, choć z drugiej strony się cieszę, że mam dzięki nim tylko 2 tyg przerwy miedzy podglądankami :)

Startuję do p.ruskich.... trzymajcie kciuki :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sowa bo Torecan jest na recepte i ci musi ją gin przepisać. Spisz sobie tą nazwe i poproś o te czopki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczynki, wszystko dobrze!!! :D :D :D Dziękuję za Wasze wspaniałe kciukaski! :)

Serduszko bije 160/min :puk: , Dzidzius ma już 73mm! :)
NT: 1,4mm
szyjka zamknieta, dł. 42 mm

Na badaniu po raz pierwszy w tej ciąży był mój mąż - rozpływał się :D
Dzidziuś jest piękny, ma śliczny nosek, czółko, nie wiercił się dziś dużo - może odpoczywał ;)
Wszystkie pomiary miał w porządku :)

Mmmonia wszystko będzie dobrze, tydzień zleci i zobaczysz Maleństwo. Dobrze Cie rozumiem, bo sama wiesz, jak ja schizuję...Niestety tak to już jest po stratach... Ale wszystko będzie dobrze, nasze Dzieciaczki już są duże i dadzą radę!!! :D

Kikap
to rzeczywiście jeszcze trochę do badania, ale czas na szczeście płynie, a nie stoi w miejscu, więc zleci ;)

Dziewczyny, ale się cieszę - teraz czekam na Wasze relacje z niecierpliwością :)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiem ze leci... oj wiem i szczerze mówiąc nie spieszy mi się. Poprzednia ciąża zleciała mi nie wiem kiedy. Pracowałam, uczyłam sie, ogarniałam dom i nim sie zorientowałam miałam syna przy sobie. Teraz chce powoli. Delektować się każdym dniem bo to zapewne ostatnia moja ciąża

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

violka no cudnie! :brv: :brv: :brv: Jaki duży Maluch już, o maj got!!!!!!!!!!!!! Siem chcem zarazić tymi fluidkami i wszystkim pozytywnym :kla: Ale przed Tobą fajowy wieczór, taki błogi i spokojny, no nieeee? :)

sowa ja to po tych poronieniach taka przewrażliwiona jestem... i jak już widziałam takie dziecko 5 cm, które mi łapką machało to teraz jak przestaję 'czuć' ciążę to zaraz się zamartwiam :? :? :? i schizuję... i mąż ze mną nie wytrzymuje... i w ogóle buuu
ps. jak tam ruskie? weszły i zostały?
:ddd:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mmmonia przesyłam w takim razie pozytywne fluidki od Mojego Dzidziusia dla Twojego! :D :smo: :smo: :smo: :smo: :smo: :ok: :ok: :ok: :ok: :puk: :puk: :puk: :$%^: :$%^: :$%^:
No duży, bylismy w szoku, że tak urósł - ostatni pomiar z początku 11 tc to 32mm ;)

A propo pierogów - własnie czekam na dostawe od teściowej - mają być z różnymi nadzieniami, a nawet z borówką amerykańską :D Dostawa dziś wieczorem, teść przyjeżdża ;)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Łapię fluidki :D
Ja usmażyłam mielońce i mam ochotę na takiego z grzybkiem z octu. Apetyt mi wrócił...

Dziewuszki jeśli nic mi nie będzie się działo to jutro z rańca wybywam na działkę (tą z borówkami :D ) do mamusi i tatusia :puk: i będzie tam trochę dzieciarni. Mam nadzieję, że nie będę tam aż tak się martwić i jakoś zleci czas do wtorku... W poprzednich ciążach jak wybierałam się do rodziców to po 2 dniach wracałam od nich prosto do szpitala :( mam nadzieję, że odczaruję w końcu los i że tym razem będzie dobrze. AAA i tam nie mam internetu to ja nie wiem jak dowiem się o sowie i w ogóle co tam u Was. Dżizass :g^^: :g^^: :g^^:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a musisz mmmonia jechać? Może lepiej zostać w domu?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć Lutóweczki :)

Ja miałam mieć w ten wtorek USG, ale okazało się, że lekarz jest do 10-ego na urlopie, więc wizytę mam w czwartek.

Violka, bardzo się cieszę, że z bejbiczkiem wszystko dobrze!!!
I jaki duży już!

A ja muszę się pochwalić, że wreszcie odpieluchowałam swojego synka :)
Od 3 dni ładnie woła siusiu i ślicznie korzysta z nocniczka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

magnolia to moje gratulacje. My jeszcze pieluchujemy sie ale juz bym chciała nie.

Dzis mam kontrole u ortopedy. Trzymac proszę kciuki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam :)

Magnolia Twój Dzidziuś tez pewnie taki duży - przekonasz się w czwartek :) Trzymam mocno kciuki! Mój nadgonił 3 dni opóźnienia w stosunku do terminu ostatniej miesiączki i teraz wyszło, że termin z ostatniej @ i USG jest identyczny :)
Gratuluję, że Maluch nauczył się wołać siusiu ;)

Kikap
trzymam kciuki za wizytę u ortopedy :)

Mmmonia pewnie juz pojechała...Szkoda. Wczoraj wieczorem padłam i spałam jak zabita ;) Dużo wrażeń ;) Ale dzis wstałam juz pełna energii, tyle, że muszę się oszczędzać.

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej laseczki ja juz po szpitalu i prenatalnych.

Więcej cała biurokracja trwała niż same badania, ale w zasadzie można się było spodziewać 8)
Na usg wszystko w porządeczku z juniorem :D pomierzył dokładnie rączki, nóżki obejrzał, czy ma to co powinien mieć w tym tygodniu. Nadal trzymamy ściśle terminu :D Ma prawie 6cm i wszystkie niezbędne gadżety jak pęcherz moczowy, 4 komory serducha czy wątrobę :wink:
Płci jeszcze nie chciał podać, bo się upierał, że łatwo o pomyłkę, ale mówił że jak będzie nadal taki grzeczny to za 2 tyg się ujawni :D

eeeeeh, ale ulga :D

..do tego odpukać chyba apetyt wraca, bo dzisiaj tylko muli bez gonienia do białego telefonu i juz w szpitalu wciągnęłam naleśnika z baru 8) Przepisał mi ten Toceran, o którym pisałyście, bo stwierdził, że faktycznie przeginką zalatuje to moje bieganie 8)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sowa super! Duży Dzidziuś! :) Bardzo się cieszę.
Ja tez odzyskałam apetyt ;) Jestem po 2 śniadaniach i już od pół godziny patrzę na zegarek, bo już zjadłabym obiad ;) Chyba w końcu zacznie sie tycie... :wink: Waga stała mi aż do teraz, a w ciągu kilku dni skoczyła mi ok. 0,5 kg.

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sowa, wspaniałe wiadomości :D

A ja obudziłam się dzisiaj rano z potwornym bólem bioder... Przez cały dzień mnie właściwie ten ból trzyma, tyle tylko, że w ciągu dnia jest lżejszy.
Pamiętam, że w ciąży z Miłoszem miałam dokładnie to samo...
Bioderka się rozchodzą i niestety u mnie skutkuje to wielkim bólem :cry:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]