Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:35 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 236  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

OLCIA dzięki :P Mam nadzieję, że dam rade ;) A powiedz mi miksujesz te składniki :?: Czy jak ? Na jakiej wielkości blechę ułożyć herbatniki ?? I powiedz mi czy mam przekładać tę masę herbatnikami ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

hejka kochane ;]

melduje sie,ze juz jesesmy w domku..wczoraj wieczorkiem wroilismy i bylam padnieta nawet juz malego nie kapalam... i bidulek trozke zagubiny sie czuł :P
teraz spi..wariujej mi na zabki..bo wychodzi mu dolna jedyneczka i nie moge sie doczekac kiedy bedzie mial tego zebolka bo zapewne slodziutko bedzie wygladał hihi :)

OCZYWISCIE NIE NADROBIE WAS BO JAK ZOBACZYLAM TA ILOSC STRON TO AZ SIE PRZERAZILAM :p sorki za caspa wcisnelo mi sie :P

dzis od rana sprzatam.. boze nie ma to jak zostawic faceta samego w domu na tydzien.. jeszcze tu kuli sciany to juz w ogole masakra bleee...

odezwe sie wieczorkiem teraz lece ogarniac dalej, buziaki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Cześć Dziewczynki!

Ja już się przeprowadziłam. Dziś tylko idziemy tam odkurzyć, zmyć podłogi i rozwiązać umowę z właścicielką, a tak to od soboty już mieszkamy u rodziców... Narobiliśmy się... do tej pory jestem wykończona... Do tego w piątek ukradli mi telefon...

Madii: nie mam jak Ci odpisać, bo teraz nie mam żadnego numeru.. Wyrobiłam sobie duplikat karty, więc numer mam ten sam, ale kontakty mi wszystki zniknęły, więc jakbyś mogła mi wysłać smska z komórki.. bo na bramkę sms nie da się odpisać..

A teraz wracam do pracki. Odezwę się coś więcej jak już się bardziej ogarniemy, bo jak narazie to w pokoju obok łóżka mamy chyba z 10 toreb i powoli będę wypakowywać rzeczy... strasznie tego dużo.. :(

Pozdrawiam Was :)

Inka: trzymam kciuki za szybkie plum :)

Madii: Przepraszam, ale z tego całego zamieszania z przeprowadzką zapomniałam o Twoich imieninkach...
Spóźnione, ale szczere życzenia imieninowe: zdrówka, szczęścia, pociechy z córuni i z mężusia oraz wszystkiego co tylko zapragniesz :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam po wizycie :)
Okazało się, że wszystko w porządku. Szyjka troszkę jakby rozpulchniona zaniepokoiła początkowo panią dr, ale zrobiła mi usg i wszystko jest ok :D
Pobolewanie prawdopodobnie spowodowane jest tym, że odstawiłam pigułki i organizm się reguluje, jajniki wracają do normalnej pracy itd. :?
Na prawym jajniku pęcherzyk ok 13 mm i mamy się starać w Boże Ciało :wink: Jak dobrze pójdzie to przywieziemy sobie małą niespodziankę znad morza :wink: Teraz mam się zgłosić do ginki jak będzie pozytywny test, a jak go nie będzie to około połowy sierpnia i wtedy ewentualnie zrobimy badanka mężowi i pogonimy mój organizm :)
Agniesia, witaj znowu :)
Dorciu, a jak tam Twoje zdrówko :?:
Inka, co tam u Ciebie :?: Justynka nadal oprna :?:
Wiolciunia, uważaj z truskawkami żeby wysypki Dawidek nie dostał ...
Olcia, Słonko mam nadzieję że znajdziesz inną pracę, gdzie będą Cię szanowali i doceniali :)
Piegusku, Martusiu, współczuję ząbkowania. Trzymajcie się dzielnie :)
Nikolka, gratuluję zakupu działeczki :D I wygospodarujcie miejsce na piaskownicę :wink:
Madii, no właśnie nie ma złotego środka kiedy ma się małe dziecko i pracującego na całą 3 męża. Widzę to na przykładzie znajomych, gdzie jest 2 dzieci i tylko on pracuje, bo druga dziecinka maleńka. Z jednej strony ona chciałaby żeby był z nimi więcej w domu a z drugiej wie że jak nie będzie zasuwał na okrągło to nie będą mieli z czego żyć i kółko się zamyka :roll: Ale tak jak piszesz coś kosztem czegoś, dzięki temu nie musisz zostawiać Sandrusi i biec do pracy i możesz jej poświęcić więcej czasu i uwagi :D
Ewelko, ja też ospała. U nas nadal pada, a jak jechałam do lekarki to przeszłam chrzest bojowy, bo padało tak, że wycieraczki nie nadążały zbierać ...
Miłęgo dnia wszystkim życzę i uciekam się szykować na spotkanie z ludźmi ze studiów :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

madzialenk super, że nic poważnego i że staranka w toku... to w czwartek będę zaciskać kciuki :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Haaaaaaalo co tu takie pustki dzisiaj?!

Madii przepraszam ale Filip dzisiaj miał swoje humorki i musiałam z nim wyjść na dwór bo inaczej ja bym wyszła z siebie :evil: Ja tą masę miksuję na delikatnych obrotach ale dopiero po wystudzeniu jak dodaję resztę składników. Kochana nie mam pojęcia jakiej wielkości jest ta blach :roll: chyba standardowa :? Tak musisz przekładać masę herbatnikami :)

Madzialenko nie dziękuję :) póki co robię sobie małe wakacje :) Kochana trzymam kciuki za czwartek :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

OOOO rany naprawde tu dziś puściochy :roll:

Moja niunia już śpi i nareszcie mamy luksus uchylonego okna bo dziś D. założył moskitierę :D

Olcia
ja też często robię to rafaello bo u mnie wszyscy je lubią :D przepis mam generalnie prawie taki sam i zawsze robię tylko z krakersami bo z herbatnikami wychodzi za mdłe jak dla mnie :roll: A i ja mam przepis z 0,5 litra mleka.
Ja robię tak:
Mikserem ucieram 2 żółtka, cukier waniliowy, pół szklanki cukru do tego dodaję dwie płaskie łyżki mąki zwykłej pszennej i 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej i pół szklanki mleka. A 1,5 szklanki mleka i 1/4 szklanki cukru zagotowuję i dodaję do tego wcześniej zrobioną masę i gotuje jak budyń. A jak wystygnie miksuję dodając całą margarynę, wiórki kokosowe i najlepiej 1 lub 2 kieliszki wódki i troszkę aromatu rumowego żeby krem był smaczniejszy. A jak już ułozę warstwy w brytwance to górną warstwę posypuję płatkami migdałowymi :wink:

Narazie zmykam pogrzebać na allegro :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

jestem ;]

maruderek spi od 15 minut...

Ewelka-milo,ze o mnie wspomnialas :D

a ja rafaello robiłam w sobote,ale mam całkiem inny przepis..

pieke biszkopt...

a mase robie z nast skladnikow:
ubijam smietanke kremowke 0.5 ml z 2 sniezkami na mleko...
dodaje predzej ostudzone i rozstopione 2 biale czekolady nejlepiej milki ;]
duza paczke wiorkow kokosowych, całość miksuje do uzyskania jednolitej masy..

biszkopt przekrawam na pol.. w srodek wkladam mase posypuje płatki migdałów... przykrywam odkrojona czescia biszkopta na wierzch jeszcze troche masy i posypuje wiorkami kokosowymi na wierzchu...

palczek jest bardzo sloooooodki dlatego ja dodaje soku z pol cytryny :)

mniamciu :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jestem i ja... ;)

Ale tylko na chwilkę wpadłam, chcę dziś wcześniej się położyć spać, bo jakoś nie wyraźnie się czuję... kicham a wczoraj strasznie bolała mnie głowa :? Dziś kupiłam niuni sukienkę - ecuri, tylko kompletnie nie pomyślałam o bolerku... :g^^: Tak więc jutro muszę iść na miasto...
Niunia już śpi od 20.30, byli u nas teście i ku mojemu OGROMNEMU zdziwieniu Obrazek dostałam od nich i od szwagierki kwiatki z okazji imienin...
Niunia z wrażenia nie mogła zasnąć :roll:

OLCIA będę w środę robić raffaello i w razie, gdybym nie wiedziała czegoś będę pisać :wink: Hmm... ja jakoś nie potrafię eksperymentować w kuchni... :roll: :?

AGNIESIA witaj słońce! :D Jak było u taty ? Jak remont ? :) My zaczynamy za tydzień...

MADZIALENKO cieszę się, że wszystko jest w porządku, wiedziałam ;)
Mocno zaciskam kciuki za czwartkowe, owocne przytulanki!!!! :D

Jutro o 6 rano INKA ma już być na porodówce :lol:

Kochane życzę spokojnej nocy! Do jutra, lecę do łóżka... Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczynki, ja tylko na chwilę :) Sprawdzam regularnie co u Ineczki naszej :D Pewnie jutro koło południa będzie tulić swoją kruszynę ;)

Spóźnione życzonka imieninowe dla Magd i Kasi :D :flo: :gift: :bal:

Nikollko czekam też niecierpliwie na wynik Twojego testu :) I trzymam kciuki!

U nas wszystko ok :) Pomału zaczynamy ubranka na 74 nosić i przymierzamy się do pampersów 4, bo 3 zaczynają cisnąć ;) No i Arturek przesiadł się do spacerówki, ale niestety nie na płasko bo jest dziki wrzask :roll: Delikatnie jest podniesiona...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

co do rafaello jeszcze to ja robie na biszkopcie jak agniesia. i wierzch posypuje wioreczkami ale przysmazan je na patelni deliaktnie na maselku smietankowym. ikolor moge sama sobie wybrac.

trzymam kciuki za Inke :)

Madzialenko trzymam kciukaski za czwartkowe szalenie :D

Nikolka jutro jak wstane to mam nadzieje ze juz bedzie wynik !!

Elinko my juz 4 nosimy a na noc to 4 +. co do spacerowki to zebys nie przeciazala kregoslupika Arturka. ja widzialam zdjecie jak moja siostra cioteczna posadzila swojego synka jak ma 2 msc a zdjecie juz z 2 tyg temu widzialam. o zgrozo jak bylo zgarbione to malenstwo. jak mi ktos rzypomni to pokaze jutro

no to ja zmykam do meza :D :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej :)

Ja dziś miałam paskudną noc, nie mogłam spać, bo męczył mnie ból głowy i zapchany nos :x :? I boję się, żeby niunia nic nie złapała ode mnie... w dodatku nawala mnie okropnie brzuch przez tą @ :roll: Biorę gripex max i muszę jeszcze kupić sudafed. Czuję się FATALNIE... :x

ELINKO niunio rośnie jak na drożdżach, pokaż nam go :D Dziękuję za życzonka ;)

DORCIU w dniu urodzin Obrazek samych pogodnych dni, zdrówka, szczęścia, pogody ducha - oby wszystko zaczęło się układać jak najlepiej kochana, pociechy z męża, zero stresów, STO LAT STO LAT!!! Obrazek

INKA pewnie na porodówce... o 6 już była po leweatywce :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Inka, Nikollka co u Was?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Cześć Dziewczynki :)

Madii: bardzo Ci dziękuję za pamięć i za życzenia :)
Przykro mi, że coś Cię zaczyna brać... :( taka teraz pogoda pokićkana, że łatwo się przeziębić... :(

A ja tak jakby odzyskałam telefonik.... :)
Damian się złożył z moimi rodzicami i kupili mi telefonik na urodzinki, ten sam model co miałam wcześniej i nawet udało mi się przywrócić większość kontaktów, bo miałam na kompie kopię zapasową tego mojego starego telefoniku i na ten sobie wgrałam, więc się bardzo cieszę :)

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

U nas dziś deszczowo i raczej nic nie zapowiada na to, żeby się miało poprawić....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

DORCIU cieszę się :) ale jak to się stało, że Ci ukradli :?: Ja czuję się strasznie... do tego mam @ i brzuch mnie napieprza od samego rana :? Nawet nie mam siły sprzątać... ale w sumie w sobotę zaczynamy przygotowywać mieszkanie do remontu, więc to mija się z celem, żeby sprzątać ;)
U nas też pochmurno i deszczowo :x

NIKOLLKA co u Ciebie kochana... :?: :?:

INKA jeszcze nie rodzi... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Inka ? Nikolka ? odzywaly nam sie cos kobitki ?

Dorciu to dobrze ze masz telefonik.

Madii kurde ta pogoda... wszystko przez nia :(

my dzisiaj na szczepienie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Napisała mi INKA, że jeszcze nie jest na porodówce, ale ma bóle krzyżowe, które promieniuję do brzucha... :wink: Chyba się rozkręca :P

A mój T śpi po nocce i nie mogę go dobudzić, żeby szedł do sklepu :roll:
Dziś zrobię na obiadek naleśniczki zapiekane na ostro :lol: Z pieczarkami i żółtym serkiem :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

....trzymamy kciuki za Inkę - Justynka zrobi sobie prezent na Dzień Dziecka

a to my:
...niedzielne leżakowanie (chwilę przed burzą)
Obrazek
...wygłupy z tatą
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
...wczorajsza kąpiel
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

PIEGUSKU Bartuś to artysta mały :P Super minki :)

A mnie rozbiera choroba na dobre... :? :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

MADII ja właśnie kończę chorować ...katar mi straszny został... no i @ też się kończy...

....u nas straszna pogoda - leje cały czas...

...a co do min to on umie tysiące ich robić, tylko gorzej złapać je aparatem...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 236  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]