Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 5:43 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49550 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 2474, 2475, 2476, 2477, 2478
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

helllo ale pogoda do bani..... wieje jak fiks :roll: :?

a ja w pracy :roll:

Trzydziestka ;) wiesz moja mamcia miala wczoraj urodzinki wiec dostala duzy prezencik wiec na Dzień mamy jakos delikatnie ;) na pewno jakieś kwiaty i moze jakis wazonik jej kupię ;) albo fajne kolczyki i bransoletkę ;) cos w tym stylu ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej :lol: u nas jak zwykle weekend fatalny pogodowo :evil: Mieliśmy fajne plany spacerkowe itp., ale leje więc nici z wyjścia :evil:

Co do wieczornych rytuałow to u nas są 2- w zalezności o której wracamy do domu i czy kąpiemy Pati czy nie. Najczęściej jest tak: o 20.00 Pati dostaje kolację, zazwyczaj kaszkę na gęsto lub danio, albo je z nami naleśniki- nie ogląda przy tym bajek, bo nie chcę jej uczyć "jedzenia na telewizor" :wink: . O 20.30, jeśli chce, ogląda Misia w dużym błękitnym domu, który się kończy o 21.00 wtedy idziemy pod prysznic, małe płukanko, potem mycie zębów i m odprowadza ją do łóżeczka. Patrycja sama zasypia, czasem dłużej jej to zajmuje czasem zasypia od razu :lol: - ale ja nie wiem kiedy, bo nie wiem co tam robi :wink:, czasem tylko słyszę jak coś sobie śpiewa lub opowiada pluszakom. Śpi z wyjętymi szczeelkami, ale do nas nigdy nie przychodzi, po myciu zebów nie dostaje też nic do picia czy jedzenia i w nocy też nic nie pije. Jeśli ją kąpiemy w wanience z myciem głowy to taka kąpiel trwa około 20 minut, potem jeszcze samrowanko i roczesywanie włosów więc trwa to dłużej. Ale zawsze o 22.00 już śpi :wink:

Trzydziestka
na dzien Matki to ja najwyżej sobie coś kupię :heh: :ur: Ale kiedyś kupowałam mamie kolczyki, albo jakąś apaszkę lub jakąś wodę toaletową- nic drogiego, raczej rzeczy symboliczne, wartościowe prezenty zostawiałam na urodziny lub imieniny :lol: a to dlatego, ze święta państwowe :wink: traktuję sybolicznie to i prezenty symboliczne :lol:

A ja mam pytanie co kupujecie dzieciom na dzień dziecka :?: Ja muszę wymyśleć 5 prezentów i jakoś nie mam pomysłu :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej :D

Monisiu dzięki, poszukam info :D

Gosiaczek ogólnie dobrze, jak to w pracy,
raz spoko, raz mniej :wink:

Kasiunia, Joanman jak najbardziej się piszę,
myślę że Malta ok,
może być też któreś ZOO :D
i 12 też pasi :D

http://www.olka.upd.pl

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gomi pisze:

Trzydziestka
na dzien Matki to ja najwyżej sobie coś kupię :heh: :ur: A ja mam pytanie co kupujecie dzieciom na dzień dziecka :?: Ja muszę wymyśleć 5 prezentów i jakoś nie mam pomysłu :roll:

hehe, aaa. sobie to obowiązkowo :) od paru dni juz przeczesuję allegro pod tym kątem :D

co do dzieci-na razie zero pomysłów, ledwo skonczyl się temat 2 urodzin Oliwki, jeszcze mamy 2 urodzinki mojej chrześniaczki, które sie zbiegają z dniem dziecka, wiec będzie coś współnego :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czolem.
Dzien mamy mi odpada, sobie kupilam sandaly, a maly nic nie dostanie na Dzien dziecka.

Faktycznie, moje dziecko jest uzaleznione od bajek. Przed wyjazdem do Polski nie sikal juz w nocy, po powrocie, pielucha bardzo czesto puszcza. A ostatnio doszly krzyki - jak dzisiaj np. Nie spie od 2:30 rano. Malego wrzucilam do lozka ok 3 bo byl niedobry i ewidentnie pospalby jeszcze. Wiec go zmusilam. Wczorajsze usypianie bez butli nie wyszlo. Zatem dzis ponownie robimy podejscie.

Buziaki i milego popoludnia/wieczoru!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Heloł!
Nasz klub żeglarski obchodził dzisiaj 40-lecie działalności, mój Tata to zapalony żeglarz, więc poszliśmy z Kubusiem zobaczyć imprezkę. Kubie najbardziej podobało się siedzenie w łódce (częściowo wciągniętej na brzeg), przechylanie się przez burtę i machanie łapkami w wodzie. :lol: A woda lodowata, że brrr! Kuba miał po paru minutach takiej zabawy aż czerwone dłonie od takiej zabawy. :wink:

Teraz śpi (chyba :roll: :wink: ), ja sobie nałożyłam szampon koloryzujący, bo dojrzałam w lustrze straszną ilość siwych włosów na skroniach... :shock:
A m oczywiście w pracy - mamy dzisiaj koncert Sojki i dla ema oznacza to wieczór pracujący. :?

A to spotkanie w Poznaniu to jutro czy za tydzień? Bo już mi się wszystko pomieszało..... :oops: :oops: :wink:

Trzydziestka - moja mama dostała na urodzinki rower treningowy, więc to taki prezent z gatunku droższych i na parę okazji na raz. :wink: Więc teraz to pewnie jakiegoś kwiatka i coś do tego (ale co dokładnie to jeszcze nie wymyśliłam....).

Buziaczki robaczki! 8)

Maleństwo 11.09.2009 (9tc) [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

joan za tydzien 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam się niedzielnie :D

Joan może też byś mogła przyjechać :?: :D

http://www.olka.upd.pl

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale pustki
witam ja jeszcze w stroju nieoficjalnym ;) i nie wiem kiedy go założe bo mam lenia strasznego

kasia joan joanman co do spotkania to dla mnie bez różnicy czy zoo czy malta także kasia ma chyba większe rozeznanie gdzie bedzie spokojniej i gdzie można nasze maluchy puścic samopas abysmy miały chwile czasu na pogaduchy

gosiaczku nie zaczelismy jeszcze starań i mam takie obawy co do tej ciąży ze sama nie wiem co zrobic :cry:

zycze miłej niedzieli

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
All Mighty Admin
Awatar użytkownika

Zgodnie z regulaminem, ze wględu na wydajność forum, długie tematy dzielone są na krótsze.
Następne posty w tym temacie można znaleźć tutaj http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?p=4456477

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49550 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 2474, 2475, 2476, 2477, 2478

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]