Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 2:47 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Hejka!

Joasiu nie denerwuj się kochana. Moja Mała je malutko, czasami tylko zdarzy jej się wciagnac większą porcję. Lekarka jak usłyszała, ze ona je ok 60, 70ml powiedziała, że to za mało, ale po sekundzie dodała, ze przecież Cleo prawidłowo przybiera na wadze i wsjo jest ok więc wychodzi na to, ze ona tylko tyle mleczka potrzebuje.
I wszystkiego naj dla Twojej Księżniczki :bal:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny...

ja juz nie wiem co z tym żarciem bo moja Nina serio wpier%^&a równo... Dzis dostała butle 2 razy - w południe 150ml+1lyzeczka kleiku i to starczyło ledwo na 2godziny :shock: na wieczór dostała tez taka porcję z tym, ze kleiku juz 2 łyzeczki - wyszło ciut ponad 180ml i kur... beczała jak sie skonczyło :roll: ponosiłam ją, pobekała sobie równo, położyłam sie z nią i... intensywnie mnie doiła jeszcze dobre pół godziny!!! :shock: Jak na nia patrzę to normalnie widzę wystający żołądek :?
Po niedzieli jade do pediatry to zapytam co o tym myśli. Taka porcja zarcia jaką wypija an raz po kapieli starcza jej do ok.2giej w nocy, a potem juz tylko cyc i pobudki co niespełna 2godziny...przy czym jak ją odłożę do łóżka to szuka nadal cyca i musi go dostać bo sie rozbudzi. Tym sposobem jestem strasznie niewyspana i bolą mnie plecy - od jednej i tek samej pozycji oraz od noszenia w dzien 6kg :cry:
po tym 3miesiącu to jej sie wszystko porąbało... i wcale mnie to nie cieszy :cry:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

łooooooooooo, ale tu ruch.................. :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale tu się mało dzieje, u nas standard, poza tym że Majcia po szczepieniu przestała jeść i zrobiła się strasznie marudna, ale wczoraj z sukcesem skorzystała z nocnika!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka!

Mało się dzieje...to pisać, pisać...

U nas weekend minął dosć leniwie. W piątek bylismy na imprezce, na której Cleo była największą atrakcją, wszyscy się nią zachwycali, a ona nie wzruszona smacznie sobie spała :lol: W sobotę i niedzielę siedzielismy w domku, bo pogoda była kiepska. Dzis już jest nieco lepsza, takze w planach mamy spacerek. Kurcze czuć już jesień...ech

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

puk puk :roll:

ja tylko na chwilkę przed snem ;)
ostatnio brak czasu na nic - Igor praktycznie nie śpi mi już w dzień - nie licząc 15sto minutowych drzemek (jakieś trzy cztery razy) :lol:
poza tym w czwartek mam egzamin więc się uczę ;)
no i pomagam Grzesiowi się przygotowywać do targów :roll:

u Igusia bardzo dobrze :)
rośnie mi mały facet 8)
ma już 6 ząbków :im: - dolne i górne jedynki oraz górne dwójeczki 8) (z nimi było troszkę problemów, bo gorączkował i był strasznie marudny ale daliśmy radę)
brzdąc mi już czasami sam usiądzie :shock: a później się z tego śmieje :lol:
próbuje raczkować, ale coś mu to nie idzie ;) bardziej przypomina to pełzanie :lol: moja mała gąsienniczka :heh:

dobra lecę spać, bo jutro rano do lekarza na kontrolę z tą moją nieszczęsną nadżerką :?
jutro postaram się zajrzeć ;)

buziaki dla Was Kochane i Maluszków :cmo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a moja Mała ma katarek...
wczoraj byliśmy z nią u pani pediatry to było oki ( w związku z leczeniem dróg moczowych) - osłuchowo była zdrowa...
a po powrocie do domu zaczęła psikać i ma katarek...:(:(
i znowu jej nie zaszczepimy :(:(

Daria odpowiadając na Twojego priva to sie zgadza tak jak napisałaś...

PeCeKa
dlaczego bronicie sie tak bardzo przed Nutramigenem???
nasza Mała właśnie zaczęła takie pić...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Iza
to jeśli dobrze pójdzie (nie zapeszając ;) ) to możliwe że jeszcze w tym roku będę miała do Ciebie jakieś niecałe 20 km ;)

i zdrówka dla Kingusi :cmo:

z moją nadżerką ok - wchłania się :roll: ufff... ulga :)
poza tym wzięłam dziś tabletki anty :oops:

dobra lecę do Łobuza ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a my tez bylismy dzis u pediatry - ot, tak kontrolnie i zeby uzgodnic przejscie na butle...
lekarz stwierdzil, ze Nina rzeczywiscie ma wilczy apetyt no i jak tak dalej pojdzie to nie mam sie martwic, ze w pół roku nie podwoi swojej masy urodzeniowej :lol: tydzien temu wazyła 5820g a dzis juz 6100 czyli jakies 300 na tydzien przybiera...
na butle lekarz kazal przejsc bez cackania, zadne stopniowo - pozostawic tylko cyca przed snem skoro inaczej nie umie zasnąć...
no i powiedzial, ze mamy trudne dziecko 0 gdy mu strescilam jak mała sie zachowuje :? kazal ją oduczac noszenia na rekach.... natychmiastowej naszej reakcji na jej płacz.... tylko czy my to wytrzymamy? dzis zostawiłam ja na 5minut i poszlam do kibla, a Ona tak wyla, ze jakwrócilam to była zalana łzami :cry: pierwszy raz widzialam łezki u mojej córy i sama sie wzruszyłam...a uspokajałam ja chyba z 10min - czyli gra nie warta świeczki :roll:
Ninka pije Bebilon pepti i jest OK - sranko codziennie ok. 8mej rano a potem jak Bogi dadzą to jeszcze ze dwa razy.... a czsami juz nic... no i zaczęła pierdziec :D

daria to układasz sobie żywot z grzesiem? :wink:

iza a kinia jeszcze tak płacze?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Edytko
no pewnie ;) z kimś trzeba nie ? :D

poza tym świetnie się z nim rozumiem i bardzo dobrze nam się ze sobą gada :) lubimy ze sobą spędzać czas :) czasami wystarczy usiąść razem na ławce wieczorem i przy piwku sobie w niebo popatrzeć :)
no i wiem, że raczej Grzesiowi do głowy nie przyjdzie, żeby tylko się 'zabawić i zostawić' :roll: on już naprawdę poważnie o wszystkim myśli :shock: bardziej ode mnie :shock: już planuje, że jak z nim zamieszkam to trzeba ubezpieczenie załatwić, zameldowanie itp.
kurde :shock: on jest po prostu złoty facet ;)
może właśnie takiego potrzebowałam :) faceta dużo starszego ode mnie :roll: bo ostatnio mi kumpelka dowaliła, że wyglądam jak 16-sto latka a zachowuję się jak 30-sto latka z wielkim stażem rodzinnym :shock: :lol:

ehhh dziecko dużo zmienia w życiu każdej kobiety ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Edytko moja Kinga zrobiła sie aniołkiem...
płacze bardzo krótko i to wtedy gdy jest głodna lub gdy nie może sama zasnąć...

a moja mała jest chora...
wczoraj znowu byliśmy u pediatry
ma katarek i zaczerwienione gardło i kaszelek. :(

przez ostatnie dwa dni 110 zł. zapłaciliśmy za lekarzy i 130 zl. za leki
masakra...

Mała w końcu dziś zasnęła...
biedna męczy sie z katarkiem

i kiepsko bierze leki...

no i znowu nam mało przybiera :(
w sumie to wciskam jej już prawie na siłę butle...

:(:(:(:(

no i zwrócono nam uwagę na jej prawą rączkę... że ją tak naciąga jakoś i że nie podnosi jej tak intensywnie jak lewą :(:(:(:(:(:(

w poniedziałek jedziemy na kontrolę do ortopedy i nie wiem czy mu mam powiedzieć o rączce bo ortopeda sie tym zajmuje czy jak???

zasugerowano nam wizytę u neurologa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej

Ja dzis byłam na kontroli i szczenieniu. Cleo waży 4620g i mierzy 58,5 cm. Jest dluuuuga, ale za to drobniutka. Szczenienie zniosła doskonale, zapłakala tylko w czasie ukłucia. Zuch dziewczynka!!!

To tyle dobrych wiesci... :(
Mam Małej częsciej dawać sztuczne mleczko. Lekarka zaniepokoiła sie tym, ze Cleo tak mało spi w ciągu dnia i ze niekiedy już po godzinie jest głodna. Zobaczymy czy się bedzie inaczej zachowywała po sztucznym.
No i smutniejsza kwestia a mianowicie moja Niunia ma " nierówne" nózki. Widać, to gdy leży na brzuszku. Linie na zgięciu pod kolanami nie pokrywają się w obu nóżkach. Kurde, ze ja tego nie zauwazyłam :evil: Dostałam skierownie na przeswietlenie bioderek. zapewne czeka nas rehabilitacja :cry: :( :(

Iza dużo zdrówka dla Kingusi :-{:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a mnie od rana boli gardlo, wszystkie kosci i nic mi sie nie chce-chyba cos mnie rozbiera-zaraz strzele sobie gripex lub cos :(
tata z ola poszedl na dworek a ja sie wygrzewam :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kurcze a moja Majcia jest po szczepieniu i nic nie chce jeść, naszczęście pije. Ale mam przez to doła.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to znowu my :D

bede pracowac jak mama

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

piękne fotki ale dlaczego nie w galerii??

czołem DZIEWCZYNY !!!!

z Małą jakby lepiej ale cichooo szaaaa żeby nie zapeszać...

kłopoty mam tylko z podawaniem leków...
po wszystkim jest straszny płacz....
ale jakoś dajemy radę...

i tak mi sie wydaje że kolki nas juz opuściły...

płacz jest tylko jak jest głodna, śpiąca i nie może zasnąć ( ale to parę chwil tylko) no i teraz po tych lekach...

a teraz sobie smacznie śpi...

buziaki dla wszystkich
jak nadrobię to co napisałyście to coś wiecej napiszę...

p.s. coś nam kiepskawo idzie z tym naszym wątkiem - wciąż spadamy na drugą stronę... hm....

Edycia oglądałam na naszej klasie fotki Twojego SZCZĘŚCIA - cudna cudna cudna... piękna jest i jaka duża... ile teraz waży???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

pomylilam sie :oops: wybaczcie ze wkleilam tu a nie w galerii :( to moje gapiostwo

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Halo :D,
wiem,że ostatnio zaniedbuje Wasz wątek,ale jakoś tak nie mam ochoty ani zbytnio czasu na pisanie :roll:
U nas wszystko pomału do przodu.
Jula lata po pokoju,a raczej czołga się niczym rasowy żołnierz i żaden paproch jej się nie schowa :lol:
27 września idziemy na szczepienie na wzwB i to w tym roku już chyba ostatnie szczepienie :D
Jeśli dam radę finansowo to kupię jej jeszcze szczepionkę na pneumokoki i też ją już zaczepię 27,a jak nie to w przyszłym miesiącu.
Buziaki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Empi bardzo sie cieszę że do nas zaglądasz... super...
a nasz wątek znowu spada spada...
czy tutaj jeszcze ktoś zagląda...????

dziewczyny - czy już sie kochacie na nowo???
bo ja mam taką mega blokadę że jestem przerażona :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Iza my juz jakos od 2 tygodni. Miałam jakies tam wewnetrzne opory,ale przeszły. Pierwszy raz po porodzie był dla mnie jak kolejny " pierwszy raz". Teraz jest super, choc troszkę inaczej. A tęsknota za taka bliskoscia zrobiła swoje... :lol:
Iza a czego sie obawiasz? Co to za blokada?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]