Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:27 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Hej dziewczyny:)

wiec mmmonia dzis jeszcze zostaje w szpitalu,wczoraj ja badali o 23godz,bo ja boli w srodku,ale ok wszystko,USG Profesor potwierdzil ze ok.
a ta immunoglobuline dostaje na konflikt krwi.

Pozdrawia WAS.
Napisałam jej co u Sowy,bo pytała i napisałam jej co u E misi po wizycie-takze jest nabiezaco:)

Agusia213-byc może bo mi to imie mówi Zosia coś:)...a juz chyba kojarze ,ale Ty nie pisałaś juz i ja skasowałam Cię :( Miałas taki niebieski blog z tulipankami tak??Dobrze kojarze..Jak go prowadzisz to bardzo chetnie poprosze o linka...

Dziewczyny będę informowac Was co u mmmoni..

Trzymajcie tak dalej-nóżki mocno zwarte-dopiero w lutym mozna je otworzyc :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasiu bloga już nie prowadzę... ale chyba zacznę nowy bo drugie dzieciątko też zasługuje na taką pamiątkę :)

wejdź u mnie na www tam jest mój blog o zośce :)

pozdrawiam cię ciepło :)

agnicha :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej!

Badania zaliczone. Wyniki odbieram jutro :)

Od kilku dni walczę z zaparciami... W ciąży z Miłoszem miałam je dopiero pod koniec ciąży, więc jestem zaskoczona, że już teraz mnie to dopadło. Może powinnam zmienić dietę i jeść więcej nabiału, ale jakoś nie mam za bardzo na niego ochoty... :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

agusia213 byłam juz i chyba blogi pomyliłam ,bo tamten był z tulipankami,a ten juz kojarzę jak weszłam.Miałas taki jeden inny czarany chyba,a juz nie pamietam..
Ja tez juz mało piszę,bo brak czasu..Pozdrawiam Cię.trzymaj sie dzielnie:)

magnolia ja tez miałam zaparcia i wiesz co mi pomagało.Kupiłam w aptece siemię i to parzyłam i piłam lub suszone morele czy sliwki suszone.Kupuj sobie jogurty sliwkowe z Activi sa takie lub nawet naturalne,może pomoże.Może orzechy zadziałaja..

U mmmomi bez zmian czyli ok!!Oby tak dalej:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie dziewczynki :)
Dziękuję za kciuki i dziękuję Kasi za pośrednictwo między szpitalem a Wami ;)

Na wtorkowym usg wszystko było w porządku ale lekarz postanowił mnie położyć w celu obserwacji plamień no i podania immunoglobuliny (mam grupę krwi minusową i podają ten zastrzyk, żeby nie doszło do konfliktu między moją krwią a krwią dziecka). Leżałam w CZMP na oddziale, który ma pierwsze miejsce w Polsce w diagnostyce wad płodu i czymś tam jeszcze. W szpitalu też zrobili mi usg w środę, sam wielki profesor je wykonywał, byłam pod wrażeniem, że taka osobistość się mną zajęła hihi
Powiem Wam, że na oddziale leżały dziewczyny z całej Polski, leżały po kilka tygodni, bo ich dzieci mają takie wady, że mi się to w głowie nie mieści. A tam operują takiego maluszka np. w 15 tygodniu ciąży.... Oj napatrzyłam się i nasłuchałam... Grunt, że nawet kiedy zwykły ginekolog prowadzący ciążę mówi dziewczynie, że nie da się uratować dziecka; ona jedzie do Łodzi a tam ratują... mimo wszystko.

Nam leci 12 tydzień. Mały ma 5 cm, serduszko bije 175/min. Tak było w środę. Mam nadzieję, że nadal bije i że wszystko jest dobrze... W karcie wpisali mi poronienie zagrażające i to mnie trochę przybiło :( Dziś miałam dziwne sny i w ogóle...ech
Widziałam jak Mały machał nam łapkami i rozczuliłam się. Tak bardzo kocham to Maleństwo...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć mmmonia :)

Na pewno z dzidzią jest wszystko ok :) Nie wolno Ci myśleć inaczej!!!

Ja Miłoszka rodziłam w CZMP, ale to dlatego, że mieszkam niedaleko tego szpitala, no i też przeważył fakt, że w razie komplikacji mają tam dobry sprzęt do ratowania maluchów. Acha, i jeszcze mój gin pracuje w CZMP. :)
W sumie pobyt tam wspominam z mieszanymi uczuciami... Taka masówka, bo rzeczywiście były tam dziewczyny z całej Polski.
Poza tym ja po urodzeniu Miłka miałam strasznego "bejbi blusa" i ciężko też było mi dogodzić ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja ide na badania w poniedziałek. Krwi i moczu sie nie boje ale przed hormonami tarczycy pękam troche. One mogą nieźle nabroić dzidzi i mam nadzieje ze spadły. Żre grzecznie te leki co mi lekarz przepisał i wierze ze wyjdzie to na dobre maleństwu

Magnolia na zaparcia swietne są śliwki tylko trzeba jeść regularnie przez pare dni. Teraz akurat wszędzie ich pełno. A jeśli śliwki nie pomogą (w co wątpie) to pogadaj o zaparciach z ginem. Są syropki które można pić nawet na początku ciąży które pomagaja jelitkom przepychać zawartość w odpowiednią stronę

monia po pierwze mam nadzieje ze nie obrazisz sie ale bede obcinała dwie m-ki z twojego nika dobrze? A po drugie wpisali ci ze względu na twoją historie. Nie przejmuj sie tym

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehe kikap nie obrażę się ;) nick 'monia' i różne jego warianty był zajęty :D Też myślę, że wpisali mi ze względu na obciążony wywiad, no ale brzmi to wiesz jak... :?

Magnolia_82 nie wiem czy możemy tu podawać nazwiska, ale strasznie ciekawa jestem do kogo chodzisz... Mam duże rozeznanie w lekarzach z CZMP :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mmmonia, chodzę do dr Krajewskiego. On przyjmuje w Rzgowie. :)
Póki co jestem zadowolona z jego usług, choć brakuje mi w jego gabinecie usg... Na usg zawsze jeżdżę do dr Wiesiołka z Wielunia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej laseczki, sobotki wieczór więc pewnie wszystkie na letnich imprezkach z owocowym drinem z palemką w ręku :twisted: ...a taki żarcik sytuacyjny :D

mmmonia cieszę się, że juz cie wypuscili i że z maluchem wszystko ok!!! Krytyczny okres już chybavpomału za nami i wierzę, że w pełnym składzie doczekamy lutego.... no co niektóre maja przepustkę na co najwyżej styczeń :D

My dzisiaj zaklepaliśmy tygodniowy urlop w gosp. agroturystycznym nad morzem więc pewnie będę offline od pon do soboty. Ciesze sie jak dziecko bo już dawno nie byliśmy na taaaaak długim urlopie w lecie 8)
Od wczoraj nie mam straszenia kibelka i mam nadzieje żę juz minęło na stałe, bo wakacje z kibelkiem pod pachą nie brzmią zbyt atrakcynie :roll:
Dzisiaj się tak rozmarzylismy troche ze za rok moze bedzie nam dane pojechac w podobne miejsce z raczkującym bąblem... eeeeh piękna wizja 8)

W ogole zazdraszczam, że macie 'pod ręką' takie jednostki jak CZMP, bo u mnie pod nosem jedynie szpital miejski....co prawda mają oddział reanimacji noworodków, ale wiadomo że do takich placówek to 100lat za eskimosami 8)

spokojnej rodzinnej niedzieli!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sowa ale żyganie agroturystyczne jest na pewno bardziej ekologiczne ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

taaa. w zasadzie powinnam mieć zniżkę za tą ekologie... i będę się kłócić, bo cisza była tylko paronastogodzinna.. teraz się na wieczór skubańce przeniosły.. ot tak romantyczniej :D plaża... kolacja przy świecach w jakiejś knajpce... pawik na wydmach....spacerek o zachodzie słońca...pawik na wydmach .....wiatr od morza ..... eeeh rozmarzyłam się :ddd:

brzucho nie wchodzi mi już w normalne spodnie, a dokładniej czuje dyskomfort zwłaszcza z paskiem, a waga znowu pół kilo w dół... dziwne to, ale nie żebym narzekała 8) oby jeszcze długo w górę nie szła bo zapasik jest 8) Dzisiaj troche uzupełniłam garderobę o dłuższe bluzki, dobrze że teraz na wyprzedażach pełno takich tunikowych :roll: ciekawe jak będzie dalej, ....jakaś plandeka ze stara :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie też waga poszła w dół...
Dzisiaj mąż stwierdził, że brzuch chyba mi się zmniejszył, bo wydawało mu się, ze był sporo większy... I że, może coś jest nie tak...
Pocieszył mnie bardzo :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam
wróciliśmy wczoraj z urlopu, było bardzo fajnie mimo tych dwóch dni deszczowych:) i naszej infekcji wirusowej przez którą młody 2 dni rzygał mój mąż jeden dzień a ja na szczęście tylko raz ale też się źle czułam.
Jutro idę na usg takie dokładne już i jestem ciekawa a potem do lekarza żeby mi wystawił L4, mam nadzieje że dostane zwolnienie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Heloł ;)

Co tu taka cisza???

Jak się czujecie Dziewczyny?

Edytapr, współczuję infekcji na urlopie... Cieszę się, że mimo to wypad był udany :)
A zwolnienie powinnaś dostać bez problemu :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Noooo cisza jak makiem zasiał :D

Ja przespałam pół dnia, rano lekko poplamiłam ale tak na zółto i znowu leżałam plackiem :?
Kurcze w tej ciąży nie miałam robionej cytologii (poprzednią miałam w styczniu) ani żadnego posiewu... I tak się zastanawiam gdyby jakieś bakterie czy coś to trzeba by leczyć. Lekarz słowem nie wspomniał, ja na ostatniej wizycie w szoku całkowitym przez ten szpital też zapomniałam... Następna wizyta za 2 tygodnie, jejku jak to długo... Ja mogłabym mieć co tydzień wizytę i usg, wtedy byłabym spokojniejsza hihi

Słyszałyście coś o tym detektorze tętna?... tak się zastanawiam, że z jednej strony fajnie byłoby codziennie sobie sprawdzać...i w ogóle.

Magnolia_82 ja mieszkam na Bałutach:) No ale ogólnie mamy blisko;) Nie znam Twoich lekarzy :? A myślałam, że tylu ich poznałam już w CZMP :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej
byłam wczoraj na usg i słyszałam serducho:) miałam robione prenatalne genetyczne i wszystko wyszło ok maleństwo ma 6,64cm a tętno 167:) lekarz musiał trochę je poruszać żeby się obróciło bo nie mógł zrobić jednego pomiaru, ale w końcu się udało.
poszłam potem do przychodni do lekarza bo chciałam L4, najpierw mnie zbadała i okazało się że mam stan zapalny, dostałam globulki dopoch. a potem jej powiedziałam że potrzebowałabym L4 bo się źle czuję a poza tym mój kierownik nie ma nic przeciwko temu i nawet sam mi powiedział że do końca ciąży ma iść na zwolnienie. Lekarka się oburzyła dała mi L4 do 10.08 ale z góry zaznaczyła żebym sobie nie myślała że mi da do końca ciąży. no i teraz mam problem bo słyszałam że ten mój lekarz co do niego chodze zwolnień nie daje jak jest wszystko ok bo ciąża to nie choroba a ta w przychodni też mi nie da:(
dzisiaj idę do tego mojego i się zapytam może mi da zobaczymy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej dziełoszki :)
Ja się mało udzielam głównie przez neta bo czekamy na podłączenie na stałe bo teraz łapie bezprzewodówkę ;) Zanim się czasem połączę i zaloguję to mam już dość neta a poza tym mały szkodnik rozpieszczany 2 tyg. przez babcie obie daje mi w kość :?

Ja się bardzo źle czuje, tyle że nie rzygam, ale mdli mnie jak nie zjem, a jak zjem jeszcze gorzej, zmęczona i nie wyspana chodzę non stop, nic mi się nie chce...mięsa nadal nie jem, głównie nabiał i owoce, tym żyję :(

Pierwsza ciąża to bajka była przy tym co mam teraz :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monia, ja mieszkam na wsi pod Łodzią (Powiat Łódzki Wschodni). :)
Ginów w CZMP jest dość sporo, więc ciężko wszystkich poznać ;) Duży szpital, to i wielu lekarzy.

Edytapr
, gratuluję zdrowiutkiej dzidzi. Ja na USG idę dopiero za tydzień.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Edytapr gratulacje! :) Jaka duuuża Dzidzia :)

Mmmonia
juz jestes w domku? Jeżeli chodzi o detektor, ja miałam robione nim badanie na ostatniej wizycie - fajnie słychać :) Ale chyba nie chciałabym mieć go w domu, bo nie każdy potrafi znaleźć tętno, a wszystko moze byc w porządku i mozna niepotrzebnie spanikować... Chyba wolę, żeby lekarz mi badał.

Dziewczyny, ja miałam przeżycia w sobotę - byłam na weselu i dostałam plamienia brązowego....W środku nocy jechałam na ostry dyżur do szpitala do Białegostoku. Na szczęście okazało się, że z Dzidzią wszystko dobrze (miałam USG), to plamienie mogło być z przemęczenia... dostałam zastrzyk z papaweryny i kazali mi leżeć. Na szczęście już w niedzielę plamienie ustało i chyba wszystko jest ok, ale ile ja się strachu najadłam... :roll:

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]