Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 1:50 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 227, 228, 229, 230, 231  Następna
Autor Wiadomość

łoj, to Wy naprawde malo placicie... ja za 2 bed (bez jadalni) placilam 525 i to byl standard... ja wogole mysle, ze nasza landlady nawet nie wie, w jakim stanie byl dom :roll: bo, ze malowalismy to moze faktycznie fanaberia, ale ze wynajelam dom przez agencje i z szafek w kuchni jak mylam, ciekla brazowa woda, no to juz nienormalne :wo: a samo malowanie to grosze doslownie (bo malowalismy sami) a roznica ogromna :shock: lazienki niestety byly w takim stanie, ze dopoki mielismy klucze do poprzedniego domu, to tam chodzilam sie myc, bo tu sie brzydzilam... ale juz mam na szczescie czysciutko... w sob. wykladzina w salonie bedzie wymieniona i w najblizszym czasie wymieniamy zniszczone panele w przedpokoju na wykladzine... w kwietniu lub maju malej pokoj urzadzimy i juz z gorki ;) a mamy ochote tu dlugo pomieszkac bo choc dom niepozornie z zewnatrz wyglada, to wszystkie trzy sypialnie sa podwojne, jest i "kibelek" i lazienka, co mi strasznie pasuje, bo zawsze jak sie ide kapac to ktos ma akurat "potrzebe"... no i nie ma tych nieszczesnych schodow 8) nienawidzilam nosic prania po schodach... a juz najgorsze bylo, jak zapomnialam czegos z gory i musialam znow zasuwac... i lazienka tez byla tylko u gory, a na dole salon... wiec, jak sie wieczorem piwko wypilo, to sie latalo na gore, co chwila ;)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

gocha22 pisze:
. no i nie ma tych nieszczesnych schodow 8) nienawidzilam nosic prania po schodach... a juz najgorsze bylo, jak zapomnialam czegos z gory i musialam znow zasuwac... i lazienka tez byla tylko u gory, a na dole salon... wiec, jak sie wieczorem piwko wypilo, to sie latalo na gore, co chwila ;)

Za to jak się ładnie pośladki kształtują od biegania po schodach :hil:

O tak wiem coś o tym lataniu z góry na dół sto razy dziennie,ale nie przeprowadzamy się póki co,chciałabym się przenieść dopiero na własne...

Z tego co opisujesz dom był w tragicznym stanie powinna wam dorzucić coś za pracę bo niemało wysiłku włożyliście w doporowadzenie go do stanu używalności... a to jej zadanie lub agencji aby dom przygotować pod wynajem

Nasz był wyremontowany (nowe wykładziny wszędzie i odmalowany)

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

aj, no pierwsze mieszkanie wlasnie mielismy cale wyremontowne juz... ale malutkie, to trza bylo sie zmywac, jak w ciazy z domi bylam bo to 1 bed flat byl, a kuchnia z salonem laczona... w sypialni ledwie sie lozeczko zmiescilo :roll:

tu krany wymienialismy (fanaberia) bo wiesz, jak to bywa... w kuchni kranik z zimna i kranik z goraca woda :/ w wannie to samo :/ umywalki luzik bo juz sie przyzwyczailam) i pamietam jak K. stwierdzil, ze w kwietniu wymienimy(a byl luty) i pierwszy raz poszedl zmywac... pierwsze jego slowa: K&%$^, w czwartek wymieniamy krany!!! :lol: :lol: :lol:

taaa posladki sie ksztaltuja ;) taka mialam nadzieje ;) prawie 4 lata po tych schodach smigalam i nic :oops: my tez myslelismy, ze jeszcze dluzej tam pomieszkamy... ale zaszlam w ciaze i wyjscia nie bylo, bo dziewczyn sypialnia single i mialy dwa materace ale ramy do lozek juz sie nie zmiescily... dopiero tu kupilismy ramy i spia zupelnie osobno (chociaz lozka naprawde wysokie i grube materace to o dziwo zadna nie spadla jeszcze ani razu, a mieszkamy tu juz prawie rok)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

gocha22 pisze:
tu krany wymienialismy (fanaberia) bo wiesz, jak to bywa... w kuchni kranik z zimna i kranik z goraca woda :/ w wannie to samo :/ umywalki luzik bo juz sie przyzwyczailam) i pamietam jak K. stwierdzil, ze w kwietniu wymienimy(a byl luty) i pierwszy raz poszedl zmywac... pierwsze jego slowa: K&%$^, w czwartek wymieniamy krany!!! :lol: :lol: :lol:

Dobreee :lol: :lol: :lol:

O widzisz 4lata to może za krótko- ja juz 6-ty rok biegam to jestem na dobrej drodze jeszcze z 4 i będzie super :lol2:

Angielskie single bed mnie rozwalają niektóre- są wielkości schowka na deskę do prasowania na co im takie mini mini sypialnie?

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

chyba tylko jako office... u mnie "office" w salonie, w kaciku ;) jak szukalismy domu teraz to babka nam pokazywala 3 bed house... i jedna sypialnia to doslownie office, druga single, a trzecia dopiero podwojna.. i nas zachecala, ze mozemy dziewczynkom lozko pietrowe wstawic... na co ja, ze absolutnie nie, bo ja mam juz plan, jak ma ich pokoj wygladac, a poza tym, to my w ciazy jestesmy i bedzie kolejne dzecko (dopiero wtedy przestala zachecac ;) )

Offline Wyświetl profil  

Hejka :)
Ja wczoraj średnio tomna byłam i jeszcze troszki rzeczy do powystawiania więc zeszło :)

Gocha ten chłop to nie mój ;) to jakiś dziad na ul. szedł i patrzył jak L urządzała mi wyginkę z darciem na pół osiedla to z japą otwartą aż kroku zwolnić...to mnie do furii doprowadziło ;) zjebkę puściłam czy ma widowisko, jak tak to za przedstawienia się płaci!!! i poszedł w siną dal mamrocząc coś pod nosem...
Mój to jeszcze gorzej przewrażliwiony jak ja, jak jemu by akcję typu bunt 2 latka urządziła to by na ręce wziął i DO DOMU ;) nawet jak w sb czy niedziele idziemy razem i gadamy to ścisza głos jak mijamy się z kimś ;)

Kurczę znowu nie wiem o czym mówicie hehe :P:

Kurka to widzę że akcje w tym wieku typu kupa/siku w najmniej spodziewanym momencie są normą...
A jak nocki? ja muszę chyba kupić ochraniacz na materac...jest tydz., że ani razu a jest (czyt ten) że co 2 dzień zalane...

No teraz z tamtego też się śmiać chce ;) ale dziś jak tv stał na brzegu półki (przypominam dopiero w lutym spłacony) i Laura kredą wyrysowała ściany nogi od stołu od wszystkich krzeseł i narożnik to mnie trafił jasny szlag! a potem tuż przed przyjsciem T z pracy jak poszłam do sypialni na kompa zrobić listę zakupów wytargała pakiet brokatów do ozdabiania to już myślałam że wybuchnę...co za diabeł :evil:

Offline Wyświetl profil  

E-misia prawie sie posikalam z Twoich opowiesci :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

u nas nocki tragedia od sierpnia mniej wiecej :roll: :oops: najpierw miala mate na lozko wlasnie... ale prawie codziennie koldra obsiurana! wiec teraz ma majty do spania... wsciekla jestem, bo to chyba przez przedszkole (mowi, ze sie boi jednego chlopaka)...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

E-misiu Ladnie Ci sprzątania narobiła :twisted:

Mój dzisiaj jedynie wysmarował dzemem krzesło a później balsamem siebie i stolik :lol:
Oprócz tego wylał 2 kubki soku do organków

Także rozumiem co przeżywasz doskonale :lol:

Gocha Hmm w sumie racja na office się przyda taki mini pokój jak coś tylko klaustrofobii można się nabawić

Możliwe że tak stres w p-kolu mała odreagowywuje :roll:

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

marti126 pisze:
E-misiu
Mój dzisiaj jedynie wysmarował dzemem krzesło a później balsamem siebie i stolik :lol:
Oprócz tego wylał 2 kubki soku do organków

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

moja odkiedy raczkuje tez psoci :roll: laski wiadomo, juz im sie nie zdarza... ale Paula ostatnio podjadla tacie pay slip'y :wo: a i nie myslalam, ze umie powedrowac do lazienki... ale udalo sie - papier toaletowy smaczniejszy niz kleik ryzowy :wo:

Offline Wyświetl profil  

Babki to teraz bd zaczynać posta od...co dziś moje dziecko wywinęło ;)

głupie to bardzo, ale cieszy jak "dobrze, że nie tylko ja tak mam" ;)

Gocha...wiesz co mnie nawet wstyd się przyznać, bo gdzie nie zagadam to "moje odkąd się odpampersowało to nie sika w nocy"
U nas było tak, że E na 2,5 się odpampersowała i na noc też, a za pół roku na Boże Narodzenie jak pojechaliśmy do rodzinki zaczęła siurać w nocy...i tak zostało, aż do stycznia teraz do tej pory spała właśnie w tych majtach pampersowych :( było że i wyrzucałam po kilku dniach bo szmata z tego a dalej nie nasikany a było że dzień w dzień, po szpitalu to wręcz i to potrafiła przesikać :/ od stycznia nie mamy bo zapomniałam kupić i tak zostało, ale jest różnie...martwi mnie to, ale teraz ostatnio co słyszę to 4 latki są normą, że podsikują w nocy. No właśnie ochraniacz fajny tylko i tak prześcieradło, kołdra, a czasami i poduszka do przebrania, już nie mówiąc, że do suszenia i wietrzenia :/ a druga sprawa śpią razem z L...ale zauważyłam jedno jak już powiedzmy po 18 nie daje jej za dużo pić, wysika się przed snem, to do 8 rano prześpi bez siknięcia, albo koło 6 woła na sik i dosypia u nas do 8.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Moja nie siura w nocy od początku lipca 2011 (odpieluchowana marzec 2011) czyli na noc dłużej jej zajęło

Nie ograniczałam picia ,ba ona w nocy nieraz nadal pije (ma wodę obok łóżka) i mimo to nie sika

Czytalam że do 6 roku życia dzieci mogą sikać w nocy tak bywa po prostu

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

niby tak sie zdarza... ale wiesz dziecko odpieluchowane jak mialo poltora roku... 2,5 roku bez pieluchy juz byla i nagle sika w nocy... mysle, ze to sygnal, ze cos jest jednak nie halo :/ bo wczesniej jej sie to nie zdarzalo po prostu :roll:

Offline Wyświetl profil  

Marti ja nawet czytałam, że i do 7 lat ;)
Oczywiście dziś jak pojechaliśmy po komisach za autem, i do galeryji ;) to rano nie zrobiła tylko oczywiście gdzie? w galerii mama kupa!!! no ale tyle że akurat tam gdzie można iść ;)
Łooo moja jakby w nocy piła to bym miała już na wylot materac przesikany 3 razy do nocy...;) pół kubka i ona co chwila po nim sika ;) a jak była mała jeszcze w pampku to nie mogłam jej zdjać jak woda się lała do wanny czy w kiblu spuszczałam bo od razy siur ;) za Laura może w siebie 2 litry wlać i jakiś 1 pampers więcej mi zejdzie a woda żeby się lała godzinę to na nią nie działa ;) znowuż one od maleńkości nie jedzą i nie piją w nocy, a z tego co słyszę dużo dzieci pije w nocy.

Gocha u Cb tzn Domi wygląda to faktycznie jak by coś było na rzeczy :/ co innego jak dziecko się nigdy nie oduczyło a co innego jak ponad 2 lata nie siurała...

Wszystkiego najlepszego z okazji ur :D prawie z moją młodszą masz ;)

Ale mi się starsza pysk robi...choć ona taka zgodna, dobra i ustępliwa to jak czasem coś odpowie to mi się dziś aż przykro zrobiło :(

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Gocha W takiej sytuacji jak u Was faktycznie byłabym zaniepokojona bo pewnie to objaw jakiegoś stresu zapewne tak jak pisałaś ma to związek z tym chłopcem z p-kola :(

A panie coś robią aby zaradzić sytuacji?Czemu ona właściwie się go boi?

E-misia Oli nie co noc pije ale dość często... wtedy właśnie potrafi nawet pół dużej szklanki wody wydoić,może po mnie to ma bo ja też śpię z butelką wody mineralnej przy łóżku i nieraz się obudzę to chce mi się pić.. :D

Haha jakbym o swojej czytała- dzisiaj kupkę robiła na spacerze pod krzaczkiem 10min po wyjściu z domu :twisted:

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

E-misia dziekuje za zyczenia :)
a co takiego Ci cora powiedziala dzisiaj?

marti rozmawialam z pania na ten temat... dowiedzialam sie tyle, ze ten chlopiec ma autyzm. Biega, wrzeszczy i popycha dzieci, co niestety moja Domi traktuje, jak "bicie" bo po prostu nie jest to dla niej normalne i sie go boi :roll:

moje w nocy nie pija bo sie nie budza... ale czesto przed snem pija wode i do tej pory jak jej sie chcialo siku w nocy to po prostu wstawala, szla do lazienki, zapalala sobie swiatlo, robila siku i szla spowrotem spac, czesto nawet nie wiedzialam, ze szla siku, ale rano swiatlo bylo zapalone w lazience wiec po tym poznawalam, ze byla siku...

Offline Wyświetl profil  

Gocha to faktycznie dzieci nie rozumieją, że jest ktoś jest chory i jego zachowanie jest inne niż większości :( a rozmawiały Panie czy Wy z nią? nie wiem może jakoś jej wytłumaczyć tą chorobę na zabawkach rysunkach też można :) tak dedukuję co by można bo się nie znam ogólnie znam chorobę od strony psychologii dziecięcej i klinicznej i chłopca rozumiem, ale Domi też trzeba zrozumieć, że się boi.

Marti ja nie wiem...ale cholercia cały Boży tydz robi rano po mleku zazwyczaj, a tu zonk zawsze na wyjściu co gorsza wyjeździe...

No właśnie moje też śpią całą noc chyba że na siku teraz sporadycznie wstanie E. Ja też w nocy nie piję, ani nie chodzę siku dopiero rano no chyba że w ciąży to pod koniec to i 2 razy nawet i piłam ok pół l. mleka ;)

Moja E coś nie bardzo...jakaś takaś nieswoja po południu wpadli znajomi na kawę i ona siedziała jak nigdy przy gościach osowiała i ciepła, temp 37,9...no nic mówie do 38,5 nie ma co panikować (choć po historii z L to :roll: ) teraz na noc 38,3 ku...mam nadzieje, że to tylko odreagowanie wojaży wczorajszych i dzisiejszych :|

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

E-misia I jak tam dziewczynki się czują?

Gocha A co u Was?

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

to ja skopiuje z innego watku, co mnie dzis spotkalo...

wstaje rano, szykuje dzieci do szkoly, przechodze przez przedpokoj i jakos dziwnie pusto :roll: po chwili sie zorientowalam, ze NIE MA WOZKA :!: :wo: zostal w bagazniku, a K. juz dawno do pracy pojechal :x nawet sobie nie wyobrazacie jak sie wk%^&$lam :x
a zeby tego bylo malo, stwierdzilam, ze pojde do garazu i moze tam znajde jakis wozek po dziewczynach, moze ktorys bedzie na wierzchu... tak wiec do wyjscia 2 minuty, ja otwieram garaz, a tam nie dosc, ze do wozkow dojsc sie nie da, to rozpierdzielilam drzwi!!! nie da sie go zakmnac :roll:
i tak wlasnie popedzilam do szkoly z dzieckiem na rekach (dżizas jaka ona ciezka :shock: ), wracajac juz prawie plakalam z bolu :/ a garaz no coz - otwarty jest, wiec mozna sobie z ulicy wejsc do niego i brac, co sie tylko podoba... :roll: rowerek komus?

no i pogoraczkowalismy sobie, ale jest efekt: zab u gory jest i drugi lada chwila tez bedzie 8)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Gocha Ładnie się załatwiłaś z tym brakiem wózka :lol: wierzę Ci jak ręce bolały...

A jak Twoje samopoczucie u GP byłaś? :fkf:

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

ehhh... nie bylam :oops: ostatanio mala goraczkowala, a pozniej jakies dziadostwo jej wyskoczylo i cala w czerwone popuchniete plamy byla :wo:
no ale goraczka to chyba od zebow, bo niedawno byly dwa, wyszedl w koncu trzeci a teraz 2 dni temu czwarty sie pojawil...

wogole coraz lepiej mi na umysle ;)
pogoda robi swoje :) a w weekend nast. ma byc juz po 13 stopni :D
niestety wiaze sie to z tym, ze trza zakasac rekawy i do roboty, musze okna pomalowac w salonie i sypialni, ogrodek ogarnac, posprzatac w garazu i w samochodzie trzeba i tym sposoben znow zrobie zaleglosci w domu i bede nadganiac jak glupek :P

a co tam u was dziewczyny?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 227, 228, 229, 230, 231  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]