Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 10:04 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232 ... 236  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
.
Awatar użytkownika

MADII a Wy kiedy robicie 2-latka??

...ja po obiadku ale mam jakiegoś lenia i tylko z młodym polegujemy na łóżku i się wygłupiamy a tu trza się roboty chwycić...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej dziewczynki... ja tak dzisiaj troszkę o sobie. Byłam w końcu u endokrynologa (Fiolcia skoro jeździsz do Mikołowa to może do Brachmańskiej ? Wink ). Najpierw zrobiła wielkie oczy jak zobaczyła moje wyniki z całego okresu leczenia, później się zdziwiła, że w ciąży brałam Metizol, bo to zakazane, ponieważ jest mocno wchłanialne przez łożysko co może prowadzić do uszkodzeń płodu i pogratulowała mi zdrowego rozumu, że to cholerstwo odstawiłam. Później się dziwiła, bo zna moją poprzednią endokrynolog, że uniknęłam leczenia operacyjnego a najlepiej jeszcze jodem radioaktywnym, bo ona to wszystkich pacjentów na leczenie jodem wysyła. A ja głupia się dziwiłam czemu ja w ciąży plamiłam :/ W końcu wyszło na to, że nie mam Gravesa-Basedova tylko Hashimoto. Normalnie będę odradzać każdemu zarówno dr. Zbigniewa Muchę z Katowickiej Feminy, oraz dr. Kornelię Hasse-Lazar, bo przez nią prawie bym dziecko straciła Evil or Very Mad W każdym razie mam przepisany Thiamazole. Jak się zdarzy ciąża to mam się nie martwić, bo ten lek jest praktycznie niewchłanialny przez łożysko, ale najlepiej by było jakbym te tarczycę podleczyła bym w ciąży nie musiała niczego na nią brać Wink Kontrolę mam 26 kwietnia i na te kontrolę mam zrobić tylko fT4. Normalnie jak usłyszałam, że metizolu nie można brać w ciąży nawet w 3 trymestrze to miałam łzy w oczach i dziękuję Bogu, że mam zdrowe dziecko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Witam z rana
Nocka ciężka ale przeżyliśmy i jest piękny słoneczny dzień więc trzeba się cieszyć... Mimo, że na spacer nie wychodzimy bo młody kaszle.

Inka :shock: szok... jacy lekarze są nieodpowiedzialni. Ale dobrze, że teraz trafiłaś w dobre ręce.

Na poprawę humoru:

Mówi mąż do żony:
- Idź po piwo.
- Ależ kochanie, może jakieś magiczne słowo?
- Hokus pokus, czary mary, wypie...aj po browary!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc wszystkim :)

Piegusku - bardzo szybko zlecial ten rok, ale mam nadzieje, ze 17 nastepnych nie zleci az tak szybko ....chce sie nacieszyc troszke moim MALYM dzieckiem :D

Inka - brak slow na lekarzy. Dzieki Bogu, ze Justysia zdrowienka :)

Madii urodzinki zrobimy w weekend...no pseudo urodzinki, rodziny tutaj nie mam, wiec jak bedzie ladna pogoda to pojdziemy w jakies fajne miejsce, moze zoo albo cos w tym stylu.
A Sandruni urodzinki kiedy??

Obrazek

24.11.2010 pierwszy ząbek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny.

Piegusku powodzenia jutro w pracy!!

Dusiula szystkiego Naj Naj dla córeczki !! :ur: :kitt: :hbd: :bal:

Inka masakra z tymi lekarzami :shock: , dwie tak odmienne diagnozy i do tego te nie wskazane w ciąży leki, dobrze, że intuicja podpowiedziała Ci wtedy co robić. Dobrze, że teraz trafiłaś w dobre ręce.

U mnie ostatnio także ciągły brak czasu, do tego Majeczka zaczęła gorzej sypiać w dzień najdłuższa drzemka to 30 min. a w nocy jest różnie, czasami śpi spokojnie ale bywają noce, kiedy budzi się co chwilę. Przyczyną nie są ząbki, bo jeszcze ich nie widać i dziąsełka nie sa opuchnięte, myślę, że to ciekawość świata i szkoda czasu na drzemki ;).

Ciepło pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

WITAM :)

Ja dziś jestem bez humoru jakoś tak... :roll: :? Niunia na drzemce, ja biorę się dziś za sprzątanie kuchni, rano byłyśmy na spacerku, ale chłodnio u nas :roll: I całe popołudnie same...
Jeśli chodzi o mój staż, okazuje się, że nie jest to takie proste... :?
Zobaczymy, trzymajcie kciuki kochane ;) Z kolei mój T w przyszłym tyg. idzie zarejestrować swój interes i otwiera firmę... :lol: :wink:

NETI Chyba wyśpimy się porządnie jak nasze maluszki będą duże... :wink: Moja też czasami ma niespokojne nocki i też często do niej jeszcze wstaję... :wink:

DUSIULA 100 lat 100 lat dla Twojej niuni :D Obrazek Obrazek I udanej imprezki z okazji roczku! :D

PIEGUSKU
Bartek chory ? Oby nie zaczął znowu chorować kiedy Ty wreszcie idziesz do pracy :? Zdrówka! I powodzenia w pracy :)

A my 2 urodzinki niuńki wyprawiamy w święta, w niedzielę wielkanocną :wink: I mają być tylko dziadkowie i chyba chrzestna niuni... a w poniedziełek lany robimy mały kinder bal i przychodzą nasi znajomi z córeczką, my do nich idziemy w sobotę na urodzinki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc z rana - u mnie oczywiscie ;)

Neti dzieki serdeczne za zyczonka :)

Madii oj sprzatanie....nie mogloby sie tak chociaz raz samo posprzatac??????
Widzie, ze sie odchudzasz...jakas specjalna diete stosujesz, czy poprostu mniej jesz???

Piegusku jak tam Bartus??

A my dzisiaj idziemy na szczepienie...juz sie boje. Ostatnie szczepienie jakie Fatimka miala, to swoje odchorowala - goraczke miala...oby tym razem bylo lepiej

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Witam z rana
Wieczorem nadrobię i popiszę więcej

Wpadłam tylko prosić o trzymanie kciuków. Startuję dzisiaj o 9.

Miłego dnia dla wszystkich

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Piegusku, powodzenia :D Na pewno dasz sobie radę 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hallloooo dziewczynki co u Was ?

PIEGUSKU a Bartuś w żłobku ? Trzymam kciuki :ok: :)

DUSIULA eeeh... no mogłoby się samo na błysk posprzątać... :lol: :lol: Kochana wspominałaś, że nie masz rodziny w Stanach, nie tęsknisz, jak Wam się tam żyje :?: :wink:

MADZIALENKO co u Was :?:

Miłego weekendu :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

WItam sie z rana :)

Piegusku powodzenia :) Napewno bedzie fajnie :) Jak wrocisz, napisz jak Ci minal pierwszy dzien w pracy :)

Madii - ano smutno czasami, teskni sie...ale tak sie w zyciu ulozylo i trzeba sie z tym pogodzic i patrzec z optymizmem w przyszlosc :) A poza tym w dobie interneti i skype nie jest tak zle... moge nawet codziennie z rodzicami porozmawiac, "zobaczyc sie" :)

Madzielanka co tam u Was?/

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

CZEŚĆ KOCHANE

Ja też przez ostatnie dni chodzę jakaś taka nie do życia, przemęczona jakaś, nie wiem... :roll: A wczoraj niunia tak mi dała popalić, myślałam
że wyjdę z siebie :roll: Na szczęście przed 21 poszła spać.
Dziś zrobiła mi pobudkę o 6, ale poleżała i ok 7 znowu zasnęła :wink: i śpi nadal.
Dziś po południu wybieramy się na kinder bal do naszych znajomych, ich córeczka ma 2 latka :wink: Niunia wniebowzięta i od tygodnia mówi, że będzie śpiewać 100 lat :lol: :wink:

DUSIULA doskonale Cię rozumiem..., sama mieszkam daleko od swojej rodziny i rodziców :roll: I powiem Ci, że bardzo często mi brakuje pomocy nawet najmniejszej... Marzę o tym, żeby czasami babcia albo dziadek zabrali niunie na spacer lub na jeden dzień do siebie, ale jest to niemożliwe... :roll: :roll: No cóż, w sumie też już przywykłam do tego :wink:
Udanej imprezki z okazji roczku :)

PIEGUSKU zdaj nam relację z pierwszego dnia w pracy! :D

APRILKO a co u Was :?: :?:

Miłego weekendu! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Witam się sobotnio
Wczoraj nie miałam neta. W pracy od 9 do 17 ale jak nie będę robić przerw to mogę wychodzić o 16:45 - więc będę zdarzać na autobus powrotny o 17:20.
Praca chwilami bardzo ciężka (na czas, jak najszybciej) i wymagająca ale towarzystwo miłe i pogadane, radyjko w tle, bez problemu można pić kawkę, herbatkę czy coś w między czasie przekąsić... tak samo nie ma problemu z wyjściem do wc.
Jeden minus to nerwowa kierowniczka :P (ale gdzie nie ma takich) i chłodno bo biuro mamy przy rampach rozładunkowych. Ale za to w lato będzie przyjemny chłodek w upały...

Bartuś wczoraj został z A* w domu bo ma ten dziwny kaszel - a po za tym nic mu nie jest. Od poniedziałku idzie do żłobka. Będę go przed 9 oddawała na grupę a przez pierwsze 2-3 dni będzie go odbierać moja mama o 14 co by nie siedział na początku długo. Kolejne dni niestety będzie musiał już przesiedzieć w żłobku 8h ale za to na święta sobie odbijemy a po świętach będę mieć ostatnią zmianę to pójdzie do żłobka dopiero przed 11.

Właśnie wróciliśmy z polka i młody padł jak przecinek :) Jutro jedziemy na 9 do kościoła na mszę za rodzicami a później biba :P na 30-lecie małżeństwa :D Palma dla mnie i młodego już naszykowana - mam nadzieję, że wróci w całości z kościoła.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

PIEGUSKU najważniejsze, że jesteś zadowolona, bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko ;) A jak umowa ? Na jak długo ? Praca w Rzeszowie ?
Apropo szefowej... :roll: Masz rację, chyba wszystkie to wrednoty... :?
Ja miałam ponadto fałszywą, starą zdziwaczałą pannę :x

O raaany zapomniałam o palemce :roll: Mam nadzieję, że jest w piwnicy zapakowana :roll: Miałam przejść się z niuńką na targ rano, ale spała długo, poza tym miałam dużo pracy.
Eeeh nie mogę się zabrać za tę kuchnię, mieszkanko mam już wysprzątane tylko mebelki w kuchni i piekarnik do sprzątania.
A ja dostałam jakiejś alergii - coś kwitnie - i mam oczy jak królik i chyba zapalenie spojówek... strasznie mnie oczy szczypią :?

Zmykam :wink: Jutro wrzucę fotki z kinderbalu naszych maluszków :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A tu znow pusto

Madii i jak tam kinderbal sie udal??

Piegusku i jak tak Bartus z kaszelkiem??

U nas dzisiaj bardzo ladnie...jeszcze jakis tydzien i bedzie zielono :D:D:D Juz kwiatki gdzieniegdzie sie zolca :lol: :lol: :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam z rana :)

Nie mogę uwierzyć kiedy patrzę na suwaczek niuni... Dziś kończy 2 latka :shock: :D Kiedy to minęło... Normalnie aż się wzruszyłam :wink:
Pamiętam dokładnie ten dzień... :) O tej porze byłam pod ktg. No i dziś też o 6 wstałam wtedy - odeszły mi wody - a dziś dawałam niuni butle :wink:

DUSIULA super było, niunia wybawiła się z dziećmi :D Ja namieszałam z trunkami i po powrocie nie czułam się najlepiej :roll: :wink: A jak roczek niuni ?

Miłego dnia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszystkiego najlepszego dla Sandrusi! :hbd: :kitt: :bal: :gift: :flo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

STO LAT dla SANDRY :D

Dusiula Bartek nadal pokaszluje ale to alergiczne na pewno bo puki siedzi w domu to jest spokój a po polku mu się nasila... ale nie jest tego dużo...

...kolejny dzień padam na ryj po pracy - ale spoko bo starsznie się wytęsknię za młodym i cały wieczór dla nas :D (zazwyczaj) ...dzisiaj urzędujemy u moich rodziców...
...młody właśnie się kąpie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

STO LAT DLA SANDRUNII :ur: :ur: :bal: :bal: :gift: :gift: Zyj w zdrowiu i szczesciu i wyrosni na madra , duza dziewczynka :)

Piegusku domyslam sie, ze fajnie tak wrocic do domciu i do synka....wytulic, wycalowac :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie kochane :)

Wpadłam tylko na chwilkę, dziękuję raz jeszcze za życzenia :D
Idę na 11 do fryzjera, a ok. 13 zawozimy niunię do teściów na 3h, a my chcemy iść na miasto po zakupy odzieżowe na komunię... :roll: Ja muszę kieckę kupić, bo buty mam, a T koszulę jakąś i marynarkę jakąś fajną, bo w garniturze nie chce iść :wink:

Odezwę się wieczorkiem, miłego dnia! :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232 ... 236  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]