Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:36 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 62  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Patisonku trzymamy z Julusiem kciuki, będzie dobrze, dbaj o Was :ok:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Patisonku, modlitwę odmawiamy z Misią, wierzymy, że bedzie dobrze, leż, czytaj dużo maleństwu, żeby spało smacznie, bo ma jeszcze przynajmniej 10 tygodni pobytu w przytulnym "M" swojej mamusi :)

http://fundacja-sloneczko.pl/apele/poka ... da=232%2FP

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

patisonek :ok: będzie wszystko dobrze :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kochane dziewczynki w Nowym Roku, życzę Was samych radości, duużo miłości i zrozumienia, zrealizowania planów w życiu zawodowym i prywatnym, pociechy z maluszków, szczęśliwych rozwiązań i dorodnych, zdrowych fasoleczek, samych pogodnych dni aby ten rok był przełomowym rokiem w Waszym życiu :) buziaczki i ściskam Was bardzo mocno :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Halo,
witamy w Nowym Roku :D
Co słychać? jakaś straszna cisza tu zapanowała...
Agnieha i Patisonek zameldujcie się proszę???
A w ogóle to gdzie się podziała Kika?
Powiem Wam tylko tyle, że mój synek zaczyna mi dawać w kość, w dzień ucina sobie jedynie 45-minutowe drzemki i wstaje marudny i wymusza, żeby go brać na rączki, bo na leżaczku czy na matce to takie biadolenie odchodzi, że hej....taki mały cwaniak normalnie :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczynki :)
Nika, najwidoczniej jest nuda, moja też od pewnego momentu tak miała :)
Polecam chodzące stworzenia, dzwoneczki wiszące na macie (takie np. jak na drzwiach jak się otwierają wiszące) no i resztę sama pewnie wyczaisz :)
U nas święto ogromne, łzy radości, nakręcanie każdego momentu PODCIĄGANIA SIĘ NA BRZUSZKU!! tyle ćwiczeń, cierpliwości i ... są efekty kolejne :) mało tego, zaczyna już wiedzieć czego chce i jak bardzo tego chce... nie daje się już oszukać, przekupić i podciąga się do konkretnej rzeczy, nadal jednak raczkowanie małe efektywnie wychodzi, bo nóżki nadaj się rozjeżdżają jak w gipsie, no ale robi okręcanie coraz więcej na brzuszku, podciąganie, kurde, jestem szczęśliwa z powodu każdego kroczku, a teraz to już wogóle :) dla zdrowych dzieciaczków to "barszczyk" aż zazdroszczę :)
Ale się rozpisałam, buziaczki dla brzuszków, bobasków i uściski dla mamusiek :)
A tutaj nasze WIEEELKIE OSIĄGNIĘCIE http://www.youtube.com/watch?v=pNHwv3hR-7M

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No super Pati :kjk: a w ogóle to masz super radiowy głos... :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nika dziękuję :) mi się wydaje, że mam czasami głos jak stara przekupa, wygłupiając się z małą :) no bo wiadomo, intonację trzeba zmieniać, zachwycać się aż do przesady, dobrze, że mnie nie słyszysz jak czytam bajki, od piszczenia po bas :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

paprykaa czemu dominika nie chodzi jeszcze jesli mozna zapytac??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Kasiu, Dominika od urodzenia była leczona z dysplazji bioderek, mając miesiąc była "zakuta" w szelki pawlika, poduszkę frejki a mając 3-4 miesiące została wlożona w gips typu "żabka" na 3 miesiace, w lipcu miała ściągnięty gipsik, jednak wszystko ma swoje konsekwencje, w miesiącach największego rozwoju psycho-ruchowego leżała nieruchowo, brak bodźców itp. później okazało się że ma bardzo przez to leniwe jelitka, a w wielkim skrócie zaparcia, nie jadła przez to, niska waga, brak sił na dźwignięcie się... i tym sposobem nadrabia stracony czas ale powolutku :)
A jak radzi sobie rówieśnik Miśki?? :) widzę, że Twoja starsza pociecha ma roczek i 2 m-ce :) pewnie już pięknie chodzi i buszuje po domku :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pati- dla DOMINISIObrazekObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

AAGUSIA WIELKIE DZIĘĘĘĘKI :) Miśka od razu będzie miała jutro banana na twarzy:) a ja jak słyszę jej ulubione piosenki to poprostu uszy zatykam :) z 50 razy słyszę najpierw e, e, a móźnieś eś - co oznacza jeszcze hahaha

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Właśnie oglądam national geografik, leci coś dla przyszłych mamusiek :) cudowny film o rozwoju od poczęcia :) polecam, oglądam go już któryś raz :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej babolki
papryczko szkoda ze ja nie oglądałam tego filmu. Dominisia lubi piosenki moze piosenkarka z niej wyrośnie ??? Moja chrześniaczka też śpiewa i rano ma jakoś swoją listę przebojów nawet jak sie bawi to spiewa hehehe śmieszne te maluchy.
A Ja już odczuwam ciaże i to dosłownie biodra bolą kość łonowa czy mięsień nie wiem co to ale strasznie rwie i weź tu sie wyśpi, jescze tylko 1,5 miesiąca wytrwać. Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć mamuśki :)

Papryczko super filmik i Dominiczka jak się pięknie podciąga na brzuszku. Widać że jest silniejsza z każdym dniem :brv:
Z tego co mi mama opowiadała to ja na początku jak rak do tyłu się odpychałam a Domi tak ślicznie do przodu. Widać, że wie czego chce :D

Alla, udało Ci się prasowanie :?: Ja nie mam jeszcze ciuszków i innych rzeczy dla małego popranych, a jak myślę o prasowaniu to aż mi się nie dobrze robi. Tak nie lubię prasować :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

goralm jakoś udało sie i szybko się prasuje małe ubranka a też nie znosze prasowania, zostały mi tylko pieluchy uprać a mam mase prasowania M. i małego :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczynki pięknie Wam pomykają te suwaczki :)
Wczoraj Dominikę badała pani neurolog, powiedziała, że mała od ostatniego razu pięknie się wybiła, zrobiła duże postępy, ech no ja to sama zauważyłam, więc nic w sumie nie powiedziala takiego, no może plusem tej wizyty jest zgoda na szczepienia.
Powiedziałam jej o moich obawach, że mała nie chce powtarzać sylab, sama z siebie może coś mówi.
Po swojemu rozmawia ze mną itp.
Neurolog powiedziała, że widzi, że rozmawiamy ze sobą, bo mała odpowiada, czeka na pochwałę, odpowiedź więc jest komunikatywna itp. Zaproponowała tomografię główki w związku z rozwojem mózgu bo w usg jest zbyt ogólnikowo. Zgodziłam się, bo zawsze to jakaś kontrola rozwoju i możliwości. W lutym będziemy 2 dni w szpitalu.
Ogólnie rzecz biorąc postępy są, chwaliła ją za nie, co do braku rozwoju mowy, nie tylko pozycja leżąca ją zaburza ale i inne pogipsikowe konsekwencje, dlatego zrobimy badanie główki. No cóż... oby wszystko wyszło ok.
Ściskam Was mocno i zapraszam do dyskusji, bo wąteczek coś zanika :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

papryczko ale super pomału zaczyna się coś dziać u Was :) Będzie wszystko dobrze.Co do tomografi głowy mój mały też miał aż 2 razy, po nim wykluczył neurolog nie dotlenienia mózgu i musieliśmy dalej szukać przyczyn niewyraźnej mowy.
a u mnie brzuch mi twardnije coraz częściej w poniedziłek mam dopiero wizytę zaczynam sie denerwować a nadodatek powiększył mi się brzusio strasznie i ciągle jestem głodna :shock: Pozdrawiam wszystkich, właśnie gdzie jesteście?????????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej,
a mój Juluś 2 dni temu zaczął się w głos śmiać :D prawie się popłakałam ze szczęścia, tak rechotał, że myślałam, że oszaleję z radości :lol: Poza tym, to rośnie jak na drożdżach, ostatnio nabrał nieco ciałka, ma już trochę wałeczki na nóżkach, no i nosić go coraz ciężej...a jutro przyjeżdżają do nas rodzice, zostawiam Julka z tatą i dziadkiem i idziemy z mamą na balet do Teatru Wielkiego....pierwsze wyjście to teatru po jego urodzeniu :D mama chciała, żebym poszła z M, ale boję się go z nimi jeszcze zostawić, bo jak wpadnie w płacz i nie będą go mogli uspokoić to co zrobią...na takie wyjścia jeszcze przyjdzie czas :)
Papryczko cieszę się z dalszych postępów Domi :D wiesz, że tomografia wiąże się z narkozą? no ale Juluś ją miał mając 6 dni, więc co to dla Dominisi, w końcu ma już roczek :D
pozdrowionka dla wszystkich, Agnieha, Patisonku, Kika gdzie jesteście???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie ma naszych dziewczynek :(
nika balet ale Ci fajowo :) ale to musi być uczucie patrzeć jak każdy dzień coś nowego wnosi w tych małych szkrabach.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 62  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]