Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 10:12 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

WIDZE ze juz lutóweczki 2010 są :)
super, ja jestem tegoroczną rozpakowaną lutówką z 05.02.2009
wszystkim lutóweczkom 2010 zycze spokojnej ciązy, cieszcie sie bo zobaczycie jak szybko zleci te 9 miesiecy

Ps. widze tu Minie z innego naszego wątku :) zycze z całego serduszka bys wstapila do lutóweczek 2010?? dzieciaczki z lutego są superowe

pozdrawiam wszystkie

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gonia_krak właśnie zauważyłam i jestem bardzo dumna :D czyli jeszcze tylko 8, a z moim szczęściem nawet mniej, bo tym razem też cc murowane.
Kurcze, niby dopiero co ciąża za mną, a nic nie pamiętam - mimo takich samych objawów uparcie negowałam ciążę - bo przecież to niemożliwe, a test zrobiłam tylko dlatego, że miałam mieć drobny zabieg robiony dziś, więc mimo wszystko wolałam wykluczyć....
Właśnie wróciliśmy ze spacerku i tak sobie siebie za parę miesięcy wyobrażałam z brzuchem, wózkiem i sierściuchem i .... uff będzie ciężko!
Ale co tam, warto.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej jestem ledwo zywa po tej narkozie dopiero co wrocilismy bo A4 byla zamknieta przez Obame:(
z 5 ciu nadawalo sie tylko 4 do punkcji...
dzis zostaly juz w poludnie pieknie zaplodnione no i jutro zobaczymy o 8 mej co i jak...sama pukncja to luzik...;)tyle ze po niej nie mogedopiac spodni rozmiar 38 ale moze minie;)
tansfer o 8 w poniedzialek:)

ide spac dziewczyny bo nie widze na oczy i wglowie mi sie kreci:)

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Minie czyli poszło dobrze! :D Odpoczywaj i nabieraj sił. Ciesze się baaaardzo!

A ja wróciłam z zakupów. Kupiłam bluzeczkę przyszłościową :wink: ) i sukienkę udającą tunikę. Mam problem bo czuję jak się wypełniam. Wciąż jeszcze mieszcze się w swoje ciuchy, choć z cyckami to już gorzej :? Czuję jednak, ze wywali mnie dużo wczesniej niż przy pierwszej ciązy. No a pod koniec czerwca mam ten wyjazd, na któym nikt z pracy ma się nie domyślić, ze jestem w ciąży! Na ciuchy ciążowe mimo wszystko będzie jeszcze za wczesnie, a na normalne może być ciut za późno :? No więc latam po sklepach i znosze do domu jak sroka...
Oczywiście to co dziś kupiłam na spokojnie przymierzyłam w domu i wydaje mi się, ze jestem w tym mega ciążowa! :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Minie my dalej trzymamy :ok: zobaczysz będzie :okk:

Też czuję się jakbym połknęła balon :? tak jakby żołądek miał za mało miejsca i podszedł do góry opierając się na czymś. Pewnie to mało jasne tłumaczenie ale tak właśnie się czuję :lol: I jak tylko zjem więcej od razu mi niedobrze i mam uczucie ,że zaraz pęknę a to więcej to cokolwiek większego niż dziecinna porcja. Wieczorem miewam też lekkie bóle macicy, czuję też jej napięcie. Jak siedzę mam wrażenie jakbym siedziała nabita na kołek. Dziwne uczucie ale czego się nie zrobi dla efektu :)

maratinka pisze:
Właśnie wróciliśmy ze spacerku i tak sobie siebie za parę miesięcy wyobrażałam z brzuchem, wózkiem i sierściuchem i .... uff będzie ciężko!
Ale co tam, warto.

ja co prawda bez wózka ale za to z 2 sierściuchami (w bloku) więc też mi braknie trzeciej ręki :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czar_na Spotykam na spacerach taką panią z wózkiem i parą baaaardzo długowłosych sierściuchów, ale one to aniołki są, idą przy wózku, inne psy ich nie interesują. A moja to żywioł! Gorzej z wózkiem będzie, bo zainwestowalismy dopiero co w XA, a tu chyba z dostawka dla rodzenstwa trzeba będzie kupić.

Minie pomyślności!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Maratinka ja mam cocker spaniela i labradora więc oba wulkany energii - do wózka ich przywiązać nie można bo zaraz by fruwał :roll:
No nic jakoś trzeba będzie sobie radzić. Póki co jeszcze się tym nie stresuje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja to nie wspomnę o mojej samojedce.. Ciągnie jak szalona! Już sobie wyobrażam jak będę szła z nią i z wózkiem hehe.

Miniedalej trzymamy kciuki ;)

Tomikowa to smutne co napisałaś. Ale jak piszesz jesteś silna - to dobrze!!! Ja chyba taka silna nie jestem

Dziwnie mnie dzisiaj brzuch boli, tak jakby uciska raz na jakis czas, to normalne?? W ogóle nie wiem, może to za wcześnie ale czuje ze mi brzuszek już troszkę urósł, wyglądam tak jakbym za dużo zjadła ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czar_na pisze:
Maratinka ja mam cocker spaniela i labradora więc oba wulkany energii - do wózka ich przywiązać nie można bo zaraz by fruwał :roll:
No nic jakoś trzeba będzie sobie radzić. Póki co jeszcze się tym nie stresuje.

Mam dla ciebie rozwiązanie! Moja przyjaciółka miała 2 psy (goldeny - a więc też duże) i radziła sobie w ten sposób, że nosiłą dziecię w chuście :D Świetny pomysł. Dziecisak blisko ciała a dwie ręce wolne :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tak właśnie myślałam ,że później dziecko będzie w nosidełku albo chuście. Tylko w zimie to trochę kicha -będzie mu zimno. Mam nadzieję ,że Mama się włączy do pomocy i będzie przychodzić w porze spaceru z psami.
Przez kilka miesięcy jakoś przebiedujemy. Trudno.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

My tak to rozwiązywaliśmy, że mam zarówno chustę, jak i nosidełko (to drugie tylko doraźnie) i tak często chodziłam z małym (teraz już nie będę go dźwigać). A na początku nasza labka chodziła w kolczatce, bo strasznie przeżyła pojawienie się maleństwa i na spacerach była nie do zniesienia. Ale dzięki niej jako jedna z niewielu matek codziennie spacerowałam z młodym, co chyba mu na dobre wyszło, no i teraz komitywa między nimi jest niesamowita.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Maratinka wg nas nie ma piękniejszego widoku niż małe dziecko i jego wielki pies :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ANA w imieniu dziewczyn dzoiekuje:)
w swoim podziekuje jak sie w tabelce znajde :P

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka :lol:

Minie a znajdziesz się znajdziesz bo rezerwacja aktualna 8) I nie mam zamiaru tego zmieniać :foch: No! Żebyś nie myślała sobie :P:

A ja tam synia nosiłam i w zimie w nosidełku ale jak miał około 6 miesięcy i żyje i źle nie było :lol: Na szczęście moje sierściuchy same chodzą na spacery a raz na jakiś czas to piesicę się zabiera do lasu i wraca cała w błocie :? Wody boi się jak ognia a błoto jak widzi to ani sekunda nie mija jak ona w nim urzęduje :twisted: Brudas kosmiczny :x

Kurcze ciekawe gdzie są te nowe Lutóweczki? :roll: już 1 ttydz mija czerwca a nas tak jakoś mało :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U nas będzie problem pewnie do lipca , później mam nadzieję mieszkać już w domu i na spacer wychodzić z przyjemnością a nie obowiązkiem.
Nasze są straszne wodniki-szuwarki , Fu z racji rozmiarów nawet w błocie potrafi pływać :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w błocie pływać? :shock: :hil:

No dora to ja dzisiaj już znikam :papa: pora spać bo na siedząco :boo: :zzz:
Do jutra :papa:

Ps. Tomikowa jak się czujesz?? :sss: :flo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gonia, kochana czuje sie dobrze i juz nie pamietam co bylo wczoraj :wink: syneczek i mezulek dali mi tyle sily ze wierze ze bedzie ok nastepnym razem! i tak na pewno bedzie! :okk:
ps.czytam was uwaznie caly czas.
minie od tak dlugiego trzymania kciukow to mi palce beda musieli amputowac :lol:
kobitki no ujawniac sie prosze bo ja nie wierze ze lutowek jest tylko kilka :bum:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gonia_krak pisze:
Kurcze ciekawe gdzie są te nowe Lutóweczki? :roll: już 1 ttydz mija czerwca a nas tak jakoś mało :roll:

Goniu ja bym się nie martwiła. Będa też takie dziewczyny, które przyłączą się w trakcie ciązy. Na każdym wątku sa takie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć dziewuszki kofffane i gratulacje zafasolkowania ze szczerego serca :lol: Mam nadzieję, że dołączę i mimo, że mam wszystkie objawy to pewności nie mam. Ostatnio @ była 5 maja ale ja mam strasznie nieregularnie. Przypuszczalnie 25 była owulacja bo wtedy bolał mnie najmocniej jajnik i były przytulaski. Licząc więc 14 dni od owu to w poniedziałek powinnam dostać @. Robiłam już 1 test ale chyba za wcześnie poza tym jakiś trefny był bo sie śmieszne zacieki porobiły choć tak jakby cień tej drugiej kreski widzę (ale nie wiem czy to urojenia). Może jutro skoczę na betę to się upewnię.

Tak sobie pomyślałam że jak z kimś o tym nie popiszę to sfiksuję bo już nie chcę suszyć głów koleżankom hihi

Pozdróweczki :)

To byłam ja marcówka 2007 :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tomikowa super ,że jesteś :) taka rodzina to skarb !!

Trelek noo czyżbym widziała kolejną lutóweczkę ? rewelacja :D witaj :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]