Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 10:12 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

ktos mi opowiadal ze jedna kobieta normalnie w ciazy codziennie pila piwko miala chcice na nie i koniec :D i dziecko sie urodzilo cudne i zdrowe:)oczywiscie lekarz o tym wiedzial hehe

co do kuchni..gosia ja kiedys wysle zdjecia mojej jak tu sie zadomowie juz w pelni...w duzym domu muis byc porzadna kuchnia jak nic !moja tez jest otwarta i z lewej mam czesc robocza ze wszytkimi mozliwymi piecykami zmywarkami blatem plyta itp..troche w ksztakcie lit.U jest moj blat roboczy...z prawej dalej mam wygodny stol na cztery osoby min. i to jest nasza codzienna jadalnia a dalej jeszcze po prawej mam taka fajna komorke z meblami oczywisice ale przegrodzono on a jest bialymi drzwiami na roleczkach i tam mam toster express czajnik i..lodowe..aby nie zagracalo to kuchni...i tak to mniej wiecje u mnie wyglada..ale wszystko tworzy calosc i jest jak mowilam otwarte na salon..wogole to u mnie dol jest caly otwarty zero drzwi i wszystkow jednej tonacji:)

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Znajoma z Krakowa chodziła do Macenta (dobrze napisałam?) i on właśnie kazał jej wypić piwo jak ma na to ochotę bez jakiś specjalnych wyrzutów. Teraz musimy trzymać swoje kufle mocno bo mały jak zobaczy pianę to już otwiera dziób i leci ile sił w 4letnich nogach i spija :lol: To mały minus - pijąc w ciąży można mieć później dużą konkurencje w domu :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Minie to u nas dół też jest otwarty bez drzwi ale ta kuchnia.. :evil: wzdłuż ścian w literze L bo U się nie da bo będzie za wąsko to wejdzie tylko lodówka, zlewm 2 komorowy,a zakręcie szafka narożna, kuchnia z okapem, zmywarka w zabudowie i jeszcze max 30-no może 50cm szafki więc blat roboczy będzie jedynie na rogu i ten co zakryje zmywarkę+te 30-50cm. i dalej nie będzie raczej zabudowy bo przechodzi to w jadalnię z duzym stołem i narożnikiem
Trochę nabazgrałam ale tak dla orientacji
Obrazek

1.Lodówka
2.Zlewozmywak
3. szafka narożna prosta albo ścięta
4.kuchenka
5.zmywarka
6.szafka
potem jest okno i
7,8. narożnik ze stołem
9 to komineka po prawej to okno w sumie na całą ścianę od podłogi do sufitu. i to "wyjście" to na drugą część domu
Na dole rysunku koło narożnika jest wejście do jadalni bezpośrednio z podwórka a raczej ogrodu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a jakie masz wymiary tego pomieszczenia ? może zrezygnować z narożnika i zrobić blat jadalno-roboczy ze stołkami barowymi ? macie jadalnie ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jest tam chyba 3m z małym haczykiem na jakieś 5m a nawet ponad 5m

No własnie jadalnia jest tam gdzie ten naroznik ze stołem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a ja sie odmeldowywuje...zobaczymy sie jutro po punkcji..mam nadzieje;)milego wieczorku dziewczyny! :D

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Minie trzymamy kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ok: :ok: :sss:

Qrcze martwię się o Tomikową :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Minie kciukasy rozbolą mnie na całego, ale nie puszcze! :wink:

Tomikowa - bardzo bardzo ciepło myślę o was! Trzymajcie się mocno i zdrowo! :ok:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dalia a jak Ty się dzisiaj czujesz? Jakieś nowe objawy? 8) No i wrzuć ten suwaczek w końcu bo się doczekać nie mogę :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Goniu no jak mam wrzucić ten suwak skoro tam proszą o datę porodu a u mnie waha się conajmniej o 11 dni :?: :shock:
Zaczekam jeszcze te 2 tygodnie do kolejnej wizyty. Mam nadzieję, ze wtedy będzie już coś wiadomo.
Wogóle powiem ci, ze nieco przystopowałam. Boję się tak emanowac tą ciążą; tak młodziutką jeszcze... Zdecydowaliśmy nawet z chłopem moim, ze rodzinie nadal nic nie mówimy. Zobaczymy co powie lekarz 17 czerwca (jeśli oczywiście nikt się nie domyśli bo mam wrażenie, ze w tej ciązy "wywali" mnie duuuużo wczesniej :? ).
Nawet karty ciążowej mi nie założono, bo taka praktyka podono...

P.s. ach, nie wiem czy wcześniej pisałam. lekarz zapowiedział abyśmy powtrzymali się do współzycia :shock: Że podobno w tak wczesneij ciąży skurcze pochwy moga spowodować stawianie się macicy :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to u mnie też nikt poza nasz 3ką nie wie. Rodzinie powiem jak sami zobaczą 8) Co do rozmyślań nad samą ciązą to ja już podchodzę jakoś tak że tym razem to się qrna chyba uda nie? :roll: 4 razy w plecy to chyba wystarczy :? dlatego tym razem będzie dobrze... chyba.. :roll: Jak narazie zamierzam się nią cieszyć jak szalooona :yea: A jesli chodzi o termin to może wypośrodkuj i ją podaj :roll: Ja się najbardziej boję tego serduszka bo to ono nam zawaliło w 3cim miesiącu :? Ale jak je zobaczę za jakieś 3-4 tyg to będzie git :lol:

dopisuję: to o sexiku też mi mówił ale że stawianie się macicy jest bardziej groźne własnie w 2 trymestrze a w 1 to czasami występpuje przez to plamienie. Jak nie ma plamień to można. Ale ciekawe co jak chęci nie ma? :hil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gonia_krak pisze:
dopisuję: to o sexiku też mi mówił ale że stawianie się macicy jest bardziej groźne własnie w 2 trymestrze a w 1 to czasami występpuje przez to plamienie. Jak nie ma plamień to można. Ale ciekawe co jak chęci nie ma? :hil:

Lekarz wytłumaczył mi to nawet bardziej obrazowo. Chdzi o to, ze silne skurcze pochwy mogą spowodować odklejenie się zagnieżdżonego zarodka :shock:
Co miałas na mysli mówiąc: "Jak chęci nie ma". Nie ma? Na sex? :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,
chciałam Wam podesłać ciekawy tekst o alkoholu w ciąży. Był w ostatnich Wysokich Obcasach, mam wrażenie że dobry merytorycznie i... przekonujący.
http://kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy ... zieci.html

mam rocznego teraz synka. Przyznaję, że zdarzało mi sie bezalkoholowe w ciąży, a i czasem łyczek wina, nie jestem radykalistką, ale... po tym tekście kto wie?
Pozdrawiam Was ciepło, przede wszystkim bliską memu :puk: dalię ;-) i życzę spokojnych 9 m-cy!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam z rana.
Dzięki za ciepłe przyjęcie, wczoraj wróciłam z pracy i padłam spać wcześniej niż dziecko - zmęczona bywałam cały czas, dopiero teraz jak wiem o ciąży, to pozwoliłam sobie wyluzować i ..... cóż jakby nie Młody, to pospałabym dłużej niz 5.30...
Tomikowa mam nadzieję, że to nic groźnego, trzymam kciuki.
Tym co sie budują zazdroszczę - mój T po zrobieniu testu stwierdził, że teraz musi nam dom wybudować, bo się nie pomieścimy - choć moim zdaniem przy tak małej różnicy wieku spokojnie na razie wystarczy kupić łóżko piętrowe i będą się dobrze czuć. I tak życie zawsze się toczy w salonia, albo na ogrodzie.
Ale zgadzam się, że duża kuchnia to podstawa!
A treaz idę, bo psiur nauczył się włączać zabawki Maćka, a Maciek zmierza ku jej miskom, więc czas na interwencję.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzien dobry Babeczki!!!
Wpadlam na chwilke by zobaczyc co sie dzieje!!bo dzisiaj musze isc do pracy...
Tomikowa jak fasolinka?cala noc sie martwilam i modlilam za Was!!!
Minie kciukaski juz trzymam i puszcze :wink:dobrze ze do pracy mam dopiero na 11 to Ty juz pewnie bedziesz po i moge wtedy puscic!!
Gonia nie popusc tej scianki jezeli Ci nie odpowiada,w koncu to TY spedzisz tam duzo czasu a nie maz :roll: ,ach te chlopy...
Pozdrowionka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej babeczki!
niestety nie bede lutowka :( dzwonilam raz jeszcze na pogotowie ze plamienie nie ustaje i uslyszalam tylko ze mam jeszcze za slaby organizm i fasolinka sie nie zagniezdzila i bedzie koniec.rano zrobilam test i naprawde juz jej nie ma...musze nabrac sil po tym dlugim karmieniu bo tomus wyssal ze mnie wszystko co dobre,pieron maly :) wlasnie dostalam@.
o mnie sie nie martwcie bo ja jestem czlowiek silny i tylko sie zaje**** ciesze ze to nie stalo sie pozniej gdy juz sie na dobre wczuje.moj mezulek mnie bardzo wspiera a to najwazniejsze.jak tylko odpoczne i nabiore wigoru ,bedziemy probowac od nowa.a wy bedziecie wtedy trzymac kciuki,prawda?
i nie myslcie sobie ze was zostawie w spokoju! nadal was bede nachodzic :twisted:
buziaki i uwazajcie na siebie i swoje fasolinki!
minie obys wskoczyla tutaj na moje miejsce!!! trzymam kciuki i nie puszczam :okk:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tomikowa tak bardzo mi przykro :(
Mam nadzieje ,że już niedługo będziecie się cieszyć zdrową fasolką . Obiecuję trzymać kciuki !!
Trzymaj się Kochana i nie opuszczaj nas :cmo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tomikowa naprawdę jesteś dzielną babą! Trzymam kciuki za wasze przyszłe starania, ale teraz faktycznie odpocznij i nabierz sił. Myśl teraz o sobie i o tym co najlepsze dla Ciebie :ok: :mis: :puk: :sw:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tomikowa strasznie mi przykro! Mam nadzieję, że szybko wrócisz do sił i wszystko się już niedługo ułoży. Będę trzymać kciuki!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejka
I co ja widzę :? Tomikowa jeśli jesteś silna Kobiałka to z tego się bardzo cieszę :sss: Może faktycznie masz rację i pierw dojdź do sił i odstaw synia od cycucha a wtedy do dzieła a będzie na pewno dobrze :wink:
Qrcze trochę mnie to zdołowało ale skoro sama jesteś twarda to i ja będę :-{: Jednak trzymam za słowo że będziesz z nami pisała!!! :okk: Z resztą nie masz wyjścia bo co chwilkę jak się nie będziesz pojawiać będziemy tu wołały i dopytywały się o Ciebie :P:

Ciekawe jak tam Minie :roll: Tak bym chciała żeby się udało :ok: Już bardzo dlugo piszę sobie z Minie na różnych innych wątkach i ciągle nam szło nie tak więc może nadszedł czas odmian?? :roll:
Minie, Minie "zaskocz już!!!! :ok: :ok: :lol:

A gdzie reszta lutóweczek? Halllo Dziewczyny!! Pisać nam tu jak się czujecie 8)

Maratinka czy widzisz że nam suwaczek przeskoczył na 2 miesiąc?? :bbb:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]