Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:49 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5909 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 296  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

pat tez cie rozumie,ja niestety musze robic, domowe obowiazki czyli pranie odkurzanie,dzwigac tez nie dzwigam ciezkich rzeczy wszystko z umiarem,a maz pomaga mi tylko w weekendy bo wtedy jest w domu on jest kierowca i jezdzi w trasy, ja zaraz wieszam pranie wstawiam obiad,mly odpoczynek natarasie no i krotki spacerek zcoruna,bedzie sie uczyc jezdzicna rowerku biegowym:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tak sobie weszlam na ten wasz nowy wateczek marcoweczek zobaczyc komu sie udalo :)

Gratuluje wszystkim marcowkom, a w szczegolnosci anikia!
tak sie ciesze, ze ci sie udalo!
oby wszystko bylo dobrze, ciaza spokojna, bezproblemowy porod i zdrowa dzidzia!

kwietniowka 2009
lutowka 2010
lipcowka 2012

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jaa ale czas leci dopiero co gratulowałam Lutówka 2013 a tu juz Marcówki :))
Extra gratulacje :)) i dużo zdrówka :))

Lutóweczka 2012:))))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziękujemy za życzenia. Mam zamiar być na tym forum jak najdłużej bo to świetna sprawa. Życie pokaże.Wzajemnie się wspierać, radzić...Jestem Majówką 2008 i wiele miesięcy przesiedziałam na tej strocne w wątku majówki. Był to świetny czas ale i ciąża bez problemowa...Czego nie mogę powiedzieć
o następnych :(
Siwulka23No ja staram się dużo odpoczywać, ale pewne rzeczy w domu trzeba zrobić. Akurat gotowanie obiadu nie jest jakoś fizycznie obciążające i to robię codziennie. Do pralki też wrzucę, ale wiesza już Staszek (mąż). :D W sumie dobrze, że Wiki w przedszkolu bo przy niej to bym się nachodziła. Trochę dzisiaj poczytałam, poleżałam na huśtawce w ogrodzie, trochę się przez to spaliłam...Opalanie w ciąży chyba nie wskazane? :oops: Czytałam sobie godzinkę a teraz to mnie piecze dekolt. Musiałam się na godzinkę położyć bo się źle poczułam. Nie wiem czy przez to słońce? Chwilkę mnie nawet brzuch pobolał. Przestraszyłam się.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pat mnie tez czesto pobolewa brzuch,gina mi wczoraj powiedziala ze jesli to nie sa mocne bole brzucha to nie trzeba sie martwic poprostu macica sie rozciaga,no jajestem marcowka 2010a teraz 2013 :) do tego sama jestem z marca :), no przy mojej malej trzeba sie troche nachodzic, a co do opalania to nie wolno naduzywac troche slonca niezaszkodzi, tylko trzeba brzuszek zsalaniac, a wiecie co ja juz w spodnie nie umnie sie zapiac cisznie mnie wpasie, a tym bardzej ze naleze do tych kobietek przy kosci,i tyle dobrzeze mam duzo tunik i leginsow

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

serdeczne gratulacje i spokojnych miesięcy do łatwego porodu

sierpniówka 2006
lipcowa- sierpniówka 2011 :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Siwulka23Ja to chyba sobie wmawiam, że mnie brzuch boli bo to bardziej takie dziwne uczucie w brzuchu niż jakiś ból, ale to dopiero początek.Zresztą nie jest to jakiś wyznacznik. Kiedy 2 razy roniłam nie bolał mnie brzuch także nie wiem co to taka dolegliwość w ciąży.
Co do wagi to chodzę w domowych ciuchach bo mało wychodzę. Na razie nie zauważyłam jakiegoś przyrostu wagi ale jeśli Bóg da to jeszcze będę miała 9 miesięcy na przytycie. W ciąży z Wiki przytyłam 22 kg!!! :shock: Mimo, że dbałam o siebie i odpowiednio się odżywiałam. Nie miałam zachcianek i też nie wymiotowałam jak wiele kobiet bardziej traci na wadze w pierwszych miesiącach niż tyje. Ja od razu zaczęłam tyć :(
Idę do teściowej pozbierać borówki. Nie muszę się schylać a przynajmniej może coś sobie zamrożę.
Co do ciąży to na razie prócz mojej mamy i koleżanek w pracy to nikt nie wie. Nie będę jeszcze mówiła bo to za wcześnie. Chciałabym utrzymać ciążę jak się da jak najdłużej w tajemnicy.Tym bardziej córce nie mówię, choć ma ona czasem takie niekontrolowane ruchy, że machnie nogą, nagle mi się rzuci na szyje...Staram się spać z dala od Niej :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam

Jak samopoczucie dziewczyny?

Dzisiaj bete odebrałam wynik 250.2 :) czyli okolo 4-5 TC :)

Bardzo się cięszę teraz jestem juz spokojna :) do lekarza we wtorek mam wizytę wiec uwiarygodnię to ptrząc na ekran USG :D

pat2208 ja w poprzedniej ciąży też przytyłam ok 22kg :/ wyglądałam jak wieloryb hehe moja norma przed i po ciąży to 55kg wiec różnica duza była hehe :)

Co do przedszkola to moj syn ma wakacje lubie jak jest w domu :) bez niego tak smutno i cicho :) Teraz też szykujemy się na urodziny Tomka 14 będziemy kinderbal odprawiac :)

pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

AgusbujWitaj!No o samopoczuciu to już pisałam, że czuję się bardzo dobrze i nie wiem co to mdłości a wymioty to tym bardziej.
Co do beta to gratuluję!!! Dobrze wiedzieć jakie są normy :D
Ja na razie nic nie robię. Po prostu się boję. Jak przeżyję 6 tydzień to może będę spokojniejsza. Niestety obie ciążę się wtedy zakończyły. beta teraz to za wczęśnie. Wyjdzie, że jest Ok a za tydzień może być już inaczej. W ciąży jestem na 100% więc jeszcze poczekam i beta zrobię razem z innymi na które mam skierowanie. Ginka mi napisała: morf.,OWA, mocz, TSH,Beta,Glukoza, Toxo IgG i IgM. Wizyta w przyszły Piątek i do tego czasu już chcę zrobić badania, żeby gin miał na wizycie wyniki.
Wiki jest w przedszkolu i normalnie też by była poza urlopem przewidzianym na koniec lipca i początek sierpnia. Niestety nie ma kto z nią byćw domu bo wszyscy pracują. teraz jest w przedszkolu bo nie byłabym się nią w stanie zając tak jak należy. Muszę trochę jednak odpoczywać a ona jest bardzo ruchliwa i niestety nudziła by sięew domu bardzo. Tam ma towarzystwo i zapłacone już dawno. Kasy by mi nie zwrócili. :( o dziwo jest zadowolona z dyżurującego przedszkola. Wczoraj miała jakiś konkurs piosenki wakacyjnej i przyniosła dyplom za zajęcie 1 miejsca. Zdolności ma po mamusi :oops: Pisząc nieskromnie. Czy Wasze dzieci też są takie odważne? Ona to weźmie mikrofon wszędzie czy ludzi dużo czy mało? Ostatnio na Święta Bożego Narodzenia katechetka poprosiła Mnie czy nie pozwolę Wiki zaśpiewać na Mszy Sw. dla dzieci "Lulajże Jezuniu". Zgodziłam się ale co się w tym kościele nastresowałam to moje :D Ona luzik śpiewała głośno do mikrofonu, a Ja koło niej kucałam. Dostałam takiej trzęsawki, że mieli pewnie ubaw Ci którzy byli za mną.Jak skończyła kolęde to powiedziała, że chce dalej śpiewać. Prawie siła jej odebrałam mikrofon... :evil:
Byłam na borówkach i malinach na grandzie u teściowej. Teraz się położę na huśtawce z książką w ręku.Brakowało mi takiego czasu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam

pat2208 życzę Ci przejścia przez ten czas spokojnie i bez nerwów :) bądź dobrej myśli że ze spokojem dojdziesz aż do 40 tego :)

Właśnie do pracy się wybieram i taką mam niechęć, wczoraj to brakowała sekunda a bym się poryczała. Nie mam mocy i tej znieczulicy na wszystko jak przed ciążą, dobija mnie ta praca teraz :( Chyba zwolnienie wezmę wcześniej niż planowałam.

Co do dzieciaczków to mój Tomek jest wstydliwy nic go nie przekupi żeby gdzieś wystąpił ale sadzę ze to przez to że chłopak hehe dziewczynki bardziej lgną do takich wyczynów aktorskich :D

siwulka23 co do Twoich spodni to juz będziesz musiała zaopatrzyć się w spodnie na gumeczce by było Ci wygodniej :D ja narazie się mieszczę w spodnie, ale wiecie preferuje jednak sukienki wiec się nie obejże a spodnie zrobią się ciasne :) ale już się zaopatrzyłam w ubrania " ciężarowe" :D:D:D

Chciałam zauważyć , że coś nas jeszcze mało na tym forum.

Wpadnę później
POZDRAWIAM MIŁEGO DNIA :) :papa: :papa: :papa: :papa:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wszem i wobec dołączam :)
wczoraj pozytywny test, dziś także :)
to był nasz pierwszy cykl bez pomiarów temp, obliczania dni płodnych itp.
i się udało :)

termin wychodzi mi na 15 marca bodajże :)
jestem przeszczęśliwa :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bobaskowa25Gratulule. :$%^: :brv: Kolejna Marcowka do nas trafia. Dlugo sie staraliscie o malenstwo :?:
Super,jest nas wiecej.
Nie wiem co jest grane ale nie mam polskich liter. Cos musialam pryey pomzlke wlacyzc ale nie wiem co :?: No i literowki to nie moja wina :(
Macie rade :?: Ani pztajnikow ani nic...
Bobaskowa25To Wasy pierwszy dyidyius jak royumiem_ :?:
Co jest grane...Wkurya mnie ta klawiatura[/quote]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam

bobaskowa25 serdeczne gratulacje !!!! czyli co ? złoty strzał ? hehe

nam się udało w piątym cyklu dopiero :)

pat2208 wciśnij równocześnie Ctrl i shift i będzie OK :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nooo już jest Ok to mogę więcej napisać. :D gaduła jestem więc strasznie mi było z tym ciężko tak samo jak z tym, że mój komputer pracuje jak jakiś muł i to też mnie wkurza...albo to te hormony ciążowe?? :shock:
Bobaskowa25Dla Nas były to długie starania bo 9 miesięczne czyli w moim przypadku 10 cyklowe. Mam krótkie 25 dniowe cykle.Wcześniej też mierzyłam temperaturę robiłam testy owulacyjne, żeby mieć większą pewność. Kasy w aptece trochę zostawiłam. Po jakimś czasie dałam sobie spokój. Więcej luzu i się udało. Jeszcze raz gratuluję sobie i Wam wszystkim!!!Najbardziej jednak dziękuję Bogu i modlę się dalej.
Wracam do lektury książki. Oczywiście na ogrodzie ale brzuch przykryty...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczny
agusbuj no ja teraz chdzealbo wleginsach albo w spodniach na gumke :) albo w spodniach ,ktore byly juznanie za duze
bobaskowa witaj,my sie znamy ze staraczek,ale super :)
a mnie dopadaja mdlosci,alenie sa az takie tragiczne pozatym ok,byle do poniedzialku,ale stres jest

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam w ten słoneczny poranek :)

Dzisiaj mam nadzieję humorki moje poszły i nie wrócą w tym tygodniu wąchania miałam ponad normę hehehe

siwulka23 co do mdłości to mam rano nie trzymają cały dzień no i te moje zachowanie :oops: taka maruda jestem, z tym , że dzisiaj się lepiej czuję :$%^: . A jak u Ciebie z mdłościami też tylko rano czy cały dzień trzymają ?

ten stres przed poniedziałkiem ? do gina idziesz ? :lol:

Ja wizytę mam na wtorek :) stresik tez mam ale chyba większy żeby w pracy powiedzieć :) sądzę, że po ostatnich tygodniach jakie były ta wiadomość ich nie ucieszy. :roll:

Pozdrawiam miłego dnia :sw: :sw: :sw: :sw:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!!!Witajcie w tym gorącym dniu. Masakra jakaś jak grzeje. Troszkę z książką posiedziałam na słońcu ale długo rady nie dałam. Mąż po pracy bierze córkę z przedszkola i z kumplem i jego dzieckiem wybierają się na basen więc na obiad nie przyjedzie. Mam z głowy gotowanie. Mi w takie upały jeść się nie chce wcale. Mam z wczoraj rosół i powinno wystarczyć. :lol: Mam pytanie. Czy macie upławy?? Nie wiem czy mam się tym martwić czy nie? Ja jak coś poczuje to zaraz patrzę w majtki :( Wiem, że nie powinnam panikować ale to jest ponad Mną.Mam wrażenie, że takie te upławy jak w dni płodne. Nie jest tego dużo ale uczucie mokrości mam.
Idę bo coś chyba rosół się gotuje...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny
ja jakos zyje,ale brak energii,tak mi szkoda tego mojego dziecka bo nie moge poswiecic jej tyle czasu co przedtem,najgorsze to ze tylko ze mna spedza te dni bo mezus w trasach i jest tylkona weekendy :(
agusbuj mnie mdlosci mecza tylko na wieczor kolo 19
pat2208 te uplwy to normalne, jatez takie mam, a te twoje obawy znam to ja tez przy kazdej wizycie w wc mam stracha ,bo wpierwszej ciazy plamilam od 8 tc teraz tez sie boje
mam nadzieje ze w poniedzialek juz zobaczemoja fasolinke i jej serduszko,wtedy bede spokojniejsza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka

Cześć dziewczyny.

Wczoraj zrobiłam test - dwie kreski. Na rano od razu wybiło dwie krechy, po południu druga była słabsza, ale też była.

To moja pierwsza ciąża. Wizytę u lekarza mam na wtorek, choć pewnie niewiele będzie jeszcze widać - serduszko jeszcze nie będzie bić.

Wcześnie "wykryłam" ciążę, bo mam 28 dniowy cykl i już w trzecim dniu jak spóźniał się okres robiłam test. Miałam strasznie wzdęty brzuch, piersi bolały mnie jak nigdy i mam takie chore oczy. Zawsze jak coś się dzieje - jak jestem chora - to po oczach widać.

Kalkulator oblicza mi termin na 12.03.2013.

Mam nadzieję, że znajdę tu wsparcie, bo strasznie się boję, że coś będzie nie tak. Nawet nie cieszę się jeszcze tą ciążą, bo nie mogę w to uwierzyć (to po pierwsze), a po drugie bardzo się boję, żeby wszystko się dobrze ułożyło... :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzięki za gratki ;)
co do starań, to staraliśmy się 3 lata, ale ten cykl był pierwszy kiedy postanowiliśmy zapomnieć o temperaturze itp :lol:
i się nam udało :aa:

czy Was też tak rano kłuje podbrzusze? :roll:
niby to jajnik, aniby nie wiadomo co...
i zawsze rano tak 2-3 godziny...

no i śluzu na zewnątrz brak, za to w środku czuje że jest :roll:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5909 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 296  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]