Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:27 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 571  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Czerwcóweczki ujawniajcie się bo jakoś pusto tutaj

Yoaśka i Ptyś czy miałyście już USG? Ja jestem umówiona na poniedziałek i nie wiem czy nie za wcześnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczynki.
oriana byłam u lekarza w środę. Ciąźę potwierdziła. ale na usg było za wcześnie. Powiedziała mi, źe na usg moźna cokolwiek zobaczyć jakieś 2 tygodnie po pierwszym dniu spodziewanej miesiączki.

Ptysiu pytałaś o mojego lekarza. Chodziłam i teraz zresztą teź chodzę do dr Marii Kawulok. W moim przypadku świetnie się sprawdziła.

Co u Was? Jak Wasze samopoczucie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczyny!

Wczoraj zrobilam test i wyszedl na plus wiec z tego co oblicza net wychodzi ze dzidzia bedzie 6 czerwca:) mam juz córeczke julcie z 31 maja 2007:) jak dzidzia sie pospieszy to moze wstrzeli sie w ten sam termin:) Bylam wczoraj u lekarza, pobrali mi krew, na usg za wczesnie ale powiedziala ze ciaza na 99%:) przez tydzien brzuch urusl jakby 4msc:)

Pozdrawiam i gratuluje:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moniskrakow83 witam Cię i rozgość, się u nas.
Wielkie gratulacje.
Ale fajnie, że nas przybywa.

Widzę, że na razie wszystkie czerwcówki po raz drugi zostaną mamami.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Halo!chyba cos te czerwcowki spia!czemu jeszcze nas tak malo:( i faktycznie narazie wszystkie juz dzieciate:) Cos nie moge spac i najbardziej martwi mnie ten duzy brzuch, najchetniej wskoczylabym juz w spodnie ciazowe ale maz by sie smial:) pozatym pozyczylam wszystkie ciuchy, chyba czas sie o nie upomniec:)

pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie:P

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moniskrakow83 mi też się wydaje, że czerwcówek jest wyjątkowo mało. Ale zobaczymy.
O tym brzuszku w drugiej ciąży to wszystkie mamy mówią, że wcześnie wychodzi. U mnie jest tak samo. Rano jeszcze się dopnę w spodnie ale wieczorem nie bardzo.
Też chętnie bym już wyciągnęła ciążowe, ale trochę głupio.
Ja ubierałam się raczej w dość dopasowane rzeczy i teraz mam problem, by znaleźć coś luźniejszego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moniskrakow83 witam :D

Ja na pierwszą wizytę jestem umówiona dopiero 14 października :roll: Trochę późno no ale co zrobić. Czuję się dobrze i wszystko jest ok także muszę cierpliwie czekać.

Yoaśka a widzisz, ja też brałam Kawulok pod uwagę. Przy pierwszej ciąży byłam u niej 2 razy, i potem w Eskulapie. Ale resztę ciąży prowadziła mi lekarka na NFZ. Nie byłam w niej w pełni zadowolona i postanowiłam, że z kolejną ciążą już tam nie idę. Teraz zapisałam się do dr MAczyńskiej - koleżance prowadzi teraz ciążę. U Kawulok jest ten plus że nie trzeba się zapisywać tylko się przychodzi. A tak muszę czekać 2 tygodnie jeszcze :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Mamusie

moniskrakow83 miło Cię powitac w naszym gronie, no i oczywiście gratulacje!
Ja pierwszą córeczkę urodziłam, właśnie 6 czerwca ;)

Ptyś różne opinie krążą na temat Kawulokowej, ale na własnej skórze przekonałam się, że jest dobrym lekarzem. Fakt, że kasuje solidnie za wizytę no ale...
Nie kojarzę dr Maczyńskiej. A gdzie ona przyjmuje?

Też mam wrażenie, że brzuch mam jakby większy i bielizna uwiera.
Faktycznie fajnie byłoby wrzucic na siebie coś ciążowego, ale głupio trochę. Ja na szczęście mam trochę ciuchów w większej rozmiarówce, jeszcze z czasów pociążowych.
Ale wiecie co?
Cyce mi strasznie rosną :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gartulacje :D
czas leci nieubłagalnie no i czas na czerwcówki :)

Spokojnej ciazy zycze dziewczyny i tego zeby było was tylko więcej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Yoasia83 Maczyńska pracuje w szpitalu Wojewódzkim a prywatnie przyjmuje w swoim domu, niedaleko szpitala. Jeszcze u niej nie byłam ale mam nadzieję że to znajdę :) boję się trochę bo ponoć ona odradza poród w Eskulapie, ale ja nie dam sobie nic wmówić bo decyzja co do porodu już dawno została przeze mnie podjęta. Też o tej lekarce nigdy wcześniej nie słyszałam, dopiero teraz szukałam opinii o niej na necie. Ponoć dobry specjalista. Zobaczymy, ocenimy
A do Kawulok chodzisz pod Orła czy do Eskulapu? Pod Orłem kasowała 70 zł razem z USG jak u niej byłam.

Ja mam niestety wszystkie spodnie dość obcisłe w pasie i teraz nie chce gnieść brzuszka więc jak nikt nie widzi to sobie je popuszczam :lol: 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej!Dzis odebralam wyniki krwi i wiem ze na 100% bedzie dzidzius:) w srode wizyta u mojego lekarza, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i zostane z wami do czerwca:)

buziaki

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
All Mighty Admin
Awatar użytkownika

GRATULACJE, po czerwcu też zapraszamy :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Melduję się po USG
Pęcherzyk ciążowy GS 11,1mm
Wszystko w normie, jak na tak wczesną ciążę 5t6d, to więcej nic nie można zobaczyć.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moniskrakow83 to superowo :D oczywiście że będzie wszystko dobrze, jakżeby inaczej :)

oriana gratuluję pierwszego poznania z małym kropkiem :) ja już się nie mogę doczekać USG :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wielkie gratulacje dla czerwcowek :)

Majoweczka 2010

Obrazek

24.11.2010 pierwszy ząbek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oriana, moniskrakow83 gratuluję dobrych wieści. Teraz spokojnych 9 misięcy źyczę ;)

Ptyś Teraz Kawulokowa kasuje 80 zł za wizytę -no oczywiście z usg. Chodzę do gabinetu pod orłem -mam bliźej, pracuję w tym samym budynku.
A czemu Maczyńska odradza poród w esculapie?
Ja wiem tylko, źe pediatrzy "krzywo patrzą" na dzieci urodzone w esculapie.
Sama się o tym przekonałam przy Zosi.
Nie mówię juź o reakcji na adnotację o cesarce. Nie ważne jaki był powód wykonania cięcia, ale skoro cesarka w esculapie to pewnie na źądanie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziewczyny,
myślę, że jeszcze niejedna czerwcówka się ujawni, ale jeszcze mamy czas, ja jestem np. dopiero jakieś 6 dni przed spodziewaną ewentualną miesiączką, więc jeszcze test ma prawo wychodzić negatywny, ale może się uda.. Jeśli by się udało, to w każdym razie też czerwiec. Więc cierpliwości, jeszcze dołączą dziewczyny.

BTW, Yoaśka83 widzę, że nasze dzieciaki dzieli zaledwie parę dni różnicy :)

uściski dla wszystkich mamuś :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Yoaśka nie wiem dlaczego odradza, wyczytałam tylko taką informację na jakimś forum. Pewnie temu że sama pracuje w Wojewódzkim to chce żeby jej pacjentki rodziły tam. Przypuszczam że może wyjechać z oklepanym tekstem że jeśli z dzieciątkiem coś będzie źle to muszą go przewozić bo tam nie mają sprzętu, personelu itd :roll: A ja tak jak już pisałam nie do końca się z tym zgadzam 8)
Swoją drogą wiem też że o tym miejscu krążą często nieprawdziwe plotki. Jak chodziłam na szkołę rodzenia na Wyspiańskiego to pare razy musieliśmy z mężem ingerować, bo babki prowadzące zajęcia opowiadały niestworzone rzeczy. Wszystko co złe to w Eskulapie.

Croo80 witam. Trzymam kciuki żebyś do nas dołączyła jako czerwcówka :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczynki:) jak samopoczucie? dzis mam wizyte u lekarza o 18:) tak bym chciala miec usg:) obudzilam sie w super humorku:) odwiozlam mala zabke do przedszkola( dzis mieli wyjazd do teatru:) potem male zakupy,fryzjer:) wracam do domu a maz ze nie odbieram, ze w dmu syf:(ze ogrod zaniedbany:( ale mnie wkurzyl:(akurat dzis......smutna:)

taraz pracuje na gorze i niby przeprosil ale siekiera w powietrzu wisi.

trzymajcie sie i buziaki:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moniskrakow z tymi chłopami już tak bywa niestety :roll: Mam nadzieję że atmosfera się szybko poprawi między Wami. A jak widzi nieporządek to sam też może sprzątnąć :twisted: Olej to i ciesz się z dzisiejszej wizyty. Myślę że zrobi Ci USG. Napisz nam potem jak było.
Co robiłaś z włoskami?
Jak tam Julka w przedszkolu? Podoba się jej?

Właśnie miałam pytać kto zajmuje się Waszymi szkrabami. Ja póki co jestem na urlopie wychowawczym, ale od przyszłego roku myślimy o przedszkolu, o ile się dostanie :roll:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 571  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]