Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 11:15 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8855 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Witajcie! mi na szczęście nogi nie puchną ale spac to cięęężko.... na lewym boku najgorzej, boli mnie wtedy brzuch, dokuczaja tez bóle pleców i wizyty w toalecie :evil: Z goleniem nie mam duzego problemu bo goli mnie mąż :wink: po to jest żeby pomagać, nie? :lol: Pauletta_23 a ty się nie przejmuj że tak się skończył twój związek bo to frajer, delikatnie mowiąc, nie wiadomo jakie pózniej miałabyś problemy jak on taki "odpowiedzialny". Ja uważam że lepiej byc samej z dzidziusiem niz sie męczyć z jakimś dupkiem. A w jakim szpitalu masz zamiar rodzic? Bo widzę że z Lublina jestes? :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny akiedy Was 'wybrzuszyło'

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja mam straszną sklerozę w ciąży więc nie pamietam :oops: ale chyba w czwartym mcu zaczęłam sie zaokrąglać :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny widzicie moją fotkę,jest zrobiona dokładnie w 18 tc,niezle nie....wybrzuszyło mnie bardzo wcześnie, nie ma zasady.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oo a co do szpitala,miałam zamiar na jaczewskiego, ale wróciłam do rodziców do Krasnegostawu i będę rodzić w tym szpitalu. moja koleżanka rodziła na staszica i jest bardzo zadowolona, odradzam krasnickie, na 6 znajomych które tam rodziły 4 niezadowlone :? :? :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to podobno zależy od budowy mamusi :lol: No ja właśnie wybieram się na Staszica, mam nadzieję że nie będzie problemów z przyjęciem. Czy ty tez tak się boisz jak ja? :cry: Z jednej strony to chcialabym juz a z drugiej to jeszcze tak bym pochodziła ztym brzuszkiem :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pauletta 23 myślałam że na zdjęciu jesteś w 6-7 miesiącu ja też tak chcę. Spodnie dość ciasne mi się robią jak zjem. Rano jak nie jadłam to nie cisnęły.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oczywiście że się boję :cry: :cry: ale juz bym chciała mieć to za sobą, bo mam już dość tego wszystkiego,tych dolegliwości typowych dla ostatniego trymestru, ale wiadomo ze wolę pochodzić do końca, aby tylko maluszek urodził się zdrowy :D :D
A co do brzuszka no niestety tak mi jakoś wcześnie wyszedł,ale nie wiem,ja di szczupłych nie należę,może to też ma jakiś wpływ,napewno odzywianie też :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja juz rady nie daje...dzis mam jakas psychiczna zalamke dziewczyny....nie wiem co z soba zrobic...mam tyle energii i siedze sama w domu..sprzatac juz nie ma czego...najchetniej bym pokrzyczala , albo komus w nos przyfasolila...ja taka spokojna i opanowana
plakac mi sie chce, nie sorki wyccccc.jak wilkowi do ksiezyca

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pewnie tak... genetycznie też się dziedziczy, tak samo jak rozstępy, jedne nie smaruja niczym i nie mają, inne smaruja najlepszymi kremami i maja. Ja na początku nie mogłam się doczekać aż mi wyrośnie brzuszek, a teraz sie wkurzam jak nie mogę butów założyc i zawiązać :evil: SweetHope ja juz dzisiaj sobie popłakałam :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja bym chciała żeby było widać. To teraz musisz być (bez urazy) ogromna. :D Masz dużo wód płodowych i pewnie dlatego. A podobno u szczupłych widać wcześniej. Co do dziedziczenia to nie mam kogo zapytać jak to było z moją mamą bo nie żyje a tata nie pamięta.

Ostatnio zmieniony czw wrz 27, 2007 1:45 pm przez kiciusiowa, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kiciusiowa ogromna nie jestem, wręcz przeciwnie, mówią że mam zgrabny brzuszek (moim zdaniem brzuszysko :lol: ) ale sama zobaczysz jak to przeszkadza w wielu rzeczach :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Domyślam się ale każy widzi że ciężarna się toczy, a u mnie nie widać. Dziewczyny a jakie miałyście kreski na testach jasne czy ciemne? Ja miałam ciemne takie jak kreska kontrolna. Koleżanka obstawia że mam wysoką betę i będzie wszystko dobrze, a ja się tak boję że poronię tak jak 7 lat temu. Niedługo uciekam do lekarza na pierwszą wizytę chyba go zapytam o ten kolor kreski bo mnie to ciekawi

Ostatnio zmieniony czw wrz 27, 2007 1:54 pm przez kiciusiowa, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cholera tyle naklepałam i niechcący skasowałam no w morde jeża no!!!będę klepać od nowa :evil: :evil: :evil: :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też od kąd jestem w ciąży to wszysko upuszczam rozlewam kasuję jednym słowem talent :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hm pierwszę słyszę o tym że kreska ma wpływ na poziom hcg :idea: ja miałam ciemną widoczną już po paru sekundach od zakroplenia na teścik a jednak byłam na podtrzymaniiu i wszystkie hormony miały u mnie bardzo niski poziom!!
odnsnie rozstępow ja mam mase choc pd poczatku smaruje pharamceris i dupka :cry: :cry: piersi mi tylko bez naruszenia zostały,ale co tam jakoś mmnie to wali,bedzie czas to powalczę z tym świństwem,narazie dla dziecka to i do 100 kg mogę dobić :lol: :lol:
SweetHope takie załamki miewam co pare dni,zawsze staram sie wtedy znalezc zajęcie bo obawiam sie ze nawet naczynia mogły by pojsc w ruch :roll: :roll: a zcasem poprostu siąde i wyje,ot tak sobie,nie wiem,poczytaj jakieś romansidło,mi to pomaga :lol: :lol:
też ze mnei niezła niezdara wszystko mi leci z rąk :evil: :evil: :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Dziewczyny :!:
Ja tez nie jestem jeszcze mocno zaawansowana, ale dokucza mi ten satn wyjatkowy :!: Juz malo wymiotuje, ale dreczy mnie zgaga, taki potwor, ze wam mowie... czasem nic nie pomaga. Rennie jadam jak cukierki :wink: A poza tym-nie jestem specjalnie brzuchata, a czuje sie juz jak wieloryb, wiec co to bedzie dalej :?: Az strach pomyslec. Wlasnie kilka dni temu zaczelam puchnac-stopy i dlonie. Skleroze mam i wdziek slonia morskiego (obijam sie, tluke rozne rzeczy). Moze to z niedotlenienia, bo dzidzia chyba wysoko siedzi i mnie przydusza :wink: Leb czesto boli... no i wlosy... Czy wam wlosy wylatuja :?: Bo mnie tak, masowo... niestety nie na nogach, zeby to szlag :!: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kiciusiowa ja też pierwsze słyszę o tych kolorach :shock: chyba ci ktos naopowiadał bajek. Ja tez poroniłam 7 lat temu i tez teraz się bałam wiec cię rozumiem, ale odpukać, wszystko jest w porzadku i mam nadzieję że bedzie ok nadal :lol: zarówno u mnie jak i u ciebie :lol: Pauletta_23 a co by było jakbysmy czekały na dziewczynki :?: :lol: podobno bardziej się tyje z dziewczynka niz z chłopcem :wink: Ja ide w piatek na USG, ale chyba Bartosz juz w Julkę się nie zamieni :lol: :lol: :lol: kagero mi juz włosy przestały wypadać, ale wczesniej... tragedia :!: :!: :!: a ponoć po porodzie jeszcze gorzej :evil:
zgagę mam czasami, ale za to sklerozę jakąąąąą..... kochana! chyba nikt takiej nie ma, zła jestem sama na siebie czasami bo są przez to kłótnie z mężem (on nie rozumie jak to jest w ciąży, co doprowadza mnie do szału :!: :evil: :evil: :evil: )

Ostatnio zmieniony czw wrz 27, 2007 2:16 pm przez bettika, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witaj Kagero widze ze zaczęlaś dostrzegac uroki ciąży, eh witaj w klubie :roll: :roll: ja to nie wiem chyba zaczne całe dnie w łózku przesiadywac i na dwor się nie wychylać,mogliby mnie zamknąc w zoo jako słonia albo wieloryba:/ najgoresze jest to,ze ja kiedys ludzie patrzyli z podziwem i zazdrością tak teraz ze współczuciem, więc cieszcie się dziewczynki póki nie wkraczacie w ostatni trymestr
Bettika ja się czasem śmieję ze mojemu Kacperkowi może ptaszka pzrzy porodzie zgubią albo sam odleci<jeśli wyskoczy dziewczynka>, a tak swoją drogą wolałam dziewczynkę.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pauletta_23 ja też :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8855 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 443  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]