Dzisiaj jest śr maja 13, 2026 12:07 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 223  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

lideczka pewnie, ze sie pochwale :D mi w sumie nie dluzy sie oczekiwanie, bo ja jeszcze na zajecia sobie spokojnie pochodze i bede miala jak najmniej nieobecnosci :D nooo i w koncu moge sie wyspac i wszystkie zalegle ksiazki poczytac :D i mieszkanie tez pozadnie wysprzatane jest..i do pracy nie musze chodzic...w sumie same plusy :D choc ten Kindergeld jest zachecajacy :wink: :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O jedna flaszke za duzo :D

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeszcze i ja do was dołącze. Mam 32 lata i po raz pierwszy jestem w ciąży. Właśnie mija 13 tydzień. Maleństwo ma przyjść na świat na początku sierpnia a wtedy od niespełna miesiąca będę już 33-letnią mamuśką. Mam nadzieje, że z moim maleństwem będzie wszystko w porządku :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam nowa trzydziestke :) A z dzidziusiem bedzie wszystko dobrze, nie martw sie na zapas

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Chyba za dużo się naczytałam o różnych zagrożeniach dla ciąży po 30-tce i dlatego czasami panikuje. No ale z drugiej strony dzisiaj bardzo dużo kobiet rodzi pierwsze dziecko po 30 i jest ok więc muszę mieć nadzieje, że i z moim maluszkiem tak będzie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc dziewczyny mam 33 lata wiec zasluzone prawo byc z wami:)wlasnie wczoraj i dzis rano zrobilam test i wyszly dwukrotnie 2 kreseczki ale II bardzo jasniutka rozowa ,,,no ale niby jest:)
wiec teoretyczie jestem w ciazy:)

az mi sie nie chce wierzyc bo mialam wizje niekonczacych s ie staranek przede mna...na razie zobaczymy czy jak zrobie test za 2-3 dni kreski nadal beda:)boje sie bardzo...

pozdrawiam Was i glowa do gory to ze jestesmy starsze nie znczy ze wybrakowane i my bedziemy w koncu mamami;)
buziaki Minie

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Myśle Minie, że jak powtórzysz ten test za 2-3 dni to kreseczki nadal będą. Dzisiaj testy są bardzo czułe i wykrywają już kilkudniową ciąże. Druga kreseczka może być słabsza. U mnie było podobnie - jedna kreska bardzo wyraźna a druga słaba ale to też oznacza już ciąże :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziekuje betti tez mam taka ogromna nadzieje :D

ojacie ale numer...

20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lideczka fajne foto a opis do niego jeszcze lepszy ;)

witam nowe 30 stki :)

BettiJ coś czuję, że niewiele nas dni dzieli, mam urodziny 30 lipca, tak więc też jeśli będzie wszystko dobrze urodzę już w wieku 33 lat :] termin mam później na 20 sierpnia.
Minie gratuluję! Nie ma to jak ujrzeć 2 paski na teście 8)

Ja zrobiłam sobie na własną rękę badanie moczu i nagle okazało się, że bakterie, które jeszcze 8 stycznia były b.liczne znikły... mam nadzieję, że od tych tabletek żurawinowych i od tego, że bardzo dużo piłam i wypłukałam a nie, że jest to błąd w badaniach, bo mi nieco ulżyło.

Jutro idę do mojego "rodzinnego" gienia (bo prywatny jest na urlopie) no i zobaczymy co tam słychać z tymi upławami.
Gorzej bo dowiedziałam się, że ten mój ulubiony doktor nie obsługuje usg "dowcipnego" bo jest na to za stary i się nie zna... więc moje liczenie na to że usłyszę serduszko - a pragnę tego okrutnie po tym co stało się u nas na sierpniówkach z jedną z dziewczyn.
No nic.. trzeba będzie poczekać. Pewno padnę do tego czasu nerwowo, bo od tygodnia mnie szarpie i mam straszny humor jak nigdy.

Trzymajcie się ciepło mimo pogody, bo jest u nas na wschodzie "ofujna" jak to sobie mówi siostrzenica mego maużona.

a Tolka chyba już urodziła, na lutówkach coś pisze na ten temat :)
Więc lideczko zaraz nie będziesz tu sama z dzidziusiem!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

TOLKA wielke gratulacje!!!

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

basiu75 jeśli chodzi o nasze urodziny to dzieli Nas dokładnie 15 dni.
Tobie udało się pozbyć problemu z bakteriami w moczu a ja ciągle nie mogę sobie z tym i z upławami poradzić. Brałam już tabletki żurawinowe i nic, pije herbatki i soki żurawinowe, biorę teraz tabletki na odbudowe i ochrone flory bakteryjnej ...femine ale nie wiem czy to pomoże. Sama już nie wiem co stosować, boje się by gin. nie zaaplikował mi w końcu jakiegoś antybiotyku.
Mój gin. też teraz na urlopie a ja właśnie się zorientowałam, że do następnej wizyty zabraknie mi tabletek które mi zalecił właściwie od początku. Nie wiem czy mogę przerwać te kurację więc będę musiała się skonatktować telefonicznie z panem doktorem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej ja tez jestem w ciazy z pierwszym dzieckiem po 30 :lol:
Termin ma na kwiecien :lol:
Widze ze piszecie o bakteriach w moczu a moze warto zrobic posiew? :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to Twoje maleństwo pojawi się już niebawem :D W którym szpitalu chcesz rodzić?

A co da zrobienie posiewu? Ja chciałabym znaleźć sposób by pozbyć się tego nadmiaru bakterii. Słyszałam, że dobrze jest ssać witamine C a przed myciem dodawać do wody 1-2 łyżki octu winnego bo bakterie ponoć nie lubią kwaśnego środowiska. Może to wypróbuje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

BettiJBede rodzic w Lodzi :lol:
Co do bakterii to nie koniecznie moga one byc w moczu :lol: Przed kazdym badaniem nalezy dokladnie sie podmyc i tak jak mowia strumien lapac w polowie sikania (sorrki za dokladnosc) Ja zawsze tak robie i mi wychodzi wszystko ok. Kiedys sie nie podmylam i wyszlo ze mam bardzo duzo bakterii :twisted: Co do octu to sie zgadza mozna taz podmywac sie jogurtem naturalnym tez dobrze zakwasza :wink: Witamina C jak jest w nadmiarze w organizmie to ja wysiusiamy :lol: Na pewno przy bakteriach nalezy ograniczyc slodycze

Ale sie rozpisalam :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no ja właśnie jutro zobaczę, czy aby tego posiewu nie zrobić i wymazów na bakterie inne, może grzybek albo co bo dalej mam upławy i mnie piecze trochę a bakterii niby nie ma. brr, wkurzające są te dolegliwości, nie dość, że ani zabawić się dobrze nie można, ani napić to jeszcze tyle zmartwień hehe.

a Tolce ofkors WIELKIE GRATULACJE, jak jej już dobrze nie? :]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No faktycznie to jest wkurzajace. Mówi się, że ciąża to nie choroba ale co się trzeba namęczyć to trzeba.

Alisza dzięki za odpowiedź i wskazówki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny - Witam nowe mamusie - Witajcie!

Ciągle nas przybywa :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

BettiJ pisze:
No faktycznie to jest wkurzajace. Mówi się, że ciąża to nie choroba ale co się trzeba namęczyć to trzeba.

Alisza dzięki za odpowiedź i wskazówki :D

za ni choroba ja wlasnie wrocilam z biedronki myslalam ze nie dojde:(wirowalo mi przed oczyma ---mam smak metaliczny w stach nie wiem co sie dzieje:((

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Minie to pewnie objawy ciąży :D Muszę powiedzieć, że ja na samym początku potwornie się męczyłam na zakupach w marketach. Tak jak zwykle mogłam godzinami chodzić między regałami i przebierać tak wtedy z trudem wytrzymaywałam pół godziny. Musiałam zaraz gdzieś przysiąść, brakowało mi niemal tchu choć wcale nie biegałam po sklepie i czułam suchość w ustach. A do domu wracałam wykończona i od razu padałam na łóżko. Dlatego też starałam się potem unikać takich zakupów i wysyłałam na nie męża. Teraz na szczęście już to trochę minęło i zakupy już nie męczą mnie aż tak bardzo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi non- stop chciało się spać :wink: A teraz nie powiem dłuższe spacerki też mnie męczą.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 223  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]