Dzisiaj jest śr maja 13, 2026 12:03 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

wiam sie poneidzialkowo

jeszcze dzisiaj nie wlaczalam swojego laptopa, wiec nie wiem czy doszla wiadomosc na gg od lucji, madziurko od Ciebie nic nie mialam, tylko od tigerino i mamyIzy.

MamaIzy ma racje, podala wczesniej jej adres email wiec odpiszcie jej dziewczyny, dzieki temu bedzie miala wasze adresy, a na forum nikt nie bedzie ich widzial. Ja tylko dodam, ze pomimo przywiazania do tego forum pomysl Hani bardzo mi sie podoba :D

Jesli twoja propozycja nie wypali, to mozesz przeslac meile do mnie i ja bede je przechowywala, w razie potrzeby kontaktu to wtedy bede lacznikiem (z wyjatkiem tych kilku dni po cc w szpitalu). Haniu ja tez mam komorke zagraniczna i i tak jak bedzie potrzeba, do do Ciebie napisze, moze byc wlasnie gorzej z dziewczynami z Pl, bo to jednak dodatkowy koszt :roll:

dobra sama sie zakrecilam wiec juz moze przestane pisac :oops: dodam tylko na marginesie, ze ciastka zakupilam wiec moge isc lezec i palaszowac, a co niech mi dupa rosnei

zarze potem pa

aniolek 2009*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzięki za maila :) i jestem za :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Słuchajcie ja już się pogubiłam...
Nie wiem kto w końcu zajmuje się tą listą kontaktów...
Podaje maila do siebie ewizo@interia.pl :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ale fajna chłodna noc za nami spałam super budizłam sie Zadziej i wstałam wypoczeta bylismy na krótkim spacerkuz Mikim zaszykowałam obia dugotowałam kompot i wyrasta drożdzówka teraz bedzie z wisniami i agrestem marzyła mi sie zjagodmai ale wykożystam to co wdomu a w sobotę moge zrobić druga.
Zmarł mój wujek nikt znaszej strony nie ebdzie na pogrzebie takie porabane zycie rodzinne mam i mysle aby jechac tymbardzije z eja zciocią i kuzynką mam dobry kontakt cały czas i tylko 4 ha wsamochodzie w1 strone teśćiowa zadeklarowała z emika moze spac u nich i sie nim zajmie ja troszk esie obawiam drogi i już sama nie wiem czy dam rade?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tigerino sama nie wiem, zalezy od tego jak sie czujesz bo 4h w samochodzie to jednak duzo!
wysylam ci meila ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

haj!
dziewczyny, ja przegapiłam namiary do MamyIzy, wczoraj podała mi swojego maila tigerino i jej wysłałam swój nr tel.
W sumie wysyłanie wszystkim naszych danych jest trochę bez sensu-powinna mieć je 1osoba,taki łącznik i tyle.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Amisu gg 19077566
meil hannaperenz@googlemail.com

czekam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w końcu mamy nocne burze a w dzień nie ma upałów

teraz ja zapraszam do mnie do OPOLA :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Haniu wysłałam do Ciebie maila
Kasiu a może masz zablokowane nieznane numery na gg i nie odbierasz wiadomości od obcych?

byłam dziś w szpitalu, dostałam glukometr, ale był taki natłok ciężarówek, że na szybkiego mi położna powiedziała co i jak, a z ginką nawet słowa nie zamieniłam. Od dziś zaczynam kłucie i żegnajcie moje ukochane słodyczki, lody i owoce :cry: więc Kasiu jeżeli jeszcze raz napiszesz, że się ciastkami obżerasz, to.... :bum:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Madziurka nie przejmuj sie, ja tez sie musze kluc, mam dietke ale jem i owoce i lody i slodycze, trzeba wiedziec kiedy i ile :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madziurka az wstyd sie przyznac ale wchlonelam dzis 3 paczki z dzemem, i chyba z 15 ciastek :oops: i ciagle mam na cos ochote, teraz mysle o lodach. W takim tempie to znowu przytyje 25kg :shock:

aniolek 2009*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam popołudniowo!

u mnie dziś znowu ciepło, nie tak jak wczoraj,ale juz nie pada,w nocy tez nie padało...
Juz kolejną noc z rzędu nie spię-dupa mnie już boli od leżenia, wy chociaz na bokach możecie,ja nie bardzo bo gniotę dzieciaki a poza tym od razu zaczynają kopać niemiłosiernie...wiec juz leżenie tylko na plecach wychodzi mi bokiem,a z kolei na plecach po jakims czasie zaczynają mi uciskac na żyłe i prawie odlatuję,ot i moje spanie :evil:

Wkurzyłam się też dzisiaj-po pierwsze -szafki nocne,myslałam ze bede je miała już w tym tyg,a dzis mi producent odpisuje ze czas realizacji...3 tyg!!!!
Po drugie-zamówiłam łóżeczka w tamtym tyg, nie dosc ze nie oddzwaniają to jeszcze dzis sie dowiedziałam ze znowu mam czekac,bo tylko 1 mają na stanie takie jakie ja chcę 2...tyle,ze w zeszłym tyg mieli juz zamówić drugie u producenta...no ludzie.W innych sklepach też problem bo wszedzie mają 1 szt-inne są,a tego typu nie ma(a chcę koniecznie białe)
Wkurzyłam się,przeczesałam allegro i net-i znalazłam gdzie indziej,we czwartek będą juz u mnie :$%^:
No i dziś rano przyjechała nowa kanapa,w koncu będę mogła się wygodnie byczyć :) no i coraz mniej poremontowych oznak w domu.

Katarzyna_M,pamiętaj,dzidzię trzeba rozpieszczać i jak chce pączka czy 15ciasteczek to niech ma,a co! 8)
Emi24,spoko,ze u ciebie ok,odzywaj się częściej:)
tigerino czy ty musisz mnie tak dręczyć opowieściami o swoich wypiekach???Ja nie mam weny niestety ostatnio...No i przykra sprawa z tym pogrzebem,3maj się :( 4h w samochodzie-zastanów się, to nie tak mało...
madziurka,współczuję diety..ja bez słodyczy bym przeżyła,ale nie bez owoców..
Teraz to wcinam normalnie morele,nektarynki, arbuzy i czereśnie kilogramami,dosłownie-no i w kibelku nie zdycham już przynajmniej,hehehhehe 8) I lody.......... :oops:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tigerino ja mam tak samo jak ty - też już czuję się ociężała, zwłaszcza jak się nachodzę i też mam wrażenie, że brzuch mi się stawia albo to mała tak mi uciska...poza tym mam wrażenie, że dzidzia już jest tak nisko i że może w każdej chwili wyjść :? wizytę u ginki mam dopiero 29 lipca (bo ma mi wypisać zwolnienie od 1 sierpnia) ale nie wiem czy wcześniej do niej nie pójdę, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok...
co do seksiku to mój mąż ma chętkę ale szczerze mówiąc trochę się boję czy przez to nie wygonimy za szybko małej z brzucha...jak ginka ma zielone światło to może jeszcze przed porodem uszczęśliwię go ;)

co do drętwienia ręki to ja miałam tak w pierwszej ciąży - najprawdopodobniej to Mała uciska Ci na nerw i stąd te bóle...ale na to niestety nie ma żadnego lekarstwa...pocieszające jest to, że po porodzie zaraz ustaje :)

co do antykoncepcji to ja chyba zdecyduję się na wkładkę ale to jeszcze przedyskutuję z ginką :)

Katarzyna fajnie, że masz już praktycznie wszystko dla Maczka, zawsze to człowiek spokojniejszy :)
Prześlij mi swoje dane na maila do tabelki...

amisu mój mail to ayla28@onet.eu, możesz wysłać mi swoje namiary to dodam Cię do tabelki i potem wyślę dziewczynom :)

madziurka ja na początku zbierałam dane ale nie wszystkie dziewczyny mi je podały. W każdym razie tabelka jest więc powyżej masz adres mailowy to prześlij mi swoje dane (imię, nazwisko, numer tel i datę porodu) to wrzucę to do tabelki. Potem każdej z Was ją prześlę :)

Haniu super, że weekend się udał :) prześlij mi te dane co masz na mojego maila to wrzucę je do tabelki.
A ja do Ciebie chętnie wyślę smska mimo, iż jesteś za granicą :D tylko napisz mi w mailu swój numer...

Łucja prześlij mi na maila również swoje dane jak możesz...

ewizo Twoich danych również nie mam...

Dziewczynki - jeszcze raz podaję swojego maila - ayla28@onet.eu. Prześlijcie mi wszystkie swoje dane to wrzucę do tabelki bo taka już istnieje a potem kompletną każdej z Was prześlę :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Doda- wysłałam ci maila

Dziewczyny przenosimy sie na dobre stąd????
Jeżeli któraś nie wie gdzie to niech odezwie się np do mnie lub do MamyIzy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jakis kiepski dzien dzis za mna-nie mam na n9ic sily..mimo ,ze chlodniej..

doda@-wyslslam ci maila :lol:
ewizo-ja juz pisalam ,ze jestem za...
Katarzyna-smacznego!!!! ja tez non stop cos podjadam..ale teraz bardziej wchodza mi owoce niz slodycze..ale buzia mi sie nie zamyka..
:lol:

amisu0ja wlasnie dzis dowiedzialam sie,ze na wozek moge czekac nawet i 6 tyg... :shock: wiec tez siadam i jutro juz go zamawiam akurat bedzie na czas...

madziurka-oj szkoda ,ze nawet owocow ci nie wolno..ale moze chociaz troszeczke bedziesz mogla ich skosztowac co???zobaczysz zczasem tak jak pisala Hania-bedziesz wiedziala kiedy ci wolno a kiedy nie...

tigerino0hmm przykra sprawa ztym pogrzebem...rzezczywiscie podroz meczy ..musisz sie zastanowic czy das zrade...z drugiej strony kazdy cie zrozumie jak ciebie nie bedzie-przynamniej tak powinno byc!!!

ok lece spac moze wtedy mi sie poprawi...spokojnej nocy wam zycze!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Widzę małą rewolucję :twisted:
Weszłam po weekendzie i nie byłam w stanie wszystkiego na szybko przeczytać :D
Godzinę temu wyprawiłam męża do pracy pierwszy raz po dwutygodniowym urlopie 8) Nareszcie powrót do normalności... Niby jest fajnie jak mąż jest cały czas w domu, ale to strasznie dezorganizuje mi dzień... Tak, że jest problem, żeby cokolwiek sensownego napisać...
My czujemy się dobrze :) Maluszek z dnia na dzień mocniej dokazuje :) Dzisiaj rano bawiłam się stetoskopem i pierwszy raz udało mi się wysłuchać jego tętno :$%^:
Ostatnio intensywnie myślę nad imieniem dla dziecka... Teraz pozostaje mi przekonać męża do Kingi jeśli będzie dziewczynka lub do Szymona - jeśli będzie chłopiec :)
Nie wspominajcie o podjadaniu... Nie mogę przejść obojętnie koło słodyczy i owoców... Wczoraj pałaszowałam ptasie mleczko prosto z lodówki a potem nie miałam apetytu na obiad :oops: A po południu byliśmy na szybkich zakupach w drodze do moich rodziców i nie umiałam przejść obojętnie koło żelków o smaku coca coli :oops: Po prostu musiałam je kupić :oops: No i dzisiaj już ich nie ma :twisted:
Co do przytulania to nie mam problemów z nim :oops: Na początku trochę się bałam po pobycie w szpitalu, ale że nie było zakazu, to mąż powoli przełamał mój strach... No a teraz jest trochę gimnastyki, żeby maluszkowi krzywdy przez przypadek nie zrobić... Trzeba korzystać póki można... w końcu po porodzie pewnie czeka nas parę tygodniu postu... A potem trzeba będzie uważać, żeby kolejnego maluszka nie zmajstrować przez przypadek za szybko... Po porodzie pewnie wrócę do naturalnych metod+prezerwatywy... w szczególności, że potem planuję drugie dziecko, a boję się trochę ingerować w organizm...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Amisu, współczuję problemów z leżeniem. Ja często leżę na boku – fakt, że wtedy to dziecko na dole trochę protestuje, ale po chwili się uspokaja. Raz mi Franek tak wlazł pod żebro, że w ogóle nie mogłam leżeć na prawym boku. Ale też sporo leżę na plecach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ewizo pisze:
Dziewczyny przenosimy sie na dobre stąd????
Jeżeli któraś nie wie gdzie to niech odezwie się np do mnie lub do MamyIzy :)

???????????????????? :shock:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jedziemy na ten pogrzeb.

A co do podjadania ja tez cały czas zwłaszcza słodkie i owoce wskoczyłabym wogień za nimi.,2 batony na raz to nic dla mnie :oops:

Zarejestrowałam sie na tym forum ale nie przyszedł zwrotny email na poczte??? :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc wszysstkim...

Tigerino-jednak sie zdecydowalas...co do tego forum mam to samo...zarejestrowalam sie ale nie dostalam maila...mimo ,ze juz kilka razy probowalam

kaja,amisu-ja znowu wogole nie moge lezec na plecach....jedynie na prawym boku bo wtedy maly mniej kopie...ale rzezcywiscie jak wy macie 2 to zostaja wam plecki...

amisiu-moge ci przeslac maila z ta niewiadoma informacja>>>>

Agathea-super ,ze sama mozesz posluchac sobie tego amlutkiego serduszka..ja jutro mam wizyte wiec tez je uslysze :lol:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]