Dzisiaj jest śr maja 13, 2026 12:03 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Kaja jeżeli chcesz to podam ci swój... tylko nie chce go tutaj pisac... jezeli masz maila to podaj to ci go przesle...
A w jakim szpitalu lezalas??

Ja dzisiaj mam dzien leniucha :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewizo-super ,ze z malutką wszystko ok...ładnie sobie rośnie :)

Kaja dobrze, że już w domku jesteście i że udało się powstrzymać dzidzie w brzuszku. Ale musisz kobieto uważać na siebie - przecież ciążą bliźniacza to ciąża podwyższonego ryzyka i mimo iż czujesz się nieźle to trzeba szczególnie dbać o siebie. A Ty ciągle jakieś wycieczki, imprezy, przyjęcia - za duże tempo i brzusio zastrajkował. Teraz leż jak najwięcej, żeby dzidziusie jeszcze podrosły i wszystko będzie dobrze :)
no i fajnie, że parka potwierdzona a ten lekarz to jakiś palant - żeby tak się odnosić do ciężarnej...

joan teraz to już nie ma odwrotu ale przynajmniej zanim dzieciaczek sie urodzi, będziecie mieć śliczną łazienkę :) zawsze najciężej jest się za coś zabrać a potem to już jakoś leci...
my na początku sierpnia będziemy kłaść nowe tynki na domu i malować go a do tego nowe płytki na tarasie bo nam się sypie, więc też będzie trochę roboty...

anette maly fajnie waży i całkiem prawidłowo :) moja mała ważyła w zeszły poniedziałek 1885 g i mieściła się na 50 percentylu więc idealnie :)
z Olusiem wszystko ok, paluszek troszkę mu spuchł ale zrobiłam mu okład z Altacetu i szybko zeszło :) skończyło się na strachu (moim zresztą większym ;))

amisu
jak na bliźnięta to ładnie Ci ważą maluszki i dobrze, że wszystko ok :)

Kaja jak możesz to podaj mi swojego maila - na początku zbierałam dane od dziewczyn i mam kilka namiarów z tabelce to bym Ci wysłała, żebyś mogła nas informować w razie czego...

a my wczoraj byliśmy na urodzinach u znajomych bez dzieciaków i było suuuper :) czasem fajnie tak sobie odpocząć od malucha :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewizo, leżałam w szpitalu w Limanowej

Doda, ja się naprawdę bardzo oszczędzałam, a teraz na wyjeździe głównie odpoczywałam. Ale teraz koniec - tylko leżę, czytam i oglądam seriale na kompie. Chyba zwariuję od tego leżenia, bo to dopiero początek...

mój mail: kajabak@o2.pl

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kaja, mail wysłany :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kaja nie zalamuj sie tym lezeniem, nie zwariujesz, zostalo Ci juz niedlugo.Ja juz lezakuje i odpoczywam od 5 tyg i widisz, ze Maczek dalej siedzi w srokdu. Pewnie w przeciwnyn razie skonczyloby sie na tragedii.
Fakt, ze bylam dwa razy w sklepie mimo zakazu, ale bylam pchana na wozku 8) wiec szybciutkie zakupki i do domu, tylko dzieki temu moglam cos w koncu kupic Maczkowi :D
[b][b]DodaE[/b][/b] fajnie, ze imprezka sie udala, ja dosc niedawno po raz pierwszy wybralam sie z moim chlopem gdziekolwiek bez Viki, bylo super, juz nie bede sie wiezic z dziecmi w domu. Szkoda, ze mam teraz mame, ktora moglaby posiedizec z mala, jak ja jestem uziemiona :roll:
ewizo dzien leniucha kazdemu sie od czasu do czasu nalezy, wiec ciesz sie i badz ozdoba swojego domu :D
amisiu 34 tydz wow i to z blizniakami, normalnie stworzona do rodzenia dzieci jestes :lol: . Gratuluje i niech sobie maluchy jeszcze ze 3 tyg posiedza, to donosisz ciaze do konca
Ewel@ wytrzymasz bez sexiku, ja w pierwszej ciazy to napadalam na swojego malza,biedak uciekal taka chcice mialam :lol: . Teraz w tej ciazy to moze ze 3 razy, na poczatku balismy sie jak diabli,przez to cholerne poronienie, potem jakos mi sie nie zachciewalo i teraz to mamy zakaz od lekarza. Ja zostane czysta do porodu a moj chlop mnichem :D

tigerono gdzie sie podziewasz, pewnie nogi na dzialce moczysz :lol:
w ogole to jakos malo nas pisze, ciagle te same dziewczyny, reszta gdzies zniknela bez slowa :roll:
U mnie sloneczko sie pokazalo, ale bez upalow, babcia z Vika szaleja na palcu zabaw, ja przegladam ebay i oferty sklepow,kurcze nie moge kupic tu normalnej wanienki :shock:
Jeszcze musze kupic jakies spodnie dla Maczka, smoczki i mam juz wsio z ubranek na poczatek :D
kurcze zjadlabym sobie jakies dobre ciasteczko, ale wsszystko juz z zapasow pochlonelam, chyba mnie poskreca :?
pozdrawiam wszystkie mamy pa

aniolek 2009*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej zaglądam do was
kaja dobrze,ze juz w domku i teraz wypoczywaj i dasz rade jeszcze nie duzo zostało szybko zleci
amisu dobrze,ze dzieciaczki maja sie dobrze :)
Katarzyna_M to dla maczka masz już prawie gotowe :)

u mnie ochłodzenie przyszło,że az teraz za zimno mi,ja troszke narzekam na upal,ale i tak one krotko trwaja wiec trzeba sie cieszyc,bo zanim sie obejrzymy to jesien i zima i znow zimno,a ja zimnicy nie lubie,.bo zmarzluchem jestem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

katarzynaM nie mocze nóg po burzyw nocy wkońcu chłodno i na dworzu chłodnije a w domu 27Stopni okna pootwierane na oścież i da sie pzrezyc.
dzis zabieganyd zien oj zauważyłam ze nawet bliskie odległości pokonywane na nogach daja mi do wiwatu iz aczynam zle sie czuć duzo dzisiaj wkuchni spędziłam przy obiadku i padłam jak mucha i brzuch mam ocieżały i stawia mi sie
chłopaki pojechali do babci a ja w domku odpoczywam .Ziewam a usnac nie moge mimo ze wnocy nie spałam.
zastanawiam sie nad kupnem takiej lepszej prostownicy do włosów za kaske imieninowo urodzinową i już sama nie wiem która napewno chciałabymz remogtona.
Musiałabym poprać pościelowe i to co zostało ale nie mam siły nawet mysleć o tym.
Ale wczoraj miałam ochotę na przytulanko coraz cześciej mi wraca ale nie chce ryzykowac to nie ciekawy moment jakby coś miało sie dziać.My ostatni raz to chyba w kwietniu

:oops: :oops: :oops: :oops:
Ale tak jak Kasiu pisałaś jak sie ejst po przejsciach plamieniach w ciaży to nie chce sie ryzykować.
A zastanawiałyście sie nad antykoncepcja po porodzie??
Ja chyba zdecyduje sie an zastrzyki??

ostatnio czuje dretwą ręke i tak mysle czy magnezu nie zaczac brac mój gin na urlopie. :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ufff, u mnie nareszcie popadało...na podwórku super,w domu duchota niestety...
ale przyznam się,ze też sobie zrobiłam dzień leniucha,cały przeleżałam przy wiatraku z książką.

kaja,leż,odpoczywaj,będzie ok! Nie ma innej opcji!
ewizo i dobrze! trzeba leżeć i pachnieć -to teraz nasze zadanie 8)
tigerino,mówisz zastrzyki...ja 8lat brałam piguły,czułam się super..potem na ponad rok przez zajściem odstawiłam i tylko siebie obserwowałam-a ze miałam jak w zegarku to zadnego zonka nie było...a teraz to nie wiem,chyba sobie zaszyję po bliźniętach...,hehehhehe
Pewnie znowu tabsy bede łykać,bo dzidzi już nie planuję kolejnej,i tak mam 200% normy wyrobionej 8)
a co do drętwienia rąk-wiele ciężarówek łyka aspragin (ja 3 x2 tabl w upały nawet)wiec chyba nic się nie stanie jak sobie wykupisz-ewentualnie zadzwon do gina i spytaj.
Łucja,no ja tez jestem ciepłolubna,ale jednak w te upały cięzko...
Katarzyna_M to jakieś słabe te twoje zapasy,heheheheheh

Patrzę dziewczyny,ze chyba wszystkie jakoś cienko z tym przytulankiem
przędziemy... :oops: Ja na początku miałam chcice,ale miałam zakaz ze względu na ciąże wysokiego ryzyka... POtem niezbyt często,ale faaaajnie 8) aczkolwiek małż się cały czas bał-głupek. Ost tygodniami celibat i ze względu na ryzyko wczesniejszego porodu i juz mi po prostu niewygodnie z brzucholkiem...wiecej zachodu i gimnastykowania się niż przyjemnosci 8)

ale mi się dzieciaki rozkopuję,siedzę jakbym kołek połknęła-synek tak mi nogi pod zebra wsadza ze zgiąć się nie mogę,a Mała to wieczna wiercipięta-to dziecko chyba nigdy nie spi ! :shock:

Aha,niech któraś częściej tu zaglądająca poda swojego maila to wysle swój tel.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nareszcie troszke chlodniej...my dzis caly dzien spedzilismy u mojego taty
amelka wyskakala sie nqa trapolinie,poplywala w basenie-ja tez wiec fajnie ..padla ze zmeczenia...
tigerino-co do antykoncepcji to tez o tym mysle-ale sama jeszcze nie wiem co bede stosowac..tabletki odpadaja wiec musze pomyslec...
-co do dretwien to ja w ciazy z Amelcia bralam magnez b6-3razy dziennie i pomagalo teraz jak narazie nie potrzebuje...
-co do przytulanie to u nas jakos taz nie za specjalnie ostatnio-ale juz mi nie wygodnie starsznie wiec staram sie nie gimnastykowac....

:wink: :wink: :wink:

<Kaja>-odpoczywaj ,odpoczywaj..pomysl sobie ze sa tego pewne plusy-potem nie bedziesz zabardzo mogla pozwolic sobie na chwile relaksu ,wiec czytaj, lez i ogladaj seriale-ile sie da -bedzie oki!!!!!
DodaE-dobrze ,ze zOlusien ok,,,co do wagi mojego syneczka to tez rosnie tak jak powinien ,przybiera tyle ile trzeba-wiec sie ciesze-mam nadzieje tylko ,ze nie bedzie zadnej pomylki i nie bedzie wiekszy,,,

:wink:

Łucja-mnie te upaly tez wykonczyly ,ciesze sie ,ze jest troszke chlodniej!!!!
amisiu-lez i odpoczywaj ile sie da,,,
ok ide sobie troszke polezec....milego wieczorku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

anette tak sobie myslałam o magnezie b6 a nie chce wurlop mojemu gin. przeszkadzać.
ja brałam tabletki ale po nich mje libido było zerowe i jakos boje sie zapominalstwa a o zastrzykach słyszałam ze 1 jest na 3 miesiące i przez ten czas tez nie ma @ wiec jest plus.

Amisu
mój email tigerino@op.pl

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

halo,halo a co tu tak pusto...
a moze jeszce spicie...pogoda duzo lepsza wiec mozna troszke pospac-moja Amelka tez jescze spi-a wczoraj usnela o 18-30...chodze do niej i sprawdzam czy wszystko ok...

Tigerino-ja nie moge zbytnio przyjmowac hormonow -bo jestem w grupie wysokiego ryzyka jesli chodzi o nowotwor jajnikia-...wiec tez nie wiem co wybrac bo jak narazie to o kolejnym dzieciatku niechce mi sie myslec...

podam tez swojego maila jak cos-anetag81@poczta.onet.pl

a tak wogole to siedze i pije sobie kawke ..moze ktos sie przylaczy???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Doda, dzięki :) Wszystkie mam już w komórce więc w razie czego jesteśmy w kontakcie :)
Katarzyna, ja się nie załamuję, wiem, że jak trzeba to dam radę :) Tylko kurczę martwię się, jak to będzie, jak Staś wróci, bo nie mam nikogo do pomocy :(
O rany i ten zakaz seksu :lol: a potem jeszcze połóg! Już nie mogę się doczekać…
Hej Łucja :)
Tigerino, ja cały czas myślę o antykoncepcji po, bo mamy już limit wyrobiony :lol: Na razie chyba najbliżej mi do Mireny.
Moje libido po tabsach też beznadziejne, więc nie chcę :? Ale zobaczymy
Amisu, fajny taki odpoczynkowy dzień.
Jesooo, ja mam chcicę, jak nie wiem, erotyczne sny, a jak patrzę na mojego to…. Ale teraz nic z tego, cholera jasna! Za to potem sobie odbijemy :) Ale u nas zawsze fajnie z tymi sprawami, uwielbiam!!!
Moje dzieciaczki też się tak wiercą – jedno kopie w szyjkę i gmera w pachwinach, a drugie pod cyckami. Normalnie dwie ośmiornice w brzuchu! Całą mną szarpią czasem :) ha ha ha!
Anette, dzięki :) No jakoś dam radę :) Byle wszystko było OK., to co tam jakieś leżenie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam się poweekendowo!!! dziękuję za życzenia dla szymonka. On cały szczęśliwy po urodzinach. Od wczoraj nie może się zdecydować, czym się bawić, tyle ma nowych zabawek.
Przepraszam, że kazdej z osobna nie napisze. Na szybkiego przeczytałam weekendowe posty, ale czasu nie mam na siedzenie przed kompem, bo cała chata znów do sprzątania. Do tego tona prania czeka ufff.
Zaraz do szpitala lecę na rozmowę z diabetykiem, zobaczymy co powie, co do mojej dietki.

tigerino mam bardzo złe doświadczenia po zastrzykach i wszystkich przestrzegam, więcej komplikacji niż wygody :cry:

dziewczyny, to która w koncu zbiera dane, bo ja już się w tym pogubiłam. Wyslalam swoje namiary do katarzyny na gg, ale nie wiem, czy dotarły. Kasiu daj znać!!!! może w końcu uporządkujemy tą sprawę i wszystkie dane będzie zbierać jedna osoba, bo niezła zamieszanie się zrobiło. DodaE ty chyba na początku wpisywałas dane do tabelki, może trzeba ją po prostu uaktualnić :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczynki,

kaja no pewnie, ze dasz rade, juz niedlugo zostalo...

anette27 na kawke chetnie :) u mnie Zosia tez dopiero przed chwila wstala chyba po tych upalach tak jej sie dobrze spalo...
a moj maly tez wazy ok. 1900 g wiec podobnie, mam nadzieje, ze kolosek nie bedzie :wink:

dodaEsuper, ze z Olusiem wszystko dobrze :) fajnie, ze sobie odpoczeliscie bez dziecka :)

amisu odpoczywaj tak czesciej, bo pozniej z dzieckiem to takie samotne, spokojne chwile jak na lekarstwo :wink:

kasia ale masz fajne, typowo ciazowe zachcianki :)

tigerino ja nie mam pojecia co z antykoncepcja po porodzie ...
tabsow nie chce jakos nie mam przekonania choc nigdy nie bralam
ja od dawna stosowalam NPR i teraz chyba tez bede chociaz zaraz po porodzie to ciezej sotsowac obserwacje, wpasc w rytm jak wszystko jest rozregulowane, wiec dodatkowo beda na poczatku przezerwatywy
zastanawiam sie jeszcze nad spirala chyba Mirena bo na kilka lat albo juz wogole nie planuje dzieci ale przemysle

a u nas przytulanki sa od poczatku nawet czesto widze w porownaniu do niektorych z Was, chociaz juz coraz ciezej i jeszcze jak te upaly to sie odechciewalo, generalnie zakazu nie mamy ...

ale fajnie, dzis troche chlodu...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzien dobry

witam sie po wspanialym weekendzie

co do tych danych to caly czas sie nad tym zastanawiam i juz sama nie wiem co myslec, ja dostalam 5 meili i co mam z tym zrobic? teraz co druga zbiera dane :roll: a mi nie chodzilo szczegolnie o zbior numerow telefonu tylko o cos innego, te ktore chcialy wiedza o co :roll:
sama nie wiem co mam teraz z tym zrobic, do niczego mi to nie potrzebne, pisac tez juz tu duzo nie chce bo ktos sie na innych forach notorycznie za mnie podaje choc zmienilam juz konto :roll: liczylam na wiekszy odzew z waszej strony no ale coz... nasz watek jest jakis taki oficjalny :roll: i wogole, nie taki jak inne wiec nie czuje sie zbytnio przywiazana choc myslalam ze sie zgramy :wink: no ale coz, wolny wybor kazdego!

zycze wam wszystkim z osobna milego weekendu

co do tych nielicznych danych ktore mam moge przeslac komus albo skasowac jak wolicie, do mnie i tak nikt nie napisze bo ja zagranica...

buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam:)

w końcu jakieś lepsze wieści!!!

Kaja cieszę się, że już jesteś w domku :D kamień z serca...co swoje przeszłaś, strachu się najadłaś...ale mam nadzieje, że teraz będzie już tylko lepiej i kolejna wizyta w szpitalu to faktyczny poród w dogodniejszym terminie :lol:
co do leżenia to współczuję, ale jak trzeba to trzeba...nadrobisz lekturę i film :P

Amisu kochana, fantastyczne wieści o maluszkach...super rosną , ty czujesz się doskonale...oby tak dalej:)
co do przytulanek to ciąża raczej martwy okres....u mnie też albo infekcja, albo skurcze...albo po prostu strach męża... ale już nie długo...da się radę:)))

fajnie, że z waszymi dzieciaczkami oki...aż miło się czyta:)

widzę, że ochłodzenie wszystkim służy...w końcu jest czym oddychać i deszcz też już był bardzo potrzebny:)

U mnie też dobrze, pomalutku sie kulam , tygodnie lecą strasznie szybko....:)

pozdrawiam was dziewczynki:*
odpoczywajcie i trzymajcie się ciepło:)

ur.13.08.2010r.
zm.13.08.2010r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aniusia-o to podone te nasze chlopaki!!!!termin mamy prawie taki sam...wiec!!!!

MamaIzy-ja jestem za.. tak jak pisalam,...ale rzeczywiscie wiecej z nas musi wypowiedziec sie na ten temat...

Ostatnio zmieniony pn lip 19, 2010 9:45 am przez anette27, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Emi dobrze ze u ciebie wszystko w porzadku!

Anette no wlasnie ale narazie bez odzewu :( a inaczej niz przez meila albo gg sie nie dogadamy bo prywatnych wiadomosci juz nie ma :roll: jesli czesc z was sie zadeklaruje ze sie wogole wypowie na ten temat to zapodam tutaj swojego meila i gadu, najwyzej poprosze potem moda zeby usunal, no albo zostanie, mam nadzieje ze nikt tego w zly sposob nie wykorzysta...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej
a mi już za zimno :roll: dziwna chyba jestem 8)
co do maili ja bym chciała wiedziec o co chodzi,ale nadal nie wiem wysłałam do Kasi na gg,ale nie wiem czy dosżło wiec zostawiam emaila,ale żeby pozniej zniknął stad,bo nie chce aby widnial tu raczej :roll: i dajcie znac o co chodzi tak konkretnie

wy tak o seksiku ja to miałam od początku chcice i nadal mam :oops: na poczatku zakaz miałam i R się bał,ale raz już nie wytrzymałam :oops: ,pozniej dostałam,że mogę,ale R taki wystraszony,ze nie i w końcu dzien nadszedl,ze sie nie bał i było super :lol: i teraz też,chodz nie czesto,ale jest :) a ja zbyt długo nie ma to jakies sny mam głupie i dobrze w nich sie czuję :oops: :lol:

pozdrawiam wszytskie :)

Ostatnio zmieniony pn lip 19, 2010 10:17 am przez Łucja, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Haniu ja też jestem za... oczywiscie jezeli jest mowa o tym co pisałaś do mnie na gg :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]