Dzisiaj jest śr maja 13, 2026 12:07 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 223  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Hej Kochane :D
Dziekuje Wszystkim za wsiiioooo!!! :D
Jeszcze jestem w lekkim szoku ale tak naprawde to bardzo szczesliwa,choc przyznam ze pelna obaw i leku...takze o Te mala Fasolke.
A moj Ukochany Maz stanla na wysokosci zadania i choc wiem,ze nie jest Mu latwo to czuje ze jest za mna i bedzie mnie wspieral!
To nowe doswiadczenie ale i chyba moje najwieksze pragnienie....
Mam nadzieje i wierze gleboko ,ze wszsystko bedzie dobrze i za 9 miesiecy przytule nasze szczescie do serduszka! :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No Piguła :) nie widzisz banana na mojej twarzy ;)
teraz luz, dbaj o siebie, nie dzwigaj i dobrze zdrowo jedz :)
nie wiem jak tam u was w UK z wizytami, ja byłam po przeliczeniu sobie w 7 tygodniu na pierwszej wizycie u gienia, aby potwierdzić że wszystko gra, ale u was tam chyba troszkę później się idzie, także luzuj się kobieto :sw:

ej dziewczyny a co to podwójny test krwi? zero kumacji mam? :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Basia75 :pr: ....
Tak naprawde to nie wiem jak tu jest z wizytami u ginekologa?Jestem tu tak krotko,ze zdazylam sie ledwo zapisac w jakiejs przychodni do lekarza zeby miec swoja karte... :)
I chyba dbam o siebie...choc od wczorajszego testu jakbym dostala skrzydel...Od rana sprzatam,gotuje,wymyslam niestworzone rzeczy,"biegam" do sklepu...Prnajmniej nie mysle wtedy o mdlosciach,ktore tak mi dokuczaja...I z niecierpliwoscia czekam na Meza :D

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

no właśnie nowika1 takie badanie i tak nic nie zmienia więc po co? Dodam że u mnie kosztuje ono 170 zł. Lekarka mówiła, że musi je proponować każdemu więc proponowała i mnie, ale ja nie znajduje w owym badaniu najmniejszego sensu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

quiddity - mnie tez lekarz proponowal ok 16 tyg ale test potrojny ( podobne ), ma obowiazek to zrobic. Ja sie nie zgodzilam. Przeziernosc karkowa wyszla dobrze, wiec nie widzialam potrzeby aby sie denerwowac.
Nie wiem czy i ciebie sa jakies wzkazania, pow 35 roku zycia sie zaleca.

Jak to badanie wyjdzie zle, mozna potem zrobic badanie inwazyjne ale ja proponuje Ci USG genetyczne. Nie inwazyjne a dokladne. Moja kolezanka tak zrobila jak wyszedl jej test podwojny zle.

basia75 - to jedno z badan prenatalnych

CZEKAMY NA MICHAŁKA!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

....Boze...Wy mnie tu straszcie !!!! :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

quiddity- to nie widzę, potrzeby go robienia (u nas test jest bezpłatny, jak zresztą wszystko co jest związane z ciążą), usg genetyczne i pomiar NT wystarczy na początek.

Pigula75- nie straszymy, takie badania robią nawet młodsze mamusie :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tolka pisze:
dzieki dziewczyny, ale obawiam sie, ze jeszcze z Brzuszkiem pochodze :roll: :wink: :D dzisiaj mialam ostatnia wizyte u ginekolozki i co....buuuu...lekarka, polozna i asystentki powiedzialy, ze za ladnie wygladam, aby juz rodzic... Szyjka 2cm dluga, rozwarcie 2cm, glowka fest, tzn.nie rusza sie, KTG wyszlo super, az za ladnie, chociaz skurcze-bydlaki sie zapisaly, zrobilam na niedziele termin w mojej klinice na 9.00 na KTG... to wszystko, czyli nie rodze :roll:

Nigdy nic nie wiadomo. U mnie tez nie bylo zadnych oznak porodu. Nawet brak rozwarcia. Po prostu rano wystapily skurcze i w poludnie byl dzidzius :)

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jak bardzo cieziesze sie Tym dzieciatkiem ,tak samo bardzo jestem przerazona :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pigula75- to całkiem naturalne, poza tym to oprócz męża jesteś tu pewnie całkiem sama?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nowika1 no niby tak...Ale daje rade..bo mam motywacje...a teraz nawet dwie :D
Zmykam do kuchni,bo moja polowka zaraz wroci do domku po pracy.Gdybym sie juz nie zjawila to spokojnej nocy Wam Wszystkim Kochane i Waszym malenstwom:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam się pierwsza w piątek, mam dziś chyba jakiś sądny dzień.
A może jestem tylko przemęczona bo cały tydzień jak na speedzie.
Mam do Was pytanie, które mnie gnębi, byłam u gina półtora tygodnia temu i z badania moczu wyszło mi sporo bakterii w nim, lekarz mi to powiedział po czym zamiast mi wytłumaczyć o co chodzi i czy mam się martwić zażyczył sobie 90 zł. zaczynam go nie lubić...
Dodatkowo mam trochę upławów, denerwuję się bo wczoraj się głupia naczytałam wątku o poronieniach (boże niech zabronią mi tam chodzić!) i piszą tam dziewczyny że przez bakterie często to się zdarza.
Niby mam fula wypasa lekarza.. a wczoraj nieszczęsna bratowa nastraszyła mnie historiami o nim i o jego pacjentkach, że jest obojętny itp.

Za dużo nerwów mam, wczoraj nie mogłam zasnąć, w nocy koszmary, śnili mi się ludzie, którzy już dawno nie żyją, z dziećmi, których nigdy mieć nie będą. Jakaś masakra ;) brrr.
Przepraszam Was że tak z rana z takim czarnym postem ale normalnie nie poznaję siebie, mam jakiegoś dziwnego doła. Ja nie miewam dołów...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj Basienko i cala reszto niesamowitych Kobitek :D
Nie wiem co sie ze mna dzieje,ale spalabym 24/h a przeciez nie jestem chora :D
Basiu ja problem bakteri w moczu mam od dziecka...Odkad tylko siegam pamiecia...
I zawsze ratuje sie Uroseptem -lekiem ziolowym.Czasem biore Furagin,po ktorym latam czesciej i intensywniej ze siusianiem dlatego nie polecam go na noc ...
Tak czy siak kazdy lek powinien byc skonsultowany z lekarzem.Choc jak widac nie kazdy lekarz stoi na wysokosci zadania.Najwazniejsze zeby zabrac kase i "nastepna prosze".To przechodzi ludzkie pojecie!
A przeciez takie rzeczy powinno sie wyleczyc jeszcze przed porodem zeby w trakcie porodu drobnoustroje nie dostaly sie do malenstwa i zeby malutki czlowiek od samego poczatku niepotrzebnie nie byl faszerowany antybiotykami.Ale to zadanie lekarza!Powinien skierowac Cie na posiew moczu i po nim zlecic odpowiednie leczenie.
Moja Przyjaciolka zostala potraktowana podobnie przez lekarza prowadzacego...poszla do apteki,przedstawila sprawe i wydano jej Urinal-tez jakies leki ziolowe.Kupila je ,wrocila do lekarza ,pokazala i powiedzial-"prosze jak rnajbardziej zazywac 2x dziennie po 1 tabletce.
Nie otworzylby Ci sie noz w kieszeni??????
To tak ciezko bylo zlecic podczas wizyty???Po co...Tydzien nerwow wystarczy.
Ja Basiu na Twoim miejscu wrocilabym do Niego i zalalabym Go pytaniami.Jego zakichanym obowiazkiem jest na nie odpowiadac i zrobic wszystko bys z gabinetu wyszla spokojna o siebie i d

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

I jeszcze jedno!Daj sobie spokoj z podobnymi stronami na ktore wchodzisz i sie denerwujesz.Wiem po sobie ze nic dobrego z tego nie przychodzi...kupa nerwow,strachu....Po co to.???
Teraz mamy zyc w spokoju i jak tylko sie da-bezstresowo.Nie tyle dla nas co dla naszych malenstw!
I glowa do gory...wszystko bedzie dobrze-bo musi byc!
Tylko podejdz do swojego lekarz i przedstaw Mu swoje obawy!Powiedz o uplawach...Nie wszystkie musimy byc po medycynie...a Oni sa od tego zeby nam pomoc.Lachy nie robia!!!!
Trzymam za Ciebie kochana kciuki!Usmiechnij sie i nie denerwuj!!! :-{: :pr:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

basia75- spokojnie, ja wiem co to stres w ciąży, ale nic nie dzieje się nagle. Ja całą ciążę walczę z bakteriami, co prawda nie w moczu, ale z grzybkami i innymi cudami. Co miesiąc mam robiony wymaz i w razie czego faszerują mnie lekami.
Najważniejsze jest wiedzieć jakie to bakterie i na co są wrażliwe- a potem to leczyć. Są leki, któremożna przyjmować w ciąży. A leczenie jest ważne- bo rozwój bakterii faktycznie może spowodować np. poród przedwczesny.
Trzymaj się i nie poddawaj.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dzięki za słowa otuchy, już mi trochę lepiej, bo poczytałam dokładniej i więcej na temat tych upławów.
Ten mój konował cały wybrał się właśnie był na urlop.. 3 tygodnie.
Także udało mi się zarejestrować do innego na 30 stycznia, czyli jeszcze jakieś 5 dni niepokoju. Ale dam radę, nie jest źle. Nic mnie nie boli a to najważniejsze przy upławach ponoć, żeby jak boli to lecieć a jak nie to oznacza małą infekcję bakteryjną lub zwykłe ciążowe upławy, które są i będą bo taka natura ciąży.

Wiecie myślałam, że pożegnam się w ciąży z wkładkami no ale chyba się myliłam!

Zaglądnę wieczorem, lecę teraz bo koleżanka właśnie wchodzi do mnie na górę, buziaki!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Basienko trzymaj sie cieplo i milego poludnia! Nie zamartwiaj sie na zapas!I usmiechnij sie :) Buziole!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

basia75 pisze:
Cześć dzięki za słowa otuchy, już mi trochę lepiej, bo poczytałam dokładniej i więcej na temat tych upławów.
Ten mój konował cały wybrał się właśnie był na urlop.. 3 tygodnie.
Także udało mi się zarejestrować do innego na 30 stycznia, czyli jeszcze jakieś 5 dni niepokoju.

Nie przejmuj sie, bedzie dobrze. A dzidzia nie lubi jak mama sie denerwuje. Ja mialam cala ciaze dosc obfite uplawy i jest wszystko ok u Ciebie tez bedzie.

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :D

No i jestem prawie przeterminowana :D Bylam dzisiaj w klinice na kontroli...wszystko suuuper...KTG...przeplywy w pepowinie...mala ma 2900, szyjka krotka na 1,5 cm...glowka w kanale...ale nie rodze...lekarz powiedzial, ze moge dzisiaj w nocy urodzic albo za tydzien albo za dwa bedziemy wywolywyc...wiec wszystko sie moze zdarzyc :roll: :wink: :D

Pozdrawiam serdecznie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pochwal sie jak urodzisz :) Nie bede sama na 30-stkach z dzidziusiem :) Ja juz od przynajmniej dwoch tygodni czekam na Twoja corcie :D Trzymaj sie, dla mnie to oczekiwanie po terminie to byl najgorszy okres. Takie obserwowanie siebie, czy to juz czy jeszcze nie :D Powodzenia!

A, mam praktyczna rade dla Ciebie: pospiesz sie to jeszcze Kindergeld za styczen dostaniesz :D

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 223  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]