Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 1:53 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 231  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

A powiem ci, że narazie nie. Nie większe, niż przy 2 dzieciach :lol:

Jakie fajne szkrabiki w podpisie :) Są gdzieś wasze fotki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

o fotki to na jakis poprzednich stronach bo galerii nie mamy... szukaj jak masz czas i sile.. a ja tez poszukam to linka wysle...

mam jedna fotke mojej izuli w okularach....
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... start=3200

i tu jakies
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... start=3140

i tu
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... start=3000

i tu
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... start=2980

i tutaj
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... start=2960

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... start=2920

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... start=2880

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Śliczne malutkie szkrabiki :) Podobne są do siebie.

No spadam spać :kit:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Scarlet fajne dzieciaki, dobrze, ze sie dogaduja...
Gocha no ja dalej mam faze na trzecie dziecko tak za 2-3 lata, ale moj P nie chce, troche nad nim pracuje, ale nie wiem, czy cos z tego bedzie, no chyba, ze los znowu zadecyduje za nas (tak jak przyspieszyl Zuzie).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U nas ja bym chciała trzecie dziecko, ale się boję ....
Za to mój mąż zdecydowany :)
Tylko że ja nei należę do tych matek poświęcajacych się w 100% dziecku tylko wracam do pracy. Z Hanią wprawdzie wróciłam do pracy po 10 miesiacach (sama sie podziwiam, ze aż tyle wytrzymałam), a z tosią planuję jeszcze szybciej :))
Tyle, ze ja uwarunkowałam myślenie o trzecim dziecku mężowi tym, ze w końcu budowa się ruszy i zakończy i jak się przeprowadzimy do naszegonowego domku to możemy porozmawiac :))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Widze ze mowa o trzecim dzieciaczku, a ja narazie przerazona przyjsciem drugiego :oops:

A tak pozatym to juz po przeprowadzce do nowego łozka. Macius szczesliwy jak tylko zobaczyl lozko, wskoczyl na nie i juz sie pokladal. Zasypia w 3 minuty i co najwazniejsze SAM :D Normalnie szok....jeszcze niedawno narzekałam ze trzeba mu spiewac kolysac, a tu taka odmiana.

Cos sie ze mna zaczyna dziac...chyba mam skurcze,zreszta nie wiem sama, bo z Maciusiem ich nie miałam. Brzuch mam dziwny,mała mało ruchliwa ale rusza sie. Strasznie boli mnie lewe biodro :shock:
Cos mi sie wydaje ze dzis odwiedze patologie ciazy. A teraz mykam spac, moze po prostu potrzebuje odpoczynku. Dobrej nocki...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Myszka nie uciekaj...jakie lozko kupilas Maciusiowi? Bo ja tez juz sie zaczelam zastanawiac nad duzym lozkiem dla Zuzi. Chcialabym, zeby juz sie odstawila od cyca (przynajmniej tego nocnego) i moze zmaina lozka by nam w tym pomogla? Pamietam, ze Wiki zaczela lepiej sypiac w duzym lozku, tylko ze ona miala 1,5 roku.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny obeznane w chorobach:

Co to :?:
Obrazek
Obrazek

Rozbieralam Wike do kapania, a tu taki zonk...wysypka jest praktycznie na calym ciele, ale najmocniejsza jest na podbrzuszu i plecach. Rano na 100 % tego nie bylo. Temp. 37,2

Wiem, ze Was nie ma, ale moze jakas zblakana duszyczka dzis tu zajrzy...
Nie wspomne, ze mielismy jutro jechac do tesciow i widze, ze sobie pojechalismy :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to chyba na jakąś pokrzywkę wygląda - może daj jej wapno, i zobaczysz co będzie, a temp podskoczyła???

witam

ja też nadal z brzuchem :) nawet jakoś lepiej się czuję, w końcu jeszcze mam czas, żeby tylko nie za dużo :twisted:
niedawno wróciliśmy z cmentarza, ale strasznie wymarzłam, a poza tym Mała nam padła - tak się dziewczyna umęczyła ilością wrażeń, że usnęła zaraz po tym jak ją M wsadził do fotelika :shock: jak się obudzi to idziemy na obiadek do mojej mamy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

AgaKrk kupilismy rozkładany jednoosobowy fotel w sklepie black red white. Tylko spokojnie Macius bedzie spal na nie rozkładanym jeszcze z rok a moze wiecej. Zapłacilismy 550 zł

Nie umiem wstawiac fotek wiec jak chcesz to przesle Ci fote na meila :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Myszka adres na pw. Choc bardziej od wygladu lozka, interesuje mnie strona techniczna, no wiesz: usypianie i te sprawy, jak sobie radzicie, jak maly zareagowal na zmiane lozka itp. Bo my jesli kupimy lozko, to takie jak ma Wiki, zeby mialy takie samo.

no niestety pw nie dziala...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

AgaKrk Maciej jest zachwycony nowym lózkiem. Zalecenia sa zeby łózko kupowac z dzieckiem ale my przywiezlismy do domu sami. Tylko oczywiscie wprowadzenie, ze mamy niespodzianke. Pomagal ustawiac lozko na miejsce :D oczywiscie zabawa. pozniej sam na nie wskoczyl..my ze to maciusia nowe aaaa i takie tam. Maciek szybko do lozeczka, wyciagnal koldre, ja poduszke i udawal ze idzie spac.... centralnie w szoku byłam ze mam takie madre dziecko. Przeciez on ma dopiero 15 miesiecy!!! :shock: Wieczorkiem jak zwykle po 20 kapiel i do łózka sam wskoczyl...zawsze sam wchodzil do łózeczka a tu juz nie choc lozeczko stoi nie złozone. :D Fakt w nocy spałam mało bo bałam sie ze spadnie, do okala polozylismy poduszki zeby w razie co miał miekkie ladowanie :oops: :shock: no i nie myliłam sie pierwsze 2 nocki zsunał sie ale nawet tego nie zaułwazył tak mocno spał :shock: . Ogolnie rzecz biorac: jestem dumna z mojego dziecka, nawet nie wiedziałam ze on juz jest taki duzy i madry.

A teraz mam pytanko....czy miałyscie takie mocne upławy białawe na koniec ciazy? Bo mi normalnie cieknie, ze szok!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Ja tak miałam, okazało się, że to czop śluzowy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Myszka no super gladko poszla Wam zmiana lozka. My chyba do tego sie przymierzymy po swietach, to Zuzia bedzie w wieku Maciusia. I moze tez bedzie dobrze...
Co do uplawow - ja nie mialam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Myszko ja też mam dużo ilości na wkładce - kilka razy dziennie muszę zmieniać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej

u mnie porodowa cisza...
a ja już chcę urodzić!!!

nie wyrabiam już z tym brzuchem przy mojej córce, która cały czas wstaje o 6, a w dzień wczoraj spała tylko 30 min, i to na spacerze...
wściekam się, krzyczę na nią, a potem mi wstyd...

wiem że z 2 maluchami będzie jeszcze bardziej nerwowo, ale nie będę już niezdarnym słoniem... i to że będę umęczona, nie będzie źle wpłaywać na dziecko, we mnie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mamaGosia mi tez strasznie przeszkadza brzuchol, który jest 2 razy wiekszy jak miałam z Maciusiem :oops: Na szczescie mam blisko mame która mi pomoze troche. Tez krzycze, a pozniej mi sie chce płakac. To chyba burza hormonów :D :shock:

ja czekam na usg które mam 12 listopada i jak faktycznie Oleńka bedzie duza tak jak mowi gin to chce szybko cesarke :oops:

Tylko ze cesarke chyba zrobia dopiero po 36 tyg, zreszta nie wiem jak to wszytsko bedzie wygladało....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej

u mnie dzisiaj paskudnie... rano mieliśmy śnieżycę, teraz ciemności się robią, a zimno strasznieeee
ja dzisiaj czuję się kiepsko - jakoś brzuch mnie pobolewa, kłuje w dole... a do tego Mała mało się rusza, rano tylko kopnęła kilka razy... ale w sumie wieczorem zawsze harcuje...
a Marysia dzisiaj dała pospać, bo wstała po 7 :lol:

ja chcę taki poród jak Marysia z MjM !

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam

wczorajsze spanie do 7 to był jednorazowy akt litości dla matki...
dzisiaj o 2 przenosiny do rodziców, z godzina kręcenia się i gadania, i o 6 pobudka...
masakra...

wczoraj M kupił Marysi znikopis i jak na razie zachwycona, i jak szybko sama załapała o co chodzi :mrgreen:
kupił też Moon Sand - Wyspa Przygód - jakie to ładne i myślę, że też ją zainteresuje, ale to dostanie od dzidziusia, czyli jeszcze nie

teraz ogląda teletubisie, więc mam chwilę na kompa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mamaGosia a powiedz w jakim lozku spi Marysia i czy w osobnym pokoju?
Tak pytam, bo przypomina mi sie sytuacja z nasza Wiktoria: dopoki nie zmienilismy lozezka na duze lozko spanie nie bylo takie rozowe, trzeba bylo usypiac na innym lozku, potem ja przenosic, a w nocy i tak sie budzila i najczesciej ladowala u nas. Po zmianie lozka zasypiala od razu u siebie, nocne pobudki zniknely, a jak juz, to mozna sie bylo na chwile przy niej polozyc i wrocic do siebie po chwili.
Teraz taka sama sytuacje mamy z Zuzia, tylko brak kolejnego pokoju uniemozliwia nam przeniesienie jej na duze lozko. Ale po swietach pojdzie juz do siostry, pewnie beda sie budzic na wzajem, ale trudno.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 231  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]