Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 1:25 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Hej!

Dzis mam wizyte u lekarza...alez mam stracha :roll:

Joasiu oj ja jeszcze kilka lat temu pracowałam z ponad 20 dzieci, także wiesz mi wszystko przejdę :lol: A moze wybierzcie się do Chorwacji? Kilometry pewnie te same, a widoki, warunki, klimat bez porównania...
Co do zupek, to nie wiem, co masz robić. Cleo wcina owoce i warzywa, ale za to nie znosi kaszek. I też nie wiem jak ja do tego przekonac. Chyba nic sie nie da zrobic :?

cath trzymam kciuki za pozytywny test!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moja tez miala kilka takich dni ze nie chciala obiadu ale samo jej przeszlo :) pewnie za goraco jest i nie chce jesc cieplego :D ja bym nic nie robila tylko przeczekala :D
maryna-trzymam kciuki za wizyte :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marryna trzymam kciuki i czekam na wieści co u lekarza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jatoszka Możliwe, że to upał jest winowajcą. Mam nadzieję, że minie jej szybko i zacznie jeść jak należy.

Karolinko może zmień jej kaszkę? Zosia nie chce jeść kaszek z Nestle. Może smak inny? Może firma? Choć przypuszczam, że już nie jedną testowałaś.
Daj znać jak po wizycie :lol:
Ciekawe jakie wieści z brzuszka przyniesiesz :lol:

Cath testuj, testuj kochana :lol: Mi też przy Zosi pierwszy test wyszedł negatywnie. Po tygodniu powtórzyłam i oto jest Zosia :lol:

A my właśnie wróciłyśmy zs szczepienia.
Boziu, jak mała strasznie płakała.
Obraziła się na mnie :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ech juz po kontroli...USG mi lekarz nie zrobił, bo twierdził, ze nie ma sensu. Mam przyjść za 3 tygodnie ( a ja wtedy na wakacje jadę...) Także musze 4 czekac...Zrobił mi badania. Dał zielone swiatło na wyjazd w góry. Takze chyba spoko.

Joasia
oj to Zosię musiało faktycznie bardzo boleć. Zobaczysz zaraz jej przejdzie i się do mamusi przytuli :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hello laski

wpadam pewnie na chwilkę bo Bartek zaraz z pracy wraca, a ja musze wstać przed 6tą bo z racji tego, że moja teściowa na 3 dni wyjechała i nie ma kto zostac z młodą - jeżdżę wczesniej do pracy i urywam sie 2h wczesniej.... a od rana Ninka jest z tatą .....no i tata jest biedny bo Ninia jazdy robi :(
No właśnie - Joasiu nie wiem co Ci doradzic z tą pracą, ale kurde ja bym chyba spróbowała. Kiedyś pisałaś, ze Zosia i tak nie miałaby z kim zostać więc niańka to i tak u Was koniecznośc i prędzej czy później się pojawi.... a Zosia??? hm... na pewno nie będzie Wam łatwo. Powiem Ci szczerze, że u nas dopiero teraz zaczynają sie jazdy. Wczesniej Ninka kiwała mi na do widzenia i wsjo było OK - pewnie nie kumała gdzie i po co idę i, że wróce dopiero za 9godzin...a teraz?? budzi się razem ze mną i od rana wyje powtarzając w kółko "mama, mama, mama" :cry: Musimy ja kłamać, że ide po bułki czy coś, ale to chyba jeszcze gorzej bo BARTEK mi mówił, że Ninka potem stoi pod drzwiami i placze "mama - da, da" :cry: Dzisiaj nie mógł jej uśpić w południe bo tak plakała i mnie wołała :( A jak do mnie dzwoni i mi to mówi to tam w tej robocie serce mi pęka, że nie moge jej utulić.... No ale co zrobić - kasa potrzebna, wsrod ludzi mi dobrze, a i tak do pracy predzej czy pozniej bym poszła....
Jak piszesz o umiejetnsciach Zosi to jestem dumna i z niej i zmojej kozy, że tez tak dużo potrafi :) bo przecież wczesniej duzy dystans rozwojowy ;) je dzielił. Ninka również je widelcem, ladnie pije ze szklanki, sama włazi na łóżka i fotele juz od czasu jak jeszcze dobrze sama nie chodziła :roll: ubiera namiętnie buty :P a ostatnio w naszym słowniku pojawiły sie takie słowa - Ninia goła, BUTY , mniam-mniam, a kuku :) , loda

Marrynko to fajnie, ze tak ladnie Wam sie układa - normalnie widzę sielankę :) Ja nawet jakbym mogła pracowac w domu - to bym nie mogła :wink: Nina to żywe srebro.... a co do podrózy to ja mam takiego stracha, ze szok... za tydzien jedziemy nad morze i chyba wyjedziemy w nocy bo nie widzę innego rozwiazania. jazda z Niną 3 godziny to mega-wyzwanie. 18godzin???????? matko! w życiu bym sie z tym naszym diabołkiem nie odważyła :shock:

aaaaaaaaaa, co do jedzenia - Nina od tygodnia nie chce jeśc... wciskam jej żarcie, choc ostroznie bo w sobote mi sie pozygała. Za to bardzo duzo pije wiec to chyba rzeczywiscie ta gorączka :roll: :?:

cath trzymam kciuki za 2 kreseczki na tescie... a jak nie teraz to następnym razem, głowa do góry :lol:

jatoszka a do pracy to Ty jeszcze chodzisz? bo kiedys cos tam wspominałaś o L4...

Daria jacy faceci???? nie mów, że znowu jest jakiś nowy :?: :lol:

oki, koncze bo mąż już czeka.
dobrej nocy dziewczyny.pa[/list]

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej, z testem zobaczymy, u nas przeziębienie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

na zwolnieniu jestem i pewnie bede do konca ciazy :D bo nie chce mi sie do pracy wracac :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!

edyta ja bym wam właśnie radziła w nocy jechać. Wtedy masz większe szanse, ze Ninka prześpi podróż. Choć oczywiście możne się okazać, ze nie zmruży oka...czego nie życzę :wink: My do długich podróży już przywykliśmy, ale szczerze, to ten wstręt Cleo do uwięzienia w foteliku daje nam we znaki. Nie mam pojęcia co zrobić, aby dziecko było zadowolone i cicho siedziało przynajmniej przez pół godziny. Ale z tego to słyszę od rodziny no i od was, to to chyba taki wiek, ze maluchy narzekają, ze muszę w jednym miejscu siedzieć.
Co do sielanki, to aż tak bym tego nie nazwała...ale przyznam układa nam się. Jakos do tej pory (odpukać) udawało nam się wszystko co zaplanowaliśmy i to w duuuużej mierze dzięki Mateuszowi. Oni jest ogromnym optymistą i tym zaraża. A jak człowiek szczęśliwy, to zauważyłam, lepiej i łatwiej mu w życiu wszystko wychodzi.

Mnie już dopadają mdłości i coraz częściej nie mam pojęcia co bym zjadła.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

maryna-witaj w klubie :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jatoszka tylko, że ja nie chcę do tego klubu należeć...a tak serio to juz mnie nosi, przeszperałam szafki i niczego nie znalazłam, byłam w sklepie i nic nie rzuciło mi się w oczy. A wręcz przeciwnie jak zobaczyłam słodycze i jogurty to musiałam migiem ze sklepu uciekać, bo mi się nie dobrze zrobiło...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja mam tak samo :D m sie zlosci ze slabe zakupy robie :? wiec mu mowie powiedz co chcesz to ci kupie bo nie moge lazic po sklepie i patrzec na polki bo mnie muli :? dzis na obiad mam ziemniaczki i chyba zjem je same bo nie moge na nic innego patzrec :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Od poniedziałku zaczynam szkolenie w nowej pracy.
Powinnam skakać z radości, a od wczoraj non stop wyję :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka!

Joasiu oj bidulko :cmo: To normalne, ze ci ciężko, ale zobaczysz dacie radę! Głowa do góry!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

od wczoraj wszytko co zjem ląduje w muszli klozetowej najgorsze ze pic tez nie mam ochoty zamiast byc lepiej to jest gorzej juz nie mam pomyslu na obiad kolacje i sniadania tez :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Miłego dnia!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej :D
u nas upal czy ktos moze podrzucic troche deszczu :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć

Ja tylko na chwilkę.
Chciałam tylko napisać, że zaczęłam pracę.
O swoim samopoczuciu wolę nie pisać, bo pewnie zaś będę ryczeć.
Napiszę tylko : DO DUPY!!!!

Zosia, przez ostatnie dni chyba czuła co się święci, bo nie opuszczała mnie na krok. Tym bardziej trudno było mi dziś rano wyjść z domu.
Po moim powrocie tuliła się do mnie, jakby nie widziała mnie tydzień, nawet na moment nie chciała zejść z moich rąk, trzymała mnie tak mocno jakby bała się, że znów ją zostawię.

Praca fajna, ekipa znana mi -bardzo pozytywnie nastawieni ludzie.
Wszystko super ... ale i tak zastanawiam sie czy to wszystko jest tego warte.

Nie żalę się więcej, bo i bez tego pewnie rozumiecie co czuję.

Buziaczki dla mamusiek i dzieciaczków, a podwójny buziaczek dla naszych mamusiek ciężarówek :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie z rana, Asiu bardzo dobrze wiem co czujesz, ale myślę że i dla Ciebie i dla Zosieńki to nie jest złe rozwiązanie, przyzwyczai się, a Ty będziesz wśród ludzi i dodatkowo mówisz, że jest fajnie i to praca której chciałaś, głowa do góry to pierwsze dni, potem jest łatwiej, nie mówię że lepiej bo tak nigdy nie będzie, ale łatwiej tym bardziej że będziecie mieli troszkę więcej kasy. Całuski kochana trzymaj się i utul mocno Zosię od ciotki! No i kurcze sama się popłakałam jak pomyślałam, że mój Skarb jest w domu a ja w pracy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej Dziewczynki :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]