Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:19 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

eh... u nas cisza bo my w rozjazdach. wczoraj u babci na remoncie przedpokoju, dzis odsypialismy i uzupelnialismy lodowke (i bak ;) ). i jutro juz do pracy, a tak bardzo mi sie nie chce....
co do prania - ja juz od dawna piore w proszkach i plynach z naszymi ciuchami. do prania dodaje vanish, a plucze w lenorze i to niekoniecznie sensitive.
Ewulek - teraz dzieci szybciej dorastaja, ale nie wiedzialam, ze az tak ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nina81 pisze:
teraz dzieci szybciej dorastaja, ale nie wiedzialam, ze az tak ;)

hehehe dobre :):):)
Zuzak nie jest całuśna. Teraz na hasło buzi nadstawia rączkę tam gdzie miała skaleczoną i wie ,że tam ma kuku :lol:

A w ogóle wie gdzie ma stopy i kolana :lol: :lol: :lol: jak się pytam gdzie jest kolanko to jak tylko może podwija spodenki i pokazuje paluszkiem :lol:

dziś spędziliśmy prawie cały dzień na zakupach. tzn na poszukiwaniach. wpakowaliśmy się w największe tłumy do Arkadii :roll: najpierw był problem żeby zaparkować a potem żeby wyjechać... I oczywiście kurkę i buty znalażłam na końcu w Centrum wileńska tuż przy domu :lol: Zuza na szczęście przespała pierwsze 3 godziny zakupów w wózeczku aż się zastanawialiśmy czy wszystko w porządku ;) A po wczorajszym meczu wstała o 9.10 :lol: i zasnęła dziś o 22..... :roll:

no to.. dobrej nocki :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

I po weekendzie :(:(:(:(, znowu poniedziałek i znowu w robocie :(:(:(

Ewulek pocieszny twój Maciejko :)

Iguś nie jest całuśny, ale reaguje na hasło "noski, noski eskimoski" i z uśmiechem daje mi swojego noska do pocierania :):):):)

Kamillka, ja do prania używam wiziru do bieli, persila do kolorów, a płukam w lenorze.

Kamillka, a jak u was z dietą ?? wystrzegacie się nabiału, czy próbowałaś go już wprowadzać ? Ja ostatnio zabieliłam małemu zupę śmietaną i dałam mu kostkę czekolady i dostał wysypki :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

WItajcie! I ja tez już jestem. W weekend byłam na uczelni i miałam zajecie od 8 do 21, wiec jeszcze dzisiaj jestem niewyspana :roll:

Lidka w sobote byla na ostatnim szczepieniu. I tak jak wczesniej pisalam, nastepne szczep[ienie dopiero jak bedzie miala ok 6 lat.

Co do proszku to Mialam mala torebke Dzidziusia (chyba 2kg) i jak sie skonczyla( czyli baaardzo dawno) to zaczelam prac w normalnym proszku, czyli Vizir sensitive. Ubranka plucze w Lenor Sensitive.

Wszystkie zjdeci prześliczne :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam poniedziałkowo!!!

Klaudia na hasło ,, daj buzi" nadstawia pyszczek i cmoka :)

IwonaKG-Klaudysia je tylko Bakusia :) bo po innych przetworach z nabiału dostaje wysypki, i biegunki :roll: Niewiem co tak ten Bakuś jej spasował...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To ja parę zdjęć...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dor - Adas jest super!

U Oliwci roznie bywa z dawaniem buziakow. Ale dzis nie chciala od taty kolacji - tylko ja ja moglam wziac na rece i tylko ode mnie pila mleczko. A przeciez to taka corunia-tatunia ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My dzis bylismy na szaleństwach zakupowych. Zamienilismy się w św. Mikołaja. :D Mamy już dla całej dzieciarni w rodzinie prezenty. Ja, jak to moja mama mówi, przesraniec, musiałam wszystko od razu popakować. Także przed świetami chociaż tego już nie będę robić :) A ile kieszeń lżejsza. Niestety :(
Byłam też na moich ćwieczniach :) Zostawiłam Macieja pod opieką tatusia, a sama pojechałam się relaksować :D
Dor zdjęcia super :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam :) udało mi się w końcu namówić zuzaka na spanie :) jak wróciłam z pracy to jeszcze buszowała w łóżeczku. Ciekawe jak miała usnąć przy pełnym świetle (3 duże żarówy). Normalnie bajki czytamy przy małej lampce a koniec usypiania już całkiem po ciemku. A babcia mówi, że Zu nie chciała zasnąć :lol: chociaż ostatnio nam też wcześnie nie zasypia ;)

Dor- rozkoszny ten twój mały żabulek :) a jakie super grzyby trzyma Zuzia :) kto znalazł? :)

Ewulek- twój świąteczny suwaczek zaczyna mnie powoli stresować ;) co roku sobie obiecuję, że kupię prezenty zanim zaczną się dzikie tłumy w marketach, ale tłumy w niedzielę już były...

spokojnej nocki :):):)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

elf pisze:
Dor- rozkoszny ten twój mały żabulek :) a jakie super grzyby trzyma Zuzia :) kto znalazł? :)

Zuzka z tatą byli na grzybach jeszcze we wrześniu.

A żabul już bryka na całego.
Taki mały człowieczek i ,, spionizowany" :wink:
Śmiesznie to wygląda.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

elf pisze:
Ewulek- twój świąteczny suwaczek zaczyna mnie powoli stresować ;) co roku sobie obiecuję, że kupię prezenty zanim zaczną się dzikie tłumy w marketach, ale tłumy w niedzielę już były...

Aga, no my pierwszy raz w tym roku tak wcześnie. Ale jestem bardzo zadowolona. Byliśmy na Głębockiej w kerfju, bo mężyk prosto z pracy. Dla 10 dzieci zeszło się nam ponad godzinę. Przy czym wybieraliśmy oboje. Mój mąż przez ten czas wybrał dla jednego dziecka, ja dla 9. A na koniec zadzwonił do taty tego chłopca i okazało się, ze P już takie coś ma. I trzeba było tamten prezent odłożyć. I ten 10 wybraliśmy razem :roll: Ach ci mężczyźni... A i tłum raczej średni, ale to raczej dlatego, że poniedziałek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pięęęękne zdjęcia!! No ale jaby mogło być inaczej z takimi pięknymi szkrabami :D
Ja też mam manię fotografowania Darii, mam cały czas aparat przy sobie, żeby mi coś ważnego nie umkło :) moja mama tylko później się złości bo dla niej zdjęcia na kompie to tak jakby ich nie było../ale jak tu się zdecydować które wydrukować skoro wszystkie uwielbiam! ? :)
Coraz bliżej święta coraz bliżej święta...uu u uuu... :D
Święta to jeszcze nic...ale mój darus ma 24.11 urodziny, 6.12 jest mikołaj 19.12 ma imieniny no i 24.12 gwiazdka! No i skąd tu pomyśły czerpać?? :? Mówi, że cały rok czeka, żeby pod koniec się obłowić 8)
elf zaczynam wątpić, żę u mnie kiedykolwiek nastanie taki dzień, że Daria sama się położy i zaśnie...tak poprostu bez cyca ...
Wczoraj miałam mocne postanowienie poprawy...mówię do córy "Daria od dzis śpisz w swoim łóżeczku " .... No i w nocy nawet nie pamiętam kiedy przeniosłam ja do nas :shock: Nie wiem czy płakała czy co :?: W każdym razie budzę się a ta leży ze mną i cyca wcina :roll:
A teraz miłej nocki wam życzę, idę się wtulić w tego skarba mojego małego i lulu :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Adaś od 4 miesiąca na noc zasypia sam, niezależnie od ząbkowania czy zapalenia ucha.
Kładę go i po prostu wychodzę z pokoju.
Zuzkę usypiałam przytulaniem do 4 lat.
Ale mały wkurzył mnie bo przez 4 miesiące bujałam go po całych nocach.
Jak wózek zatrzymywał się - rycał.
Miałam dość.
Pierwszy tydzień - dwa były baaaaaaardzo męczące. Adaś ,,walczył" jak lew.
Ale wreszcie skapitulował.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zuza jeśli nie zaśnie przy butli (co ostatnio praktycznie się nie zdarza ;) )
albo nie jest tak zmęczona i płacząca, że trzeba ją nosić na ręku (broń Boże usiąść ;) )
to zasypia w łóżeczku, ale siedzę przy niej, nucę kołysanki (hehe najlepiej przy kolędach usypia- cały rok "tłuczemy" Cichą noc :lol: ) a potem tylko ją głaszczę albo po prostu trzymam rękę w łóżeczku. Sama wtedy drzemię zwinięta w kłębek w fotelu :) Jakoś nie mogę JA się przemóc żeby ją zostawiać samą, bo osobiście wolę usypiać wtulona w mężastego albo niech chociaż siedzi obok przy kompie, a tak samotnie to smutno...

yunnwoh niezła jesteś :) lunatykujesz? ;) bo mała chyba nie przytuptała sama ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie tez nie mam mowy o samoistnym zasnieciu. Z reguly dochodzi cycus i przy nim zasypia. W nocy to tez spi z nami, i z reguly to ja naleze do tych niewyspanych :roll: Rano wszystko mnie boli bo jakas powykrzywiana spie, a Lida z tatunciem pelen relaks :roll: no ale coz....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dor zdjecia sliczne

Radek na noc zrególy zasypia przy butli czasem mu sie zdarzy krażenie po łużeczku ale naszczescie zregóły szybko idzie spac a dzien to róznie bywa .Chciałabym go nauczyc zasypianie bez butyli ale strasznie nam to szło i narazie odpusciłam.
Mały spi zregóły u siebie w łózeczku ale teraz jak tatusia niema to w nocy zabieram go do siebie. W sobote tatus raca to juz nie beidzie tak że mały do nas teraz juz bedzie do kogo sie [przytulac ha ha ah
Radek jak dotej pory ładnie juz robił kupe do nocnika tak teraz jest strajk on niema czasu siusiu zrobi ale niechce siedziec dłuzej by zrobic kupe. i juz wymyslam niestwozone zeczy by troche posiedzieł.
A prezety tez by sie przydało juz kupic puki jest wybór ale jakos nie moge sie zebrac chyba poczekam na M bedzie mi łatwiej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

właśnie wylicytowałam zimowe kozaczki dla Zu na allegro. Jak znowu okażą się za małe to w końcu pójdę i kupię w sklepie hehehe. Albo dołączą do listy nieudanych zakupów wystawionych wtórnie na aukcję ;)

kurcze a o nocniku już zapomniałam, a miałam go ściągnąć z szafy i wypróbować na nowo ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!!! :)

Dor- Adaś jest słodziutki :)

Ja małą muszę przytulić, ponucić jakąś piosenkę :roll: inaczej nie zaśnie :roll: Czasami zdarza jej się zasnąć przy butli, ale częściej to ja muszę ja lulać :roll:

Dziewczyny chciałam się zapytać czy szczepiłyście na pneumokoki? bo teraz jak słyszę o tych przypadkach :( strasznie się boję. Ale słyszałam także o szczepionce na menigokoki, czy któraś z was szczepiła swoją pociechę na pneumo albo menigo?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kamilka ja szczepilam Lidke przeciwko pneumokokom.Tak, ze juz dostalysmy wszystkie dawki.

A my przed chwila rocilysy ze spaceru i jak zwykle szlam ja ,Lidka i chyba z 5 psów za nami, bo Lida tompsiara, ze szok :wink: Jak tylko zobaczy jakiegos psa, albo kota to juz by do niego szla i zaraz glaskała :roll: i nawet nei przeszkadza jej,ze pies jest 5 razy wiekszy od niej i jest na swoim podworku :roll: :lol:

A dzisiaj Lida pierwszy raz zjadla zupke dla doroslych, tzn. ogórkową i to taka z garnka co my jemy. do tej pory osobno gotowałam jej zupki, ale oczywiscie jak my jedlismy obiad to ona pchala sie zaraz na kolana i tez go chciala. No i wprawdzie próbowała juz gorchowej i kapusniaku, ale bylo to tyci tyci.Zobaczymy co z tego wyniknie :wink: heh

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Adaś super chłopczyk.
Ja też lulam moją kluseczkę.
A to najnowsze fotki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kamilko, ja Natalkę szczepiłam "hibem"-zosyała jeszcze jedna dawka.(to też częsciowo uodparnia na sepsę) a meni i pneumo nie szczepiłam, ale też się zastanawiam. Mała nie chodzi do żłobka i przktycznie nie ma kontaktu z innymi dziećmi. Zaszczepię tylko sama nie wiem czy teraz, czy jak skonczy 2 latka.
A co Wy Kochane sądzicie?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]