Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 12:07 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 236  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
.
Awatar użytkownika

....witam się szarym porankiem...

....młody noc przespał ale za to ja nie - złapałam jakieś świństwo z nosa leci jak z kranu i ledwo mogę się ruszać... mam nad\ieję, że młody nei złapie ode mnie...

...co do dnia matki to tak jak mówiłam moja mama przyszła z kwiatkiem z Bartkiem i mi dali :) a A* się wieczorem tłumaczył, że nie było nic sensownego i nie chciał z pierdołami przychodzić... ja mu powiedziałam, że tu chodzi tylko o gest a nie o prezenty - to mnie pól wieczora przepraszał :P

...młody po śniadanku ale pewnie padniemy zaraz na drzemkę bo wygląda jakby nie był dospany...

Wiolciunia pisze:
Piegusku to tak jak z kapiela np . wtedy bylo latwop a teraz sie wykreca. nie da sobie glowy splukac. wstaje. obraca si eitp. a twedy lezal gzrecznie :)
naparwde cos sie ostatnio zgadzamy :P

...to u nas akurat z kąpielą nie ma problemu bo młodemu nic nie przeszkadza... czy z głową w wodzie leży, czy mu leje prysznicem po głowie to czeka aż skończę a przy tym pluje na około woda która mu spłynie do buzi...

siedzę po turecku?? :shock:
Obrazek
....no i nasz pierwszy dzień matki :)
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam i ja

Przebudziłam się przed 4 by się obrócić na drugi bok i po obrocie dostałam okropnych bóli. Powtarzały się co 10 minut aż do 5.20. Po 5.20 się uspokoiło :shock: między bólami zdarzyło mi się przysnąć i śniło mi się, że mi wody odeszły i jak się przebudziłam to się zastanawiałam czy mi się to śniło czy było to naprawdę. Rano powiedziałam Tomkowi, że ma być pod telefonem, bo mogę dzisiaj zacząć rodzić i jak zadzwonię, to ma rzucić narzędzia i iść się myć i nie ma żadnego kończenia roboty tylko odkłada wszystko, idzie się myć i szybko przyjeżdża. Słowem się nie odezwał, ale widział zeszyt z moimi zapiskami bóli znad rana więc mam nadzieję, że dotarło.

Nie wiem czy przez te ciągłe fałszywe alarmy nie zlekceważę tych prawdziwych bóli porodowych :( w sumie jak boli to praktycznie sam dół brzucha i ból schodzi w dół aż do szyjki, więc nie wiem czy to już to czy jeszcze nie :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Inka na moje oko powoli Ci się zaczyna szyjka skracać co jest lepsze tak bo mniej będziesz cierpieć później, trzymam kciuki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć kochane ;)

My już od 6.30 nie śpimy - niuniaq niewyspana, bo wczoraj znowu zasnęła późno. Nie odzywałam się już, bo popołudnie całe spędziłyśmy na dworku i u koleżanki i w domku byłyśmy ok 19, potem kolacja i kąpiel a później nie chciało mi się przed kompem siedzić, miałam jakąś chandrę :twisted: :evil: I poszłam spać ok. 22 :roll: A T usupiał Sandre.

WIOLA było mi wszystko jedno jak urodzę niunie, byle była zdrowiutka ;)
Nie wiem jakie bóle są, gdy poród nie jest wywoływany, bo nie mam porównania póki co... :P :wink: Ale mi oxy (2 dawki) tak dały w kość... i myślałam, że mnie rozerwie od środka... :wink: Do tego brak postępu porodu, wszystko jakieś dziwne :roll: I te okropne bóle trwały dobre 3.5h od 2 cm rozwarcia do 10 cm tyle to trwało... i nic...

PIEGUSKU hihii wystrzałową minkę ma Bartuś siedząc "po turecku" :lol:
Ja jak powiedziałam T o kwiatku dla mnie od niego w imieniu Sandry to głupio mu się zrobiło... :roll: :oops:

INKA jedziesz jutro do szpitala :?: Uważam podobnie jak CATH ;)

CATH nie sądzę, żeby skracanie szyjki w czasie porodu przyniosło ulgę... mi skaracała się - tak jak u INKI, też miałam takie skurcze i niestety wcale mniej nie cierpiałam - choć tak też powiedział mi mój gin wtedy, a tu dupka... nie mogłam urodzić a o bólach już nie wspomnę :roll:

EWELKO Co u Was ????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Madii może jeszcze dzisiaj pojadę jak się bóle rozkręcą na amen. Póki co godzinę poboli i przerwa. Wkurza mnie już to ładowanie małej mnie w konia :evil:

Dzisiaj szwagier ma urodziny i idziemy do restauracji. Chociaż jak mam być szczera to wolałabym wylądować na porodówce :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

INKA no no, oby w restauracji akcja porodowa się nie zaczęła :P :wink:

Wczoraj AGNIESIA odezwała się do mnie i złożyła życzonka dla wszystkich MAM :D U nich ok, byczą się z Kacperkiem u taty ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Wszystkie kochane laseczki!
U nas dziś zimno, pada deszczyk i brr ogólnie do bani :? Wczoraj cały dzień się nie odzywałam, bo w pracy miałam kończenie przenosin do innego pokoju, a potem musiałam doprowadzić mieszkanko do ładu. Poza tym dalej biorę leki, objawów nadchodzącej @ jakoś nie czuje, ale to pewnie po lekach. :wink:

Ewelko kochana spóźnione ale bardzo szczere życzenia imieninowe :flo:

MArtuś mam nadzieje, ze Ci luteina pomoże. Tak jak pisała Elinka kosztuje grosze. Ja za 2 opakowania pod język zapłaciłam jakieś 5 zł czy coś/. :wink:

Wszystkim naszym forumowym mamom najlepszego z okazji ich wczorajszego święta. :mis:

Ineczko może córcia Ci zrobi prezent na Dzień Dziecka.... Wiem kochana że nie chciałabyś tak długo czekać, mam przeczucie że do weekendu się wyjaśni.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madi ja mówię z mojego doświadczenia, mnie się skracała szyjka od 30 tygodnia i w dniu porodu już jej nie było, zostało czekać na samo rozwarcie, co też było bolesne ale ten ból był krótszy i dzięki wcześniejszemu skróceniu szyjki miałam więcej sił żeby to znieść i mniej mnie to zmęczyło.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja wiem tyle, że mi się szyjka skracała od 9 marca. Dlatego mi ten krążek założyli, bo skracała się i rozwierała. Na ostatnim badaniu miałam już szyjkę gładką i rozwarcie na 1,5cm. Normalnie mam ochotę teraz pojechać do mojego gina i sprawdzić co się tam dzieje.

Jak się dzisiaj nie rozkręci, to jutro jak Tom wróci z pracy i zjemy obiadek to pojedziemy do szpitala. Najwyżej mnie zostawią i będą wywoływać. Tak bardzo bym chciała by dzisiaj się to rozkręciło :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

INKA jak nie dziś to jutro ;) Pogadaj z ginem i może spróbuj się na jutro z nim umówić do szpitala o ile pracuje w tym szpitalu, w którym będziesz rodzić ;)

CATH rozumiem ;)

NIKOLLKA a dziś w pracy ? ;) Czekamy na fotki z grillowania :) A dokąd się wybraliście ?

EWELKO, MARTUŚ co z Wami ????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Madii pracuje właśnie w innym. I się teraz zastanawiam czy jednak nie iść rodzić tam gdzie on pracuje, ale dalej mam przed oczami tego wrednego ordynatora i te pielęgniarki, które są tam chyba z musu a nie z powołania :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

INKA no nie wiem... Ty musisz zdecydować, ja rodziłam tam gdzie pracował mój gin, chociaż i tak nie było go przy porodzie, ale przed terminem powiedział, że jeżeli termin porodu minie mam zgłosić się do niego i weźmie mnie do szpitala ;) W naszym szpitalu też były wrednoty... jeśli chodzi o personel oddziału :x

Co sądziecie o tym kostiumie ? :roll:
http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?pr=37802

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Inko teraz to on moze sie obawiac o malutka... jest juz nisko wiec nie chce jej nic zrobic :)
moj sam ogladal na necie filmiki z porodow :D

inko widze ze przepowiadacze cie mecza. ja nie mialam WOGOLE skurczy przepowiadajacyh ... a jak se zaczna te wlasciwe to uwierz ze nie przegapisz.

Madii ja dostawalam pare dni oxy wiec.... :)

ja nie wiem bo mnie jak przyjeli na oddzial to mialam szyjke okropnie dluga i twarda ! i ok 12 dostalam niezle pod kolej dwa msaze szyjki plus przebicie wod i przed 17 dawid byl juz na swiecei. a dzien wczesniej mi mowili ze nic tej szyjki nie ruszy :)

Piegusku sliczny prezencik na dzien mamusi :)
ja moejmu juz nawet o tym nie mowilam.

Madii no no kostiumik w sumie ok ale z tylu tez mam troszke rozstepow. powinnam jakis kaftan zalozyc :D

myslalam ze bede miala wiecej nadrabiana. malego babcia juz usypia na 1 drzemke a ja ide zara z na sniadanie. dzisiaj jestem z kolezanka umowiona.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bóle co 6-7 minut, pod prysznicem się nasilają. Do TOmka dzwoniłam, już się myje i jedzie do mnie. Teściowa też tu zaraz będzie. Jedziemy do szpitala, najwyżej mnie odeślą do domu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Inka: trzymam kciuki, żebyś dziś urodziła :) Data też niezła, dzień po Dniu Matki :)

Spóźnione ale szczere życzonka dla wszystkich mamuś :)

A my dalej się pakujemy.. W sobotę przewozimy meble, a dziś i jutro ganiamy z rzeczami. Wczoraj same ubrania przenieśliśmy i wyszło 5 wielkich toreb.... :shock:

D. ma dziś i jutro wolne więc mi pomoże :)

Pozdrawiam Was Dziewczynki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Inka na pewno to już to :)

....życzę szybkiego plum i odezwij się jak będziesz mieć możliwość już po :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Inko szybkiego plum !!

http://www.figa.pl/Modne-nosidelka-powo ... owlat-a310

Ostatnio zmieniony czw maja 27, 2010 10:04 am przez Wiolciunia, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ineczko kochana to szybkiego pluuuum.

MADII kochana ja od poniedziałku w pracy, tylko miałam małe przenosiny z pokoju do pokoju i straszny sajgon był przy tym. :? Byliśmy nad Jeziorkiem Piaseczno, znajomi mają działkę, było ok, a zdjęcia zgram jak tylko dostanę od znajomych bo na moim aparacie nie ma ani jednego zdjęcia mojego. :? tzn ze mną.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej laseczki :D

Baaaardzo przepraszam że tak was ostatnio zaniedbałam, jest mi aż głupio :oops: :oops: :oops:
Ale miałam tyle sprzątania i szykowania że nie dałam rady a wieczorami padałam jak mrówka. Wczoraj na raty miałam gości i ostatni wyszli koło 22:30 więc też już nie dałam rady wieczorkiem zajrzeć :?

KOCHANE SERDECZNIE DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA ŻYCZENIA IMIENINOWE :cmo: :cmo: :cmo:

I SPÓŹNIONE ALE NAJSZCZERSZE ŻYCZENIA DLA WSZYSTKICH MAMUŚ Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA :flo: :sss:

Ja wczoraj dostałam od Klauduni dezodorancik, ale oczywiście zadbała o to moja mama a nie D. :roll: ale nie jestem na niego zła bo kupił mi piękne kwiaty na imieniny i powiedział że to od niego i Klaudusi :D

Teraz moja niunia śpi ja gotuję zupkę i piję kawkę. Koło 12 będę miała jeszcze spóźnionych gości imieninowych :lol:
Ale wypijemy chyba kawkę na dworku bo pogoda ładna i w miarę cieplutko :)

Inko szybkiego plum życzę :D

Madii kostium fantastyczny :aa:

Wiolciunia twój niunio potrafi robić tyle żeczy co moja Klaudyna teraz dopiero :shock: ale z niego silny chłopczyk :shock: jeszcze się okaże że pódzie pierwszy od mojej Klaudii :lol2:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

INECZKO trzymam kciuki, oby Justynka szybciutko wyskoczyła :D :ok:

NIKOLLKO acha :) Super, czekamy na fotki kochana :) A jak się czujesz ???

DORCIU przykro mi, że D. musi być na przymusowym wolnym... :? A jak rozmowa z właścicielką mieszkania ??? Miłej i szybkiej przeprowadzki!

WIOLA to z Dawidka też uparciuszek, nie chciał tak łatwo wyjść ;)

EWELCIU no w końcu :lol: Jak się udały imieninki ? To wyprawiałaś imprezkę hmm ? :D

Niunia śpi, ja lecę rozwiesić pranie i biorę się za robienie mielonych :P
W międzyczasie szukam jakiegoś kostiumu kąpielowego :P Ten, który pokazałam średnio bodoba mi się - nie ten kolor :? :?: I nie mogę zdecydować się, strasznie podobają mi się jednoczęściowe, w stylu retro :P

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 236  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]