Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 3:22 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Monika - właściwie to powinnam sie przyzwyczajac bo wcześniejszą prace dyplomowa tez pisałam będąc w ciąży.Łatwo nie bylo.... do dzisiaj pamietam ze jak trzymałam ksiązke na brzuchu to było mi za wysoko i pisać nie mogłam bo jak opierałam zeszyt o kolana to brzuch mi zasłaniał i strasznie musialam sie nagimnastykowac. Wszystko skończyło sie tym ze jak urodziłam Mateusza to na następny dzień po porodzie jechałam na uczelnie na obrone.

ciiiiiiiiiiiii mam juz kolejny akapit :P

ps. ciekawe czy tym razem tez tyle przytyje :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

noo to dzielna z Ciebie babka .. zaraz po porodzie!! podziwiam :)
heeh to widze studia dobrze wroza.. jak kolejny pracy kolejne dziecko:) na co nastepne sie wybierasz?? 8) 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monika - teoretycznie na pedagogike, ale pewnie juz mi sie nie będzie chciało :oops:

matko święta... brzuch mnie boli, kręgosłup boli a zamiast mózgu mam sieczkę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

saana pisze:
No wiem wiem, ale jakoś zawiedziona jestem choc się tego spodziewałam, bo ciąża 5 tygodniowa czyli maleństwo ma 3 tygodnie. Zobaczę jaki jutro będę miec wynik bety ale oby powyżej 2500

cześć stycznióweczki :)
przepraszam, że się wtrącam, ale chcę przekazać saanie, że byłam w bardzo podobnej sytuacji - też byłam u gina 3 tygodnie po zapłodnieniu i pomimo tego, że wiedziałam, że jeszcze nic nie zobaczę to i tak byłam bardzo zawiedziona, że widziałam tylko grube endometrium :)
kolejne badanie było ok 3 tygodnie później i groszek miał już 8mm, a jeszcze 3 tygodnie później ludzik mierzył 4.25cm :) wszystko przed Tobą kochana, nie smutaj tylko :-{:

gorąco pozdrawiam Was wszystkie :)
listopadówka 2009

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

saana to koniecznie pochwal sie wynikiem, ja mam isc w czwartek do ginki wiec pewnie bedzie tak samo jak u ciebie... musimy byc cierpliwe bo nasze babelki sa bardzo malutkie :roll:

a ja nadal mam taki ogromny apetyt i nie wiem w co rece wlozyc, ciagle chce mi sie jescc.... czuje sie pelna a w srodko mi sie ssanie wlacza i koniec, to straszne... ogolnie to juz mi sie zaokraglil brzuch, odstaje... bo wczesniej byl plaski jak deska, nie wiem czy sie cieszyc czy plakac
w ciazy z Kacprem brzuchol zaczal mi rosnac w 5mcu... nie zebym narzekala... poprostu nie spodziewalam sie tego tak szybko a ten apetyt mnie przeraza... i wkurza bo mam aparat ortodontyczny i musze ciagle myc zeby :evil:

czy ktoras z was tez ma taki apetyt czy tylko ja taka osamotniona...?

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mea respect :grz:

edit:
kinga ja tez mam taki apetyt co chwile mnie ssie a moj R sie tylko uśmiecha:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj to dobrze monia bo juz zaczelam sie o siebie martwic! :lol:

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kinga - ja to raczej mam na odwrót, od kilku dni nie mam na nic apetytu.Z Mateuszkiem z kolei pamiętam ze za nim wiedziałam ze jestem w ciąży to strasznie wpierdzielałam co mi w ręce wpadło. Potem tak mniej wiecej od 8 tygodnia przyszły ciążowe dolegliwości ( rzyganie) i już mi się odechciało jedzenia. Apetyt wrócił dopiero jak minęły mdłości.Dzieki czemu przytyłam w rezultacie ok 40 kg.Naszczęscie wszystko zrzuciłam, a raczej samo sobie spadło.Szkoda bo chciałabym mieć te 6 kg więcej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

znalazlam fajny kalendarz ciezy - tu link... chyba moge wkleic?
http://www.polki.pl/ciaza_tydzien.html? ... d=10000922

akurat mam ustawiony na 5tydzien :)

MeaCulpa ja nie zwracalam ani razu ale mdlosci mialam okropne w pierwszej ciezy, w drugiej juz do wytrzymania a teraz mam zamiar ich nie miec w ogole :lol: ... jesli los bedzie taki laskawy :roll:

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mea 40kg w 4 miesiące to strasznie dużo :shock: całe szczęście, że zrzuciłaś - pocieszające, że z każdej pociążowej wagi da się zejść :lol: ale pewnie chudzinką byłaś?

Ja też ciągle głodna :oops: ale nie jem, bo mi się na mdłości zbiera :( kurczę jeżeli jestem w ciąży, to za parę miesięcy będę prawdziwą ciężarówką ;) Ważę aż 65kg przy 165cm... Sporawo i tak, a może do 80 dobiję :shock: oby nie... :roll: większe ryzyko cukrzycy, nadciśnienia itp...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mi przybylo 20kg w ciazy i tez je zgubilam a teraz mam 160cm i 54kg, no moze juz z 55 :)

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elinka - czemu w 4 miesiace? :shock: chyba bym pękła jak balon :aa: ja tak wymiotowałam ze w 9 tygodniu wylądowałam w szpitalu pod kroplówką z odwodnienia , ale i tak tyłam od samego początku :shock: Ja zawsze byłam chudzinka, teraz waze 50 kg przy 168 cm wzrostu.To nei zmienilo faktu ze na sam koniec i tak wszystkich pobiłam o głowe hehe wygladałam jak wielki prosiak :ysz: :spi:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ach no to przepraszam - tak sobie wydedukowałam, że skoro do 5 miesiąca wymiotowałaś, to nie tyłaś :lol: ale faktycznie, to nierealne by było przytyć 40kg w tak krótkim czasie :D Kinga to pocieszające, chciałabym ważyć 54-55kg :D Może po ciąży... jeżeli jest :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aja nie wiem ile waże.. troszke w ciagu roku przytyłam i mysle zeteraz mam tak 56kg i wzrost 167.. a waga sprzed roku to 48..

a właśnie wróciłam z kebabowni hehe najadłam sie jak nie wiem.. ehh teaz umieram :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale ze mnie tłuścioch przy Was :lol: Zapisuję się jeszcze pewniej, dzisiaj kreseczka jest mocniejsza, jasnoróżowa nie blada i widać ją na zdjęciach - wstawię wieczorem :lol: I mój Dzidziuś (bo chyba go mam :lol: ) ma już pierwszą fotkę brzuszka :D A co :!: Też wstawię wieczorem ;)

Hmm... Stanowczo za wcześnie wstaję :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

*Elinka* pisze:
kurczę jeżeli jestem w ciąży, to za parę miesięcy będę prawdziwą ciężarówką ;) Ważę aż 65kg przy 165cm... Sporawo i tak, a może do 80 dobiję :shock: oby nie... :roll: większe ryzyko cukrzycy, nadciśnienia itp...

Nie martw się ja startuje z 156 cm i 80 kg :/ czyli tylko 3 mniej niż w dzień porodu Emilki. Mi się nie udało nic zrzucic tylko to co podczas porodu :( a tak sukcesywnie chudne 2 kilo i od razu tyję.
Moje dziecko mi mysze wyrywa,

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Spokojnie Maua, zgubisz ;) Jestem o tym przekonana, zresztą, teraz też pewnie nie utyjesz tak bardzo :) Tak mnie korci żeby suwaczek wstawić... :roll: Maua a Ty masz już ciążę potwierdzoną przez gina? Przepraszam, jeśli nie doczytałam :oops: W ogóle jak sobie termin obliczacie? Ostatnia @ + rok - 3 miesiące + 7 dni? Bierzecie pod uwagę długość cyklu?

Ostatnio zmieniony śr maja 06, 2009 6:41 am przez *Elinka*, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć :)
ale się rozpisałyście :)

ja też wcześnie wstaję bo córa pospać nie pozwala :)

co do apetytu... to ja mam jego BRAK... tak też w pierwszej ciaży miałam... nie miałam mdłości tylko brak apetytu... a już szczególnie na mięcho.... i od początku ciąży miałam dzieki temu :( anemię ciążową...
w pierwszej ciąży mimo ogromniastego brzuchola przytyłam 11,5 kg... zrzuciłam szybciutko więcej niż przybrałam.... tyle że jak skończyłam karmić (7 miesięcy) to znów mi sie przytuło :( :oops:
ciekawe jak będzie teraz :wink: :roll:
dziewczyny ja jestem big mama ;) :oops: 168 cm i 85kg :( ehhh

*Elinka* super że test ciemnieje :) znaczy się że wsio ok i ciąża się rozwija :) ehhh aleeee super...

u nas od wczoraj pogada do d*** ... wrrrr wieje , pochmurno... myślałam że popada a tu nic... i widzę że dziś będzie podobnie... ehhhh

u nas ok... wczoraj wieczorem po poobiednim spacerku troche bolał brzucho... ale poleżałam wzięłam no-spę i jest ok...
śluz narazie ok :)

a rano jak mąż wstawał do pracy ja sie obudziłam to żołądek miałam w gardle... takie nudności miałam.... zmierzyłam temp. .... ale przez brzuchol już nie mogłam zasnąć :(

edit:
mnie też korci żeby zrobić suwak... kurde boje się zapeszyć... ale jestem głuuupia :(

Ostatnio zmieniony śr maja 06, 2009 6:43 am przez giga83, łącznie zmieniany 2 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elinka 12 maja ide do gina, ale jestem pewna ciązy. Tak było też poprzednio.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

z tym terminem to jest róznie...
bo własnie tak się liczy że -3 mies. + 7 dni... to wg om...
ale co kalkulator to inaczej wychodzi....

ja sobie obliczyłam z terminu owulacji....http://www.gazetaecho.pl/cgi-bin/echo/zdrowie/zdrowie/chk/08
i ten termin co mi wyszedł jest taki sam jak ten obliczony -3miechy+7dni ....
wiec go zostawiam... wychodzi mi 8 styczeń...
zobaczymy co wyjdzie na 1 usg....

w ostatniej ciąży miałam z om na 18 lutego z kalkulatora.... a z 2 pierwszych usg na 21 lutego.... z obliczeń -3+7 wychodziło mi 21 luty..... urodziłam 21 lutego :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]