Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 7:37 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie :D
I na mnie przyszła pora. Podczytuję Was od kilku dni, ale przecież nie mogłam już wytrzymać, żeby się nie wypowiedzieć :lol:
Wpraszam się do Waszego wątku jeśli pozwolicie :) Jestem w 9 tyg. ciąży z terminem na około połowę lutego 2011. Jest to moja trzecia ciąża (wcześniejsze zakończone jako ciąże obumarłe: 11/8 t.c. lipiec 2007, 9/6 t.c. luty 2010... ) Za mną mnóstwo badań i wylanych łez. Teraz kolejna Nadzieja... Codziennie kłuję się zastrzykami Clexane, do tego Acard, Duphaston w mega dawce, Euthyrox (na niedoczynność tarczycy).
Trzymam kciuki za siebie i za Was, żebyśmy wszystkie razem odliczyły się w lutym jako szczęśliwe mamusie.
... moje marzenie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witaj mmonia nie jestes sama - ja tez niestety jestem po przejściach, więc bedziemy mogly sie wspierać ;) U mnie po 3 poronieniach zdiagnozowano PCO, choć nie dawało typowych objawów. Dopiero dokładne badania cos wykazały. Biorę Siofor, Acard, Omega 3 forte, wit. B6, duphaston, luteinę, kwas foliowy 5 mg i colostrum. I marzę, żeby tym razem sie udało.
Musimy byc dobrej mysli! :)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny wszystko bedzie dobrze!!!musimy myslec pozytywnie i miec sece pelne nadzieji i dobrych mysli :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

violka84 - staram się być dobrej myśli, mam nadzieję w zastrzykach, w modlitwie... Ale od początku ciąży plamię, w poprzednich oznaczało to zawsze koniec... Mimo to na wtorkowej wizycie serduszko biło i Maluch miał 2,21 cm :D tylko serduszko szybko...186... mam nadzieję, że nie za szybko, choć lekarz twierdzi, że wszystko ok... i żeby tylko tak było w 12 tyg. to będzie nadzieja. Czekam, ale każdy dzień jest ciężki, dużo myśli. Na dodatek muszę leżeć więc jestem na zwolnieniu i trochę się nudzę. ech Ale mdłości i złego samopoczucia nie zamieniłabym na nic innego :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też za brzuszkiem nie tęsknię... W pierwszej ciąży również nie mogłam się go doczekać :wink:
No i boję się, że znowu przytyję 20 kg i będę wyglądała jak słoń... :lol:
Dlatego staram się unikać słodyczy.

Co do przeczuć, to w pierwszej ciąży byłam pewna, że będzie chłopak i się sprawdziło. A teraz mam mieszane uczucia. Ale złapałam się na tym, że wymyślając imię dla dziecka koncentruję się prawie tylko na imionach żeńskich.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mmmonia trzymam kciuki, zeby wszystko było ok..a serducho szybko bijace jak najbardziej w normie. zawsze na początku tak szybko bije, pamiętam, bo w 1szej ciazy tez sie martwiłam, ze tak szybko :)
i współczuje tego leżenia, ale jak trzeba to trzeba..dasz rade :)
violka ok, rozumiem..tyle czekania..to zycze duuuzego brzuszka :D

Straszne to jest jak sie czyta o waszych straconych ciązach..najbardziej przerażają i smucą te ciut starsze :(

magnolia ja tez sie boje, ze przytyje wiecej i bedzie ciezko zgubic, chociaz po pierwszym dziecku nie miałam z tym problemu. Ale moze przy drugim bedzie gorzej.

Ja oglądając imiona dla dzieciaków stwierdzam, ze nic mi sie nie podoba :roll: ale zaczne na powaznie myslec od pazdziernika jak bede znała płeć.
A wczoraj oglądałam ciązowe spodnie w h&m super mają..kilka fajnych modeli, ale to tez zakupie pewnie we wrzesniu..

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ania 1980 ja raczej z tych wysokich i szczupłych, ale leżenie nie sprzyja raczej utrzymaniu figury i czuję, że prędzej czy później 'pójdzie' mi w uda i nie tylko hihi A tam...niech idzie. I brzuszek niech też rośnie :D Już się zaokrąglił na tyle, że uciska wszystko co zapięte w pasie. Ja na razie zostaję przy letnich sukienkach i tunikach, może jak będę bardziej 'na chodzie' odwiedzę H&M w poszukiwaniu tych cudnych spodni :) ale masz rację, większymi grubaskami będziemy około września. Oby :) Co do imion ja od zawsze chyba mam upatrzone dwa dla dziewczynki, dla chłopca spieramy się za to z mężem od zawsze ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mmmonia my o chłopca też sie spieramy :) dla dziewczynek nie wiem, jeszcze niedawno bardzo podobało mi sie Lenka, ale coraz bardziej popularne imię i mnostwo Lenek naokoło, takze pomału przestaje mi sie podobac. Teraz debatuje nad Olgą :) ale mam czuja ze to bedzie mały facet..
Mi tez juz w pasie ciasno we wszystkim..tzn kilka rzeczy jeszcze ok..te co były ciut za szerokie wczesnie teraz dobre, ale to co było obcisłe to juz za ciasne..
no wlasnie i zeby nie poszło w uda :roll: :roll: a pewnie kurde pójdzie..i zebysmy nie kupowaly rozmiaru 42 :lol: :lol: :lol:

zapomniałam..boli mnie gardło..co tu wziąć? moge jakies emskie? albo coś do ssania?

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ania1980 rozmiar 42 to ja przed ciaza chcialabym nosic.....................bo mam 44 :) wiec niektorzy ludzie maja rozne problemy :lol: jak lęk o rozmiar 42 :lol: we wrzesniu to juz pewnie 46 bede kupowac :lol: ale mi to nie przeszkadza,jestem wysoka ładna seksowna :lol: i dla dzidzi to moge i 50 wlozyc :lol: no nie ma jak wysoka samoocena :lol:
milego dnia dziewczynki dbajcie o siebie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madzadk zajebiste jest takie podejscie..a widzisz ja juz panikuje... :lol: :lol:

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ania1980 na gardło pamiętam, że mi w którejś ciaży pozwolili tylko Tantum Verde do psikania (mam nadzieję, ze dobrze zapamiętałam, takie biało zielone opakowanie). Ja bym nie ryzykowała z tabletkami, zawsze w aptece możesz podpytać, farmaceutki dobrze przeszkolone ;)

Co do imion - Maja i Lena :D Mikołajek i Jaś :D moje typy to Maja i Jaś, męża oczywiście pozostałe buahahaha[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No fakt- tantum verde..tez psikałam w 1-szej ciązy :)
mmmonia to byś się z moim męzem dogadała :) on tez chce Jasia, a ja nie.. :lol: powiedział, ze ja decydowałam o pierwszym imieniu, to on chce o drugim..

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam dziewczynki :)

Ania1980 No długo już czekam :) I ta 2-letnia przerwa w staraniach to dla dobra Dzidzi :) Denerwują mnie lekarze, którzy nie potrafią postawić żadnej diagnozy, zrobią 2-3 badania i mówią, że wszystko ok, to był przypadek :? Przez takiego lekarza straciłam i drugą i trzecią ciążę - dalej nie wiedziałam, co mi jest... Na szczęście istnieją też bardziej odpowiedzialni lekarze. Moja I strata, była najbolesniejsza, bo widziałam Dzidzie na USG w 14 tc - wszystko dobrze, a dopiero w 20 tc, jak pojechałam na izbę przyjęć z mocnymi plamieniami, wszystko się okazało... To było dla mnie traumatyczne przezycie - miałam dopiero 22 lata i byłam 4 m-ce po ślubie...
Ale trzeba wierzyć, że teraz wszystko będzie dobrze :)

Na gardło- też słyszałam, że Tantum Verde.

Mmonia ja tez jestem na zwolnieniu :) No w takich sytuacjach to bez pytania wysyłają. I dobrze. Nie muszę na szczęście leżeć, ale i tak się nudzę ;)
Mnonia, Dzidziuś duzy urósł, odpowiednio do swojego wieku, więc staraj sie myśleć pozytywnie. Ja raczej słyszałam, że gorzej jest, jak serduszko za wolno bije, także nie martwa się, pewnie jak podrosnie to i serduszko zwolni.

Ja z kolei jestem bardzo chuda i nie moge przytyć ;) Kazda z nas jest inna :)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

violka 84 Ja ambitnie na początku chodziłam do pracy i nie zamierzałam iść na zwolnienie, ale zaczęły się plamienia i w ogóle kiepsko się czułam, lekarz bez problemu dał zwolnienie. Na początku był w szoku, że nie chciałam od razu :D Nie muszę jakoś specjalnie leżeć plackiem, ale sama widzę, że jak coś w domu porobię to zaraz bardziej plamię i brzuszek boli :( Dlatego staram się leżeć jak najwięcej. Masz rację z tymi badaniami... ja z kolei miałam zrobione całe mnóstwo, kupa kasy poszła ... i nic nie wykazały. Teraz terapia clexane to taki eksperyment. Może dziwnie brzmi, ale lekarz mówi, że wiele jego pacjentek roniło po kilka ciąż, wyniki wychodziły ok a zastrzyki pozwoliły donosić ciążę (chodzi o rozrzedzenie krwi, bo często w badaniach tego nie widać a tworzą się mikrozakrzepy, które nie doprowadzają pokarmu do maluszka i ciąża obumiera). Dlatego codziennie kłuję się w brzuch i chcę wierzyć, ze to pomoże...

Ania 1980 Ja wiem, że to za wcześnie dywagować nad imieniem, ale sprawia mi to mnóstwo radości, dlaczego po przejściach mam sobie tego szczędzić, prawda? :) Ja bardzo uparta nie jestem, byleby tylko było dziecko...zdrowe... imię niech nawet mąż wybiera...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mmmonia ja wiem, że najważniejsza zdrowa dzidzia..cała reszta chlopak czy dziewczynka, Jaś czy Filip nie jest istotne, ale mi tez sprawia przyjemnośc myślenie nad imieniem, nad tym jaka płeć itd...a ja jestem uparciuch :oops: ale keidyś obiecałam P, ze dla chłopaka on wybiera..to chyba muszę się tego trzymać :lol: niech ma, a co :lol:

A zwolnienia przy zagrożonych ciążach jak najbardziej. Ja się dobrze czuję, właściwie nic nie czuję :wink: także latam do pracy i będe jak najdłużej. A Wy siedzcie w domku i wypoczywajcie, odpoczywajcie i leżcie..a jak bedzie nie posprzatane w domu to tez sie nic nie stanie..dzidzia najwazniejsza.

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie dziewczynki :D

Witam wszystkie nowe koleżanki i gratuluję!
Trzymam za Was wszystkie kciuki, i za siebie też- będzie dobrze! Trzeba wierzyć że maleństwo jest silne i chce być z Nami :)

Ja wczoraj byłam u pani doktor i na USG widziałam ślicznego maluszka, rączki i nóżki:) i serduszko słyszałam (bardzo szybko biło)
Niesamowite to wszystko - to już taka duża dzidzia :D (4,60 cm :) ) słodko!
Termin porodu na USG wyszedł mi koniec stycznia, ale to pewnie się jeszcze zmieni więc zostaje z Wami!! :)
Troszkę mnie też postraszyła, że mam tyle nie chodzić - i nie zachowywać się jakby nic mi nie było! Przyponiała mi że jestem w ciąży i muszę się oszczędzać - nie ma siły!
A wogóle to i tak strasznie się boję o moje maleństwo - może dlatego że to pierwsza ciąża no i też prawie rok się staraliśmy!
O imionach narazie nie myśle - kocham tą dzidzie już! I najważniejsze żeby była zdrowa :D

pozdrawiam....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Maria_87 gratulacje! :) Bardzo duża Dzidzia ;)

Mmonia ja chodziłam do pracy do 8 tc, potem juz zwolnienie.

Dziewczyny, czy Wam zaokrągla sie juz tak widocznie brzuszek? Bo ja widze coś wieczorem, ale rano nic a nic :roll: I się martwię...

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

violka84 ja też rano mam płaski brzuszek, popołudniu czy wieczorem się zaokrągla , może nie ma się czym martwić:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Violka84, to normalne, że rano brzuszek jest bardziej płaski, a wieczorem uwypuklony ;) W ciąży z Miłoszem też mnie irytowało, ze wieczorkiem taki ładny brzusio, a rano prawie nie widać, że w ciąży jestem. :lol:

Na przeziębienie polecam tabletki homeopatyczne engystol. I oczywiście tantum verde. Ja już jedno przeziebienie przeszłam w tej ciąży niestety...

Jeśli chodzi o imiona to dla dziewczynki na razie w grę wchodzi: Paula, Paulina, Aleksandra. Dla chłopca jakoś nie mogę wymyślić...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mmmonia, Magnolia to cieszę się, że to normalne i też tak macie :)
Dzięki :)

mmmonia chyba pora na suwaczek? ;)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]