Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 10:12 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

a my jedziemy na dlugi weekend do solca kujawskiego-hip hip hura!!!
a juz mielismy nie jechac przez mojego m-ale na szczescie sie udalo :D
spadam sie pakowac

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jatoszka,ale masz suuuuuuuper :D
To po powrocie czekamy na fotki :):):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Widze, ze wszystkie gdzies wywiało.. nonono.. :)

Jatoszko, Agusiu
miłego wypoczynku!

Agusiu, nie przesadzaj z tą laseczką :oops: po prostu sie mecze z zapuszczaniem grzywki. Ja nie obcinam, przy dziecku chyba latwiej jest miec dlugie- sciagasz gumka i masz z głowy a krotkie zawsze musza byc dobrze ułozone, no chyba ze sie kreca, to wtedy przynajmniej nie sa przyplasniete. Ja mam proste jak druty i przy krotkich musialam myc codziennie i ukladac na szczotke.. bleee.

A u nas męki. Zabkowanie na przemian z zatkanym noskiem :(

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My ząbkujemy już jakieś 3 miesiace i nadal z mizernym skutkiem... :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tusiu ja tez próbuje Nince wkładac smoka przed zasypianiem, albo jak mój cyc jej wypadnie z buzi, ale Ona wtedy albo sie rozbudza albo najnormalniej w świecie sie dławi :? Nie raz próbowałam wepchnąć na siłę, ale wtedy zaczyna plakać jakby ją kto ze skóry obdzierał.
Co do Twojego pytania o wypadanie włosów - niestety to spotyka prędzej czy później chyba każdą karmiącą matkę :? Trza to przetrwać... U mnie idą zęby :cry: A wszystkie w ciąży wyprowadziłam na prostę /kasy poszło tyle.../ No ale nie dziw jak ja nabiału nie jem.... Skąd ten wapń brać? z 1szt, Falvitu dzinnie??? :roll:

Empi nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... Ponoc czym później zęby wyjdą tym dłużej sie utrzymają :D

Oj, ta pogoda :( Nina śpiąca jak byk... Wczoraj cały dzien przespała z przerwami na jedzenie i toaletę ... Rozbudziła sie po kąpaniu.. ale padła standardowo o 22giej. Dzis też śpi, ale jakoś czujnie bo jak tylko myknę z wyrka to się kręci... Boję sie, że tak juz zostanie i bedę uwiązana przez to jej zasypianie jak pies u budy :evil:
Nie wiem czy pisałam czy nie, ale w czwratek byłymy na ważeniu i Ninka przybrała w 2tyg. 400g z czego bardzo sie ciesze bo to największy jej przyrost od urodzenia. Moja panna waży juz całe 5200g :lol: Co do rozmiarów to wchodzi nadal w 56 i w 62 - wiadomo, zalezy od firmy... A mi to na rękę bo kasy na ciuchy jak na razie wydawać nie muszę :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My tez ząbkujemy z marnym skutkiem.. jak na razie własciwie bez skutku.. to znaczy efekt jest i owszem.. w postaci nieprzespanych nocy- pobudka co 1,5 godziny i wrzask w dzien.. :( wszyscy sie męcza.. i Mateusz i my i sasiedzi.. hehe ale ząbka jeszcze nic a nic nie widac.

mam zel na zabkowanie, ale on pomaga tylko na chwile.. za 15 minut znow jest pozeranie piąstek.. a wklada je tak głeboko nieraz, ze az potrafi sprowokowac wymioty :(

Edytko na siłe nie da rady, powoli, cierpliwie i zeby to kojarzyła z czyms miłym. Choc jesli sie nie uda, nie ma nieszczescia, przynajmniej nie bedziesz musiała małej odzwyczajac. Mati w ogole smoka nie chcial, a teraz bez niego nie zaśnie.

Niestety czytałam, ze z tymi włosami to tak juz musi byc i trzeba wytrzymac. Jem witaminy.. moze coś sie ostanie.. ale zwykła multiwitaminę. Jakos nie mam przekonania do falvitu itp w okresie karmienia piersią.

Ja wrociłam juz do nabiału i generalnie jem wszystko. kompletnie skonczyły sie problemy z kolką.

Zęby.. u mnie tez masakra.. odkryłam taaaka dziuuurę.. :( a przed ciaza wszystko było zrobione.. a ja jeszcze sie tak dentysty boję.

A wapn.. jest we wrzystkim, co kobiecie karmiacej dziecko uczulone na prod poch krowiego zabronione.. :( w szprotkach, w fasolce, brukselce. Pozostaje łykac w kaspułkach lub pic mleczko sojowe o ktory juz bój toczyłysmy, ale bezskutecznie..

Całuski!

.. ale mam dziś doła nastrojowego.

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pocieszę Was,że to wypadanie włosów z czasem się normuje i nie wychodzą już garściami...
Pediatra powiedział,ze spokojnie mogę łykać jakieś witaminy na to,np. z serii CapiVit-piękne włosy czy jakoś tak,ale u mnie to z początku był właśnie skutek braku nabiału,teraz jem wszystko i jest w miarę lepiej.
Co do ząbkowania ja smaruję Juli dwoma maściami na przemian-Bobodentem i Dentinoxem i jaki taki skutek jest.Fakt,nie na długo,ale zawsze chwila ciszy ;)
Poza tym u nas doskonale sprawdza się gryzaczek-kostka,którą wyczaiłam na allegro.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tusiu nasz pediatra kazał sobie darowac mleko sojowe... ponoc jest równie silnym alergenem jak nabiał, a to moze byc prawda bo Bartka siostrzenica po soi miała "poobrywane " uszka ....
Dzisiaj mam labę. Ninka spi, a jak nie to bawi sie na macie więc pisze do Was, piję kawkę a reszta moze sama sie zrobi :wink: /czytaj: pranie, prasowanie i obiad na jutro/

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ej, co tu tak pusto????

laski czytalam na innym forum, ze jedna mama karmi swoja corke ktora jest w wieku Niny co 4 godz. :shock: spoko, jak Nina spi lub jest na spacerze to tez tak pije, ale przy takiej pogodzie gdy siedzimy w domu no to sorry ale cyc idzie w ruch co godzine :? ja juz nie wiem - moze mam wode w cyckach zamiast mleka :cry:

nasza córcia dzisiaj sama przewróciła sie z brzucha na plecy lezac sobie na rozku :D czy to normalne w tym "wieku" :?:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Edyta,karmisz na żądanie,więc nie ma problemu.
Jula też czasami chce jeść co godzinę,czasem nawet co pół,a kiedy indziej trzeba ją przymusić bo nie chce jeść w ogóle,kompletny brak zainteresowania.
Ja bym się na Twoim miejscu nie martwiła-najważniejsze,że mała rośnie ładnie i przybiera na wadze.
A co do fikołka na rożku to cóż,zacznij się przyzwyczajać-teraz pewnie to był przypadek,ale już niedługo zacznie przewracać się specjalnie.
Moja rada-nie stawiaj maty na podłodze bo jest za twarda a na rozłożonym łóżku.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej. nie było mnie chyba wieki...ale u nas ciągle coś...
Dziewczyny jak u Was jest czy było z okresem? u mnie minęło ponad 2 miesiące od porodu, karmie ciągle tylko piersią-i to co 1,5- 2 godz. a mimo to dostałam okres,możliwe?
Edyta mój Miki tez sie już przewraca tyle że z plecków na boczek :)
Joasiu zdjęcia Zosi na n-k są boskie, jest przecudna, no i ta sukienka..... :D :D :D
pozdrowionka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asiakraj,jak najbardziej możliwe.Ja też okres dostałam jakieś 1,5 miesiąca góra 2 po porodzie-niestety ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny, ale jestem wyrąbana.
Te przygotowania do ślubu i chrzcin mnie wykończą, a to dopiero początek.
Dobrze przynajmniej że Zosieńka jest grzeczna i z wyrozumiałością znosi tę gonitwę.
No ale te nerwy przypłaciłam mlekiem :( Muszę dokarmiać Zosię sztucznym bo w cycach coraz mniej:( A tak chciałam karmić jak najdłużej.Buuu!

Asiu ja pomiędzy krwawieniem poporodowym a okresem miałam zaledwie tydzień przerwy. Osiem tygodni krwawiłam i jak się wreszcie skończyło to po tygodniu okres, no nerw na maksa, a dopiero od 2 dni dokarmiam małą.

Edytko Zosiek też odstawia mi takie numery, nie zostawiam jej już samej nawet na leżaczku. Poza tym strasznie się garnie do siedzenia, podnosi sama główkę, a leżąc na pleckach wygina się i przewraca na bok- notorycznie. Jest bardzo ruchliwa i ... wygadana:lol: nic tylko się cieszyć.
Ja rozmawiałam kiedyś z moją położną na temat karmienia. Karmiłam wtedy co 2 godz. i ta powiedziała mi że najprawdopodobniej mam za mało pokarmu, kazała mi dokarmiać Zosię. Ale ja jej nie dokarmiałam, mała była zadowolona, ładnie spała. więc gdzie sens -gdzie logika? Jeśli Ninka ładnie śpi i nie denerwuje się w trakcie jedzenia to najwyraźniej Twojego mleczka jej wystarcza. A co do jakości mleka to Twoje mleko nie może być złe lub mało treściwe, jest albo go nie ma a jeśli jest to tylko dobre ;)

Dziewczyny, dziękuję za miłe opisiki pod zdjęciami Zosi :lol: Cieszę się że moja dzidzia się Wam podoba :lol:

Agusiu co z Wami?

Aha, na wypadanie włosów (a raczej przeciw) polecam odżywkę WAX. Można ją kupić tylko w aptece, to jest preparat po chemioterapi, daje niezłego kopa włosom. Mojej siostrze odratowała włosy jak fryzjerka partacz równie partacznie je rozjaśniała (czyt. spaliła)
Kosztuje około 20 zł.

Empi co to za gryzaczek kostka? Dobrze byłoby zaopatrzyć się w takie sprzęty przed czasem ;)

A u mnie problemu z teściową cd.
Robi się coraz bardziej nieciekawie.
"Mamusia" w rozmowie z moim mężem powiedziała mu że nie wierzy w to że mogę być dobrą matką, że ona chce mieć spory udział w wychowaniu dziecka.
A przy mnie ciągle powtarza, że ona nauczy Zosię jak ze mną postępować, że już nie może się doczekać aż Zosia będzie większa, żeby rozumiała co się do niej mówi. zawsze mówi to tak żebym słyszała to tylko ja. ostatnio na dzień dobry powiedziała mi że mam najmniej do gadania w kwestii dziecka (chodziło o to że upierała się aby dać jej na ręce śpiącą Zosię- ja nie chciałam się zgodzić żeby nie budzić dziecka)
Dziewczyny, opadają mi ręce. Doradźcie mi co mam robić????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

413150961 to numer aukcji allegro na której można kupić taki gryzaczek,mówię-dla mnie rewelacja,jest lekki i Jula spokojnie go utrzymuje w rączce,a wiadomo,że te z wodą są cięższe.
Niestety w żadnym sklepie go nie widziałam i zostało mi allegro.
Joasiu,współczuję teściowej :? Co za wredny babsztyl :evil:
A coż poradzić?
A próbowałaś jej kiedyś wygarnąć prosto z mostu o co Ci chodzi?
Co najwyżej się obrazi,a gorzej chyba niż jest już być nie będzie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moniczko dziękuję za namiary aukcji ;)
A co do teściowej to prze te 7 lat, które ją znam, już nieraz nie wytrzymywałam i mówiłam jej prosto z mostu co myślę, oczywiście była obraza i długie miesiące wzajemnego milczenia, ale ze względu na męża za każdym razem wyciągałam do niej rękę. Jakby na to nie patrzeć jest to jego matka, ale w tej sytuacji nie chodzi już tylko o mnie, a o Zosię. Boję się, że jeśli będzie z nią utrzymywała kontakt, zrobi wodę z mózgu mojego dziecka i zarazi je nienawiścią do mnie. To jest osoba chora psychicznie, jest zdolna do wszystkiego- już się o tym przekonałam. Już nieraz powtarzała mi że zabrałam jej syna, cały czas jedzie na mnie przy Kubie, skłuciła się z moimi rodzicami. Jej małżeństwo się rozpadło i przypuszczam, że najlepszym rozwiązaniem dla niej byłoby ( i chyba do tego dąży) żebyśmy i my się rozstali.
Normalnie ryczeć mi się chce jak o tym wszystkim myślę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ASIU czytałam Twoje posty mojej teściowej :lol: Nie obraź się, ale jak w morde strzelił - no musiałam!!!
Wiesz co powiedziała - że trzeba Twojej teściowej chłopa poszukać, żeby miała sie czym, kim zająć... Normalnie myślałam, ze uduszę sie ze śmiechu bo to samo mój tata powiedział o mojej teściowej gdy mu skróciłam co Ona odpierdala :lol: Radzić potrafi, a sama jęzora swojego nie trzyma na uwięzi....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

znowu pustki :( co jest mamuski????
zaczynam tesknic za "wiesciami z brzuszka" - tam był lepszy ruch.... :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja zaglądam,nawet kilka razy dziennie,ale przecież sama ze sobą pisać nie będę ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też zaglądałam, ale o czymże mam pisać? O tym że mam gonitwę na maksa, czy że teściowa daje w dupę? Przecież o tym już wiecie ;)

Dziś dowiedziałam się że mojemu fotografowi szlak trafił aparat i chyba dupa ze zdjęć na chopperku :( a w kościele pewnie któregoś ż gości zatrudnię do strzelania fotek. Nawet nie mam siły się wkurzać.
Aaa! z nowości powiem Wam że już całkiem tracę pokarm. Dokarmiam małą już dwa razy dziennie i chyba od jutra zacznę trzy razy. Masakra!!!!! Dziewczyny, co ja mam kurna robić żeby całkiem nie stracić pokarmu?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Joasia,a odciągasz choć trochę między karmieniami?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]